Sarung Bantal Sofa #DekoRaya | Julia Johari

Sarung Bantal Sofa #DekoRaya


Orang sibuk cari baju raya, kuih raya, aku dengan husband sibuk dok cari deko raya tak habis-habis haha. Bila angau nak berdeko tu sampai laki bini, memang angau hari-hari Google kami dua orang apa lagi nak touch up kasi mata kami sedap melihat. 

Niat awalan deko rumah bukan nak menunjuk-nunjuk ye, bukan nak riak sana sini ye...no no no bukan begitu kawan.

Kami berdua adalah pencinta dekorasi barangan hotel. Itu sebab korang pun tahu kami suka update kisah mengenai hotel. Impian kami cuma satu, nak gubah rumah seolah-olah jadi mini room hotel. Yeeee...my dreams....so warna pun tak ada lah warna mcm warna warni. Lebih kepada pencarian warna asal tema hotel iaitu coklat atau bronze. 

Tak lupa dua warna kegemaran julia, warna Emas dan Putih pasti di selitkan sikit untuk tambah rias agak-agak deko mewah tapi versi bajet jeeeeee...aah bajet haha.

Kaison je lah.
Ehh jatuh cinta plak aku dengan Kaison, apa yang tak ada? Bagi aku sebut je lah, lalu je lorong-lorong dia semua aku rasa nak sebat. Tapi aku dah siapkan senarai tertentu mengikut mingguan yang perlu aku grab sebenarnya. So tak ada lah macam semua benda kena beli. Kena betul-betul nilai kualiti dan bajet wang itu paling penting.

Lawa kan corak bantal terkini kat Kaison ni, kalau nak pi beraya rumah orang jumpa bantal sofa sama haaaaaa Kaison le tu hahaha...sep sikit siapa yang dah beli corak sama macam juju? Kalau sama kita geng raya hahahaha

Tema GOLD & Coklat & Bronze ehhh banyak tema ko julia hahaha
I suka corak ini. Sekarang kalau nampak perhiasa gold merelip-relip mata julia tau tak hahaha. 

Sarung bantal ini ada emas putih dan hitam...kerlas! Bila letak kat sofa ada shinning gitu awwwwww...harga pun tak mahal dalam RM9.90 je sehelai. Murah gila kalau nak bandingkan tempat lain, kualiti dia aku suka, besar dan empuk bantalnya !

Harga...
Nak beli bantal kat sini pun boleh...harga sarung dengan bantal lain-lain tau. Puas aku cari bantal 6 biji ikut size ini tak berjumpa sebab semua bentuk lonjong hahaha...tanya staf yang baik hati dia tunjukkan dimana bantal tecik tu berada...

Ohhh mereka lipat bantal kosong tanpa sarung tu rupanya (RM7.90 je murah sgt besar plak tu bantal), padan tak jumpa pastu aku bukan jenis membaca size apa sarung bantal aku tu ahahahahaha (perkara biasa kalau pertama kali beli bantal sofa).


Teaser, 6 biji bantal tapi tunjuk 3 sudah hahaha...malu nak snap ruang lain. Nampak tak langsir pun ada warna gold hitam dan putih so nampak matching dengan bantal sofa yeyyy...

Nanti pelan-pelan lah ye deko. Sikit-sikit lama jadi bukit. Jom semangat deko raya!

12 comments:

  1. Wahhh..seronoknya mendeko rumah.. Migha pun tak sabar nak kawen lepas tu deko rumah..eh.. btw shopping barang deko kat kaison memang best..dah masuk macam tak nak keluar.

    ReplyDelete
  2. IQ pun suka beli barang dekat Kaison, tapi nak menghias bagai susah sebab ruang sempit, rumah sewa dua bilik terhad nak letak barang. Kalau ada rezeki beli rumah sendiri nanti memang syok nak deko2.

    ReplyDelete
  3. Ishhh sama naik tak sabaq nak tgk rumah Juju nanti, mesti fefeeling macam dok hotel jer, bestnya!

    ReplyDelete
  4. Tgk sipi2 pun dah nampak kelas...pandai Juju pilih n deko...

    ReplyDelete
  5. seronoknyaaa deko rumah sendiri,haihhhh sib baik la kaison tak de area putrajaya ni kalau tak hari2 cik sue bertamu kat situ hahahhaha

    ReplyDelete
  6. Wahhhhh cantik juga sarung bantal tu kak! pandai la akak pilih hehe.
    Selamat berpuasa kak saya ucapkan! :D

    ReplyDelete
  7. amboiii juju, meriah bantal tecik dia, boleh la raya datang umah..yihaaa

    ReplyDelete
  8. Dkna tak pandai nak hias umah..hahahaa.. Tak berseni..

    ReplyDelete
  9. Cantiknya, kita takde masa nak deko² raya ni. Huhuhuu

    ReplyDelete
  10. kita pun sibuk nak mendeco rumah ni kak oii..hehee

    ReplyDelete
  11. Cantiknye..tema gold n black..elegant!!

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)