Monday, May 22, 2017

Nak gantung frame, menjadikah? #DekoRaya


Dari minggu lepas rancangnya nak deko frame...kononnyeeelahh kan. Aku baca beberapa blog kaki deko, diorang beli brand lain untuk paku tanpa drill tu. Aku tak jumpa la brand tu, aku pi lah kedai DIY hanya brand ini je, boleh la kot kan. Kita cuba. Kalau tak okey, tak kuat nanti aku kongsi sini nanti.

Gambar atas sekali tu aku suka paku jenis sorok tu, maksudnya gantung frame tapi paku dok dalam bukan berjuntai macam contoh dalam gambar ni ye. Tapi aku tetap beli lah dua jenis. Jenis tak ragu-ragu kena gak standby backup. Haha. Mujur murah. Kalau mahal aku beli satu sudah hahaha.


Terjah kedai romantika. Aku suka kedai ini sebab macam kat Kaison tu banyak sangat dah frame serupa macam rumah orang lain (gituuuuu). Kat sini aku jumpa banyak juga gambar permandangan yang buat aku tenang. Harga pun just nice RM19 ke atas gitu...elok lah tak berat dan ringan.





Yang menjadi masalahnya,aku tak beli frame pun...tapi aku beli pokok bunga artificial orkid purple dah siap deko RM25 je hahaha...murah dan aku tak yah nak pening kepala nak deko...aku ni mana ada skill susun pokok bunga memang fengsan aku dok sini lagi-lagi tang kena deko bunga sendiri...ohhh tak lah...

Mood deko rumah sederhana sudah mari...asalnya selesa mata memandang sudah, tak berlebihan ye dok...frame tu len kali dapat gaji baru terjah...sebab kena pilih betul2...kang salah beli nyesal plak kan takut tak sesuai letak di ruang tamu. 

Husband pun dah naik syeikh nak deko rumah...seronok kalau partner pun sekaki sejalan macam ni, nak pi mana pun cari barang mudah. Lagi satu, kami dok survey pokok tinggi daun hijau artificial untuk ruang meja makan, nak bagi seri sikit ada pokok hijau.

Tapi pokok hijau kat sini tak berapa kena ngan jiwa...sebab harga pun cecah 200 lebih gak...baik pi SSF Home kan lagi cantik puas hati pokok tu. Minggu depan la bulan puasa carik. 

Nanti aku kongsi lagi naaa...saje share apa aktiviti aku cuti lepas.

6 comments:

  1. alah..bestnya lahai masuk kedai macam ni..rambang mata dibueknya..

    ReplyDelete
  2. arrrrr kita pun suka pi romantika mau berjam dok dalam tu hehehe

    ReplyDelete
  3. Frame tu..kalau ai dapat mesti bersusun ai deco kat tangga. haha

    ReplyDelete
  4. WAHHHH...best nyer dik! akak tak sabar nak deko rumah sendiri nanti..mesti adrenalin sama mcm awak ;) hari-hari senyum je nak deko rumah !

    ReplyDelete
  5. Wahhh..
    Mood mendeko gitu..
    Kelas juju

    ReplyDelete
  6. tengah cari juga frame ayat2 ni

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)