Melancong bajet tapi sampai... | Julia Johari
Booking.com

Melancong bajet tapi sampai...


Lihat rumusan laporan tahunan tempahan hotel julia lakukan melalui medium Booking.Com. Tahun 2016 pecah rekod, aktiviti jalan-jalan sangat giat sekali kan. Aktiviti santai melebihi aktiviti perniagaan. 

Tahun lepas...
Total spending amount dekat 3k haaa benda yang tak nampak kan melancong bajet je pun tapi harga tu banyak kali dapat stay hotel tau, bijak booking.com ni buat annual report macam ini, ini yang buat julia terus setia dengan medium ni tau. Mudah dan cepat!

Sebenarnya julia suka guna medium perniagaan bila buat tempahan, sebab apa? Sebab kelainan dari kebiasaan. Salah satunya exclusive !

Pangkat genius lebih diskaun diperolehi, lebih kerap booking hotel, jimat !
Tahun 2017, sekarang baru sampai bulan April 2017, so baru 1 tempahan awal bulan Jan lepas...so far tiada tempahan lagi. Kebanyakkannya julia lately dapat tajaan penginapan percuma dari company-company seperti resort dan hotel. Terima kasih semua yang sponsor julia, terbaik!

Pangkat Genius memang ohsem lah, banyak betul diskaun, kalau ahli biasa dapat harga market biasa di pasaran, kalau dengan pangkat Genius julia boleh senyum lebar...kalau hotel tu harga 200...maybe 150 atau 110 julia leh dapat....kencang kan diskaun?

Of course kencang...tu salah satu sebab kenapa julia kerap melancong...sebab penjimatan berganda dan boleh booking awal tanpa bayar dulu...bayar di hotel je.

Sedikit sebanyak berlaku penjimatan yang super duper menarik di situ. Boleh menabung untuk trip akan datang dan seterusnya...bila ntah nak stop hobi menarik ni...xkan kot hahaha 1 bulan tak ada trip rasa macam berpeluh je, kaki gatal je hahaha jangan risau, simpanan backup kecemasan always ada every month...duit lebih2 je ni buat travel.

Macam mana nak dapat pangkat ke tahap GENIUS? 
Korang cuma kena kerap tempah...nanti akan ada notification melalui email dari web ni untuk upgrade status ke Genius...so keep it up !

Bagi julia, travel kami secara berkumpulan, masih di kira taraf travel bajet sahaja, bukan travel bermewah-mewahan, setiap duit yang dilaburkan ada nilai kasih sayang...semuanya untuk eratkan kasih sayang dan dalam pada masa yang sama kami satu family sukakan travel...wpun duduk dalam KL pernah stay dalam hotel KL...tak kisah janji ia masih konsep TRAVEL...nak tengok banyak mana travel terkini klik SINI
Kredit pic by Kim Google.

Julia Johari
Blogger Lifestyle Malaysia

13 comments:

  1. suka bc entry percutian juju...sbb bole kita tau psl hotel tu apa facilitiesnya...akak suka juga holiday cuma kdg2 tk sempat nk mengarang share info hehe tp akan update juga cuma lmbt je hehe

    ReplyDelete
  2. suka dapat spend time dengan family.. kan

    ReplyDelete
  3. good sharing Juju. and suka baca review percutian Juju:)

    ReplyDelete
  4. suka jalan2 juga..tahun ni dapatla merasa bercuti

    ReplyDelete
  5. suka baca kisah travel juju, sgla kos, mkan, penginapan semua juju story..berbelanja ikut kemampuan kita kan.

    ReplyDelete
  6. Menarik.
    Maybe i follow your way of hollidaying. Why not. Thanks

    ReplyDelete
  7. Bukannya mudah orang nak kongsi benda baik.

    ReplyDelete
  8. selalu pi holiday tapi semua sponsored .. hahah tkleh nk tanya banyak . tau makan tido semua dah disediakan ... nk karang pun tk lehhh

    ReplyDelete
  9. yes.. setuju, family vacation jgk pling best. :)

    ReplyDelete
  10. laaaa cek baru tau... mcm tu kekdahnya.... k. azni suka travel pakai airbnb kalau travel ramai2... sbb boleh masak2. heheh

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com