Bila Anak Pandai Menyanyi AEIOU | Julia Johari

Bila Anak Pandai Menyanyi AEIOU

Picture kredit by Google


AEIOU kok kok kok....AEIOU kok kok kok
AEI
AEI
ÁEIOU...

Hahaha minggu ini kami sebagai umi & walid dah hafal lagu versi Tadika Pasti AEIOU tauu! Dari pagi sehingga ke malam abam Qi nyanyi lagu ni weh...sampai nak pi beli barang rumah dalam kereta tak habis-habis AEIOU....hahhahaha walid dia pun sakan la dok nyanyi jugak...kalau ada plan tak jadi...atau ada masalah kecik-kecik kami sebut terms AEIOU kok kok kok sebagai penghibur diri. 

Tetiba terus semua ketawa dan happy! What a wonderful song...satu lagu yang boleh pecahkan masalah-masalah kecil, biar ia berlalu begitu sahaja... 

BamQi oh BAMQI 4 tahun 8 bulan
Semakin ligat dia sekarang menyanyi lagu ni tau, kadang-kadang terfikir macam mana dia boleh hafal lagu tu panjang juga sebenarnya dengan aksi kelakar...asal huruf U je julia kena berjaga-jaga...on the spot bamQi akan belit julia seolah-olah macam ular. 

U kan Ular...so dia tau umi dia penakut ular...asyik-asyik buat gaya spontan belitttt julia tau tanjat makkkk hahahaha

AEIOU...AEIOU...baru 3 bulan tadika dan taska PASTI...nampak dia cepat pick up juga, bila tanya Alif Ba Ta, dia cakap dah belajar bunyi A, Ba, Ta, Sa...terms yang digunakan untuk pengajian Iqra'di tadika Pasti kata ustazah 'Nuzul Al-Quran'.

Meh sama-sama hayati lagu bamQi nyanyi...semoga terhibur!



Lagu sebenar PASTI umi cari kat You Tube, hahaha sebijik sama!

15 comments:

  1. hahaha..anak kita pun pandai dah nyanyi lagu tu
    ~ Kisahsidairy~

    ReplyDelete
  2. A Bunyi Ayam kok..kok..kok
    E Panggil emak
    I ikan berenang di dalam kolam
    O Otak yang bijak
    U Ular membelit

    Hehehe... Mana yang ada anak sekolah PATI mesti hafal lagi ni ☺☺

    ReplyDelete
  3. Semoga terus cemerlang BamQi yang comel 😘

    ReplyDelete
  4. Saya lupa, entry ni saya dah komen ke belum.

    ReplyDelete
  5. heheheheh comel lah anak akak, siap buat dengan gaya lagi tu.

    ReplyDelete
  6. Alolooo.... Comel Bam Qi..!! Moga terus sukses yaaa

    ReplyDelete
  7. Kat video tu siapa yg ketawa?

    ReplyDelete
  8. mmg seronk bermain dgn anak baya macm ni, nti kdg2 telatah dia buat kita gelak sorang2..hahaa

    ReplyDelete
  9. hah ke mana2 qi nk nyanyi AEIOU ye hehe

    ReplyDelete
  10. saya nyanyi lagu ni sewaktu saya belajar kolej.sebab saya ambik kos penjagaan n pendidikan awal kanak2..aeiou.a bunyi ayam..kok..kok..e bunyi emak.emak.i ikan berenang di dalam kolam.o otak yang bijak u ular membelit.heheh.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)