Tuesday, January 17, 2017

Cuti Sekolah 2017


Awal tahun 2017, ramai yang tercari-cari jadual sah cuti sekolah. Nak rancang percutian tapi tak ada idea, jangan risau. Julia dah review pelbagai hotel dan tempat menarik sekitar dalam Malaysia dengan bajet percutian yang sangat murah dan berbaloi seisi keluarga mahupun percutian baru kahwin.

Jadual cuti diatas julia ambil dari sumber Kementerian Pendidikan Malaysia (MOE) yang sah. Dari jadual diatas kita sebagai ibu dan bapa boleh merancang sebaik mungkin jadual cuti dengan baik agar tidak terlalu banyak anak-anak ponteng sekolah kerana nak merealisasikan niat kita yang suka bercuti.

Maka rancang-rancanglah elok-elok. Pastikan bajet percutian sekolah tidak menganggu bekalan anak-anak ke sekolah nanti bila lepas cuti panjang.

Nak cuti murah dan tempat menarik?


Sumber: http://www.moe.gov.my

7 comments:

  1. start anak sekolah memang kena tick kalendar utk cuti sekolah.

    ReplyDelete
  2. kalo ada ank sekolah, mmg kena alert bab cuti sekolah ni hehe

    ReplyDelete
  3. Masa ni lah kalau mak ayah nak plan bercuti kan. Heheh :)

    ReplyDelete
  4. anak masuk tadika pun saya dah tick2 kat kalender dah. hihihi

    ReplyDelete
  5. aida wajib la awal tick kalendar.
    nurin upsr thn ni.
    nak plan cuti agar tak clash dgn tuisyen & kelas tambahan dia.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)