Bangun Pagi Gosok Gigi ! | Julia Johari
Booking.com

Bangun Pagi Gosok Gigi !



Bulan lepas, suami tetiba belikan berus dan ubat gigi set baru ni...MINION! Wahhhh terus maknya pulak semangat nak jugak berus gigi minion hahaha mana aci bebudak punya cecantik. Selalu beli Kodomo Lion je...sekarang suami cakap kita tukar colgate lah...try untuk abam Qi...

Tak sangka colgate pun ada jual set bebudak ye...ke maknya tak nampak kat kedai hahaha...mak nampak LION aje...muka pun kembang cam lion asyik nak menyinga aje dengan abam Qi...semalam dah kena marah...orang sembang dengan apaknya jangan jerit belakang tadbir...haaaaaa sekali mak dia tempek...merah padam muka...nangissss...tu la keje abam Qi hahahha hati tisu sangat!


Ini butiran kat belakang kertas...sesuai untuk umur 2-5 tahun...patutlah kali ini gigi abam Qi nampak shining lebih, nampak sebutir2 gigi dia...tanjat mak...sebab guna LION tak lah shining gitu....minion tu comel lah gerammm!


Bagus ada arahan...guna 2 kali sehari gosok gigi...pagi gosok sebelum pi sekolah...lepas balik sekolah sebelum tidur malam berus gigi lagi...sekarang abam Qi dah pandai gosok gigi...kadang2 kena marah gak dia memain tau...grrrrrr dalam bilik air kat rumah tu kalau mak dia tak menyinga kes anak 10 tak gosok gigi tau kahkahkah...mak sgt particular bab gigi anak...ini serius!

Rasa pun sedap, sebagai mak mestilah julia rasa dulu...dia rasa macam light mint macam gel lembut je...sedaplah...rasa fresh je...patutlah abam Qi suka.

Beli kat farmasi RM6 lebih gak la (mahal gak kan dah suami beli ko syukur jelah haha)...kat kedai biasa ada kot cuma kena tengok betul-betul...try la brand ni pulak...asyik kita je colgate bebudak pun colgate gak...tapi colgate memang fresh je kan...

Sekian celoteh mak lion kali ini hahahha

16 comments:

  1. Omey angat-angat! Silap2 ena yang beli untuk diri ena nii.. hiks

    ReplyDelete
  2. nak try jugaklah..yg sorang ni tak nak gosok gigi sebab ubat gigi perisa strawberry.

    ReplyDelete
  3. bdk2 kalo ada berus gg kartun ni excited skit kn

    ReplyDelete
  4. Comei gambaq minion tu, mmg laa mak mak yg biasanya excited lebih drpd anak hehehe

    ReplyDelete
  5. anak zie pun beli yg minion ni, kena beli dua, kang berebut..

    ReplyDelete
  6. Comel sangaat ni. Baguslah baru boleh tarik attention bebudak nak gosok gigi selalu. Heheh

    ReplyDelete
  7. kami pun dah tukar ke Colgate.. lepas anak request pastu mak bapaknya pun cuba jugak..

    ReplyDelete
  8. untung Qi.. ummi pun guna colgate..

    ReplyDelete
  9. kadang ubat gigi sendiri dah habis sebat jer ubat gigi anak yang manis dan sedap tu......ekekekeke

    ReplyDelete
  10. berus gigi kita sama!! Yeay. hannah & Ariq guna berus gigi tu. Senang lekat kt dinding je yg bhgn bawah tu. dah 2x beli. Hehehehe

    ReplyDelete
  11. sejak dari kecil kena ajar gosok gigi supaya mereka sentiasa mengamalkannya kan?

    ReplyDelete
  12. Menariknya....

    Orang dewasa boleh pakai x?

    ReplyDelete
  13. Memeng selalu pergi oasaray nampak comel2 ni rasa nak beli je..tapi fikir nak buat ape..hahaha

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com