Julia Johari: December 2016
Booking.com

MyTOWN Shopping Centre #GOOSEYSELFIE


Pernah dengar MyTOWN Shopping Centre? Bagi korang yang belum pernah dengar ia merupakan sebuah bangunan shopping centre yang akan dibuka tak lama lagi pada awal tahun 2017. MyTown Shopping Centre terletak berhampiran serta bersambung dengan IKEA Cheras. Pusat membeli belah ini julia perhatikan dari jauh agak besar tau, tak sabar nak terjah nanti bila dah dibuka secara rasmi.

Berita gembira yang julia nak kongsikan dengan kalian hari ini ialah MyTown telah menganjurkan pertandingan selfie  dengan menawarkan hadiah-hadiah lumayan bernilai RM10,000 untuk dimenangi. Wahhh! Cara nak sertai pun mudah sangat dan korang boleh hantar penyertaan seberapa banyak yang boleh tiada had limit...honk-honkkk! 

Itik pun pandai selfie, korang lagi terer dari itik kan...apa lagi guna medium yang ada corakkan gambar korang tu puas-puas...mana tahu dalam banyak-banyak penyertaan korang terpilih...

Cara-cara menyertai pertandingan #GOOSEYSELFIE:
  1. Kemudian klik  “Join Now”. Baca arahan seterusnya untuk fahami langkah seterusnya untuk elakkan salah faham.
  2. Dan diikuti dengan klik  “Start
  3. Pastikan login dengan akaun peribadi Facebook anda sendiri
  4. Upload gambar sedia atau snap yang terbaru dengan mengunakan kamera phone atau webcam anda dan sila tambah elemen ‘goose’ pada gambar tersebut.
  5. Siap... Klik ‘Submit’.
  6. Kemudian share ke Facebook anda dengan jangan lupa gunakan #GOOSEYSELFIE

Itu sahaja, mudah sangat, julia dah hantar 2 penyertaan, satu gambar julia bersama suami dan satu lagi gambar my son.

Pengumuman penting!!! Setiap minggu 10 pemenang akan dipilih you olss! Rugi la tak cuba...jap lagi julia nak hantar lagi gambar hehe

Jangan lupa, jemputlah lah family korang dan kawan-kawan korang tu join pertandingan selfie #GOOSEYSELFIE yang dianjurkan oleh MyTOWN Shopping Centre. Jangan lepaskan peluang keemasan ini...tuah manusia Allah yang tahu...selamat tahun baru semua!

Azam 2017 #duniahartanah

Hai semua, apa khabar. Dah lama rasa tak sembang-sembang santai kan, asyik sembang dalam entry yang ada cerita berat je...tak lama lagi dah nak terjah tahun 2017 kan. Lagi 3 hari je nak Happy New Year 2017, tapi julia dah pasang niat azam 2017 tu sejak 3 bulan lepas lagi...amboiii awalnya semangat nak tahun 2017. 

Apa yang semangat tu...
Syhhh..bukan kisah jalan-jalan. Macam tahun-tahun lepas kan julia asyik update 1 year punya plan nak berjalan ke mana kan, fly ke mana kan...but next year julia dah nak tumpu perkara lebih penting. Lebih penting dari jalan-jalan... nak tumpu kepada bidang dunia hartanah. amboiiiii kan hahaha, jangan ketawa je lebih julia...simpanan kau cam ne haaa...

By the way, aku dah kerja almost 9 years, selama 9 tahun aku buat simpanan 50% gaji setiap bulan untuk tabungan kecemasan yang meliputi angan-angan nak beli beberapa rumah...amboiiiiiiii lagi. Yelah dari angan-angan 9 tahun tu lah aku jatuh naik jatuh naik dari segi bayar hutang PTPTN...dah merdeka 5 tahun dari ujian tu so aku leh menyimpan lebih dari itu dengan pakai kereta paling biasa-biasa...Viva je pun. 

Itu sebab aku dah simpan niat...hasil tabungan aku lebih banyak dari suami sebab suami lebih banyak komitmen berbanding aku, then biar aku yang menabung lebih...lebih...lebih. 

Tahun ini almost 100k lebih simpanan cair dan tak cair meliputi ASB, KWSP dan bank-bank seangkatan.

Aku selain kerja biasa-biasa ni, aku buat kerja sambilan, jual Ephyra. Sebab tu income sampingan campur simpanan gaji aku lebih cepat membiak...bayangkan this year sahaja 30k aku boleh simpan tanpa disentuh, bayangkan tahun-tahun yang lepas simpanan biasa lagi kan...(cuma aku zero pasal dunia hartanah, nak melabur aku takut, takut kena tipu haaaaaaa sekarang aku dah ada mentor...ni ni kat bawah ni)

Ini betul dan aku buat 100% hehehe 

Tujuannya untuk bayar duit muka rumah - pertama, kedua dan ketiga.

Ya aku berazam sebelum capai umur 40 tahun, aku dah ada sekurang-kurangnya 2 ke 3 biji rumah (atas nama aku hahaha penting)...rumah pertama duduk sendiri, rumah kedua dan ketiga rumah low cost (maybe nak main bawah 100k sahaja) area Selangor...nak sewakan.

Nak capai cash flow positif balik aku kena tunggu umur aku bersara...time tu aku dah tak perlu fikir duit pencen aku tak ada...aku ada 2 biji rumah bagi aku cash flow positif tiap-tiap bulan untuk sara hidup aku....yelah mana tahu kan masa depan ni kita kena rancang sekarang...aku tak nak nanti jadi apa-apa dekat aku, aku tak ada income apa-apa untuk pertahan.

Sekarang aku tengah fikir nak buat atau join bisnes kedua, ephyra memang money cash flow aku awesome...saban hari ada sahaja orang nak tanya dan booking beli...cuma tahun 2017 aku nak tambah lagi sumber pendapatan sampingan supaya aku boleh capai beli rumah kedua (low cost).


Result:
1. Sebelah kaki dah dapat, sebelah kaki lagi tunggu rumah je siap.
2. Tengah menabung ke arah itu semangat, semangat, semangat!
3. Lebih dari 6 bulan gaji dah aku simpan beberapa tahun lepas
4. 1k lebih setiap bulan memang kewajipan simpan tetap kat ASB
5. Kereta tak ada masalah, sebab family memang banyak kereta habis hutang hahaha

(Sekarang aku tumpu kepada point nombor (DUA) sahaja...dua rumah untuk pelaburan)

Semangat lagi bila setiap hari aku tak pernah miss nak baca kata-kata semangat dari seorang anak muda ini di FB berkenaan dunia hartanah...semakin hari semakin bersemangat aku rasakan...dan semangat tu aku alirkan pada suami dan anak...kata-kata positif...simpan...simpan duit...simpan...sebab bila duit kau banyak simpan...melebihi 6 bulan angka gaji - kau akan rasa tenang...kalau ada kecemasan kau tak kan meminta pada kawan atau keluarga atauuu buat personal loan...

Biarlah apa orang selalu kata...perli dan nak maki...sebenarnya aku dah hidup selesa dengan hasil tabungan sejak dalam angka 9 tahun berkhidmat dan 5 tahun bebas hutang...aku boleh belanja apa sahaja aku nak malah ke Paris sekali pun boleh aku fly seorang...tapi....bukan itu motif buat masa ini...apa aku nak matlamat 5 tahun lepas aku sekarang sudah semakin dekat dan menghampiri...tak ke gembira!

Sebelah kaki aku dah lepas loan rumah, sekarang tengah deal untuk urusan selanjutnya...sebelah kaki lagi tengah menunggu rumah idaman siap dalam beberapa tahun lagi...bukan rumah atas tanah...hanya kondo...dekat rumah family, tak jem, dekat dengan pejabat dan tanpa tol (dekat kawasan yang aman tenteram)...itu menjadi objektif, orang mesti kata kenapa kau tak cari rumah bawah hahahaha ayat tu biasa dengar sebab kau je yang tau tanya, tapi tanya tak kondisi kawan kau tu nak apa sebenarnya...nak kejar hartanah perlu sangat ke nak ambil kira aku dok atas tanah...ko dok atas angin...(terus cakap tak best) teruk perangaiiiiii...(mentaliti suka banding2 diri sendiri tu patut kikis jauh2 sebelum aku buat muka senyum kelat...nampak nau fikiran tak matang, siannnn)

Kenapa kena perlu tiru orang...kita ukur diri sendiri, kita corak kebahagiaan kita sendiri...kita paksa diri untuk belajar dan gali ilmu dunia hartanah...semakin gali semakin kau rasa banyak aku tak tahu...bila dah tahu kau ajar family kau dulu sebelum ajar kawan kau...sebab kawan kau belum tentu percaya kata kau hahahaha kecuali percaya bila dia nak tengok mata dia sendiri...selalu gitu dah tak yah buang masa, kau utamakan family punya cerita...ini selalu terjadi.

Doakan aku agar aku dapat capai impian lagi nak menabung beli rumah kedua dan ketiga, sekarang aku tengah nak mantapkan simpanan, nak wujudkan CCRIS yang positif agar pihak bank cair dan tertarik untuk aku & suami buat second loan utk rumah low cost ...amin...amin...amin tahun 2017 dan tahun seterusnya. 

Tengah sibukkan diri bergaul dengan orang-orang bijak pandai dunia hartanah...
SEMANGAT !

Bangi Wonderland Themepark & Resort Penangan Kepuasan Berendam !



Semalam julia bersama keluarga dan beberapa orang blogger Kelab Blogger Ben Ashaari menerjah Bangi Wonderland Themepark & Resort yang terletak berdekatan Bangi Avenue dan Bandar Seri Putra, Bangi. Bangi Wonderland yang berkeluasan hampir 4.86 hektar julia lihat luas sungguh dan kemudahan yang disediakan dari segi parking (flat rate RM6) sangat berbaloi. 

Dari KL ke Bangi Wonderland julia set masa lebih kurang 40 minit sahaja kami sampai, itu pun bawa slow and steady je pagi Isnin sebab jalan tak jem. Senang je nak ke sini, setkan waze Bangi Wonderland, terus sampai tanpa rasa jalan sesat. 

Syoknya Bangi Wonderland !
Dari pemerhatian julia, sejumlah 16 jenis permainan berasaskan air disediakan kepada pengunjung, antaranya Water Cannon, Magic Funnel, Boomeriang, Kid’s Adventure dan Wonder Loop.


Dah selamat sampai kita selfie dulu sedas depan 
banner ni wajib buat tanda kenangan.

Tips nak beli tiket bagaimana?
Ramai yang kongsi pengalaman tiket harga di sini murah berbanding tiket waterpark yang lain tau...memang benar. Tapi bagaimana nak dapatkan tiket yang murah dan senang tanpa perlu beli tiket walk in dan beratur panjang berjelar (harga asal 1 tiket walk in mahal sikit).
Ramai yer orang, huhh ini lane walk in beli tiket tau...

Harga asal walk in...nak murah ikut tips julia johari.

Tipsnya beli lah tiket Bangi Wonderland melalui online. Ya, melalui online ternyata lebih murah, mudah, jimat masa, wang dan tenaga korang kena berdiri yang mungkin makan masa berjam lamanya. 

Caranya, sila ke ----> Promosi Tiket Murah 11street klik SINI

Secure Online Shopping
Melalui cara diatas anda akan dapati tiket yang dibeli ada diskaun tau, jika anda mempunyai MyKad dan MyKids sila klik ruangan yang dinyatakan ye. Nikmati diskaun berbaloi-baloi pada bila-bila masa, kalau nak rancang trip on the spot pun boleh, buat pembelian tersebut pada hari ini dan tunggu sehingga email sah dari website 11street hantar kepada anda.

Barisan tebus tiket online di sebelah kanan sekali tau, kawasan Non MyKad.

Senyum simpul, julia dapat tiket laju sungguh!

Cara nak tebus tiket pembelian online.
Senang je, lepas dah dapat notification yang pembelian anda sudah berjaya, sila semak akaun 11street terus ke butiran berikut :
  1. My Page
  2. View order/shipping
  3. Klik link - Order Detail
  4. Salin nombor (Verification Code)
Itu sahaja, tak perlu print, hanya tunjuk nombor Verification Code melaui smartphones pun boleh pada kaunter belian tiket online di sebelah kanan sekali (ada banner warna biru khas). Selesai.

Tapi tak ramai ambil peluang...
Mudah kan, tersangat mudah, tapi rata-rata julia tengok ramai yang tak ambil peluang ini sebelum ambil keputusan untuk walk in tau, padahal masa beratur tu pun boleh beli online. Sebab lane belian online tak ada orang langsung, serius tak ada...punyalah gembira julia time tu hahahha, sengih-sengih daku dekat lane walk in yang panjang berjelar baris sampai ke autopay tau haaa...

Lepas dah tebus tiket, sila baris kali kedua untuk masuk water themepark. Kali ini baris laju sebab senang tak perlu baris lama, staf Bangi Wonderland akan cek barang-barang dalam beg korang tau, makanan dilarang bawa masuk. Nak makan ada cafe disediakan. Kalau nak keluar tertinggal barang di parking boleh minta jasa baik staf situ untuk keluar sebentar. Jangan lupa senyum, staf sana sangat membantu.

Suami dan anak kesayangan berbaris awal dengan tiket tebus online yang laju julia dapat...hooyehhh!

Wah pandangan cinta pertama julia, perghhh luasnya kawasan Bangi Wonderland, terus membuak-buak nak tukar baju cepat haha. Sudut pandangan kanan julia...


Sudut pandangan kiri julia haaa nampak tak permainan yang seram dari jauh tu, kalau korang berani silakan tau bila lagi nak cuba dan pecahkan naluri takut tu hehe.

Semua ada, pastikan hadir awal, mudah urusan nak tukar baju mandi, ada locker disediakan tau, julia sewa locker paling kecil RM10 - Deposit RM15. Locker kecil tu boleh tahan gak lah, tak ada kecil sangat, setakat 1-2 back pack sederhana besar boleh muat.

Kawasan tandas di Bangi Wonderland bersih dan tak berbau, banyak betul tempat shower dan tandas. So sebelum mandi sila buang apa yang patut termasuk anak-anak pun ingatkan. Jaga kebersihan bila masuk ke kawasan ini, terutama puntung rokok sila jangan sepah-sepahkan.


Keistimewaan permainan di Bangi Wonderland.



Dari pemerhatian julia, sejumlah 16 jenis permainan berasaskan air disediakan kepada pengunjung, antara yang julia ingat...

  1. Water Cannon, 
  2. Magic Funnel, 
  3. Boomeriang, 
  4. Kid’s Adventure dan 
  5. Wonder Loop.
Magic Funnel 
Ini yang paling ramai suka naik, walaupun menaranya agak tinggi untuk didaki tapi memang banyak kali kawan-kawan julia ulang naik tau hehehe...


Kawasan paling lama kami beriadah dikawasan ini, sebab julia suka ombak buatan hahaha, pertama kali kena libas dengan ombak Bangi Wonderland terus terdampar di daratan, kuat sungguh ombak sini tau, so korang julia cadangkan sewa pelampung untuk elak kejadian tak diingini terutama yang ada anak kecil.

Harga sewa pelampung tercatat dibawah, agak beratur panjang la semata nak dapatkan satu pelampung. So sila bersabar ye.

Meh tatap Park Map Bangi Wonderland ni puas-puas, kalau boleh pergi lah beriadah ke semua kawasan ini tau. 


Kid's Adventure
Kawasan ini paling diminati oleh kanak-kanak. Serius julia dan suami enjoy sangat melayan anak main kat kawasan ini. Bermacam-macam slide dan permainan kanak-kanak ada, luas pulak tu, puas la berendam!



Tak naik-naik ke darat dah kami melayan Qaiser ilman bermain air, sampai kecut satu badan, makan pun tak lalu dah. Enjoy puas-puas.

Ada buaian besi kawasan Kids Adventure haaaaaaa berebut la nak naik bergayut hahaha...
Bergambar dengan Anak blogger Yana Azfar dan Ujang, abang encem Zafran meraung nak main air weh, baru nak peluk gomol-gomol hahaha

Chillax Cafe
Kalau dah lapar, sila ke cafe ini tau, julia tak cuba makan disini sebab dah kenyang makan siap-siap dari rumah je.


Jemput tonton video yang julia ambil live di Bangi Wonderland.
Klik...


Lihatlah, sampai anak julia si Qaiser ilman tu tahan walid dia jangan balik lagi tak puas katanya berendam hahaha, memang Bangi Wonderland beri penangan kepuasan berendam tahap maksima, dekat pun dekat nak datang, so korang jangan lepaskan peluang untuk Cuti-cuti di Bangi Wonderland.


Promosi Tiket Murah 11street klik SINI


Bangi Wonderland Themepark & Resort
No 2 Persiaran Bangi Avenue
Bangi Avenue 43000 Kajang
Selangor


Website Rasmi: Bangi Wonderland 
Facebook: Bangi Wonderland

Kad Cimb Debit Baru Cara Nyah Aktifkan PayWave


Hari ini sempat terjah CIMB Bank kawasan Sentul, Kuala Lumpur jam 10.30 pagi semata nak tukar kad baru. Alhamdulilah tanya kaunter nak amik nombor katanya ada dalam 5-3 orang di depan julia. Wahh langkah kanan sempena hari Jumaat tak sangka tak ramai orang, datang sini kebetulan kawan opis nak renew debit kad di Maybank cawangan pun sebelah-sebelah je so baik datang Sentul mudah kerja.

Nombor giliran julia...kena isi nama, ic dan tandatangan. Simple betul cara nak tukar kad baru ni, tak renyah pun.

Tak sampai setengah jam menunggu giliran nombor dah panggil hoooreyyyy...dalam kepala macam-macam nak tanya pegawai bank hehe

Cara Nyah Aktif PayWave 
PayWave hanya boleh di nyah aktifkan di kaunter bank CIMB sahaja tau, tak boleh guna online depan pegawai bank julia tanya memang itulah jawapannya, bagi korang masih belum terlambat nak tukar my debit cimb yang baru tau sebab dibuka sehingga waktu cuti juga...jangan lupa kalau tak nak aplikasi PayWave ingatkan pegawai bank berkenaan untuk off kan aplikasi di kad baru korang.

Kad julia dah tak ada aplikasi PayWave, ada sebab tersendiri lah julia tak nak semua sangat senang di swap, kebetulan sekarang macam-macam kes kan, so baik berjaga. Baik susah sikit nak bayar duit tu baru jimat lebih hehe kalau mudah semua hmmm tak lama la duit tu dalam bank tau.

Kelebihan PayWave asalnya
- tak perlu tunggu masa bayar terlalu lama di kaunter, just swap dan balik
- kad yang perlu disentuh di terminal khas dan tak perlu sebarang tandatangan mahupun masukkan nombor pin
- jimat masa dan tenaga

Alhamdulilah, CIMB My Debit + Maybank My Debit dah berjaya tukar, lega boleh tidur lena malam ni, kalau tak asyik bertangguh je risau. Yeyy happy holiday semua cuti sampai isnin kan hooreyyyy. Bye!

Jom Naik MRT Free Tiket !


Korang dah naik MRT Malaysia? Bukan MRT negara lain tau...MRT Malaysia yang ada dekat bandar KL dan Selangor. Minggu lepas julia sekeluarga bersama ipar duai merancang trip jalan-jalan menaiki MRT tau sempena pembukaan pertama kalinya #jomnaikmrt pada tarikh 161216 cantik kan tarikh tu, tapi kami pergi hari ketiga semasa ia secara rasmi dilancarkan.

FREE Ticket MRT sampai bila?
Untuk pengetahuan korang, kalau tak ada apa-apa aktiviti nak berjalan ke mana julia cadangkan korang join trip menaiki MRT. FREE ticket sehingga 16 Jan 2017. Sebulan naik MRT free beb...tak nak ke bawa keluarga naik ramai-ramai hehe. Lagi syok naik MRT Malaysia ni masa hari bekerja (ambil cuti rehat lah kalau ada lagi) lagi memudahkan dari segi keselesaan ruang dan tempat duduk. 

Kami pergi hari weekend memang ramai lah orang tau, tapi serius best plak naik ramai-ramai leh tengok gelagat pelbagai masyarakat kat sana tau...lagi-lagi pelancong asing pun tak melepaskan peluang menyambut pembukaan MRT kali ini. 

Bas MRT
Julia sekeluarga dah naik bas MRT ni tau, ada banyak bas MRT, kami turun stesen lain dan cuba naik bas MRT ni tau, selesa lah dengan kemudahan yang banyak macam ini memang memudahkan pelanggan. Naik bas MRT pun FREE tau yeyyyy.

Hebat Malaysia kan.
Lihat gambar dibawah, satu family tinggalkan julia hahahha semua pakat naik ramai2 dah tak sabar nak naik MRT. Kami naik stesen pertama iaitu MRT Semantan tau, dari sini nak parking kami parking dalam Help Institut sebelah MRT Semantan ni rasa, parking dalam RM5 gitu. Still okey lah kan murah kereta selamat.


Bagi OKU, ada lif disediakan nak naik sini, tapi kami pilih naik tangga lah lagi cepat. Lagi satu leh bakar kalori hehehe

Memang semua baru, julia ada pengalaman banyak kali menaiki MRT Singapura, rupanya lebih kurang cuma disana ramai sekuriti yang menjaga tau. Mungkin sebab baru lagi di Malaysia so tak nampak lagi bayang sekuriti menjaga setiap sudut kawasan MRT ni...kalau kat Singapura masuk je stesen MRT dilarang minum dan makan kawasan sekitarnya tau...pernah kena tegur dulu disana...kat Malaysia ni tak tau lah hahaha kalau diamalkan lagi bagus...ada disiplin.

Nampak kan signage tu, PERJALANAN PERCUMA HINGGA 16 JAN 2017. Apa lagi kami ingat nak plan naik belah malam pula hehehe ada-ada je gelagat keluarga. Sebab tak puas meronda naik MRT kan dengan anak2 hehe

Julia perhatikan sudah ada harga dicatatkan di mesin tiket layan diri ni tau...jimat duit, tak mahal mana pun. 

Tudiaaa ramainya pengunjung...inilah Malaysia. Kami suka benda FREE maka ramailah orang nak datang mahu sama-sama merasai pengalaman menaiki MRT hehe.

Tak lama pun tunggu, dalam 5 min train MRT Semantan dah sampai...masa ni julia dapati manusia berpusu-pusu nak naik...sekuriti mungkin tak ramai nak jaga laluan masuk dan keluar...hmmm korang amalkan budaya beratur tau...please kita kan dah besar...pelan2 masuk...lagi-lagi yang ada anak kecil bagi laluan pada mereka dulu.

MRT Semantan - MRT Sg Buloh phase 1
Ramai tanya, julia semua laluan dah dibuka sehingga Kajang ke...ehh belum lagi tau (sila lihat warna bulatan hijau laluan biru tu) itu sahaja yang boleh jalan buat masa ini...untuk pengenalan MRT bermula dari Stesen MRT Semantan sehingga MRT Sg. Buloh je dulu...

Stesen MRT seterusnya belum dibuka tau...so kalau berhajat nak naik sila perhati dulu di kawasan mana terdekat dengan korang yang boleh naik dah. Jangan serbu MRTyang belum siap tau hahaha.



Korang boleh tonton video ni julia snap di MRT Semantan. 
KLIK ↓


Video MRT Malaysia is now open
KLIK ↓
Korang tonton video ni pasti faham dan rasa nak naik :)

Aksi umi dan Qaiser ilman hahahaha ada-ada aje kan sementara menunggu keretapi MRT sampai kami selfie gini hahaha melayan kerenah anak ginilah mak bapak pun kena jadi kebudak-budakan. Janji happy!

Nak nasihat, kalau masa korang naik jika ada berlaku apa-apa hal kecemasan macam train lambat, train stuck atau train apa-apa lah...tak perlu viral kan cerita yang tak baik tentang MRT Malaysia tau...biasalah perkhidmatan masih baru, masih banyak perlu di uji dan ditambahbaik dan kita-kita yang dapat naik free ni kena senantiasa positif, dan bagi sokongan pada mereka, ada sebab-sebab ia terjadi begitu tau. 

Simpan aib benda tak elok...kita belajar sebarkan yang bermanafaat je okey.
Tak sabar nak tunggu MRT ni siap sampai ke Kajang sebab Stesen MRT Kajang betul-betul turun depan Sate Hj Samuri hahaha situ sedap makan satay fresh pastu anak-anak boleh main playground tepi kedai tu...heaven...one day fine dah siap nak pi lah. Tak payah pening2 cari parking...duduk MRT relaks sudah.

Syabas dan tahniah kepada semua yang menjayakan projek mega mrt ini, satu inisiatif membantu rakyat!
So korang ada masa beberapa minggu lagi nak naik MRT Malaysia puas-puas...apa lagi jom sebarkan hashtag #jomnaikmrt yeyy.


Klik Gambar Info Kebaikan Inteemor ⇑⇑⇑⇑
WhatApps Order: 013-6327333

ShopBack Beri Pulangan Wang Tunai Selepas Melakukan Transaksi Shopping Online Wow!


Pernah terfikir tak sambil membeli sebarang belian online boleh perolehi Duit Ganjaran? Menarik bukan? ShopBack lah jawapannya yang julia nak kongsikan kepada korang semua hari ini. 

Di ShopBack, sambil kita nak beli apa sahaja barang yang kita kehendaki, wang yang korang beli tersebut akan di kira untuk dapat pulangan Cash Back dalam bentuk komisen woww teruja rasa. 

Lebih 500 outlet online!
Kedua, pernah alami tak dalam satu masa kita nak buat pelbagai tempahan online kita kena klik banyak browser (paparan baru) dan adakalanya website berkenaan loading dalam keadaan slow. 

Pernah kan, di ShopBack semuanya dalam 1 website. Terdapat lebih 500 outlet online yang boleh kita buat pilihan dan semuanya dalam satu rangkaian yang sama...ShopBack yey!


Tawaran pulangan tunai? Betul ke...

Julia pada mulanya terfikir dan tak percaya, betulkah website ini berkata begitu. Betul ke kita shopping online tapi boleh dapat pulangan tunai ‘Cashback’? 

Setelah julia buat penelitian dan baca pelbagai review di Google, ternyata ia betul! 

Bagaimana caranya nak daftar, haa dibawah julia sertakan tutorial cara dan beberapa langkah mudah untuk korang realisasikan impian korang sambil membeli dapat kumpul wang tunai yahoooo!



Daftar ShopBack / Signup

Selepas korang telah daftar akaun ShopBack, korang akan dapat melayari pelbagai saluran dari pelbagai kategori antaranya Fesyen, Perjalanan, Makanan & Minuman, elektronik, gaya hidup dan lain-lain. 


Bagaimana ShopBack berfungsi?

LANGKAH 1: Pilih dari lebih 500 peniaga dalam talian di ShopBack. Kemudian pilih dari banyak-banyak online stores tu korang nak survey yang mana satu. Kalau ditanya julia of course julia suka survey klik link AirAsia, Guardian, dan Booking.Com


Contoh gambar di bawah julia sendiri suka berjalan, sudah semestinya carian Booking.Com pertama dulu. Nak survey hotel murah 2017. Medium ini bukan setakat ada Booking.Com je tau, ada pelbagai rangkaian lain yang boleh digunakan untuk kita buat tinjauan perbandingan harga dan tarikh yang bersesuain dengan bajet semasa kita. Mudah, tak perlu buka banyak website, hanya ShopBack semua ada dalam satu website.





LANGKAH 2: Pembayaran ke web peniaga.
Sebaik sahaja anda telah memilih kedai online contoh macam gambar dibawah julia pilih saluran kedua LAZADA, kemudian lepas pilih barangan yang julia kehendaki, julia terus klik pada pautan "Beli Sekarang" dan pembelian tersebut akan membawa korang terus ke laman web rasmi kedai itu sahaja. Mudahkan.





LANGKAH 3: Dapatkan cashback.

Setelah pembayaran dibuat di laman web peniaga online, rebat tunai secara automatik akan dimasukkan ke dalam akaun ShopBack korang dalam masa beberapa hari sahaja tau.

Wang tunai (cash back) tersebut boleh bertukar menjadi "ditunaikan" melalui transfer ke akaun bank tempatan korang. Wah, sambil bayar sambil dapat komisen ! Siapa tak nak kan!


Kelebihan ShopBack

Sekarang ini dah tak perlu bersesak-sesak cari parking, berpanasan dan berhujanan cari barang, korang sedang bekerja tak ada masa nak belikan barang keperluan untuk keluarga atau punya orang tua yang perlu barang urgent dan berada dikawasan yang jauh dari korang pun tak menjadi masalah, ShopBack kan ada.

 Sambil bekerja, bercuti dan dimana sahaja pun korang berada semua masalah korang boleh diselesaikan dengan klik  ShopBack

Jom Shopping Sekarang, Jangan Lepaskan Peluang Keemasan Ini !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com