Trust is like an eraser, it gets smaller and smaller after every mistake ! | Julia Johari
Booking.com

Trust is like an eraser, it gets smaller and smaller after every mistake !

Terkadang aku kena lebih berhati-hati, didalam bahasa manisnya masuk sahaja bidang perniagaan, ada rencah yang perlu aku lalui. Bila kita jenis cepat berurusan, dan jenis laju proseskan penghantaran parcel daku hampir nak terkena dengan seorang customer. Bukan sekali dia beli, ini kira kali kedua. Setahu aku bila banyak order dalam satu masa aku anggap duit itu bukan sandaran utama, sebab aku percaya bila namanya wanita takkan diorang nak menipu lagi-lagi soal duit beli barang ni....

Tapi aku belajar satu perkara...aku belajar untuk sabar dan cek bila masuk satu-satu payment. Mungkin salah aku pernah terproses satu order dengan duit aku sendiri, dan aku terlupa nak cek penyata akaun kembali oleh seorang makhluk Allah ini yang berkata maybe esok masuk...Ya, aku jenis pelupa...cepat lupa...bab duit aku memang tak ingat, tapi bab order aku ingat sampai ke order pos laju aku settle kan....lately aku trace rekod lama Allah...memang duit aku bayar untuk dia...bila kali kedua dia order, aku pelik kenapa tak masuk-masuk wang yang dijanjikan...

Trust is like an eraser, it gets smaller and smaller after every mistake !

Katanya oh saya pilih effective date untuk masukkan duit melalui bank online...
Ohh ada ke sebegitu, betul aku tak tahu menahu soal ini, ke aku yang buta, seharian menunggu duit tersebut tak kunjung tiba, berpuluh kali cek tetap tak ada...jawapannya maybe esok masuk...

Pm pagi ini dia kata akak dah masuk ke duit tu...

Belum lagi jawab aku...selalunya kalau Maybank to Maybank memang on the spot masuk duit berkenaan...

Aku musykil...sebab resit yang dinyatakan agak mengelirukan...sebab angka transfer tu agak pendek berbanding customer-customer lain bank in...hahhahaha bermula lah episod aku jadi minah spy, baru nak trace...

Aku trace rekod lama dia beli dengan aku melalui MBB...aku rasa tak ada dia masukkan duit...nahhh amik baru sekarang aku belajar apa itu rasa sabar...panas sekejap kat muka sebab terlalu percayakan pelanggan...

Kali kedua ini Allah ajar aku...jangan mudah percayakan orang apatah lagi orang yang tak kenal ni...lagi-lagi pelanggan yang nak beli barang melalui online....hmmm terduduk aku...tak apa lah...ini namanya learn from the mistakes.

Terus dia kata, oh tak apa lah kak...saya cancel kan effective date untuk transfer semalam ke hari ini, saya bank in lagi sekali...

Oh boleh cenggitu eh hahahhaha aku dah mula rasa macam hmmm dia nak menipu tapi cara tu tak berjaya plak...sebab aku dapat trace gejala dia...

Last-last boleh plak bank in...terus masuk je duit...haaaaaaaaa nampak tak...nampak tak permainan di situ dengan beri resit hitam putih sebagai pengakuan jujur dia. Bijak bijak orang sekarang.

Ya, aku terlalu laju untuk proses penghantaran barang...sampai aku alpa...banyak-banyak customer setiap hari...rupanya ada yang cuba-cuba bertindak sedemikian. 

aku syak dia outer resit Maybank online...tapi aku tak mudah percaya part resit...aku cek gmail aku ada notification tak...oh rupanya sehari suntuk tak masuk...ohhh pelik hahaha. Macam mana resit ada tapi notification email tak ada sedangkan terang2 dalam resit tu tercatat email lengkap julia...jeng jeng jeng...bijak yer...wajah cantik, rupanya bijak nak putar belit...ohh begini rasanya jadi peniaga.


Ya Allah...lindungi aku, permudahkan cara. Semoga aku lebih peka dan tak mudah mempercayai kata-kata manis dari pelanggan yang berjanji setia....oh my bad. 

Mulai hari ini...biar lambat aku pos...asalkan bukan duit aku yang belanja customer...cukuplah free gift dan free postage aku tanggung...

Belajar melalui teladan asam garam pahit maung seorang peniaga kecil...huh...anggap yang lepas biarkan berlalu, aku malas nak fikir, aku anggap itu semua jadi sedekah je lah...tak sanggup nak bawa sampai ke akhirat, penat jadi pendosa setiap hari ini kan pula bab remeh macam ini...moga Allah ganti lebih banyak lagi... senyum julia...senyum...inilah liku-liku berniaga walaupun kecil, kita tetap akan diuji...ujian dalam menyambut rezeki :)

Huh tarik nafas. Nak maintain jadi baik...moga anak ikut sikap mak penyabar bab macam ni nanti. Alhamdulilah. Terima kasih Allah.

12 comments:

  1. dlm bisnes online ni, rmi yg menipu...kdg2 terpk berani betul mereka ni kn buat kj2 camni...akak pn skarang soh bank in duit dlu kalo nk beli kuih sbb sebelum ni ckp nk dtg pickup tp smp sudah xdtg2...ye la kita dh reserve kt die homemade frozen sbb kata nk dtg pickup, rply tk jwb..ingt kita xde kj lain agaknye tgu die je...so lps tu serius buyer je akak layar..no payment no reserve homemade frozen...moga kita ati2 dgn org camni kn..bila kita baik sgt , org amik kesempatan

    ReplyDelete
  2. tu la kehidupan,kdg2 kita buat baik dgn org, org lain pulak buat taik..
    klu bolh nak bg tiptop service kt customer,zie pun pernah jd mcm ni,sjk tu zie akan check dulu baru pos..
    walau apa pun juju, kita kena sentiasa berhati2 dan more alert.

    ReplyDelete
  3. Huhuhuuu..cabaran jugak ni. Dan akak pun pernah terlupa key in email awak..huhuuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. regular customer macam sis izwa saya sangat percaya...serius akak tak key in pun julia kenal kawan2 julia...hehehhe jgn risau ye sis...ni stranger x penah jupe...cuma my bad...tak cek bebetul...terus lupa kemudian hari...tp syukur sgt Allah tunjuk jln betul rupanya

      Delete
  4. separuh dari dugaan dan ujian...sabar

    ReplyDelete
  5. adoi selalu baca kwn² kena tipu camni...setakat ni i xpnh jmpe lg cust nipu...harap² takkan jumpa lahh...huhu kita niaga kecik² nk tambah income je kan...bukan nak jadi jutawan pun...adehh dorang ni x pk ke benda jd darah daging..hurmm nauzubillah smoga makin murah rezeki juju pasni...amin

    ReplyDelete
  6. Kalau dulu yg dibimbangi penjual online tapi sekarang ni lagi dahsyat pembeli pulak yg ambil peluang kebaikan penjual.
    Nasib baik Allah bagi Julia cepat tersedar kalau tak memang kena tipu bulat-bulatlah..

    Ada yg ambil kesempatan dgn kebaikan inilah dia jadinya.

    ReplyDelete
  7. Allah ada jugak orang macam ni. Tak baik betul nak aniaya orang haih tak jujur betul. Hati hati kak lepas ni :)

    ReplyDelete
  8. Allahu..hati2 ju..bkn xbg percayakan orang, tapi kalau benda mcm ni ju kene hati2..orang yg ada niat xbaik sentiasa ada disekeliling kita..moga Allah gantikan rezeki yang lain utk ju n family..

    ReplyDelete
  9. Kena tunggu duit masuk akaun kita baru boleh pos barang.

    Dulu akak rajin jugak jual novel preloved. Memang akak buat macam tu. Kalau ada yang asyik tanya dah pos barang atau belum, akak jawab je yang akak tunggu payment tu masuk dalam akaun akak, lepas tu baru akak proceed. Kadang-kadang jenis orang yang tak sabar ni la yang selalu menipu. Tu yang dia asyik tanya je bila nak pos barang.

    Moga Allah jauhkan kita dari menjadi mangsa segala jenis penipuan. Aamiin.

    ReplyDelete
  10. Ya Allah ada orang macam tu ye kak jue... hati-hati akak. orang ramai nak amek kesempatan tau!

    ReplyDelete
  11. Masa akak berniaga dulu pun pernah terkena macam ni, kata dah transfer tapi duit tak masuk masuk. Resit online alter camtu gak lah agaknya. Last last akak halalkan jelah. Yang herannya, yg dia 'beli' tu telekung...nak pakai solat. Tapi tak bayar, camna tu?

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com