Inilah masanya DIY Name Kad Sendiri ! Murah sangat ! | Julia Johari
Booking.com

Inilah masanya DIY Name Kad Sendiri ! Murah sangat !


Korang, julia paling pemalas kalau suruh pergi kedai duduk belek album name kad...urghhhhhh macam batu kena singgah dekat kaki, lagi pun tak kena citarasa gak kadang kala album name kad kat kedai tu...dah macam outdated. Itu yang salah satu alasan kenapa aku dah bertahun tak renew name kad...sebabnya dah lemau tengok name kad yang macam ntah apa-apa je...

Pertama sekali, aku nak ucap jutaan terima kasih kepada Blogger Kak Amy, yang sudi up entry berkenaan name kad FREE. Haaa percaya tak julia tempah dan reka sendiri name kad berasaskan template sedia ada dan deko sendiri dengan cara FREE?
Ini hasil air tangan julia diy dan deco sikit-sikit, selebihnya semua guna template sedia ada...mudah sangat!

Tak percaya?
Mai sini dekat-dekat, nak kasi percaya dan terus percaya. Hehehehe, jujur cakap aku puas hati dengan kualiti name kad ni. Pertama kali aku deko aku ingat hmmmmmmm ni mesti kualiti biasa name kad yang ada di pasaran, macam kertas biasa tu, itu yang aku memula reka name kad aku sendiri aku tak letak harapan tinggi sangat masa penerimaan.

Sekali parcel sampai...
Akuuuuuuuu....terdiam, terduduk. Eh name kad sapa ni...ehhhhhh betul ke name kad aku ni??? Kenapa kualiti kad dia sangat cun, maksud aku KERTAS BERKUALITI. 

Haaa sampai cam tu sekali aku cakap...aku cuma bayar POS LAJU je...serius aku cuma bayar postage sahaja untuk name kad aku ni tau...melalui SKYNET siap parcel hantar by hand ke aku kat opis, kena signature bagai masa penerimaan...kerlas ke idokkkk?


Dari mana aku tempah...
Dari PIXAJOY...cepat lah buka web tu sekarang...rugi ar tak buat, husband julia pun suruh buat sekarang hahahaha...tengok! 

Mai teliti print screen julia tempah dan diy sendiri name kad...first time in my life dapat diy name kad sendiri pilih template yang diorang sediakan...semua edit guna online, tak payah download software ke apa...alahaiii mudahnya...






Kos & Jenis Kertas Name Kad Pilihan Julia
Hanya RM8.48 sahaja kos aku, dapat 100 keping name kad dengan kualiti Gloss Lamination, aku dah study name kad kertas jenis apa yang sesuai untuk name kad...aku kaji aku lebih suka Gloss Lamination sebab ciri-ciri name kad yang aku nak mestilah warna tu lebih menonjol dan tak mudah telap air. 

Nak pilih jenis kertas Matte pun okey, tapi tak ada kilatan dan warna agak sedikit down serta kurang menonjol...Matte Lamination sesuai dengan name kad hitam dan putih baru nampak BOLD. Ini hasil pembacaan dan kajian julia di internet...terpulang kepada anda nak buat pilihan kertas jenis apa ye.



Nipis, kilat, tak mudah telap air, dan warna padu.

Tak sabar nak deliver name kad pada kawan baru kenal, networking bersama peniaga, bakal peniaga dan sesiapa sahaja yang minta name kad...nah inilah..keep in touch ye.

Kenapa julia pilih ayat templat Keep In Touch...
Sebab lebih mesra dan dekat di hati untuk ber networking, bukannya terima name kad tapi simpan dalam almari, tapi keep in touch selalu jika ada yang boleh dibicarakan.

Korang reka sendiri ye, jangan tiru plak ayat sebijik macam julia buat dan reka...tu dah meniru dan copywrite tanpa persetujuan julia (cth macam lets work tu) takmo tiru naaa...korang kan lagi kreatif...korang reka name kad yang korang suka dengan ayat korang sendiri...byk je template dalam tu pilih sendiri...takmo tiru-tiru hahahaha

Tersangat puas hati, husband cemburu....hahahhahaha korang apa lagi...cepat grab sebelum tempoh FREE tu bertukar kena bayar...kang ternganga susah! Hehehe bye!

17 comments:

  1. senangnya nak buat!! tringin nak ada kad sendiri.insha ALLAH nanti nk try

    ReplyDelete
  2. TQ sis Julia for sharing..
    Tengah edit2 gak..

    ReplyDelete
  3. yeayy cici dah register and buat template hari tu tapi belum order lagi. hehehe. dia dalam masa 14 hari register kan. lepas tu burn. -,-

    ReplyDelete
  4. Cantiknyaaaa.. Pink2 gittuw.. Ena nak habiskan dlu kad yg ada.. Baru nk order lagi..

    ReplyDelete
  5. Sharing is caring juju... Mmg kualiti nye best dan services pn pantas.. Nanti kita tukar2 name card ye...

    ** komen thru hp ni.. Dh bole buka blog juju.. Hrp esok xjd lagi mcm td

    ReplyDelete
  6. Wahh mmg cun la name card nih... sweet gitew

    ReplyDelete
  7. Wahh mmg cun la name card nih... sweet gitew

    ReplyDelete
  8. Simple design tapi nampak fresh kak. Nak 1.....

    ReplyDelete
  9. cntik la kak julia..senang plak tu..murah pon murah

    ReplyDelete
  10. cantik.. nak jugak lah..

    tq for the sharing

    ReplyDelete
  11. wahhhhhh macam best je,boleh try ni ....tapi tggu kad lama abis dulu la hehehe

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com