Berhari Raya Haji Kampung Gombak Tersayang! | Julia Johari
Booking.com

Berhari Raya Haji Kampung Gombak Tersayang!


Raya Haji 2016, alhamdulilah, juju sekeluarga sambut secara bersederhana, syukur, ramai saudara mara datang bertandang, meriah rasa hidup. Malam raya tu memang satu kebiasaan kami adik beradik akan bersatu hati pakat ramai-ramai buat ketupat palas, lap daun palas sampai bersih...gambar kat atas tu air tangan julia anyam ketupat palas, ehhh jangan ingat juju ni tak reti...dari kecik dah anyam tau...cuma rupa dia tak lah lawa macam abah anyam...jadi lah dari tak buat langsung kan...kangggggggg ada orang mengataaaaaa plak jadi mak orang tak pandai-pandai anyam ketupat palas booooooooooooo hahahha 

Abang Qaiser ilman....RIUH!
Haishhh...dia lah paling riuh malam raya..."Nak tolong...nak tolong, umi nak buat ketupat jugakkk" aduyaiii dia baru 4 tahun, tapi riuh satu rumah nak buat ketupat jugak...sampai nangis-nangis...hahhahaha pelik benor aku weh...dia minat nak buat kerja-kerja orang tua-tua ni...alhamdulilah...sampai nangis ko dik...hahhahaha

Qi ni memang suka tolong...tak tau lah dia ni ikut perangai sapa...nak kata ikut perangai aku...aku ni mak yg ikut angin ribut...kalau walid dia mungkin kot...selalu pandai jaga hati orang...haaa molek lah nak buat...sok besar abam Qi anyam ketupat ye....senang umi nak silang panggung tonton tv amboiiiiiiii hahahha 

Orang sibuk...abam Qi lagi sibuk....hahahhaha sibuk nak lap daun palas...rajin ko dik!

Setelah ketupat palas di stim...alhamdulilah, hasil mama abah dan adik beradik buat...homemade!

Lauk paling rare...abah dan mama yang reka resepi Masamah...campuran rempah kurma dan rempah daging...nampak macam rendang...nampak macam gulai...tapi bukan...lain sama sekali...rasa dia? Ada julia kongsikan di FB...

Pinky Rumah Tok Wan...KERLAS!
Rumah tok wan dan atok Qaiser ilman...pink pink kan langsir hehehe comel je umah atok dia...pagi raya kami pakai simple je...sebab lepas solat raya dah pakai baju melayu...dok rumah je pun kan...jom kita mengopi sesama!


Geng sepupu-sepupu abam Qi datang bertandang...alhamdulilah. Kenangan sangat gambar ni, nanti besar, julia nak snap kembali gambar sepupu Qi ni...mesti time tu tinggi dah sama hehehe comel je...

Anak-anak buah julia ni semua cerdik-cerdik...tak lama lagi along nak sambung belajar ke UK...adik-adik dia pun tak lama lagi akan mengikut jejak along...alhamdulilah...moga dapat tempias tu pada Qi nanti...amin


Hari ni julia kerja...bento juju atas ni...hahahhahahhaha kerlas kan...air susu tu cilok abam Qi punya...halal kan tau abam Qi hahhahahaha selamat bekerja...Jumaat ni nanti Cuti Hari Malaysia 16 Sept...banyak ye cuti-cuti malaysia ni hahaha hang pi mana, hang pi mana?

Ceq pi tidoq ja kott kahkahkah pisss no war! 

8 comments:

  1. abg qi pn nk anyam ketupat juga hehe...lauk rare tu terliurr la...amboi bento juju arini...hehe..tk sbr nk cuti lg kn...kj 3 hari je...nk2 plak rmi cuti so jgn clear syok

    ReplyDelete
  2. ya Allah, 16 sept ni cuti lagi..alahaiii nape aku baru tahu ni juju..

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya JJ, samalah saya pun raya di gombak

    ReplyDelete
  4. Kena belajar dengan kak Juju ni anyam ketupat sebab Nani memang tak pandai. Hahaha ! Selamat Hari Raya Aidiladha kak, meriah tu dengan macam macam makanan :D

    ReplyDelete
  5. Bekal maggi je...jehehehe
    Sedapnya tgk gulai cmpur kurma tu..mesti sedap rasa dia..nti share resepi tau

    ReplyDelete
  6. wajib try resepi Juju tu. tunggu habis pantang naa.

    err kemain bento siap ada cili api lgi T_T maggi kari tu dah pedas Juju oi .

    ReplyDelete
  7. Akak sampai hari ni tak dapat lagi ketupat palas :(

    ReplyDelete
  8. Rajinnya lah dia nak tolong buat ketupat ye...
    Bekal tu deabak... hehehe..
    Cuti duk umah tido and relax..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com