ALTHEA Turns 1 Sambutan PINK Party Cukup GLAMOR! | Julia Johari
Booking.com

ALTHEA Turns 1 Sambutan PINK Party Cukup GLAMOR!


Althea! Happy 1st Birthday! Oh my god! Teruja sangat ke jemputan party Althea 24 Julai 2016 hari ahad lepas bertempat di RUANG, Subang Jaya. Cantikkan deco kat atas ni, tema 1st birthday Althea of course warna PINK....oh my warna kesukaan juju! Melompat atas meja bila dengar tema pink hahahaha...lets celebrate!

Teruja! Gempak! Pink all the time
Ya...all tema pink...dari start cawan kertas sampai ke deco dalam RUANG ni pun semua pink...oh my...rasa tak mau balik dari party ni...you know why, semua enjoy menikmati dessert yang sangat ohsem dan sedap...awwwww!

Best kan surprise party ni...awwwwwww tak sabar nak story dengan korang.

Preparation!
Julia makeup sendiri tau, guna makeup rangkaian Althea...tadaaaaaaa...okey tak...simple je janji ada kelainan sikit...hehe, baju beli blouse online je, mujur dah tau ukuran size badan sendiri...buble shawl tema bunga sakura...haaa kena kan tema Korea tu sikit hehehe i like!

Dah sampai dah !
Julia dah sampai setengah jam sebelum party bermula, terima kasih pada suami dan anak tercinta yang sudi hantar julia ke party Althea... amacam OOTD PINK julia tu...pinky sangat kan kikiki...sunyi je dekat luar...ingat julia yang terawal...rupanya bila tolak pintu masuk ke dalam wahhhhhhhhhhh ramai dah sampai...apa lagi jom cari kawan blogger dan kawan baru...redah jangan tak redah hehe

So jom sign dulu kehadiran dekat urusetia Althea...penting tau tinggalkan jejak sebab Althea boleh tahu kita interested untuk collaborations dengan diorang akan datang...TQ Althea!

Woaaaaaa...all pink...oh my god! Cantiknya diorang deco...rasa macam kisah fairy tales tau...

Belon helium pink ni terpaling sweet...awwwwww melting!

Tengok kiri kanan depan belakang semua ada surprise yang Althea buat...cantikkan board tulisan kapur ni...wowww!

Dari jauh dah nampak blogger Innanie, Kecik & Yuyin (geng KBBA)
Alahaiii seronoknya, lama sungguh tak jumpa tau...apa lagi selfie sedas buat kenangan!

Meet my new friends here too...blogger Liyliz & Mek Onie.

Farra & Yujin...kawan baru yang sangat peramah dan sporting awwwwwww you all sangat best...tetiba rindu!

Jom tengok dessert tea time dengan Althea Korea...weeeeeeeeee


Sedap sedap semua tau...habis je diorang refill balik...x larat nak makan...siap boleh amik bawak balik tau...tetiba gila kejap tengok semua stuff cantik2 ni weee

Bingsu Bar ni best...like macam ABC tapi bukan ABC...tapi ni style korea la...nak tau google eh

Penaja...TQ all...hargai sangat!

Cookies...all the time cookies, muffin and dessert...oh my so sweet...

Yang bestnya...yang surprisenya...julia tak ketinggalan untuk dapatkan surprise door gift tau...nak tau pi tengok video! KLIK...korang akan rasai kemeriahan yang julia rasakan....bestttttt sangat. Happening!



Paling teruja...ada Photobooth tau...siap free print picture, siap boleh share picture ni kat IG FB and all channel...kerlasssssssssssssss weh, apa lagi jom la bergambar puas-puas guna props yang disediakan...bergambar dengan blogger Mek Onie heheh

Best...boleh tampal dekat work place sendiri...kenangan dalam pink box Althea!

My love message to Althea big day!

Door gift dalam belon...bayangkan surprise door gift tu ada jawapan dalam setiap belon pink...kena ambil satu dan pecahkan...tengok julia dapat Its My Cushion bedak muka tau wahhhhhhhh best...mcm tau je julia suka makeup yeyy

Sebelum balik...julia selfie bersama CEO Althea Korea, Mr Frank Kang...tengok pipi dia...blusher original tau...awwwwww jeles kita tu yg pakai spek mata pink cover sikit jeles tu hahahha


Of course tak lupa dekat beauty blogger Mira CikCit....dia keja dengan Althea tau kerlas ko dik...paling suka ikut tutorial makeup dia melalui blog...semua Althea Makeup...woww gorgeos...

Happy Face!
Masih teringat-ingat party Althea Turns 1 yang super duper ohsem dan penuh surprise!
Love you forever ALTHEA!

SURPRISE! Believe it guys!
Korang, julia dan semua jemputan ke Party Althea dapat 150 point PERCUMA untuk pembelian barang melalui website Althea yang hanya diberi masa 30 minit sahaja, ya 30 minit, masa dengar pengumuman dari sekretariat ALTHEA umumkan rasa nak pecah jantung...rasa tak percaya, sampai ke tahap itu mereka meraikan kami tau, so masa umumkan masa tu terus cepat-cepat buka website Althea dekat handphone, mujur kat situ ada WiFi, so keluarlah peluh menitik-nitik sebab kena cepat, bila buka website tu masukkan gmail aah memang dah sedia ada 150 point...apa lagi melompatlah nak pilih barang...pening juga nak pilih sebab kena fix harga jangan lebih 150...mujur bayar 10 lebih je untuk balance delevery fuhhh sempat beli setelah tempuh mcm2 ujian dalam party tu tau hahaha yeyy!...

Hari tu dah dapat 150 point...kali ni dapat lagi 150 point masa party apa lagiiii julia dah beli makeup la hahaha tungguuu my next review about my glamorous makeup with Althea...mmmuah!

* Nak shopping Althea Korea online? 
Layari www.althea.kr and Althea Facebook.

14 comments:

  1. semoga akak selalu join Althea lagi :)

    ReplyDelete
  2. tema pink,cantik sgt decoration dia

    ReplyDelete
  3. suka tgk smua decoration sbb PINK color fav..juju pn ceria

    ReplyDelete
  4. bestnya..kenapa tk perasan party ni

    ReplyDelete
  5. Cantik gambar .....Semuanya dgn tema pink dan biru.
    Moga Althea akan terus dikenali

    ReplyDelete
  6. Waaahhh.... Pipi, bibir, belon, baju semua pink!
    Bukan meriah makanan aje tapi meriah dgn warna pink

    ReplyDelete
  7. serius cantik deco nya! Hihihi nak nak lagi kaler pink.
    fuh berseri n meriah =)

    ReplyDelete
  8. Ju!! Farra ni! Hehe sronok kann..harap2 thn depan kita dapat jemputan althea lg muahh

    ReplyDelete
  9. Awww. Seronoknya. teringat merah jambu lah. hehehhe. lepastu tudung bunga - bunga kak Julia. <3

    ReplyDelete
  10. bestnye dapat joinnn

    jemput singgah : http://myafarisha.blogspot.com/2016/07/pantai-cenang-pulau-langkawi.html

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com