ALTHEA Turns 1 ! Happy Birthday ALTHEA ! | Julia Johari
Booking.com

ALTHEA Turns 1 ! Happy Birthday ALTHEA !


Yeyy! Althea turns 1 today, Happy 1st Birthday Althea ! Kek vanilla tu julia beli khas untuk Althea okey, yummm...by the way celebration Althea julia decorate sendiri ye...cantik tak? Hehehe...eksaited nak sambut 1st birthday kan...

Althea korang tau ke apa? Mesti ramai yang dah mulai tahu website official Althea right...kalau dah masuk dalam website tu semua jadi berantu...sebabnya semua murah dan semua nak beli, of course dari Korea tau itu yang best bagi anda yang minat dengan barangan dari sana....


IT'S PINK PARCEL ! wOWw I WANT TO SCREAM !!!
Yes, rasa nak terjerit je masa terima parcel by hand, dah la warna PINK. Istimewanya! Julia dapat hadiah direct dari Althea tau sempena Hari Jadi Pertama Althea yeyyy...ada 8 jenis makeup julia dah tebus...yang bestnya semua FREE! Weeeeeeee tak seronok ke? Gila tak seronok, stok setahun lebih ni tak payah dah beli...best!

Makeup from ALTHEA
Tadaaa! 
Full of love makeup...yummmmyyy...jom dengar my story macam mana rasa guna all these Althea product!


1. Mat Fix  - Matt Cushion
Bukan bedak biasa, tapi julia dah lama usya dalam web page Althea, yes lama sangat dah usya, kebetulan Althea nak bagi hadiah sempena birthday hari ini dan julia dapat tebus...by the way dah pakai almost 3 kali dah...kagum bagaimana Matt Cushion yang ada SPF 35 ni bertindak sangat mudah, cepat dan dapat menutup pori di muka dengan mudah sangat...

Rasa tak melekit pun sepertimana julia baca review sebelum ni, rasa tekstur pekat dan mudah blend di muka...wahhhhhh jatuh cinta nak pakai time ada event ke atau majlis rasmi...sayang ooo nak pakai selalu...simpan untuk tujuan lebih penting kan...

Buktinya...tadaaa....tetiba weeee...sonok lah mudah je pakai...tak payah pakai brush besar2 tu...


2. Witch's Pouch - Eye Shadow 
Compact dia nipis dan mudah letak dalam handbeg tau best...eye shadow ni sangat soft kaler dia...tak glitter, nak apply pun senang ada cara guna di belakang kotak ni tau...
  
3. It's My Brush
Julia suka brush ni, sebab nak apply shadow sangat mudah, lagi satu brush ni boleh bentukkan 2 ke 3 ton warna eye shadow dengan baik sekali, so tak payah nak guna jari besar tu hehe

4. It's My Cushion
Apa fungsi dia? Sama fungsi beauty blender yang ada kat pasaran tu, kalau nak apply foundation senang ada my cushion ni dan la nipis kan mudah bawa travel...julia jarang sangat pakai foundation...akan pakai bila ada majlis keramaian atau majlis rasmi sahaja...so bagi julia yang mementingkan ruang penyimpanan, my cushion ni pilihan baik sekali dari guna jari...nak basuh pun senang nipis dan mudah kering.

5. Jewel-light Waterproof Eyeliner - Holika Holika
Julia suka pakai eyeliner, sebab buat mata nampak bermaya dan sedikit galak. Tak sangka eye liner jewel ni mudah di apply, best je tekstur dia smooth bila dioleh di kelopak mata...dan tak comot kalau kena air sebab waterproof kan. 

6. It's My Lip Crayon - Orange
Pertama kali julia cuba lip crayon, hmm bibir jenis kering macam julia tak berapa sesuai sebab nampak garisan di bibir...kena pakai lip balm dulu baru apply lip crayon...so yang ni julia tak berapa okey sangat lah...tapi warna dia cantik, lembut.

7. It's My Hand Cream - Sugar Day
Bau losyen tangan ni WANGI sangat...lembut je bau...alahaiii rasa nak makan pulak, dah lah warna fink botol tu kecik je...masuk dalam handbeg pun ohsem, kot lah makan kari mamak basuh tangan tu dok bau kari lagi susah sangat nak hilang bau, haaa sapu losyen ni hilang terus plus macam bau badan pun sedap...

8. Rice Ceramide - Moisture Toner
Seharian makeup, for sure balik rumah atau travel mana pun mesti akan ke bilik air untuk basuh muka dengan produk Ephyra Skin Care Series, lepas cuci wajah tu julia apply toner untuk buat bekas lebihan makeup yang jauh ke dasar kulit, menutup pori di wajah dan beri kelembapan semula pada kulit...guna toner ni rasa lega...pastu dah boleh apply Ephyra Skin Nano dan Ephyra Skin Snow...done!

Siapa cakap koleksi makeup from Althe Korea tak best...setanding sangat dengan brand Malaysia tau, paling win harga dia tak mahal sangat dan mampu beli lagi, bukan setakat makeup, ada pelbagai jenis rangkaian dalam Althea Korea ada jual tau..

SURPRISE ONLY FOR MY READERS!

Sempena #AltheaTurns1, Althea Korea beri kejutan kepada korang tau, dengan pembelian mana-mana produk dalam Althea Korea hari ini pada tarikh 20 Julai 2016 anda layak dapat limited edition birthday box, join contest dan mana tahu dapat free goodies...while stocks last tau...siapa cepat order, dia dapat kelebihan seperti dibawah julia catatkan...jom baca dan buat pembelian sekarang juga...

Althea's Birthday Celebration 20th - 31st July, 2016
  • Limited Edition Birthday Box + DIY Party Kit
    For orders placed on 20/7 onwards. While stocks last.
  • Free Goodies for first 1,500 shoppers
    Full size beauty products. While stocks last.
  • Birthday Giveaway. Pick 3 Top Sellers for 100% REBATE!Rebate will be credited into your account.
  • #AltheaTurns1 Instagram Contest
    - Got your Althea party kit? Wish us a happy birthday with #altheaturns1 and stand a chance to win amazing prizes such as Macbook Air, Ipad Air 2, iPhone 6S, Galaxy S6 Edge, Canon EOS M10 Selfie Camera, Althea credits and beauty hampers from Althea!
    - Prizes total worth KRW10,000,000 to be won.
    - Contest starts from 20th July - 15th August, 2016.
* Untuk maklumat lanjut layari www.althea.kr and Althea Facebook. Happy Althea untuk semua rakan-rakan julia !

Psstt...julia dapat jemputan khas untuk ke PINK PARTY ALTHEA ahad ni tau...dress code PINK...perghhhhhhh ni yang meroyan nak pakai PINK puas2...yeyy TQ ALTHEA! See you soon guys at SUBANG!

14 comments:

  1. wahhhhhhhhhhhhhh bestnye ju...packaging die cute gile kooottt..dgn pink nyeee...mmg menarik jiwa wanita betul...auwwwww.... payah nak cari make up yg kene dgn kite...mcm akak pun suke yg soft2....nanti nak try usya laaa web ni ju....cuci2 matoooooo..

    ReplyDelete
  2. Guna product korea jugak ek? Samalah.

    ReplyDelete
  3. cantiknya produk2 dia...
    akk pun tak sesuai pakai lips jenis cmatu lagi kering bibir...

    ReplyDelete
  4. nad punexicted..nad buat review ni ha

    ReplyDelete
  5. Bestnya Ju, i is terpegun tengok hasil matt cushion tu :)

    ReplyDelete
  6. produk dari korea ni kan bagus2.. dkna terbekenan lak tengok kotak pink tu. menarik untuk shopping hehehe

    ReplyDelete
  7. I love pink.. Best juju mcm2 dpt

    ReplyDelete
  8. I love pink.. Best juju mcm2 dpt

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com