Top 10 Warna Fesyen Baju Raya 2016 | Julia Johari
Booking.com

Top 10 Warna Fesyen Baju Raya 2016


Banyak kan warna raya 2016? Fuhhhh (tiup kuku). Hmmm sure korang nak tanya aku apa warna yang aku beli untuk tema raya 2016 kan kan kan hahaha...sebenarnya hari-hari laki aku tanya, nak tema warna apa tahun ni, dah dah la sedih tu, orang yang dah pergi tu dah berada dengan Allah, kita yang hidup ni jangan lah rosakkan mood orang lain ye dok, macam anak aku tu. Yelah rata-rata aku dengar dari keluarga belah suami cakap "Tak Raya Lah kami" hmmmmmmmmm....tak pe lah, kita faham perasaan diorang kan...

Tapi tak leh sangkutkan sekali perasaan suami dan anak aku ye dok...so jom bergembira menyambut Bulan Ramadan 2016 minggu depan je haa... so sesambil tu mata aku dok tengok warna apa untuk tahun ini kami nak beli....for sure ready made aje lah...senang!


Aku selalu tempah hantar tailor baju basahan untuk kerja je...kalau raya ni suka aku beli readymade...siapa cakap badan besor cam aku tak ada size hahahha...aku tau la mana port mix and match tu...senang je...

ROSE QUARTZ Colour rasanya lah...
Warna ni lawa kan...aku suka fesyen mini kurung, ringkas dan mudah...tetiba terpromot Bella Ammara hahahhaa....nanti nak pi Butik dia sbb dekat dengan rumah mak je pun...huhhh



Macam tahun lepas, kami beraya warna tema oren, beli kat JAKEL...tahun ni ntah la jakel tu ada buat readymade promo lagi ke idok...dulu tahun lepas murah wehhhh...jakel pijak rege baju kurung readymade yang beratus2 tu kepada bawah 100 je...huhhh serammmm....

Jumaat malam ni ingat nak usya Jakel...sure ramai orang kan...x kisah lah...kalau ada rezeki ada lah...kalau tak ada aku nak pi Semua House kat sana byk size besor-besor...harga pun besor2 hahaha...

Untuk geng hero malaya, suami dan anak cam biasa, ke Kamdar aje...kat sana semua senang mudah dan size semua ada...kualiti baju melayu memang tip top...tu aku sayang sama Kamdar...sekarang Kamdar jln tar dah lawa wehhh...seram nak masuk sebab mata ni asyik nampak semua cantik haha

Warna apa lawa weh...huhhhhhh...ntah la...suami cakap Merah...ehhh aku tak mau dah merah...asyik merah je...pening...warna Serenity tu cam cool kaler je kan...tp sure susah nak cari warna tu...grrrrrr....ke Limpet Shell...warna mcm biru laut...fuhhh tak penah pakai warna tu...

Ke Buttercup...hahhahahha Kuning ye kak long...suami cakap jom warna PINK...hahhahah jambunya wehhh arghhhh lantak lah...aku ni suka pada gaya fesyen ringkas...tak kisah tentang warna...so korang raya ni mesti dah ready kan?

Entah2 aku pakai je baju basahan opis baru untuk raya...sudah...jimat hahhahahha

17 comments:

  1. cantik kaler tu. ehhhe husband I nak merah. tapi entah lah. perut tgh boyot tak syok nak pilih baju raya. hahaha . maybe recycle baju raya masa peknen Maira dulu je kot

    ReplyDelete
  2. Kakak sekeluarga baju utama warna Serenity beli kain pasangnya dgn kawan blog kita juga tau.
    Kakak dah siap jahit pun. Kakak jahit sejak CNY lagi sebab ada 3 anak dara kena 4 helai seorg kalau tak jahit pelan-pelan mana boleh siap.

    ReplyDelete
  3. wah byk pilihan...akak tgk la nanti color apa..sbb kena ikut bj melayu husband coz die recycle je hehe

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum julia...mama ikut color pilihan anak no 2 tahun ni...mungkin color electric blue kot tahun ni..:)

    ReplyDelete
  5. konon tahun ni nak MERAH, sekali jln punya jln. nmpak oren lagi lawa
    terus terbeli kwang2 hahaha

    ReplyDelete
  6. saya pakai baju raya 2 tahun lepas je Ju...sebab baju tu baru pakai sekali je..lepas tu tak pakai dah sebab saiz badan bertukar..hahah...ni dah diet balik , tengok dah muat bsemula tu yang nak pakai tu..kalau tak sayang la...tapi warna nya memang ketinggalan punya warna la..kelabu..hehehe

    ReplyDelete
  7. emerald green xde kat atas tu..cantik wane tu..

    ReplyDelete
  8. Nani warna grey tahun ni. Hehehe. Jakel memang banyak pilihan, selalu gi jakel kat jalan tar :)

    ReplyDelete
  9. 1st day deep purple..hehehe..raya ke 2 ke 3 tak pasti warna apa..hahaha gitu mummy beraya sakan kan. Melaram setahun sekali. Gi kerja dah pekena uniform ari-ari. Tkr mood sket je lah ! ;)

    ReplyDelete
  10. 1st day deep purple..hehehe..raya ke 2 ke 3 tak pasti warna apa..hahaha gitu mummy beraya sakan kan. Melaram setahun sekali. Gi kerja dah pekena uniform ari-ari. Tkr mood sket je lah ! ;)

    ReplyDelete
  11. akak lak tahun ni cekelat2 ajek ahahahahaah.... tu pun tak plan...main sambar jek mase pilih kain...bantai laaaa hahaahahaha

    ReplyDelete
  12. Saya tertarik dengan tulisan anda,
    Saya juga mempunyai tulisan yang sejenis mengenai Pariwisata yang bisa anda kunjungi di Informasi Pariwisata

    ReplyDelete
  13. tahun ni katenye tema kaler pastel..menarik jgk..tp ktrog xpilih kaler tu..terpesong pulak..iye laaa..kang ramai pulak yg berpastel..hihi..baju omak ea ni dh antar tailor..sebab mmg xleh nk bli ready made..mmg xkene je..pastu nk kene alter pulak..baju bdk2 awal2 dh antar..baju jalan dh borong kt sogo aritu..hihi..bio la lebih2 utk ank2..mama ni selai bj kurung dh cukup..

    ReplyDelete
  14. Macam dusty pink pun ada kaler tu.
    We all plak pikir this year, ambil royal blue. Nk rasa premium sikit hihi

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com