Tak sampai dua bulan je lagi... | Julia Johari
Booking.com

Tak sampai dua bulan je lagi...


Apa yang si juju tengah counting tu ekkk...alaaa cam biasalah...tiap-tiap tahun...ulang tahun perkahwinan yang ke-5 tahun bakal tiba tak lama lagi 23 Julai 2016 (nikah)...time tu masih mood hari ke 18 Syawal...alolololo dah 5 tahun rupanya...rasa macam baru je kahwin...masih ada lagi hadiah kahwin yang tak pakai lagi dok simpan rapi...5 tahun dah usia, orang kata dah lepas first phase, sekarang boleh masuk 2nd phase untuk genap ke 10 tahun...nak 5 tahun kahwin anak baru sorang?

Tarikh penting deret tiap-tiap tahun Jun Julai & Ogos
19 Jun 2016 - Birthday Suami
23 Julai 2016 - Ulang Tahun Perkahwinan Julia & Suami ke 5 tahun
31 Ogos 2016 - Birthday Qaiser ilman 4 tahun

Aah, alhamdulilah, syukur... Rezeki Allah, kalau sampai akhir hayat sorang tu pun aku tak kisah, sebab Allah dah banyak bagi aku rezeki di bahagian lain yang orang tak nampak...terlalu banyak, sangat-sangat melimpah rezeki tu...itu sebab aku tak risau kalau orang tanya juju bila nak tambah, sebab rezeki aku bertambah di bahagian lain tau...takpe tak perlu mention kat sini...biar juju dan suami je yang tahu (senyum)

5 tahun ! ~ Julia & Suami
Rencah ngada-ngada yang banyak, sebab aku suka create suasana riuh kat rumah, kalu sunyi sepi aku cepat nazak, hahaha, suka riuh2 ni, kalau orang jenis tak suka aku tak leh nak ikut mood ko...sorry ler...dengan keluarga mertua pun aku suka happening...sebab itu adalah aku...kalau orang jenis senyap macam suami aku pun leh terima aku, so orang lain aku tak kisah sangat...haha

Kalau tak gaduh tu tak best...aah...hari-hari gaduh...gaduh malas...gaduh makan...gaduh beli barang...pastu masuk kereta ehhh tak gaduh pun...senyappp hahhaa...serupa macam perangai adik beradik...gaduh gaduhhhh terus baik hari tu jugak...pesen aku tak suka merajuk berhari2...rimas...lemas...pesen riuh cam aku mmg senang nak pujuk...belanja makan...baiklah dia hahahhahhaha tak perlu set barang kemas tu semua...tak yah bunga2 sangat lah...aku ni sempoi...janji dalam akaun simpanan ada $$$ bahagia lah ko...jangan hutang sana sini kecuali hutang aset tetap takpe...tu biasa ar kan...mana ada orang beli rumah dengan cash melainkan ko bisnes letop juta juta.

4 tahun ! ~ Anak
Kejap je abang Qaiser ilman nak genap 4 tahun...31 Ogos 16 nanti baru genap betul-betul. Now dia rajin sembang...ko tau dia sembang apa? Dia sembang dekat kedai acik sebelah...

Alaa acik jual kedai baju kat sebelah la wei...aku kan dok pilih blouse kedai sebelah tu...dia main-main lah dalam gugusan baju kat situ...pastu mata aku dok mengerling kat dia...acik kedai sebelah tu kata tak pe dia suka main sini...acik tak kisah...

Lepas aku pilih dan bayar blouse yang aku nak...acik kedai sebelah tu cakap...rumah gelap ye, pastu tidur hotel...hahhahahhahaha nak pecah isi perut aku ketawa...aku tanya macam mana acik tahu ni...dia jawab ni anak awak ni cerita kat saya...seronok dengar dia cerita...petah.

Erkk sejuk hati mak ko Qi bila acik tu cakap ko petah dik...tapi kenapa pecah rahsia hahahhaa...budak2 baya Qi mmg jujur, tak pandai nak simpan rahsia...apa dia nampak dan lalui dia cerita kt orang lain walaupun orang tu dia tak kenal...tapi tak semua orang tak kenal dia cerita...yang dia rasa selesa sahaja.

Rencah 5 tahun melayari bahtera perkahwinan dan 4 tahun membesarkan anak...seronokkkk! 

Harap kekallah macam ni sampai bila-bila, doa untuk korang jugak tau happy2 selalu, jangan wish lagi tau, ni saje nak ingatkan moment-moment sepanjang bergelar isteri dan ibu...heeeeeee!

Sah CUTI dimana?
Eh nak planning cuti-cuti malaysia lagi lah...sempena anniversary dan besday Qi tak lama lagi...sekali harung kan jimat sikit...ke mana pula kita kali ni ye...hmmmmmmmmmmmm tingin nak naik belon lagi...hahahaha #dasarkakijalantakpernahinsaf

12 comments:

  1. wah dr bln 6,7,8...skali celebrate holiday mmg syok tu..busday husband juju dkt ngan busday ank akak..tisya 20/6

    ReplyDelete
  2. sekali harung senang,mcm zie mac & april, fina je terlajak jauh Nov pergi yer

    ReplyDelete
  3. Wahh dah nak dekat lima tahun. Adatlah kan gaduh2 sikit dalam perhubungan, asam garam kehidupan. Gitu. Eh Nani pun tak boleh rumah sunyi sepi ni rasa macam tak kena. Hahaha !

    ReplyDelete
  4. Tak sabar kannn...biler cecah ke hari anniversary bunga-bunga diua jadi lain machiamm..hahaha..

    ReplyDelete
  5. senang..nak sambut 3 dalam satu..ehhee

    ReplyDelete
  6. 3 bln berturut2 bole makan kek.. bestnya.. ehehe

    ReplyDelete
  7. wow banyak celebration yang dekat2 ya

    ReplyDelete
  8. wah, sekali sambut 3 anniversary.. seronoknya...

    ReplyDelete
  9. kaki jalan tak perlu insaf...hahhahaha

    okla..happy anni in advance gitu k..
    semoga berkekalan hingga jannah

    ReplyDelete
  10. big day coming in few month...hopefully sepanjang urusan serta perancangan nanti dipermudahkan...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  11. bestnyeeee ju..sume date dekat2 je..senang nk celebrate..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com