Peneman sahur tadi... | Julia Johari
Booking.com

Peneman sahur tadi...


Jarang abang Qaiser ilman ni nak bangun jam 4.30 pagi...masa juju sibuk dok siapkan menu atas meja si abang Qi ni datang cakap...kenapa umi makan sorang-sorang? Hahaha...ketawa aku...umi sahur ni...umi diwajibkan puasa...tak boleh makan lepas  azan subuh sehingga azan maghrib baru boleh makan minum tau...agaknya dia faham ke puasa tu apa?

Tengoklah gaya tu...orang nak sahur dia pun nak sahur...telur goreng tak boleh tinggal tu memang favourite dia lah hihi.

Nak makan...tapi menguap tu yang besar banyak kali...haish takpe lah Qi janji kamu teman umi dan walid sahur pun umi dah happy sangat...agaknya dia rindu kot nak makan pagi sama-sama macam dulu kan...

Yelah asyik jumpa waktu malam je makan...tu dia pelik...

Kalau orang tanya dia...Qaiser puasa tak?

Dia jawab dengan yakin..."PUASALAH!"

Hahhahahahha pandai sangat cover kan hahaha botol susu fresh dalam beg tu nak bagi sapa minum?

Hahahaha...
Lagi satu perangai...bila time suruh baca doa makan...dia boleh jawab dah baca rumah atok lah tadi...hahahhaha dia ingat sekali baca doa makan untuk satu hari tu kira cukuplah bagi dia...

Tak...setiap kali makan abang Qaiser ilman kena baca doa makan....tau tau...itu pun masih jawab dah baca dekat rumah atok...last-last umi gak kena baca kehkeh...

Pagi tadi atok dia call tanya...Qaiser dah gosok gigi ke? Dia cakap dah gosok rumah julia...betui ka?

Hahahaha ni taktik apa abam Qi oiii...sampai nak gosok gigi pun malasss ni...siap report kat atok cakap dah gosok gigi rumah umi...tu malam tadi lah...sekarang dah pagi...kena gosok lagi 

hahahaha pening aku, bijak sangat pun bahaya...ada je jawapan dia...hahaha

alkisah Abam Qi belajar puasa tak berapa nak puasalah hahaha 
#3 tahun10 bulan...

16 comments:

  1. Anyooooooooooo bijak dan comel sgt tau ! Pandai dia jawab..kekekekek..dah baca kat umah atuk..kekeke..

    ReplyDelete
  2. terguap222 qi...die nk teman umi juga tu hehe

    ReplyDelete
  3. Alahai.. comel jer jawapan-jawapan dia..

    ReplyDelete
  4. hehehe
    camner bama qi makan roti tu,
    bocor dah kt tengah tu.

    ReplyDelete
  5. Ewah ewah..
    Sicomel ni bangun sahur ye Ju..
    Amboi dah menguap tu..

    ReplyDelete
  6. gigih jugak tu nk mkn wpn dh menguap² tu..haha setakat ni Zafirah xpnh lg lah terjoin kitorang sahur...kemain lena dia tidur...Zafran je pnh join...tp dia xmkn laa...dia tgk je org mkn...sambil sengih²..haha

    bijokk bakal menantu i ni...ehhhhhhhh! >_<

    ReplyDelete
  7. ala comelnya dia menguap. lepas ni rajin lah dia bangun sahur ye :D

    ReplyDelete
  8. ololoo comei,mata pejam pun still boleh menyuap

    ReplyDelete
  9. Ei comel sangat tau Qi ni. Qi praktis nak bersahur nanti nanti tu kak. Hehehe :)

    ReplyDelete
  10. Amboi! besar nganga tu sayang..
    Betullah Ju dia rindu dan sarapan sama-sama
    Jadi itu yg makan sahur dia ingat macam sarapanlah:)
    Tak meragam tak apa. Tapi kesian mengantuk lagi sebenarnya..

    ReplyDelete
  11. Awat ju sahur sorang sorang. Mana cik abe.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com