Dua hari berbuka puasa di taja | Julia Johari
Booking.com

Dua hari berbuka puasa di taja

Tomyam Ketam, Udang, Kepah, Sotong dan bermacam lagi...ni portion untuk 6 orang makan, kami ada 11 orang termasuk budak-budak...anak-anak pun suka hirup kuah tomyam ni...sedappp sangat!
Alhamdulilah, tak sangka bulan Ramadan tahun 2016 ni pengalaman julia berpuasa tahun inilah paling meriah sangat...boleh dikatakan poket tak terusik...sebab ramai yang sudi ikhlas belanja kami...sampai ada yang terpaksa di tolak jemputan cara baik demi menjaga hati keluarga terdahulu.

Tolak Jemputan Cara Baik...
Ya, nampak sangat julia kurang join berbuka puasa bersama blogger kan? Aah sebab tahun ni nak relaks dari berbuka puasa sorang-sorang...bukan apa kalau jemputan berbuka hanya seorang blogger jer julia kurang nak join...semestinya teringat suami dan anak berbuka bersendirian..ohh tidak sama sekali julia nak utamakan tekak dan perut sendiri...itulah setengah orang boleh je...but julia a bit no lah kan...baik masak sendiri kat rumah puas hati.

Sabtu dan Ahad semalam...berturut-turut keluarga suami belanja makan berbuka puasa...seronok sangat...meriah berbuka ramai-ramai ni...suasana riuh anak-anak saudara...sekejap nangis...sekejap gembira tu adatlah budak2 kan hahaha...

Hari Sabtu berbuka puasa di Restoran dekat Selayang...memang sedap ar kedai tu...puas hati...hari Ahad, pakcik suami yang baru balik umrah dari Makkah sudi belanja kami semua berbuka puasa di Kuala Selangor...apa lagi suami pun dah awal-awal reserved setuju...kebetulan kawan baik ada jemput berbuka puasa di restoren dia...len kali ye...nanti kami datang...


 Butter Prawn...fuhh leleh ailio...

Bawal Hitam masak 3 rasa...garing yer ikan ni...sedap sungguh!

Siakap Stim Asam Boi...wauuuuuuu terus celik biji mata hadap menu ni...sedapp lahaiii

My Mertua dari Kuantan Pahang...datang sebab urusan kerja di KL...itu yang berpeluang berbuka ramai-ramai...alhamdulilah.

Meriah dengan ipar duai dan anak-anak buah...best!

Malam semalam berbuka di Kuala Selangor...nampak belakang julia tu sungai Kuala Selangor...kira makan di restoren terapung...yeyy


Syukur alhamdulilah, terima kasih belanja julia sekeluarga...happy tak terkira, ehh sekarang dah on mood raya asyik nak dengar lagu raya ajee weh hahaha...

Tahun ni korang beraya di mana?

8 comments:

  1. meriah menu nya juju...rezeki org blanje...alhamdulillah

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah mengancam tu haaa

    ReplyDelete
  3. Assalam kak. Miss your entry. Kakak. Selayamg tu kedai area mana ye kak? Nama kedai?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikumsalam...Dekat Kedai Burger Bakar Abg Burn Selayang...sederet kedai tu...Restoren Mama

      Delete
  4. Mewah berbuka puasa ya..seronok makan rama-ramai

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com