Buat Baik Allah Balas Lagi Banyak Kebaikan Tak Disangka-sangka... | Julia Johari
Booking.com

Buat Baik Allah Balas Lagi Banyak Kebaikan Tak Disangka-sangka...



Nak kata aku ni baik? Huhh jahil sangat rasa walaupun cuba nak belajar jadi budak baik...maksud aku banyakkan bersedekah walaupun dalam poket ko cuma cukup-cukup makan je...boleh? Ya tu sebab aku jahil...terkadang datang suara hati cakap alahhhh nanti nanti lah sedekah tu...esok lah..nanti gajilah...hmmm pastu terlupa terus...rugi plak rasa sebab dah pernah rasa gitu...

Semalam berbuka puasa rumah mama abah kat Gombak...suami outstation so dari berbuka sorang2 baik balik rumah mak berkampung dengan abah dan adik beradik lain yang ada... dah alang-alang sampai terus ajak mama dan Qaiser ilman pi bazar ramadan...walaupun banyak dah menu kat atas tu mama masak, saje nak bagi mama relaks sikit...pi jamu mata beli kuih2 pemanis mulut...sian kat mama...penat.


Aku cuma belanja mama kuih je semalam...dan sedekah online baru-baru ni...amaun tak de lah banyak mana...at least itu je cara aku membantu secara tak nampak... dan pagi ni aku saje nak belek gmail...tup tup ada satu email yang aku rasa pelik...RTM?

Haaaaaaaaa...cuba korang baca surat rasmi kat bawah ni...seram oiii




Bergandingan dengan Chef Brian sebagai hos undangan bagi segmen kedua "Bersama Blogger"...tetiba lembik lutut...nak rasa apa pun tak tau...tapi aku tahu ni cabaran Allah pada julia di bulan Ramadan ni...tapi aku pelik siapa suggest nama juju ye...ke dari RTM sendiri select hmmm...

Nampak tak...hanya buat kebaikan setitik nilaian nila je pun...Allah bayar cash macam ni...terus rasa nak nangis...sharing news ni di FB, kawan-kawan cakap bukan senang ada pihak nak hargai blogger macam kita...rasa sejuk pulak baca komen gitu...

Insyaallah...nanti julia cuba ye study dulu video-video Walla myklik.rtm.gov.my

Seram la weh...ni kira kali kedua lah ni masuk tibi siri berlainan...huhhh debor! #lembiklututlagi

20 comments:

  1. Tahniah dikkk...sign kat dada pleaseeeee..kekekekke.. :)

    ReplyDelete
  2. terbaik juju...nanti nk on air inform ye...berkat sedekah tu..walaupun skit

    ReplyDelete
  3. Wow bestnya. Nanti bgtau bila ek

    ReplyDelete
  4. tahniah. rezeki tu. hari tu nampak ada sorang blogger tu post pasal ni jugak. :D

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah... tahniah dari kakak
    Ju menjadi blogger terpilih. Apa lagi teruskanlah...

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah tahniah dear, amboi Qi tak kasi chance dekat maktok ke duduk depan tu :)

    ReplyDelete
  7. Wah! Tahniah juju! Tapi memang betul tau.. Kadanf belum sedekah apa pon lagi, baru pasang niat.. Tup2 dapat rezeki.. Alhamdulillah.. Kuasa sedekah kan? ^_^
    RosmizaAli.Com

    ReplyDelete
  8. waaa..tahniah juju, jap gi glamor la u
    hahaha

    ReplyDelete
  9. tahniah juju
    bila lagi nak dapat peluang camni..grab!!!

    ReplyDelete
  10. tahniah ju..semoga dipemudahkan lagi dan dimurahkan rezeki selalu.

    ReplyDelete
  11. Yeayyy kak Juju nak masuk tv. Hiks :) Tahniah kak ^_^

    ReplyDelete
  12. Tahniah kak juju..ala kak juju takkan ketaq lutut punya..entah2 lagi banyak ckp dri brian..hehehe..good luck kak..

    ReplyDelete
  13. tahniah juju.. rezeki allah siapa yang tahu kan. nak kaya, kena banyak sedekah, yakin sedekah tu bukan boleh buat kita miskin pun..

    ReplyDelete
  14. Tahniah. Patutla lama tak jejak blog nanie. Akak ku julia da femes rupanya. Hihi
    Salam ramadhan ye kakak

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com