Bila rindu nak travel...nah short trip Pantai Desaru Tg. Balau ! | Julia Johari
Booking.com

Bila rindu nak travel...nah short trip Pantai Desaru Tg. Balau !

Pinjam gambar Google sat !
Haa almost dah nak masuk sebulan lebih kaki travel ni terperap kat KL...errrrggghhh...korang kan tau juju suka jalan...macam dah jadi alergik kalau dalam 1 bulan tu tak outstation kan dah jadi habit plak nak tiap-tiap bulan berjalan...hmmm dont worry, simpanan hari tua dan hari kecemasan tetap ada...yang ada nak berjalan aje...ye ye korang tengah simpan duit kan untuk masa depan korang betulll...

Tapi jangan sama kan julia dengan korang ye...hobi dan orang pun lain-lain kan...so juju tau...juju x membazir pada hobi yang julia minat...Malaysia ni berjalan puas-puas tak kisah...ada je tempat menarik nak bertapa banyak kali...jimat duit luar negara tu...belum masanya lagi kot nak tebar duit ke luar...sayang plak rasa...so mukadimah di sini...baik kita sayangi Malaysia dulu...selongkar kecantikan bumi Malaysia puas-puas...

Aku nak pi pulau la...dapat pi sehari semalam pun jadilah...tak kisahlah Perhentian ke, Redang ke, Tioman ke, Pulau Kapas ke...tu semua aku belum sampai lagi...ada hati ko nak berangan pi Maldives? Hahahaha insaf jap...

Ya, aku tau tix tengah murah...tapi aku tak tempah lagi...ingat nak off road je lah...drive pelan-pelan...pastu naik feri...mencabar...best sikit...anak dah besar nak masuk 4 tahun dah...so kena kasi adventure trip sikit...baru best kan!

Arghhhhhhhh serius membuak2 ni...rasa nak pi usya Tioman kot...hmmm jomm korang hehe


Nah mai tengok short trip ke Pantai Desaru Tanjung Balau...kawasan ni memang cantik! Pantai dia luas...siap ramai buat BBQ tepi laut...ada Muzium Nelayan...siap beraircond lagi...tapi sian kawasan sekitar di belakang tu macam terbiar...mintak sangat agensi pelancongan di sana perbaiki balik pondok-pondok senibina tradisional tu...dah la cantik sangat pastu lantai pondok tu kebanyakkannya dan rebah ke bumi...risau ada anak kecik ni dok bermain...

Video ni pengubat rindu pada sang travel....

7 comments:

  1. last year pegi sana..heheh tidoq kat lotus desaru

    ReplyDelete
  2. samalah..nak sangat pergi pantai..nak sangat travel dalam malaysia ni ha

    ReplyDelete
  3. Akak. Insaf nanie tau. Banyak lagi pulau kat malaysia tak jejak. One day. Insyaallah

    ReplyDelete
  4. Seronok kan dapat travel sesekali... tapi bila kumpul bajet travel..ada jer hal lain yg perlukan duit... kena hati kental la...

    komen oleh Blogger Ismiqbal

    ReplyDelete
  5. betul tu,jelajah dlm melaysia puas2 ada tempt yg kita xpernah sampi lg..
    my aim is oversea la pulak kan..
    ahhaaa

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com