Dia MENIRU macam cermin | Julia Johari
Booking.com

Dia MENIRU macam cermin


Buat masa ni sorang je anak juju...dia lah intan payung emas...tapi bagi julia tak tabur emas dan payung dekat dia...julia tabur more kepada sifat berdikari. Ya, masih awal kan, tapi itulah rencah yang julia nak dia rasa awal apa itu rasa berdikari, bagi dia matang awal, main-main jugak tapi kalau dengan mak dia memang tu lah kena lalui....lain plak cara walid dia.

Walid dia memang layan dia bak PRINCE...mainan semua beli, makanan apa dia mintak semua dapat, itu pun time walid dia ada kat rumah...kalauuuu dengan umi, jangan harap...sebab banyak bersebab...patutnya kan mak mak lah lagi sayang anak tu tabur macam macam kan kata si walid...

Bukan apa, aku fikir, mana tau ada rezeki kot dia ber adik nanti bila tiba masanya dia dah boleh tolong umi dia...ingat senang nak jadi anak sulung? 

Dulu aku jadi anak sulung adik berderet beza setahun setahun je...bayangkan aku banyak habiskan masa dengan tak belajar awal cara jaga adik, semua bibik yang jaga, aku goyang kaki keje gaduh dengan adik adik hahaha...tapi aku tak mau dia lalui zaman kesenangan macam aku rasa sangat sebab dia LELAKI.

Semalam...
Dia mandi waktu petang, aku kan mandikan dia, budak umur 3 tahun lebih ni mana pandai mandi sendiri lagi kan, basuh kencing berak pun mak dia gak lah hadap...alkisahnya aku minta dia masukkan baju kotor dia dalam baldi...

Dia mengeliat...kalau tak okey je kan suruh dia buat...semalam dia buat2 lari...aku plak tengah mood tak berapa cun, walid dia tak de apa lagi aku punya cekak pinggang nak marah lah kan ingkar arahan lembut...so kena acah2 jadi garang lah...

So dia pun tiru sebijik cam kat atas, cekak pinggang, tapi tak jadi marah hahhahahhahha aku tengok dia ketawa aku pun ketawa, dah tu memang tak jadi nak marah lah budak bertuah ni...haishhhhhhhhhh pandai tune mood umi budak ni...gedik!

Tu sebab apa sahaja aku buat, dia mesti akan tiru, termasuk kata-kata KESAT, terkadang aku drive dengan dia...adalah makhluk Allah ni masuk simpang tak kasi signal...aku punyaaaaa lahhhh terkeluar kata tak elok...terus Qi copy cat...ehhhhhhhhh terus aku cakapppp Qaiser tak mo ikut...salah tu...tapi mmg aku yang salah hmmmmmmmmm

So sekarang aku yang kena alert bab2 perkataan...dia sekarang dah mesin copy photostat...tu sebab orang kata, anak tu cerminan ibu bapa, huhh kena hati2 pas ni...fasa dia meniru sebijik!

13 comments:

  1. Memang kita ibu-bapa adalah cermin terdekat anak-anak kita
    Kawan semua tu no. 2 pada usia macam Qi ni.

    Tapi kakak memang ketawa sendiri tengok gambar Qi itu Ju sebelum baca kisahnya lagi:)

    ReplyDelete
  2. memang comel! hehe. teringat pulak last dia datang umah ciknaa tu tak boleh usik barang dia..huhu

    ReplyDelete
  3. qi bole jd model cilik qu puteh....putih muka die

    ReplyDelete
  4. pernah jugak TER keluar word begitu depan si Lihin. laju je ngikutnya. pastu kami laki bini ni kekadang panggil Bee, I you kekadang aku kau. so Lihin dah ikut dah. dulu dia panggil B, B. pastu skrg Aku Kau -_-

    ReplyDelete
  5. Comelnya... gerammm nak cubit pipi

    ReplyDelete
  6. Comelnya... gerammm nak cubit pipi

    ReplyDelete
  7. aish pun camtu tau ju...
    terutama ayat "dah agak dah"..
    selalu plak cakap...
    pastu..dah pandai cakap bodoh...ichhh..geram hakak!

    ReplyDelete
  8. Makin besar makin bijak! SEMOGA TERUS MEMBESAR JADI HENSEM DAN BIJAK TAU QI!

    ReplyDelete
  9. Kan.. Samalah mcm anak anak intan payung Cikla yg tiga org ni. Bdk2 mmg senang nk ikut apa yg org dewasa buat. Sebab tu depan bdk2 kena jaga kata kelakuan semua. Mmg cepat je la diaorang hafal...

    ReplyDelete
  10. Comelnye.. mesti banyak ragam kan

    ReplyDelete
  11. uwaaa... sma jgk dgn dayyan bnda yg xbrp nk btul laju je die ikut..
    yg mmy ajar elok2 tu die buat ikut mood die je..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com