TC Boy Malaysia Buat Aku Kemaruk Nak Makan Ulang-Ulang! | Julia Johari
Booking.com

TC Boy Malaysia Buat Aku Kemaruk Nak Makan Ulang-Ulang!


Bila sebut sardin, ramai yang suka sardin termasuk aku. Yelah time malas nak masak aku memang cari sardin. Sebab mudah dan ringkas kan nak makan, ko bukak tin, masuk dalam periuk panaskan sudah siap, settle, kenyang pun kenyang. Tapi jenis sardin apa yang korang gemari?

TC Boy
Untuk pengetahuan korang, TC Boy ini sudah dikenali sejak tahun 1991 dan sudah bertapak lama di Malaysia. TC Boy atau panggilan ringkasnya TCB banyak mengetengahkan produk halal dari rangkaian tuna, salmon, sardines, baked beans, sea coconuts dan lain-lain.

Selain itu, jangan risau, TCB ni mendapat pengiktirafan HALAL dari JAKIM dan selamat untuk dinikmati oleh semua lapisan masyarakat.

Macam aku ada sardin yang aku gemari sangat, so aku tak tengok variasi produk sardin lain di pasaran, sebab aku fanatik pada satu brand je dan aku selalu cakap ala yang lain tak sedap, yang ni je sedap. So aku dok la makan sardin yang sama tiap-tiap tahun, punyalah keras hati tak nak berubah...ke sardin tu ada bahan pengawet dan MSG buat aku ketagih?

Produk-produk TC Boy adalah...

TC Boy Tuna & Salmon :
  1. Tuna Chunky Flakes in Vegetable Oil
  2. Red Salmon Salad
  3. Tuna Sandwich Delite
  4. Tuna Real Mayonnaise
  5. Tuna Mayonnaise Spread Style
  6. Solid Tuna in Spring Water
  7. Tuna with Chilli Padi
  8. Solid Tuna in Vegetable Oil
  9. Solid Tuna in Sunflower Oil
  10. Solid Tuna in Brine
  11. Solid Tuna in Virgin Olive Oil

TC Boy Sardines & Mackerel :
  1. Fried Mackerel In Chilli Sauce
  2. Mackerel in Tomato Sauce
  3. Sardines in Tomato Sauce

No MSG No Bahan Pengawet, Pilihlah TC Boy Malaysia!
Kalau nak tau, julia baru je terjebak makan sardin dari TC Boy Malaysia tau. Selama ni memang tau dah kewujudan sardin ni, dalam kepala set hmmm mahal lah, mesti tak sedap! Haishh sekali aku rasa memang ada macam-macam pilihan tau, paling best perisa Chili Tuna tu fuhhhhhh memang kena tekak melayu aku yang suka sardin pedas. 

Berebut-rebut makan tau, nah buktinya...
Julia dengan suami berpakat nak dinner sandwich tuna TC Boy je waktu malam, so kami sediakan bahan-bahan mudah, ada salad, tomato dan mayonis. Kami pilih Tuna with Chili Padi, huhhh terangkat. Mudah kan!

Kalau suka mayonis, sapu dulu, kemudian baru letak salad dan tomato, last sekali letak je TC Boy perisa yang korang sukai...

Nak lagi sedap julia bakar tau roti ni, add on bawang sikit fuhhhhhhhh! Jilat jari

Ni roti tak bakar, pun sedap jugak makan dengan tuna penuh dalam tu...

Picnic TC BOY dengan rakan sekerja...
Yes, bila dah rasa sedap, terus julia offer dekat kawan-kawan opis julia sendiri, julia bawa sardin TC Boy perisa Mayonise. Seronok bergathering dengan rakan-rakan buat sandwich sendiri, kenyang kami seharian makan sandwich mayonise dari TC Boy, kawan puji sedap, yeyyy lepas ni boleh lah picnic kat opis selalu, mudah sangat nak buat.

Kawan-kawan seronok dan rela hati nak buat homemade sandwich...yeyyyyyyy, tak sabar nak ngap!

Tadaaaaaaaa! Haaaaaa seronok tau, bila-bila masa je leh bawa TC Boy, mudah, ringkas dan cepat!


Terima kasih TC Boy Malaysia, kami enjoy sangat makan produk dari keluaran syarikat ini, so lepas ni julia dah lebih tertarik nak repeat makan tau, sebab tak muak dan suami serta anak pun gemar makan pada bila-bila masa. 

Maklumat lanjut layari: www.tcboy.com

17 comments:

  1. phewww meleleh air liur. dah macam O Briens dah. hhehee

    ReplyDelete
  2. uihhh,sedapnya.belanja umi masak dan buatkan minum ptg yer :)

    ReplyDelete
  3. uihhh,sedapnya.belanja umi masak dan buatkan minum ptg yer :)

    ReplyDelete
  4. macam sedap kan.. heeh tk pnah dengar lagi brand tu . kena cari la ni ... baru leh tau sedap ke tidak . hehee

    ReplyDelete
  5. tgk imagine anak juju makan. dia kan suka pedas. hehehe

    ReplyDelete
  6. Menarik boleh cuba juga ni nanti

    ReplyDelete
  7. Wah.. sardin mmg favorite pcl, tadi komen kat blog Ty kata nak ubah mkn sardin ke tuna..tapi bila tgk sini, sandwich sardin x jadi lah tukar rasa.. sardin tetap sardin haha

    ReplyDelete
  8. macam sedap jer juju.. kat mydin ada jual tak?

    ReplyDelete
  9. Nampak sedap nih....nak try gak la

    ReplyDelete
  10. sedapnyaaaaaa..... buatkan untuk yadek boley?

    ReplyDelete
  11. sedap..memang sedap..lagi2 ianya berkhasiat..tinggi protein..yang nak diet atkins sesuai la kot..heheh

    ReplyDelete
  12. lapo lapo tengok roti tuna tuh hauhauhauah

    ReplyDelete
  13. Tengok diletak penuh2..memang kenyang tu

    ReplyDelete
  14. perghhhhhhh ju..ingtkan gmbr 1st tu beli..rupenye wat sendiri..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com