Takut Ada Hantu ! Lampu Gelap Uhhhh | Julia Johari
Booking.com

Takut Ada Hantu ! Lampu Gelap Uhhhh


Hahahahahha cop!
Tu kata anak aku si Qaiser ilman tu la...
Kelmarin aku kena kerja sampai tengah malam, so part anak suami handle, tengah malam dia balik rumah nak on switch lampu tak boleh, kata dia rumah jiran terang benderang, sudah jam 9 malam, takkan nak ketuk rumah jiran foreigner tu kan hahaha mau kena baling periuk belanga kang kehkehkeh...

Suami aku call la bertubi-tubi, cakap bila leh balik, rumah blackout...aku cakap apa!!!!!!!
Tak bayar bil letrik ke papa hahahha leh pulak aku tanya soklan vodo tuh...cis! Dah bayar la cuma kata suami pelik semua lampu tak nyala, tengok main board suis semua okey tak ada plak off sana sini...hmmmmm

Anak aku pun nak cakap telefon dengan aku kata dia...umiiii umiii takut ada hantuu...lampu gelappppp uhhh...(anak aku ni memang ada rasa takut sikit dengan kegelapan, kesian plak rasa jumpa dia kul 2 pagi tu siap cerita sungguh2 pasal rumah tu gelap hahahha alahai anak)

Aku kat opis...jam 10 malam, cuak dok teringat lauk pauk bahan mentah dalam peti ais aku mesti hancusss ni...yelah entah jam berapa kot blackout...bayangkanlah jam 9 malam baru suami pick up anak sampai rumah tak de letrikkkkk huhhh benda nak jadi kan...

Terus suami pi book hotel bajet, mujur ada, mahal sikit je lah, janji ada tempat nak tidur, bukan apa air tak ada tak apa lagi, kalau letrik tak ada cm ne nak on kipas, musim panas ni wehh tidur pun berpeluhhhh...

Aku risau!
Risauuu...sampai jam 1 pagi baru siap kerja, esok kena EL nak settle pe masalah rumah tu...

Keesokkannya...

Suami call cina wayering dari Kepong dok area jinjang, dia mai pi check semua, sekali kauuuuu masalah tu datang dari lampu kalimantang dekat dapur hmmmmmmm...berlaku gangguan!

Aku pelik, pasaipa jadi gitu, takkan sebab aku masak asap berkepul2 tu ganggu letrik dalam lampu tu hahhaha...cina tu kabor kata ni masalah biasa, kalau dah lama tak servis atau tukar terjadi juga...so kami pi la beli barang yang disuruh oleh Cina tu...dia cuma tukar baru je...wayering pun kena tukar sikit...

Settle dah masalah...

Mujur benda nak jadi ni time suami aku ada, kalau dia outstation????
Huhh tu sebab lah aku rasa suami ada aku confident sikit bab dia boleh handle anak sekejap...pandai dah dia jaga anak yang nak menginjak 4 tahun tu...aah baru sorang, lom ada rezeki lagi...tapi aku tak rasa sedih anak sorang, mana tau rezeki kot2 esok hat sorang tu lah jaga aku sampai akhirat, doa kat aku dan walid dia...mana tau..kan...

Sekian bebel...

9 comments:

  1. hehe anak I pun takut gelap. yg kelaka si Abang nangis nangis suh bukak lampu. adik dia slumber takde perasaan. ermm yeke, sbb tempat i selalu ada problem air. so I selalu cakap kat family, "letrik takde takpe lagi, boleh charge hp kat opis. kalau takde air, masalah. nak masak semua susah. lagipun ada budak kecik, kejap kejap berak. hehehe"

    ReplyDelete
  2. Anak dara Sha yang sulung pun takut gelap.. yang si adik tu relax jer ke hulu ke hilir waktu org lain dah tidur and semua lampu padam.. Dia siap main sorang2... Mujur husband julia ada..

    ReplyDelete
  3. Kuat nya kerja..sampai jam 1..cukup ke tidur Ju?hahha.lauk dalam esbok pulak yang dirisaunya..mak2 sangat tau..hahahha

    ReplyDelete
  4. mikhail pulak tak takut dalam gelap.. siap gelak-gelak lagi kalau gelap..hahahaa.. abang Q, nanti adik teman tau..jangan takut. kita main nyorok2

    ReplyDelete
  5. :-) pernah terjadi masa suami outstation. nasib baik abang ipar dok dekat. bila dia datang main board suis teroff. malunya rasa.....

    ReplyDelete
  6. seriau fikir brg2 dlm peti ais rosak..lg2 kalau ada susu yg dipam..nangis~

    ReplyDelete
  7. Uishh kalau takdek letrik satu kerja tak jalan. Heheh.

    ReplyDelete
  8. Knor klu bergelapp mmg sesak napass..blum bab hangat lgi...

    ReplyDelete
  9. Sama laa...kalau takdak letrik ja terus terpikir lauk pauk bahan mentah dalam fridge tu, kang rosak busuk satu rumah huhu

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com