Bergetar Tulang Rusuk Dating Dengan Pakwe Qaiser ilman | Julia Johari
Booking.com

Bergetar Tulang Rusuk Dating Dengan Pakwe Qaiser ilman


Ya, tetiba je aku rasa semua orang memerhatikan aku dengan pakwe kecik ni siapa lagi si Qaiser ilman la...dalam blog je aku short form Qi...kat luar tak pernah sebut Qi, sebut nama penuh. Sebab sebut nama penuh tu kan doa, Qaiser ilman maksudnya Raja Berilmu...mudah-mudahan dia mudah serap ilmu baik-baik, yang tak baik jadikan sempadan dan tauladan.

Terkini inilah Qaiser ilman - 4 tahun/2016...
Aku jarang sangat update cerita budak bertuah ni kan, asik asik muka umi dia je pun kat dalam blog hehhee, ada pembaca setia yang suka tengok keletah Qi, itu sebab aku up story ni khas dengan pakwe kecik ni aje...

Hari tu balik kg Kuantan, kami menginap di hotel bajet je, sebab kat rumah mertua full house kan sebab malam berkenaan ada majlis tahlil, so pagi-pagi aku siap-siap pakwe kecik ni terus turun ke kedai mamak sebelah hotel je tau...walidnya masih berdengkur baik punya...no hal, mujur ada peneman dan kaki makan, kaki sekepala kuat jalan dok teman umi dia...syukur.

Apa yang korang nak tau pasal Qaiser ilman?

  1. Suka dah bertanya ulang-ulang - mak dia melayan je lah hihi
  2. Dah pandai bercerita - aah cerita tu sebenarnya dah lama, tapi dia boleh ceritakan balik bulat2 apa yang terjadi...terkejut mak!
  3. Dah pandai duduk diam-diam - haa dulu kalau nak ajak makan luar dia suka sgt tawaf satu kedai makan, urut dada...sekarang boleh layan makan duduk diam2 tau lega
  4. Nak kawan - suka sgt nak kawan
  5. Suka makan - sama naik dengan umi dia haha
  6. Suka mainan - tak habis2 hari2 request mainan hmm
Jom tengok keletah anak bujang ni makan, time ni semua orang dok perhatikan kami, haishh malu tau sebab dating berdua dengan pakwe muda, taulah kakak dia bergetah lagi ehhhhhhhhh hahahhaha :p


Dia tau umi dia dok amik gambaq dia kemain cover macho haishh

Kita minum dulu!!!!

roti canai cicah kari memang Qi suka...kuah dhal tu tak jalan...makanya umi dia sebat sikit2 haha

Alamakkk awek datang laa...haha
cer tgk tangan kanan tu, patutnya tgn kanan kan suap, ni sebat tangan kiri jugak hahaha aduyaiiiiiiiiii anak!

Tak pe lah umi, Qi lupa mana kiri dan kanan...so k kan Qi tecik lagi aummmmmmmmm

Muka Qi malu tu asyik tunduk je awek kat sebelah mai tetiba hehe
Nak jadi cerita, tengok syok pekena roti canai mamak ni mai sorang anak pompuan seret kerusi dok sebelah Qi tau, yesss this girl sgt polite dan sgt peramah, mak bapak dia ada kat belakang julia, ju senyum2 je tgk keletah diorang ni

Nak tau abam Qi jual mahalllll tau memula...hahhaha kelakar sungguh! 
Adik aisy ni tak mau makan dia cakap2 umur dia 4 tahun gak...ohhh patutlah cari kawan kt kedai mamak...jumpa plak Qi apa lagi terus seret kerusi...

Mana tau, esok besar, Allah ketemukan diorang kan jadi kawan...time tu semak balik entry ni, entah2 korang sendiri baca korang sendiri ketawa mak Qi karang cerita tentang korang hehehe....

16 comments:

  1. lahai comelnya . bebudak memang pandai berkawan kan. anak I pun suka carik kawan. tapi ada parents yang tak suka. tak selesa kot anak dia berkawan dengan random ppl. for me, I dont mind. sebab bukan sampai mintak phone number ke alamat rumah ke. takat duduk sebelah and borak bahasa'german' dorang je. kalau tengok muka parents dorang dah lain macam, I heret je lah anak i. orang tak suka , kita jangan hegeh hegeh. ye dok? eh emosi pulak. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mommy cici ada ek parents cenggitu alahaiiiii sian kat anak dia sebab nak berkawan pun tarik muka...biarlah budak2 berkawan kan...juju suka tau ada anak2 kawan yg suka approach rakan berkawan ni...tingkatkan komunikasi, tapi kalau parents tu tarik muka dia sendiri ada masalah peribadi, tak bagus gitu tunjuk kt anak..

      Delete
  2. amboi..qi kecik2 dah ada peminat..kalah mak dia..:)

    ReplyDelete
  3. qaiser ilman kan handsome...banyakla awek dok berkenan..hahahaa

    ReplyDelete
  4. Hai handsome boy. Hehehe. Berselera dia makan roti canai tu :D

    ReplyDelete
  5. Pewiitttt..
    Hensem nya pak we ni..
    Mau tak bergetar jiwa hahahha..

    ReplyDelete
  6. bergetar tulang rusuk acik tau qi...boleh geng ngan hadif nie..geng makan roti canai

    ReplyDelete
  7. Wah comey aih QI ni... patot awek tecik tu berkenan..

    ReplyDelete
  8. Wah comey aih QI ni... patot awek tecik tu berkenan..

    ReplyDelete
  9. Ewaahhh.... auntie ingat auntie aje suka tengok Qi ternyata ada 'anak dara' dah mengurat tu hahaha...
    Laris hero Julia ni tau:) Kena jaga jgn jadi playboy:)

    Kulit gebu-mulus siapa tak suka tengok.

    ReplyDelete
  10. alohh..comeinya QI..sayang awak !

    ReplyDelete
  11. Tu laa Qi encem sangat, terus ada aweks mai ngorat hahahaha

    ReplyDelete
  12. Qaiser Ilman, nama yang indah dan arti yang bagus sekali. :D

    ReplyDelete
  13. Makin besar makin behave..heheh..lepas ni boleh teman uminya pergi sana sini..auchh fah ade awek terpikat ler

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com