GUNTING RAMBUT KEDAI MAMAK PUN BEST ! | Julia Johari
Booking.com

GUNTING RAMBUT KEDAI MAMAK PUN BEST !

Dulu zaman Qaiser ilman ni baby selalu gunting rambut di Kedai Kwik Cut, geng Cina gunting pun best tau, tapi dah masuk umur 2 tahun ke atas sampai terkini 3 tahun 7 bulan, tiap-tiap sebulan sekali mesti gunting rambut dekat kedai mamak tau. Yes, bukan semua kedai mamak ni pandai melayan budak-budak, pernah sekali tu aku masuk teman suami nak gunting rambut kat kedai mamak tempat lain lah, budak-budak kan suka main pintu kedai dia, so diorang punya jerit aku plak terjungkit dari tempat duduk....huhhh terus banned kedai tu hahahha...nama pun budak-budak tegur lah elok2 ye dok...

RM6 rambut pacak
Kalau tanya aku, aku ni cerewet sikit bab fesyen, untuk anak lelaki aku, aku suka rambut dia fesyen pacak. Sebab apa? Sebab muka jenis gebus cam umi dia ni pesen tak leh ar rambut belah tepi ke kiri ke kanan ke belakang ke aku tengok cam lagi domok hahahhaha

So bila pacak nampak cam efek tirus memanjang muka dia dan ada la nampak matang sikit hehehhe...so aku suka bawa Qi pi Taman Sri Gombak gunting rambut sini set RM6 je, best ar sini, mamak ni pandai ambik hati anak aku, dia cakap "encem boy, banyak pandai duduk diam-diam" apa lagi kembang ar anak beranak ni weh hahahhahaha tu yang setahun lebih aku setia ngan kedai dia ni.

Gel rambut anak?
Aku rembat walid dia punya...Gatsby tu sesuai plak utk rambut si Qi, oles sikit kat tgn lepas mandi haaa touchup sikit hujung2 rambut Qi terus wowwwwwww umi dia siap stylishkan rambut anak elok2 baru leh keluar jenjalan...see sapa cerewet? Hahhahaaha oh course umi dia suka tgk anak encem dan terurus ye dok...baru lah yakin!




Dah pandai suruh umi dia duduk jauh-jauh tau...geram aku, dulu masa kecik aku dengan walid dia lah dok pegang nak gunting rambut...sekarang dia leh duduk diam-diam dan langsung tak gerak-gerak badan tau tak...kalau umi lambat sikit hantar gi kedai gunting rambut dia punya ulang hari hari sampai menangis2 nak suruh ajak gunting rambut...hahhahahaha suka plak dia...

Siap dah style pacak tiap-tiap bulan...

Bulat-bulat, seketul seketul Qi dok atas papan dalam kerusi tu kan hahahhaha jom peluk kuat2 hahha gerammm...haaaaa mamak yang dok cegat pinggang belakang tu la owner kedai ni, aku suka lagi dia gunting rambut anak aku dari pekerja baru dia ni...ntah air tangan dia lagi okey rasa lah...

amacam ada nampak superheroes tak hehehhe...bulan Mac plak belum lagi nak gunting rambut...nantilah tunggu panjang betul2 baru sedap sikit nak buat ramos tu hehehe anak lelaki ginilah...salon mamak pun jadikkk janji murah!

11 comments:

  1. Amboi! hensem buah hati Ju ni tau:)
    Nak tempah utk dijadikan menantu tak ada anak perempuan kecik pulak hihi..

    ReplyDelete
  2. kwik cut tu dh mahal..bdk2 camni elok bw kt kedai gunting mamak...ensem la qi pacak2 lg rambut ye

    ReplyDelete
  3. comel rambut tu..hehe...adam tak leh nak wat camtu..rambut halus & nipissss..huhu

    ReplyDelete
  4. x sbr tggu zafran besar boleh bwk kedai mamak gak..pastu nk calit² gel rambut gak buat style hipster bagai..wohoaa! besar impian mama zafran ni..hahaha >_<

    ReplyDelete
  5. wow rambut terpacak.. ensem boy..

    ReplyDelete
  6. kecik2 pandai dah rambut pacak...hehehehe

    ReplyDelete
  7. Wahhh makin hensem pakwe sayaa ni. Eh. Hahaha !

    ReplyDelete
  8. Adli tak tahu nak mesyen rambut dia mcm mana. sebab rambut jenis pacak sendiri. tp dia sendiri pandai dah depan cermin buat rambut sendiri

    ReplyDelete
  9. amboi kemain kacak hah....rambut pacak2 hah....ini kalo ade anak dare ni mauuu beratur kejar pakwe hensem nie heheheeheh...

    jue murah laa dpt rm6 lagi...kat sini jgn harap leee...rm8 pun dah besar rahmat tauuu.... skrang ni mane ade yg murah huhuhu...sedeyyyy...abg akak suke lagi potong kedai mamak sebab dieorg shave tu kemas and sharp...

    ReplyDelete
  10. Salam, wahh lawa jugak style dia gunting..murah plak tu..jadi hensem dah anak kak..haha

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com