Lipstik SilkyGirl MATTE FEVER | Julia Johari
Booking.com

Lipstik SilkyGirl MATTE FEVER




Dah lama tak sembang pasal makeup-makeup kan, hari ini julia nak story pasal lipstik murah hahahha kalau murah je tuju Silky Girl. Dah tu yang tu je selalu jual murah mesti lah beli. Julia memang kaki lipstik matte, ala matte ni lama dah cuma sekarang je nampak banyak nauuu brand2 baru nak cuba keluarkan matte hehehe. Aku sebenarnya terpengaruh ngan artis Mira Filzah dalam IG tu dia pakai nampak cantik. Kan bibir dia halus je, bila pakai matte wowww nampak besar mungil gitu bibir muahhahaha.

Pehtu aku terjebak la sama beli satu kat Watson ritu, harga tak mahal tau dalam Rm18 something, pestime beli jenis bentuk lipstik krayon ni. Aku gelar krayon sebab bentuk sebijik macam kaler krayon hahahah cuma bezanya ia lipstik.

So far aku dah pakai 2 hari, not bad la jugak dia punya long lasting tu bagus jugak. Dari pagi bawa ke tengahari tetap stay je lipstik tu..pastu solat kenalah basuh bersih2 kan, pas solat aku pakai light je pun tetap nampak macam pekat hikhik.


Aku pilih Desire 02 macam merah kepinkgan sikit, sebab aku suka merah campur pink so nampak lah kombinasi warna tengah hehehe. 


Tadaaaaaa, bestlah aku suka, nanti nak cuba beli yang warna orange tu, hehehehe ala 18 jee okey what, nak confidence depan suami dan berdepan dengan orang ramai kita kena updatekan stok2 macam makeup tu tau...janji bajet dan jimat, kalau mahal julia tak beria nak beli sebab pasti akan keluar kedai tangan kosong hahahaha.

TIPS Bibir Kering: Matte ni tak semua orang sesuai, kalau jenis bibir kering mudah mengelupas pastikan korang sapu pelembab bibir macam vaseline dulu baru sapu matte, sebab kalau terus sapu matte nanti bibir korang crack...jaga tau bibir nanti mengelupas tak cantik.

Sekarang nak demam lipstik matte hahahha nama pun fever kan haaaaa

17 comments:

  1. Dah beli warna tu gak...cantik la ju

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kayrul, cantik kan...suka la sebab murah sangat berbaloi beli hehehe sep!

      Delete
  2. Cantikkkk.. Lelaju nak p cari.. Thanks 4 the review ju :)

    ReplyDelete
  3. tu la..slh pilih lipstiks rosak bibir...sesuai ngan juju color tu

    ReplyDelete
  4. alaaaaaaaaaaaaaaa akak ko ni bukan boleh org promot2 lipstik...mule laa tergode...kebetulan kang nak pi watson cari pad boleh laa usya2 lipstik ni sekali ....

    ReplyDelete
  5. Kita pun suka yg ni..
    Kita punya merah coral skit

    ReplyDelete
  6. Banyak kali nampak, nak beli tapi tak beli2.. Bentuk dia best dan unik.. Hehehe

    ReplyDelete
  7. nanti saya cari.kebetulan lipstik nak habis ni.

    ReplyDelete
  8. nyesal lak haku klik..tetibe mcm nk terrrrrjebak sama jeeeee...demyuu umi qi! T__T
    tp tggu dh masuk keje baru leh shopping mekap² ni..kena shopping sensorang baru syiok memilih...bwk ujang dgn anak² haa dorg ingt beli krayon utk buku warna kt rumh..pengsan! :p

    ReplyDelete
  9. terjebak jgk beli sbb nampak kat ig mirafilza hahaha.. nampak sgt kt ni mudah terpengaruhkan ... suka warna ni.. samalah pilihan kt.. cuma kena pakai pelembap dulu kslsu x bibir kering.

    ReplyDelete
  10. Sekarang dah banyak brand keluarkan matte.. yang tak ada brand pun dah pandai keluar kan matte gak.. hihi

    ReplyDelete
  11. Good advice Jue...baru nak cakap, teringin gak pakai matte tapi I jenis bibir mudah kering now pon pakai gloss tak pon pakai pelembab bibir berwarna x pon pakai majik liptick tupperware tu. HEHEHE

    ReplyDelete
  12. suka matte lipstick, takde lah bibir kita meghelit2 hehe

    ReplyDelete
  13. suka matte lipstick, takde lah bibir kita meghelit2 hehe

    ReplyDelete
  14. wahhhh...santeknyeeee..nk jgk laaaa..ila sukeeee kaler2 cmni..tp kan, klu beli tgk, xsuai plak ngan mukaku yg tak bape nk cerah ni..hukhukhuk ;'(

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com