Julia Johari: October 2015

HEY KAU SELALU ADA DIA DIA DIA


Hari ini hari Khamis sudah, julia nak kawan-kawan semua yang masuk sini mesti ceria, apa lagi jom dengar lagu jom, kerja-kerja juga dalam hati dan otak kena bagi sikit input seronok tu sambil layan lagu jiwang tak berkarat ni hehehe. By the way, setiap pagi julia selalu layan lagu di radio Suria FM masa drive ke tempat kerja, lagu-lagu inilah yang selalu terbit masa drive, time tu karoeke lah kau sampai berdesing telinga sendiri nak dengar, bukan ada siapa pun 2 telinga julia je hahahha

Pastu kalau ambil my son pun dia pun ikut sama goyangkan kepala kiri kanan tau kalau dengar julia nyanyi, happy sekali sekala...ehhh tak lah hari-hari karoks dalam kereta tau hehehhe..okey jom layan lagu2 bawah ni....bestttttt!

HEY KAU!


Lagu ni syokk oii, selalu nyanyi feeling cam anak dara lagi hahahhaa tingat la dedulu alaa dedulu lah kaple putus kaple putus hahahahaaa dengan suka-suka zaman sekolahnya alahaiii mengimbau zaman dulu-dulu...benci tau lagu yang boleh flash back bertahun kisah dulu hahahha 


SELALU ADA.
Lagu ni sangat syok juga, feeling lah lepas kahwin kan...selalu ada bila-bila whatsaap kan ada, kalau ada suka duka ke sentap ke terus mesej suami, best friend sampai syurga. Layannn

DIA, DIA, DIA
Penyanyi ni asal Indonesia nama Fatin, terjumpa dalam YouTube pagi ni hahahah rezeki dia lah dpt masuk blog julia, sedap suara dia serak2 ni mmg makanan dalam hati ju, wajah pun comel je, tgk dia amik shoot ni kat Paris...huwaaaa serius sejak dua menjak ni aku selalu mimpi Paris...kenapa niiiiiiiiiiiiiiii mahal tau...kalau nak pi bertiga ntah bila la...kalau nak pi sorang backpackers leh sangat dah tapi hati mesti teringat suami dan anak...........angan-angan kakak gitu lerrrr...

Eh layan lah...best!

CelebrityLass Master Odourless Penyelamat Masalah Berbau Tengik !


Teringat banyak pengalaman lepas bila bercerita tentang soal "BAU BADAN TENGIK". Haishhh isu ini tak semua berani nak tegur beb, silap hari bulan dengan kau-kau kena remove group ke, unfollow ke, unfriend ke jangan tersilap tegur. Kalau mulut berbau busuk boleh tutup kan, kalau badan bau tengik nak tutup celah mana??? Menerawang bau tu lagi teruk kalau lalu dekat aircond masyaAllah boleh hilang mood satu hari ! 

Kalau badan sendiri berbau korang sure tak kan perasan punya, kadang-kadang deodorant yang sedia ada dipasaran pun tak lut juga kat kulit sesetengah orang tau, malah lagi merengsakan kulit lagi gatal kat ketiak. Tapi bukan setakat ketiak je punca utama, bau tengik boleh berpunca dari tapak kaki juga tau, jenis badan cepat berpeluh kebarangkalian bau tengik akan muncul jika tak mandi dengan kadar segera.

Kisah Bau Tengik 1
Ada lah kisah sendiri masa kecik-kecik dulu, saudara gak tegur bau badan semacam, erkkk time tu mana kenal lagi deodorant bagai weh umur belas-belas rasa, tapi rasa malu menebal lah kan. Anak dara yer hormon sesetengah orang kuattt ooo bau badan, lagi susah nak handle kalau duduk di luar kawasan panas lama-lama. So bila malu, mula jadi pendiam, bawa diri duk jauh-jauh dari saudara tegur tu malu ye pasai....(Tak ada jalan penyelesaian)

Kisah Bau Tengik 2
Pengalaman kerja tempat lama dulu, adalah sorang rakan team kerja ni, lelaki beb lelaki ! Kalau dia lalu atau angkat barang ke bau tengikkkkkkkk tu Allahuakbar rasa nak loya yang amat, geng-geng opis pun perasan weh bau badan dia sesuatu sangat, nak tegur pun rasa kesian, kalau tak tegur lagi kesian, kami siap plan nak hadiahkan dia perfume je, sampai ke sudah tak buat hahahhahahha....dah posting dah dia harap dia dapat tersedar segera...(Tak ada jalan penyelesaian)

Kisah Bau Tengik 3
Ini lagi haru, kasut kerja julia sendiri berbau tengik nak mampus......dulu lepas habis belajar masa sekolah menengah, jadi cashier jap kt kedai, kena berdiri lama kan, so dekat 3 minggu ulang alik pakai kasut yang sama sampai naik tengikkkk berbau busuk, uiiii kena tegur ngan tauke kedai beb, maluuuuuuuu ye aku masa tu, tapi duit gaji tak dapat lagi acaner nak beli kasut baru kan, bertabahlah cuci kasut tu, memang busuk pun hahhahaha malu ahhhh (Tak ada jalan penyelesaian)


Apa jalan penyelesaian 
kepada pengalaman lepas?
Inilah yang julia rasa gembira nak kongsikan dengan anda semua!


Serius!
3 masalah tengik diatas boleh sekali harung settle dalam 3 saat je !
'Ya 3 saat !'

CelebrityLass ni bukan sejenis deodorant, bukan perfume (langsung tak bau wangi), dan mudah digunakan.


Kandungan bahan dari ekstrak semulajadi:
  1. Tawas premium
  2. Pati mawar
  3. Gabungan pati herba
  4. Air Suling

Cara Guna:
Spray sekali atas tapak tangan dan sapukan pada bahagian yang berbau tengik tu sehingga kering. Macam ketiak bucuk tu sapu je kiri kanan ketiak sebelum mandi, tunggu dalam 5 minit pastu terus mandi sabun semua, haaaaaaaa hilang bau on the spot. 

Lagi-lagi nak bersama dengan suami tu kena jaga bau badan kita beb, pakai lah perfume sedozen pun tapi bila selak ketiak bau busuk Allahhhhhhh lari mood suami oiii hahahhaha

2 minggu julia eksperimen dan dapati...

  • kesan nyah bau segera
  • tak melekit dan selesa
  • tak tinggal kesan warna pada baju
  • meneutralkan bau badan dengan cepat dan pantas

Ada botol besar dan kecil, yang kecil tu syok boleh simpan dalam handbeg mudah dan ringan la, mana-mana pi pun ada peneman setiap master odourless ni


Kajian Kes 
Okey, baru-baru ini julia ada banyak buat kajian tentang bau-bau utama yang penyebab tengik susah nak hilang, ni lepas makan sardin di pejabat, bau kat tangan huhhhh semerbak, cuci tangan dengan sabun pun tetap ada bau

Lepas makan tu terus julia spray kat tapak tangan, gosok-gosok, pastu bau haaaaaaaaaaa hilang terus bau macam tak makan langsung sardin tu weh, gembiralah julia nak jumpa bos ke atau jumpa orang tak ada masalah bau sardin tu menerawang hahahah

Cuba juga lepas makan gulai dan durian, punnnnnnn hilang bau, terbaik!

Tudung kena gulai masakan, kena calitan makanan berbau lagi-lagi durian, spray je celebritylass kat tudung tu haaaaaaaaa hilang bau juga.

Test plak spray kat sepatu, ada bau juga tau dalam kasut, haaaaa hilang bau. Kalau punya kaki berbau pun spray je bila-bila masa, 24 jam kekal yakin.

Kecik je julia sisip dalam dompet, nak ke mana sahaja julia bawa, kalau suami atau anak makan rasa berbau kongsi2 guna spray, guna untuk luaran ye, jangan spray dalam mulut sudah hahahhaha

Testimonial Hebat !



Testimonial Julia
"Jatuh cinta dengan CelebrityLass ni, kini julia tampil 24 jam kekal yakin setiap hari tanpa masalah bau badan tengik lagi, bye-bye bau busuk !"

Harga
Botol Besar (50 ml) 
RM85
Sekarang diskaun RM10 jadi 
RM75 sahaja (FREE POSTAGE)

Botol Trial (5 ml)
RM15 sahaja
exclude postage


Nak Beli !
WhatsApps: 012- 957 5704 
Facebook: Maryanti Khalid

BISKUT KELAPA Cap Sungai Lembing Terbaik !


Rasa sekali nak makan 10 kali hahahaha, kan dulu julia ada buat entry lepas kata teringin nak makan 3 benda, haaaaa yang ni dah ada dalam genggaman. Uncle suami kasi, dia kan tour guide so dia merantau macam-macam negara dah, macam-macam ole dapat, ole yang ju paling suka biskut kelapa ni, harga leh tahan lah sedap kan.

Biskut ni tak keras sangat, rasa manis-manis buah, kalau bagi orang tua-tua makan no hal lah sebab tak berapa manis, leh buat cicah kopi panas atau milo atau teh o...perghhhhhhh sembang kat pantry makan biskut ni tak sedor nak habisssssss hahahhahaha. 

Bukan tak suka biskut sekarang ni, cuma feel tu lebih kepada biskut zaman dulu-dulu, rasa lebih nikmat makan sambil bersila, kalau kt rumahlah, kat opis ni ngadap pc je feel tu kelain sikit, ni kalau kat rumah layan plak citer drama fuhhhhhhhhhhhhhh habis sebungkus kot.

Orang kuantan mesti tau biskut ni, kat KL tak ada beb, kalau ada kasi tau aku nak beli borong hahahaha, puas hati dapat makan Biskut Malaysia ni, inilah biskut kelapa zaman dolu-dolu kehkehkeh.

Nak sambung keje sambil usya sesuatu bubyeeeeee!

Jelajah Tapak Warisan Beras Terbakar dan Borong Minyak Gamat Nusantara Langkawi | Part 15

Dah serupa macam tuan rumah kan posing hahahha

Kali kedua ke sini walaupun sudah 4-5 kali jejak Langkawi atas urusan kerja atau seminar, kali kedua ini amat bermakna buat julia sendiri sebagai isteri dan sebagai umi sudah tentu gembira lagi melawat bersama insan tersayang buat suami dan Qaiser ilman. Apa yang anda lihat dan perhatikan dari struktur rumah ini? Diperbuat dari kayu yang unik, dari jauh sudah julia berkenan melihat tangga yang sangat cantik ini. Begitu rapi kan tuan rumah ni jaga seni binanya. Sampaikan anak julia pun nak naik ke atas rumah ini hehehe tarikan yang tersembunyi hanya tuan rumah ini sahaja yang tahu.

Apa yang menarik di kawasan beras terbakar?

Ya, ramai yang tertanya dan kurang ambil peduli port wajib ni. Apa yang menarik? Apa yang menyebabkan ramai pelancong dari segenap dunia akan ke sini dan belajar mengenai sejarahnya.
"Ketewasan Datuk Kerma Jaya bagi mempertahankan Pulau Langkawi, mengikut kepercayaan orang-orang pada masa itu dan sampai sekarang pun, ialah dengan kerana sumpahan Mahsuri yang berbunyi "Dengan kerana kezaliman yang dijatuhkan ke atasnya, Pulau Langkawi tidak akan aman dan makmur sehingga tujuh keturunan". Satu daripada bukti sumpahan itu ialah beras simpanan terbakar. Beras terbakar itu sampai sekarang digunakan oleh sesetengah orang sebagai penawar bagi orang-orang demam panas dan kepialu dan ubat sakit perut." Sumber: Warisan Budaya
Kali ini julia sendiri nak bercerita pada Qaiser ilman, inilah lagenda Pulau Mahsuri, kawasan beras terbakar ini adalah bukti mengatakan sumpahan mahsuri pada ketika itu, Allahualam.

Waktu pagi sebenarnya, tiada seorang pun pelancong pada tika ini, hanya kami bertiga, itulah yang paling best melancong ketika orang semua masih bekerja, nikmat menghayati suasana tanpa gangguan. Privacy dapat hirup udara di taman mahsuri.

Hanya tapak sahaja, memang tak akan nampak beras terbakar disini pun, hanya sebagai satu tanda sahaja bahawa inilah kawasan beras terbakar tu.

Qaiser ilman terkumat kami bertanya pada julia...kenapa ada duit dalam tu umi, julia hanya tersenyum, Qaiser ilman mereka niat bersedekah, mungkin duit itu nanti boleh jaga kawasan ini lebih bersih macam sekarang ni. 

Bila lihat dan tenung beras terbakar ni lama-lama, rasa meremang je, yelah mahsuri pernah sumpah sampai 7 keturunan tau beras ni masih macam dulu. Apa-apa pun itu hanya lagenda semata, jika betul hanya Allah yang tahu kan. 



Kawasan beras terbakar ni pun tak kurang hebat kan ada jual macam-macam cenderamata, sempat beli satu skirt kain perca yang dijahit sangat cantik hehhehe tak beli gamat disini sebab niat nak pi lawat kilang gamat terus. My hubby dan Qaiser ilman jom redah port seterusnya.
GAMAT

Pantang kalau pi Langkawi tak beli GAMAT. sudah jadi suatu kemestian kena beli, dulu masa bujang ke Langkawi tak pernah pun nak beli gamat, ini pertama kali nak beli hahahhahaha, walaupun rasa ketinggalan tapi cukup seronok dapat melawat tempat ini buat pertama kali dengan keluarga tercinta. 

Dulu bujang almaklumlah beli ala kadar je, sekarang ada 2 keluarga yang perlu diberi cenderamata kan, jommmm tengok gamat !

Lai lai lai gamat gamatttttt you ols, haaaaaaa ko rasa nak mandi gamat kat sini pun boleh hehehhe, banyak kan, macam-macam jenis minyak angin gamat pun ada seronok oii borong!

Tudiaaaaaaaa 12 botol RM10 je, suami pun ada cakap, kalau group pelancong memang akan ke kilang gamat nusantara ni sebab mudah tepi jalan besar je kan, borong 5 set, nak bagi ramai geng kt KL ni ngan mertua sekali. Haishhhhhhh perangaiiiii membeli saka tu dah mai, apa pun tak leh kedekut sgt hehe

Kadang-kadang sakit bahu lah sengallah, tetiba rasa perut tak berapa sedap lah julia beli Gamat Panas ni, fuhhh dekat sebulan lebih pakai memang terbaiklah, tu sebab update pun kemain lama nak ngetest dulu hehhehe

Akar Draka Mertua, 
amboiiiiiiiiiii nama tu eksotik sangat hahahhahah tersedak mertua aku kat Kuantan tu hehehhe, inilah bahan-bahan utama pembuataan Gamat, perghhhhhhhh selonggok dimasak sekali tu jadi pekat, kita sapu kt luka pun cepat baik.

Budak Qi ni tengok ada apa dalam aquarium ni, dia cakap kenapa ikan mati, tak ada air hahahhaha ku jawab ini lah gamat yang sudah dikeringkan, tapi Qi tak faham kata kenapa tak ada air...okey sebelum mak ko ijo baik kita tengok benda lain hahahhaha lawyer nak lawan lawyer memang tak tau sapa menang hehhehe

Budak Qi ni rajin lah sesangat, nak tolong bawa gamat lah konon kan, sekali mak ko pusing penuh gamat dalam satu bakul hahahhahahhaha mujur tak ada pelancong lain, hanya kami bertiga, kalau tak malu mak ko Qi hehehe belakang Qi tu kayu ginseng ke eh ke kayu apa? Okey tak tau hahhaha



Semerbak bau gamat tengah tanak dalam periuk beri dalam rumah ni tau, perghhhhhhh tak boleh masuk hanya boleh lihat dari jauh je

Lihat periuk tu perghhhhhh mengelegak hitam pati gamat, berapa jam dan berapa hari lah duduk disitu kan sebelum sah untuk dibotolkan. Unik !
Panas berdeting bergambor kat sini huhhhhh kerana nak juga ada tanda amik gambar menara gamat tu hahahhahahaha Haaaa mujur tak sunburn, tak pe lah gamat dah berbondong-bondong beli, tu tak fikir lagi tu nak bawa balik acaner ler kl dengan coklatnya, dengan memacam baju borong tup mata.

Saje besarkan MAP LANGKAWI ni nak tunjuk 2 bulatan tu port makan tu, lagi besar map lagi puas hati kan hehehe

Okey Part 16 nanti nak story pasal SARAPAN PAGI enak di kedai orang Melayu tebar roti canai best dengan lograt kedah pekat dan MAKAN MALAM SEAFOOD kedai Melayu di kawasan Mukim Kedawang, syiokkkk oiii makan saje. Nantikan next episod. Bye!


Jangan Terlepas Episod Travelogue Langkawi Dibawah...
Langkawi Aku Datang | Part 1 click HERE
My Hotel Langkawi | Part 2 click HERE
Laksa Kaw Ikan Sekoq | Part 3 click HERE
Breakfast Tempat Sedap | Part 4 click HERE
Langkawi Duck Tours | Part 5 click HERE
Tempat Makan Sedap Langkawi | Part 6 click HERE
Pasar Malam Pekan Kuah Langkawi | Part 7 click HERE
Muzium 3D Art in Paradise Langkawi | Part 8 click HERE
Makan Malam di Restoren Haji Ali Nasi Kandar Asli Langkawi | Part 9 click HERE
Langkawi Bird Paradise Wildlife Park | Part 10 click HERE
Tips Beli Coklat & Seluar Jeans Murah Langkawi | Part 11 click HERE
Kereta Sewa Murah Langkawi | Part 12 click HERE
Pantai Cenang | Part 13 click HERE
Cara Terbaik Saya Bergambar di Dataran Helang | Part 14 click HERE

Rumah Sepah, Mainan Sepah, Tengok Anak Rasa...



Ya, rumah julia sepah, mainan pun sepah-sepah, nak kata kemas tu hanya bila anak tidur, esok bangun pagi rutin sepah balik, kumbah balik, tengok muka anak, selami dalam-dalam, tarik nafas dalam-dalam. Aku ada anak kecik, baru 3 tahun kot, mana dia faham erti KEMAS bagai tu, tak payah nak bagi command macam style askar, kita bukan nak kerah tenaga si kecik ni jadi tentera tak berbayar, biarkan lahhhhh...

Kalau orang datang tetiba sepah acaner?
Hmmm redho je lah, bak kata pepatah diatas tu, memang rumah boleh kemas, bersih dan tak ada selerak, memang duit dalam poket selalu cukup sebab sara pun diri dan adakala belanja suami, TAPI HATI KOSONG !

Kan sure yer hati korang kosong kalau tetiba ANAK yang korang lahirkan tu tetiba katakanlah ikut nenek ke atok berjalan, sure lah korang balik rumah tetiba rasa sayuuuu je hati, tengok mainan dia atas lantai teringat dia, tengok cadar dia tidur teringat dia, tengok pampers baru dan bekas pakai dalam tong sampah pun teringat dia, pusing plak belakang dapur tengok botol susu teringat dia....arhhhhhh sudah time dia ada ko rasa nak jadi mak hantu, bila dia tak ada sekejap ko rasa dah tak boleh stay dalam rumah tu dah...lagi haruuuuuu.

Itulah anak, hati, jantung, limpa, semua lah sekecik-kecik zarah semua kt dia lah kita ingat selain suami tu, aku ni walaupun kedekut tang nak beli mainan, tapi part buku dan alat tulis aku tak berkira, aku beli tiap2 minggu walaupun kaler tu asyik nak ilang je, dok bergaduh nak simpan kaler dia buleh plak baling ikut suka hati, tu sebab kena ada depan dia kalau nak buat kerja sekolah. Sambil perati dia macam mana nak fokus mewarna satu-satu buah-buahan dan belajar sebut nama buah.

Satu lagi, aku tak suka lah orang cakap,'Buasnya dia', 'Tengok tu tak boleh duduk diam', 'Ehhh berlari-lariiii plak dia,' hmmmmmmmmmmmmm aku rasa baik kunci elok2 mulut korang tu, sebab ada kemungkinan aku tak kan nak sambung cakap dengan ko lagi, budak-budak kot, bukan robot leh letak remote suh duduk diam-diam, mental betul jumpa orang macam ni....tapi aku senang kalau kau jaga anak ko je lah...settle !

Bukan senang nak jadi senang !
Ye aku bukan jenis punya kesabaran yg tinggi, tu sebab aku garang dengan anak aku, pantang tak fokus suara tu dah macam tongkang pecah, yes ada sebab kenapa aku garang. Aku tak mau dia main-main 24 jam, ada masa setengah jam kena fokus buat aktiviti, kalau tak macam mana dia nak faham belajar dalam kelas kalau tak fokus, oiiiii bukan senang nak didik anak sendiri, banyak sabar, kalau boleh nak beli sabar tu dari cikgu sekolah hehehe. So aku kena sabar, nak hasilkan A bermula dari 0...sabar !

Jom mewarna bersama Qaiser ilman.







Baru dapat mainan keretapi teruja sangat Qaiser ilman, ni semua walid dia yang pasang, umi tumpang tengok je pastu usik Qi hahahhaha, tu sebab lah aku asyik gaduh dengan anak aku, gaduh-gaduh sayang, hehehe, bila dia ada depan mata emas juta-juta jatuh tepi pun rasa tak berharga.

LANGSIR MURAH SUDAH SELAMAT PILIH DAN TEMPAH DI SARAH HUGHES GLOBE !

Hari ini julia buat entry LIVE UPDATE terus dari Sarah Hughes Globe di jalan TAR Kuala Lumpur. Today is the day nak dapatkan kain langsir corak mewah dan mahal dengan harga tersangat murah. Pertama kali menjejakkan kaki disini julia dapat rasakan debaran tu, yelah macam nak pi ambil nombor undian kan dapat ke idok hehehe, yang bestnya impian nak beli langsir baru untuk abah dan mama harap tercapai disini, nak gantikan day light curtaian sahaja, curtain jenis berat masih okey lagi dirumah. Macam mana nak ke sini?

Parking dimana?
Bila cakap soal parking sudah semestinya di belakang KWSP ataupun di SOGO. Senang dan mudah je nak parking hari Jumaat ni, orang tak ramai pun. Okey dah nampak signboard besar SARAH HUGHES GLOBE kan moh kita masuk ke dalam. Tingkat 7 u ols !

Cari lif, kemudahan kat sini banyak lif dan cepat, suka lif cantik ni bersih !

Sampai dah julia tingkat 7, huhuhu debaran nak jumpa kak moon dan blogger lain, debaran juga nak pilih langsir haishhhh macam nak cari menantu gayanya hehhehe jom ke dalam

Inilah badge VIP tu, jangan lupa hanya jam 11 pagi - 4 petang sahaja tau mulai esok dan Ahad ini last. Pakai badge tu sepanjang berada dalam kedai ni ye.

 Bergambar kenangan dengan kak moonpunyerblog disebelah julia, serta kak Filani serta kak Peej Burhan. Rasa rendah diri bersama mereka, sangat sweet diorang ni tau peramah, masing-masing melilau tengok langsir hehehe semoga impian tercapai ye

Nak jadikan kelakar, julia ke hulu ke hilir depan Linda adik kepada Kak Pinkymomma hehehhehe memula terdetik dalam hati, ini ke adik kak fink, betul ke idok sebab selama ni baca blog rasa cm betul. Pastu tegur jugaklah, rupa-rupanya betullllllllllllll sah adik kak pinkymomma dan kami sebaya hahahhahhaha kecik doniaaaaaaa terus sembang macam kawan kenal bertahun, sebijik peramah macam hakak dia hahahhaha sakan dok cari langsir utk adik dia nak kahwin, nice to meet u linda. Mmmuahhhhhhhhhhh.

 Huwaaaaaaa langsir kartun ni cantik !
Boleh buat cadar katil kanak-kanak dan langsir sekali satu set, disini boleh upah jahit tau, tak mahal untuk harga promo kali ini RM7 je sekaki diorang ambil upah.


Awas !!!!!!!!!
Bila pakai badge VIP, jangan tengok kertas A4 punya promo harga ye, korang tengok tanda harga VIP label green light tu yang julia bulatkan di tiang tu tau. RM25 semeter murah kotttttttttt kain langsir baldu makde in belgium huhhhhhhhhhhhh tiup kuku hahhahaha


Jatuh cinta dengan langsir jenis baldu ni, RM25 semeter okey pengsan murahhhhhhh tp niat untuk langsir mama abah je dulu...hukhuk 

Mimpi nak langsir niiiiiiiiii.....huwaaaaaaaaa cantik kan !


Mai tengok apa yang ada !



Bukan RM10....tapi RM8 semeter...kain cantik gila !

Arghhhhhhhhhh corak munga2 lawanya....benci arrr semua cecantik !

Sini pun boleh tengok style langsir siap...amik mood kot2 nak tiru leh je.




Pilihan julia...nanti dah siap baru citer...renyah sikit nak citer kain tak siap jahit...suka corak day curtain ni lawa! Harap abah mama suka! RM15 semeter bidang besar murah !

Ina dan mawi, pembantu julia yang sangat bersabar dengan kerenah julia hahahaha memacam ku suruh dia kira semula, kira ukuran, kira memang penyabar leh tahan hahhahaha




Settle bayar kain dulu, upah jahit nanti bayar last amik langsir dah siap jahit, yeyyyyyyy berbaloi2 hunting langsir sini !


Terlepas hari ini?
Tak apa esok dan lusa ada beb !
Puas hati sangat-sangat yeyyy mission settle.

Boleh baca detail review di SINI