Julia Johari: July 2015
Booking.com

Bawa Si Cilik Anda Ke Muzium Negara


Seronok rupanya pengalaman pertama kali sama-sama masuk Muzium Negara, dulu masa sekolah rendah ada cikgu cakap siapa nak ikut pi rombongan sekolah ke muzium negara, time tu tak dapat kebenaran mak ayah. So, pendamlah sampai dah kahwin beranak pinak baru sama-sama pergi dengan anak dan suami hahahhahahha tolong ketawa kat julia kuat2 hahahha...dah besaq gajah baru nak pi muzium negara. Tak pa lah janji belum terlambat lagi kan, punyalah semangat nak pi muzium negara. Dalam masa yang sama boleh perkenalkan kepada anak-anak anda tentang sejarah.

Pasti mulut si cilik anda tak henti bertanya soalan!
Ya, Qaiser ilman 3 tahun merdeka nanti, tapi mulutnya becok bertanya itu dan ini, sebab apa dan mengapa, kita yang tak berapa ingat tentang sejarah pun kena baca balik fakta yang ada kat situ hehehhee. Menyeronokkan, hiburan dan pendidikan murah ini mana nak dapat, rasanya kat Malaysia je boleh dapat tau.

Yuran.
RM2 je seorang, untuk anak-anak bawah 5 tahun rasanya FREE, jimat sangat-sangat. Time ni ada pameran tentang TEH. Haaaaaaaaa bermacam-macam jenis daun teh dan kopi ada dipamerkan. Boleh bau sekali tau...wangi.

Julia ada letakkan gambar terkini Muzium Negara, biarkan gambar berbicara, anda scroll je sampai ke bawah ye hehehhe

Inilah asal usul Muzium Negara, baca sepintas lalu!












Esok raya, nanti korang aku hantar meriam mercun sorang satu sampai rumah hahahahhahaa (paling rare)


Pengalaman indah pertama kali bersama anak dan suami ke muzium negara pun menyeronokkan juga, tengoklah telatah Qi, memang suka beraksi lawak, susah nak ambil gambar elok-elok hehehe.

Ada yang belum pernah ke Muzium Negara ke?
Cuba mengaku?
Hahahhaha

When Your Next Trip?

When?
12 hari lagi lalalallalalalalla
Ke mana?

Dalam Malaysia je,
6 tahun dah lama tak ke sana, 
Kita pi balik bawa budak Qaiser ilman tu,
Belum pernah lagi pi.
Kaki travel macam julia tak pernah nak menyesal book flight hehehe

Tiket belon AA dah lama book, 
Sejak Nov tahun lepas lagi tauuuu,
Perghhh melampau lama nak tunggu, 
Dah kata tiket murah sure lah kena tunggu kan.

Ala dekat-dekat pun naik flight jugek kehkehkehkeh,
SUKA!
Tak penat, heret je bagasi duduk, eh sampai dah, tadaaaa

Hotel dah booking by Booking.Com minggu lepas,
Senang giler booking dari situ tak perlu deposit bagai,
Tempat dimana aku kena sorokkan dulu,
Atas faktor keselamatan aku dan family aku jugak.

Nanti dah settle sakan kt sana, 
Baru aku up dimana aku stay dan berjalan,
Bahaya gak up awal2, takut lah kan apa-apa terjadi kat sana huwaaaa 
Okey, okey think positif julia, think positif,

Cuma aku tak kan cerita hotel mana aku duduk dulu kot,
Mungkin aku cerita aku berjalan je dalam ig dan fb okey what...
Kalau bagi tau dok hotel mana BAHAYA!
Eh banyak plak songeh lepas baik demam sakit urat ni...kaki gatal dah nak berjalan sambil sepak2 pasir hahhaha

4 hari 3 malam je, 
Aku nak hirup bau perubahan tempat orang,
Trip santai je, 
Bukan trip penuh aktiviti, 
Adalah tentatif, tapi sekadar jelah...xmau terikut sangat sebab aku nak tenang2 je.

Baju semua dah packing gila tak...
Aku biarkan je dalam bot kereta suami, anytime siap terus blah ke KLIA2 weeeeeeeeeee sonoknya...nak berjalan ke luar negara walaupun dekat2 sekarang macam tak sesuai, mata wang negara jatuh teruk, aku tak koser, banyak lagi tempat menarik kt Malaysia ni belum aku sampai...tunggulah macam mana kot mata wang okey stabil balik leh rancang pi obersea dekat2 hehehhe

Tenang ye gambar ni kan, 
Seronoknya...tak sabar nak hayati alam semula jadi yang indah ciptaan Allah.
Tabung dah penuh husband & wife...alhamdulilah.
Sampai masanya julia kongsi ye bye
Sumber: Google.

Anak dan Ibu Demam Panas Serentak!

My hero tak sihat hari ini, petang semalam nenek dia call kata muntah-muntah dan melepek je kat katil. Badan panas sikit.

Hurmm dah agak ni petanda nak demam. Bawa pi klinik semalam gak. Orang tak ramai alhamdulilah. Bila doktor cek demam biasa, tapi stanby ubat cirit, ubat demam, ubat angin. Yang ni pun dah RM80...fuhhh takpelah janji anak sihat.


Qaiser ilman ni aku syukur sangat, demam lah mcm mana pun...sakit macam mana pun tetap tak nak bagi umi dia runsing. Korang tau tak dia pandai jaga hati aku.

"Qaiser okey umi, okey dah"
"Qaiser umi rasa badan qaiser ni panas tau mana okey lagi"
"Okey dah umi" (sambil senyum simpul)

Hati ibu mana tak tersentuh kan bila anak umur 3 tahun dah matang jawab mcm tu. Julia tak pernah ajar dia cakap macam tu. Tapi air mata mengalir plak tengok dia kental lawan sakit.

Aku?
Nak jadikan cerita sampai je rumah aku plak jatuh sakit tiba tiba. Teruk aku kena demam panas dan sakit urat...Allah nak mandi lepas balik kerja tu pun x sanggup sebab badan mengigil gila2...aku kena denggi ke ni sejuk semacam. Kepala berat...dah pulak sapa nak tengokkan Qi?

Suami?
Terkejut baca mesej aku cakap aku dengan Qi sama2 jatuh sakit. Seboleh2 bolehnya aku tak nak susahkan dia. Dia sibuk dengan kerja kan setakat anak demam aku leh bawa sendiri. Tapi dah aku kena serangan demam panas tiba2 mcm.mana kan?

Malam tadi aku tak larat...serius badan aku panas dan sejuk...period plak datang dalam masa yang sama...sakit sendi urat semua...kejung aku atas katil. Allah je yang tau.

Aku tak tidur atas katil. Sakit badan. Tidur ats lantai alas senipis kain. Cukup buat badan aku lega sejuk wpun guna aircon urat aku tak.lega.

Ujian Allah ni.
Pagi ni aku bangun macam okey sikit dah...aku terus ambil minuman ephyra. Alhamdulilah macam okey sikit sakit sendi urat aku tu. Nak harap makan ubat sakit kepala aku panas jadi bengong!

Ya Allah ampunkan dosa kami. Serentak demam panas. Mujur suami banyak bantu layan Qi, basuh poopoo Qi, layan manja Qi...aku tengok je. Tak mampu gerak dari katil urat badan tegang. Musim hujan dan panas sejak2 akhir ini buat badan aku x dpt hadap. Walhal aku jenis kuat orangnya. Tapi kali ini demam urat aku tewas.


Gambar Qaiser tgh tidur sekarang. Kami memang jarang sangat nak demam susah betul dapat setahun boleh kira sekali atau 2 je. Tapi sekali dapat sakit tu Allah.

Qi...Dia sangat kuat semangat. Langsung x tunjuk dia sakit walhal panas dia Allah yg tahu. Syukur sangat ada dia. Tak banyak ragam. Tidurlah Qi. Umi pun nak tidur ni nak rehat banyak2. Masih berbisa sakit baki malam semalam.

Sembuhkan kami Allah. Amin.


Garsa Kitchen Sandwich Delivery Paling Sedap Dengan Isi Padat | Food Review


Garsa Kitchen bikin hati tak keruan! Tau sebab apa hari ini pertama kali makan waktu tengahari dengan Sandwich Super Fresh dari Garsa Kitchen. Sekali sekala makan pagi, lunch, petang atau malam makan sandwich super fresh pun sodap kan. Kerlas siap ada special delivery tau korang, sampai ke pintu pejabat dan pintu rumah orang-orang Garsa Kitchen mai hantar dengan senyuman.

Ringg-ringgggggggg!
" Kak julia kah"
"Ya, saya julia"
"Saya dari Garsa Kitchen nak hantar delivery yang dipesan, saya dekat jalan Parlimen ni, boleh masukkah?"
"Awat tak boleh, mai-mai masuk, pi kat menara Parlimen tu tekan lif tingkat 7, haa masuk kak julia ada nanti"
"Baik"

Inilah dia aksi spontan adik dari Garsa Kitchen hantar delivery dekat kak juju, pandai cari bilik naa hehhee, tengok dia senyum, cam ni lah kami suka mai hantar muka ada banyak senyum. Julia order mini set sandwich RM22 (12 pcs) sahaja. Murah dan sangat-sangat sedap! 

Apa yang BEST Sangat Garsa Kitchen!
  • Inti Sandwich - sangat PADAT, kenyang oiii makan nampak je kecik tapi kecik-kecik cili padi!
  • Potongan menarik - sandwich dipotong sangat comel
  • Menu - ada macam-macam menu boleh order
  • Rasa - sandwich yang sangat fresh, makan tak jemu
  • Murah - Praktikal dan murah, anytime boleh order untuk delivery untuk sebarang majlis atau personal.

Tudiaaaaaaa tak sabaq dah julia dan makan sandwich super best dari ladang ni weh hehehhe mmg hebat!



Sorry eh, i nak makan dulu, lapaq!
Aummmmmmmmmmm sedap nak arwah...padat dan isi sangat sedap....macam ni lah kakak juju ko suka! Leh order lagi....


Kongsi bagi kawan opis rasa, semua kata sedappppp, isi tebal dan padat, yang spicy sandwich kata mereka sedap walaupun pedas hehehhe aummmmm

Tinggal sikit bagi suami dan anak tersayang dirumah, diorang pun nak rasa juga hehehhe, suami siap whatsapp kata amboiii makan sandwich kt opis sedapnya....dia tak tau ada rezeki dia juga ni nak bawa balik hahahhaha
Terima kasih Garsa Kitchen, terbaiklah!

Menu yang korang boleh order seperti dibawah:

BEEFTASTIC
L RM45 (24pcs)
M RM25 (12pcs)

CHICKSTER
L RM45 (24pcs)
M RM25 (12pcs)

EGGXTRA-ORDINARY CHICKEN
L RM45 (24pcs)
M RM25 (12pcs)

TUNA TURNER
L RM35 (24pcs)
M RM22 (12pcs)

EGGSTACY
L RM35 (24pcs)
M RM22 (12pcs)

TUNA ON FIRE
L RM35 (24pcs)
M RM25 (12pcs)

CHICKEN IN A BIKINI
L RM45 (24pcs)
M RM25 (12pcs)

FIESTA (mixed sandwiches)
L RM45

Sandwich Delivery order:
Boleh Pre order dan instant order perlu 2 jam sebelum
Sekitar kawasan Kuala Lumpur
InsyaAllah akan datang akan buka di Shah Alam

Whatsapp Order: 011-3291 6119

Bakal Ustaz Raya

Anak Bujang Qaiser ilman, makin besar makin banyak perangai, yang peliknya dengan umi dia tak nak pulak pakai kopiah ke, songkok raya ke memang dibalingnya jauh-jauh. Peliknya gambar ini di whatsapps oleh maksu dia sendiri kat rumah nenek Qi, kemahen haaa berkopiah ke sana ke mari, nak plak dia pakai. Haishhhhhhh macam-macam perangai, nak jadi ustaz raya kah hahahhaha

Time ini tak ingat hari raya ke berapa, yang julia tahu julia ada kat pejabat masa ni, bila adik bongsu julia whatsapps perangai macam2 dia beraksi dengan kopiah paksu dia nak ketawa terbahak-bahak hahhahaha...sejak bila si Qi pandai berselfie ni haaaaa

Korang layan lah perangai dia...pening pale umi! :p





Ustaz Raya ni pakai seluar pendek hahahhahahha adoiyaiii budak merdeka ni, macam-macam perangai kan...saje lah tu buat perangai comel mintak nak cium lumat2...nanti dia!

Hasil Sebulan Guna Cosmoderm Serum Tea Tree Kawalan Minyak Muka | Review Produk

Hampir sebulan tau julia mencuba, start mula dapat parcel review dari Cosmoderm pada 22 Jun 2015, sekarang sudah 27 Julai 2015, almost 1 bulan lebih julia guna, now yang best yer nak story memang mujarab serum ini weh, lagi-lagi jenis kulit berminyak tak tentu masa macam julia ni, asal makeup berminyak, asal tak makeup pun berminyak juga, masih setia guna pencuci muka ephyra tau, so tak ada masalah guna serum ini dimuka sebab ia produk natural juga dari sumber tumbuh-tumbuhan.


Bersifat tidak melekit dan cepat meresap
Sebulan lebih bereksperimen dengan Cosmoderm Serum Tea Tree Kawalan Minyak Muka ini julia dapati ia sangat sesuai untuk Kulit Berminyak / Boleh Kurangkan Minyak Berlebihan dikawasan wajah. Cecair yang sangat jernih, dan tidak berbau kuat serta mudah meresap terus ke dalam kulit beri efek yang sangat bagus lagi-lagi bagi wanita seperti julia yang suka bermakeup setiap hari.

Bahan Semulajadi
Jangan risau, semua produk yang terhasil dari rangkaian Cosmoderm adalah halal dan terdiri dari bahan semulajadi.

LEMON, LIDAH BUAYA, EKSTRAK BUAH & MINYAK TEA TREE

Kebaikan
Banyak kebaikan yang boleh julia rasai, jika anda ada rasa gatal di muka, atau rasa merenyam lepas termakan sesuatu makanan, sapu serum ini di keseluruhan wajah, julia dah rasai serum ini bertindak balas ke atas rasa gatal di muka jika kira rasa tersalah makan. Terbaiklah. 
 
• Mengawal Produksi Minyak
• Mengurangkan Jerawat
• Mengurangkan Bintik-bintik Hitam & Putih
• Membersihkan Liang Roma Yang Tersekat
• Mengembalikan Kelembapan Semula jadi

Selepas basuh muka dengan pencuci setia, julia terus sapu serum tea tree kawalan minyak dari Cosmoderm ini di keseluruhan wajah sebelum makeup dilakukan.


Tadaaaaaaa, bila makeup rasa sangat terletak je kat muka, sebab guna serum ini boleh kawal minyak di wajah keluar secara berlebihan, selain itu ia juga dapat jaga jerawat dari membesar tau, lagi-lagi time period memang jerawat suka sangat tumbuh kan termasuk julia sendiri heheheh.

Nak beli? Boleh rujuk website Cosmoderm dibawah. 
Terbaik produk Bumiputera ini.

Yakini halal dan berkesan

Sembang Pasal Ephyra | 2

Hari ini julia nak kongsikan beberapa testimonial dari customer julia sendiri yang menggunakan ephyraskinbar, sebelum nak raya berdesup mesej julia 013-6327 333 nak dapatkan ESB ini. Perghhhh hasil guna sebelum raya sangat mengkagumkan julia, saban hari ada sahaja mesej dan testimonial mereka sendiri kongsi bersama, seronok!


Kak Zaiton 
Adalah calon terawal jugalah yang selalu mesej julia tanya pasal si ephyraskinbar ni, katanya kulitnya ada jeragat tebal, kulit kusam dan nampak gelap. Serius pertama kali julia tengaok gambar dia terkejut jugalah, julia sarankan beliau cuba dulu basuh muka dan urut selama 1 minit, tapi kakak ni cakap sampai 5 minit dia urut dengan sabun ephyraskinbar hehehhee...baca sendiri ye apa kata kak zaiton dibawah :)

Hazwani
Customer baru mencuba ephyraskinbar, katanya setelah 2 minggu, parut jerawat di bahagian muka sebelah kanan mulai pudar sikit demi sedikit...alhamdulilah, bukan setakat itu, julia lihat wajahnya semakin berseri-seri, nampak glowing, muka bersih dari minyak dan ceria...wajahnya sangat ceria. Bila kita jumpa produk natural yang sesuai, automatik kecantikan anda sendiri akan terserlah. Good job adik!

Nur Aliah Nadhirah
Antara customer yang paling terawal terjebak dengan ephyraskinbar, pada mulanya kakak aliah order 1 bar dulu, kemudian katanya seronok menggunakan sabun ini, kemudian dia repeat kali ke dua dengan beli 2 bar, seterusnya 3 bar...kemudian hari ini latest dia order 4 bar ephyraskinbar dan 1 Combo Hari Raya untuk minuman kesihatan ephyra pula. Go go go sis, seronok tengok sis bersemangat!

IIla Shahril
Adik iila ni adalah kenalan dari rakan FB, pernah pm bertanyakan sejauhmana kebaikan ephyraskinbar ini, ternyata beliau sendiri beri feedback terbaik tentang perasaanya semasa memakai sabun ini, go go go adik!


Tak menang tangan!

COD Ephyraskinbar
Sogo - UniKL - Parlimen - Giant Batu Caves - Selayang - Gombak - Sri Gombak - Kuala Lumpur 
(Nak pos pun boleh luar dari Selangor)

Kali ini julia nak bagi harga diskaun berbaloi-baloi bagi customer yang pernah order melalui julia, yang pertama order jangan risau, jika anda beli lebih dari 1 Ephyraskinbar, anda automatik termasuk dalam rangkaian diskaun berbaloi-baloi dengan Julia sendiri.

NAK INFO LANJUT CLICK TESTIMONIAL SINI

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
IKLAN
Ephyra Skin Bar
RM39 sahaja
Julia Johari - Pengedar Sah Ephyra
WhatsApps: 013-6327 333
Baca Review SINI

Ephyra Oceanlife Testimonial


Name:
Nombor Telefon
Email:
Alamat (Pos Laju):
Harga Pasaran/Jualan Produk Ephyra: (Harga tidak termasuk pos laju) Ephyra Premium (30 hari) - RM197
Ephyra Trial (10 hari) - RM68
Ephyra Skin Bar (50mg) - RM39
Ephyra M2Flex - RM180
Kuantiti: 1
2
3
4
Mesej(Optional):

Pertama kali guna EphyraEphyraSkinBar baru sampai

 Testimonial menakjubkanGenap sebulan guna EphyraSkinBar

Sertai contest menangi IPHONE 6 Ephyra Skin Bar Giveaway

Genap 3 bulan guna -  Flawless tanpa solekan tebal lagi

Genap 4 bulan guna 

Genap 2 minggu minum click 10 Sebab Aku Tak Suka Ephyra!


Latest News!

Atita Haris (artist share review) 
1 Julai 2015

Nurheliza Helmi (artist share review) 

2 Julai 2015
It's Miracle 2

 Ephyraskin Official Instagram
  ephyraskin review

Nasi Lemak Kopi O (TV9) 28 Jun 2015  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
IKLAN
Ephyra Skin Bar

RM39 sahaja
Julia Johari - Pengedar Sah Ephyra
WhatsApps: 013-6327 333

Dapatkan cerita Ephyra terkini dari semasa ke semasa 
di SINI
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com