Julia Johari: May 2015
Booking.com

Shopping Last Minit Untuk 2 Event Besar Esok!

Tadi time pukul 12 tengahari, hari Jumaat kan, so keluarlah pi shopping, banyak benda aku nak beli walaupun last minit esok adik bongsu aku nak kahwin

Broochlah, baju my son lah, kerongsang untuk my mom dan nenek, baju jubah nenek dan tudung nenek, yelah baru dapat payment review minggu ni tu leh shopping sikit sedekah kat family.

Aku bukan tak nak beli awal2 kat nenek ye baju, aku tak leh agak badan dia ukuran size camne, nak bawa dia pi beli baju jubah semalam dia lorattt, cakap tak mau susah kan julia, tak pa nenek ada baju jubah pakai apa yang ada. Aku rasa? Hmmmmm bila lagi aku nak balas jasa dia kan, yelah esok2 kot dia tak dak nanti mau aku nangis tak beli apa yang sepatutnya untuk dia...bukan orang lain...nenek kandung sorang je yang ada dalam dunia ni...

 Baju nenek ....tema merah hitam, walaupun esok aku berjubah hitam je...tapi nak nenek nampak dari jauh merah boleh hahahhahah jahat tol cucu dia

Murah yang amat

Aku puas berenang dalam lautan jubah tu naik semput aku tau 
, aku harap saiz ni ok lah gan dia.
Settle dah beli baju jubah nenek, murah kauuuu, dekat Muaz tu semua ada...murah-murah sakit tengok, untuk aku beli blouse je RM24....murah sangat2, nanti gaji bulan depan nak datang lagi borong jubah tuk mak aku plak.

Tudung aku beli kt butik Hajra jalan Tar...ada sale plak murah2...kualiti pun best kalau beli kt butik ni, kain dia sedap lain macam bila pakai...aku beli bawal satin warna belacan, santek mata tengok geram beli sehelai RM10.50 je...bidang besar...pastu beli wide shawl promo RM7...gila jap aku dalam tu.


Adik ni bagus, layan aku kaw2 ye, aku tanya semua dia senyum, aku tanya lagi dia tetap senyum, aku sayang adik ni, lupa tanya dia...baiklah.

Murah koooo....pitam jap masuk butik mahal2 ni hehehhe

Last but not least, aku paw budak depan Hajra ni shoot aku hahahhahahah....blogger kan haruslah kena tinggalkan tanda tapak kaki byk2 hehehhe

Korang, doakan aku ye 2 event esok photoshoot untuk produk review di studio dan event sanding adik bongsu julia berjalan dengan lancar, aminnnnnnnnn bubye!

Terkejut dihubungi pembaca pagi hari.

7.30 pagi kringg kringgg (dah sapa plak call pepagi buta kt opis)

Assalamualikum boleh saya bercakap dengan Puan Julia Johari..(nada serius)
***Ya, saya bercakap siapa ni? (dalam hati dok pikiaq ahlong mana cari aku pepagi buta hahha debor2)
-Saya daripada Kementerian..... boleh saya tahu kasut sukan warna putih ada tak jual?

***Ohhh, Encik dapat tau saya jual kasut sukan daripada mana? (hat ni lucu rasa nak terguling2)
-Ni saya terbaca pagi ni kt blog puan julia johari kata ada kedai ni jual kasut sukan harga kilang kan, puan ada kat kedai tu ka?

***Ohhhh saya tak kerja kt kedai tu encik hehhehe terbaca kt blog ye, terima kasih sudi baca blog saya,sebenarnya blog tu saya ceritakan pengalaman saya semasa berada di kedai berkenaan, tapi memang murahlah encik.
-Kasut sukan warna putih ada kah? Ni saya nak pi beli agak2 kedai tu bukan jam berapa ye?

***InsyaAllah ada, encik pi lah jam 10 pagi, tak pun encik google dulu kedai ...... kt Times Square tu buka jam berapa senang nak arrange masa pejabat.
-Okey2, terima kasih puan, saya nak pi beli ari ni, tu terbaca blog puan pagi ni, terima kasih membantu.

***Sama-sama encik. ^_^ (dia cakap lograt kedah kemain haha)

(Kalaulah aku ada kedai kasut sukan...laaaa ni aku pi bukak kedai dah pi juai kt dia, siannn noooo hihihi...Tak sangka pagi2 buta pun orang dok google cari kasut sukan, tu julia review ja tu, kalau korang yang jadi peniaga dah di review oleh blogger, sure masuk sakan naaaaa, fuh dok pikiaq ni nak juai apa laa ni) entry ni kot dia terjumpa Kasut Sukan Harga Kilang

Julia rasa terharu, pabila ada pembaca bukan blogger sudi menghubungi julia walaupun pagi-pagi buta nak tanya tentang perihal info mereka kehendaki didalam satu-satu entry. Sebelum-sebelum ini, banyak email dan wassup je julia terima pertanyaan, tak sangka call direct pagi2 pun ada hehhehe bersungguh tu. Terima kasih kembali. :)

Kalau korang nak call tak ada masalah insyaAllah, bantu setakat mana yang julia tahu ye, kalau call tengah malam-malam tak layan tau, time tu dok mimpi nak pi London hahahhaha.

MENANG IPHONE 6 : EPHYRA SKIN BAR GIVEAWAY BERSAMA BLOG COKLATEYES


Alhamdulilah, julia dah join contest anjuran GA dari Blogger terkenal Innanie Ariffin, bila dapat tahu Ephyra2U ada sponsor hadiah lumayan laju-laju kakak korang ni pi join tau hehehhe, korang jom join mana tahu dalam kalangan 50 blogger salah seorang korang pemenangnya wewiiitttttttttt, dah menang jangan lupa mention nama kakak Julia okey hahahhahaha nak kongsi pakai iphone6 juga hehhehe jom-jom join. Fuhhh fuhhhhhhhh tiup sikit kot2 dapat la melaram hadiah best ni masa hari raya hehehhe. 

LANGKAH PENYERTAAN EPHYRA SKIN BAR GIVEAWAY BERSAMA BLOG COKLATEYES 
* TERBUKA KEPADA SEMUA BLOGGER LELAKI & PEREMPUAN* 

1. Follow Blog Coklateyes & Instagram @innanieariffin 

2. Follow Instagram @ephyra2u & @ephyraskin 

3. Like Facebook Page Ephyra Skin Bar 

4. Isikan butir peribadi anda di sini ------------- http://goo.gl/forms/ZGgzTkcyxH

5. 50 Peserta  yang terpilih akan diberitahu melalui Blog Coklateyes pada Isnin 1 Jun 2015

6. Tarikh tamat penyertaan Ahad 31 Mei 2015 jam 10 malam

***Bagi yang pernah menyertai Review Ephyra Skin Bar sebelum-sebelum ni, anda masih lagi berpeluang menang Iphone 6. Namun tak perlu buat tugasan khas (review produk sekali lagi), cukup sekadar untuk Selfie Contest yang akan dilancarkan pada 1 Jun 2015 ni.

p/s: Step 1-4 adalah wajib. Yang tak memenuhi syarat wajib, akan hilang kelayakan ye! :) 


Full detail GA click here: GA Blog Coklateyes

SENARAI TERKINI HOTEL & RESORT SEKITAR KUALA LUMPUR YANG MENDAPAT SIJIL HALAL MALAYSIA (JAKIM)

Menjelang Bulan Ramadan 2015 yang bakal tiba ini, sure kita nak belanja family tercinta berbuka puasa di Hotel mahu pun Resort kan sekali sekala kan, jangan lupa rajin-rajinkan diri buat Semakan Status Halal terlebih dahulu sebelum booking ya. Ini hanyalah senarai bagi Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur sahaja yang julia dapatkan dari laman web Portal Rasmi Halal Malaysia, nanti next entry julia kongsikan Senarai Hotel & Resort di Selangor. Ada tarikh sah di sertakan sekali. Puas hati. 

Jom jenguk hotel & resort sekitar Wilayah Persekutuan, pastu leh search kot-kot hotel dan resort berkenaan ada uar-uarkan buffet ramadan 2015.  

SENARAI HOTEL & RESORT YANG MENDAPAT SIJIL HALAL MALAYSIA (JAKIM)
[SIJIL MASIH SAH]

Bil.
Nama Hotel @ Resort
[ Nama Premis/Dapur ]
Tarikh Sah Sijil
1. 
SILKA MAYTOWER HOTEL & SERVICES RESIDENCES (VENUE SUMMIT SDN BHD)
GROUND FLOOR NO. 7,
JALAN MUNSHI ABDULLAH
KUALA LUMPUR
50100
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
LA MAISON RESTORAN
01/04/2015
-
31/03/2017
2. 
ANCASA HOTEL KUALA LUMPUR
UDA ANCASA SDN BHD
JALAN TUN TAN CHENG LOCK
50050
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
BUTCHER ROOM
LOWER GROUND,
ANCASA HOTEL KUALA LUMPUR,
JALAN TUN TAN CHENG LOCK,
50050 KUALA LUMPUR


SAFFRON BRASSERIE KITCHEN
GROUND FLOOR
ANCASA HOTEL KUALA LUMPUR
JALAN TUN TAN CHENG LOCK
50050 KUALA LUMPUR


PASTRY KITCHEN
ANCASA HOTEL KUALA LUMPUR
JALAN TUN TAN CHENG LOCK
50050 KUALA LUMPUR


MAIN KITCHEN
ANCASA HOTEL KUALA LUMPUR
JALAN TUN TAN CHENG LOCK
50050 KUALA LUMPUR
16/09/2013
-
15/09/2015
3. 
ARENAA STAR BOUTIQUE HOTEL SDN BHD
NO.49-61,
JALAN HANG LEKIU,
KUALA LUMPUR
50100, KUALA LUMPUR
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
HARRYS BISTRO

HARRYS BISTRO
01/08/2014
-
31/07/2016
4. 
BERJAYA HOSPITALITY SERVICES SDN BHD (BERJAYA TIMES SQUARE HOTEL KUALA LUMPUR)
BERJAYA TIMES SQUARE HOTEL KUALA LUMPUR
NO.1 JALAN IMBI
55100
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
BIG APPLE - INDIAN KITCHEN

BANQUET - MALAY / INDIAN KITCHEN

BANQUET - CHINESE KITCHEN

BIG APPLE - LOCAL KITCHEN

BIG APPLE - COLD KITCHEN

BANQUET - COLD KITCHEN

BANQUET - PASTRY KITCHEN

BANQUET - WESTERN KITCHEN

BIG APPLE - WESTERN KITCHEN

BANQUET - BUTCHERY KITCHEN

BIG APPLE - THAI KITCHEN
16/02/2014
-
15/02/2016
5. 
BWP DUA SENTRAL SDN BHD (BEST WESTERN PREMIER HOTEL)
8, JALAN TUN SAMBANTHAN
50470 KUALA LUMPUR
50470, KUALA LUMPUR
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
KEMBALI KITCHEN

BUTCHER ROOM
16/07/2013
-
15/07/2015
6. 
CITITEL MID VALLEY, KUALA LUMPUR (HOTEL)
MID VALLEY CITY
LINGKARAN SYED PUTRA
59200, KUALA LUMPUR
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
CITI CAFE MAIN KITCHEN - LOBBY
01/07/2013
-
30/06/2015
7. 
CRYSTAL CROWN HOTEL SDN BHD (KEPONG)
NO. 3, JALAN JAMBU MAWAR OFF JALAN KEPONG
JINJANG SELATAN
KUALA LUMPUR
52000
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
CROWN CAFE @ CRYSTAL CROWN HOTEL
01/10/2014
-
30/09/2016
8. 
DORSETT REGENCY HOTEL (M) SDN BHD
172 JALAN IMBI
KUALA LUMPUR
55100
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
BANQUET KITCHEN(LEVEL 3)-PENYEDIAAN MAKANAN UNTUK PEKERJA DAN TETAMU

CHECKERS KITCHEN(LEVEL 1)-PENYEDIAAN MAKANAN UNTUK TETAMU.
01/07/2013
-
30/06/2015
9. 
DUSUN ECO RESORT SDN BHD
25-B, JALAN TUN TAN CHENG LOCK
50000, KUALA LUMPUR
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
DAPUR & KANTIN DESA RIMBA

DAPUR & KANTIN DUSUN ECO
01/04/2014
-
31/03/2016
10. 
FALCON POINT SDN BHD (CITRUS HOTEL KL) 
51, JALAN TIONG NAM
OFF JALAN RAJA LAUT
50350, WILAYAH PERSEKUTUAN
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
MAIN KITCHEN
01/09/2014
-
31/08/2016
11. 
FELDA TRAVEL SDN BHD 
TINGKAT BAWAH, FELDA CITI, JALAN MAKTAB 6 OFF PERUMAHAN GURNEY
54000, KUALA LUMPUR
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
RESTORAN JINTAN BRASSERIE 
01/09/2014
-
31/08/2016
12. 
FELDA TRAVEL SDN BHD 
TINGKAT BAWAH, FELDA CITI, JALAN MAKTAB 6 OFF PERUMAHAN GURNEY
54000, KUALA LUMPUR
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
TERATAI LAKE CAFE

PASTRY CENTRE

ANJUNG RESTORAN
16/03/2014
-
15/03/2016
13. 
FURAMA BUKIT BINTANG (HOTEL)
136 JALAN CHANGKAT THAMBI DOLLAH
55100
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
SPICES KITCHEN-SHOW KITCHEN

SPICES KITCHEN-COLD KITCHEN

SPICES KITCHEN- WESTERN/ ASIAN KITCHEN

SPICES KITCHEN-PASTRY KITCHEN

SPICES KITCHEN-BUTCHERY
16/09/2013
-
15/09/2015
14. 
GRAND HYATT KUALA LUMPUR (BAHAGIA INVESTMENT CORPORATION (MALAYSIA) SDN.BHD.)
GRAND HYATT KUALA LUMPUR
12, JALAN PINANG
50450, KUALA LUMPUR
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
JP TERES

PASTRY KITCHEN

COMMISSARY KITCHEN
01/09/2014
-
31/08/2016
15. 
GRAND SEASONS HOTEL
NO 72, JALAN PAHANG
KUALA LUMPUR
53000
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
LOCAL KITCHEN @ B1

PASTRY KITCHEN @ GROUND FLOOR

INDIAN FOOD KITCHEN @ B1

CHINESE / BANQUET KITCHEN @ 2ND FLOOR

WESTERN KITCHEN @ B1
16/02/2015
-
15/02/2017
16. 
HERITAGE LANE SDN BHD (HOTEL IMPIANA KLCC)
IMPIANA KLCC HOTEL & SPA
13, JALAN PINANG
KUALA LUMPUR
50450, KUALA LUMPUR CITY CENTRE
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
PASTRY KITCHEN

TONKA BEAN KITCHEN

MAIN KITCHEN
16/09/2014
-
15/09/2016
17. 
HOTEL CAPITOL
HOTEL CAPITOL SDN BHD
JALAN BULAN OFF JALAN BUKIT BINTANG
KUALA LUMPUR
55100
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
MAIN KITCHEN
01/06/2014
-
31/05/2016
18. 
HOTEL GRAND CONTINENTAL KUALA LUMPUR
JALAN BELIA / JALAN RAJA LAUT
KUALA LUMPUR
50350
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
CENTRAL KITCHEN
16/06/2013
-
15/06/2015
19. 
HOTEL PULLMAN KUALA LUMPUR BANGSAR (CYGAL DEVELOPMENT SDN BHD)
NO 1 JALAN PANTAI JAYA TOWER 3
59200
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
MAIN KITCHEN (WESTERN,MALAY AND CHINESE)

GARDE MANGER KITCHEN (COLD KITCHEN)

PASTRY KITCHEN

BUTCHER KITCHEN
01/06/2015
-
31/05/2017
20. 
HOTEL SELESA INN (LOTUS NATION SDN BHD)
SELESA INN KUALA LUMPUR,285-287 JALAN TUANKU ABDUL RAHMAN
50100
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
SELESA INN CAFE (GROUND FLOOR)
16/05/2015
-
15/05/2017
21. 
HOTEL VIVATEL KUALA LUMPUR (VIVATEL SDN BHD)
NO. 85 JALAN LOKE YEW.,
KUALA LUMPUR, WILAYAH PERSEKUTUAN
55200, KUALA LUMPUR
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
DAPUR UTAMA (MAIN KITCHEN)
01/12/2013
-
30/11/2015
22. 
IBIS STYLES HOTEL KUALA LUMPUR FRASER BUSINESS PARK
IBIS STYLES HOTELS, KOMPLEKS METRO PUDU, NO 1, JALAN METRO PUDU 2,
FRASER BUSINESS PARK,
55200
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
STREATS KITCHEN
01/11/2014
-
31/10/2016
23. 
KLI HOTEL MANAGEMENT SDN BHD (KUALA LUMPUR INTERNATIONAL HOTEL)
JALAN RAJA MUDA ABDUL AZIZ
P.O. BOX 11171
50738, KUALA LUMPUR
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
TOPPOT CAFE
01/07/2013
-
30/06/2015
24. 
LOTUS NATION SDN BHD (HOTEL)
SELESA INN KUALA LUMPUR
285 - 287, JALAN TUANKU ABDUL RAHMAN
KUALA LUMPUR
50100
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
HOTEL PUTRA- D SERAI ( DAPUR PASTRI )
HOTEL PUTRA KL
ARAS 3
LOT 149 SEKSYEN 87 JALAN TUN RAZAK
50050 KUALA LUMPUR


HOTEL PUTRA- SELESA CAFE
ARAS 2 HOTEL PUTRA KL
LOT 149 SEKSYEN 87
JALAN TUN RAZAK
50050 KUALA LUMPUR


01/11/2014
-
31/10/2016
25. 
MANDARIN ORIENTAL HOTEL, KUALA LUMPUR
KUALA LUMPUR CITY CENTRE
KUALA LUMPUR
50088
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
BANQUET KITCHEN (LEVEL 1)

MOSAIC KITCHEN (GROUND FLOOR)

PASTRY KITCHEN ( LEVEL 1A)
01/09/2014
-
31/08/2016
26. 
MIDAH HOTEL KUALA LUMPUR
NO 8, JALAN KAMPUNG ATTAP
KUALA LUMPUR
50460
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
RAFLESIA COFFEE HOUSE
MIDAH HOTEL KUALA LUMPUR
NO 8 JALAN KAMPUNG ATTAP
01/10/2013
-
30/09/2015
27. 
MING COURT HOTEL (KL) SDN BHD (CORUS HOTEL, KUALA LUMPUR)
NO. 2 JALAN AMPANG
KUALA LUMPUR
WILAYAH PERSEKUTUAN
50450
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
DONDANG SAYANG COFFEE HOUSE KITCHEN
16/08/2013
-
15/08/2015
28. 
MM HOTELS SDN. BHD.(SWISS-INN KUALA LUMPUR)
62, JALAN SULTAN
50000, KUALA LUMPUR
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
KITCHEN & GARDEN TERRACE COFFEE HOUSE
01/06/2014
-
31/05/2016
29. 
OLYMPIC SPORTS HOTEL KL (WAZ LIAN HOTEL MANAGEMENT SDN BHD )
WISMA OCM, JALAN HANG JEBAT,
50150
50150, KUALA LUMPUR
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
OLYMPIA CAFE
16/07/2013
-
15/07/2015
30. 
PG HOTEL SDN BHD (HOTEL SERI PETALING)
NO. 30, JALAN RADIN ANUM
BANDAR BARU SRI PETALING
57000, KUALA LUMPUR
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
DINE COFFEE HOUSE

BANQUET KITCHEN
16/05/2014
-
15/05/2016
31. 
PJD HOTELS SDN BHD (SWISS GARDEN HOTEL KL)
117, JALAN PUDU
55100, KUALA LUMPUR
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
MALAY KITCHEN

PASTRY KITCHEN

WESTERN KITCHEN

COLD KITCHEN
01/12/2014
-
30/11/2016
32. 
PLATINUM PINANG SDN BHD (PUTERI PARK HOTEL)
PUTERI PARK HOTEL
JALAN RAJA LAUT
KUALA LUMPUR
50350
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
CENTRAL KITCHEN
16/01/2014
-
15/01/2016
33. 
PNB DARBY PARK EXECUTIVE SUITES (HOTEL), KUALA LUMPUR
10 JALAN BINJAI
KUALA LUMPUR
50450
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
10 BINJAI (FORMERLY KNOWN AS PNB DARBY CAFE)
PNB DARBY PARK EXECUTIVE SUITES, KUALA LUMPUR
10 JALAN BINJAI
50450 KUALA LUMPUR


THE 39 RESTAURANT
PNB DARBY PARK EXECUTIVE SUITES, KUALA LUMPUR
10 JALAN BINJAI
50450 KUALA LUMPUR
01/02/2014
-
31/01/2016
34. 
PREMIUM LODGE SDN BHD (HOTEL ROYAL KUALA LUMPUR) [FORMERLY KNOWN AS : PREMIUM LODGE SDN BHD (THE CORONADE HOTEL KL)]
PREMIUM LODGE SDN BHD
27-29 JALAN PADANG WALTER GRENIER
55100
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
DAPUR UTAMA TINGKAT 1(MAKAN2 COFFEE HOUSE) 
16/06/2013
-
15/06/2015
35. 
PRESIDENT HOTEL SDN BHD T/A PARKROYAL KUALA LUMPUR
PARKROYAL KUALA LUMPUR
JALAN SULTAN ISMAIL
KUALA LUMPUR
50250
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
WESTERN KITCHEN

CHATZ KITCHEN

GARDE MANGER

MALAY KITCHEN

CHINESE BANQUET

PASTRY KITCHEN
01/04/2015
-
31/03/2017
36. 
PROGRESS WIRA HOTEL SDN BHD
NO. 123, JALAN THAMBOOSAMY
OFF JALAN PUTRA
50350
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
THE COFFEE SHOP
16/07/2013
-
15/07/2015
37. 
QUALITY HOTEL CITY CENTRE
(PERANGSANG HOTEL & PROPERTIES SDN BHD)
JALAN RAJA LAUT, P.O BOX 11586
KUALA LUMPUR
50350
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
BENTENG COFFEE HOUSE KITCHEN
GROUND FLOOR, QUALITY HOTEL CITY CENTRE
JALAN RAJA LAUT
50350 KUALA LUMPUR


MALAY KITCHEN
1ST FLOOR, QUALITY HOTEL CITY CENTRE
JALAN RAJA LAUT
50350 KUALA LUMPUR


PASTRY KITCHEN
1ST FLOOR, QUALITY HOTEL CITY CENTRE
JALAN RAJA LAUT
50350 KUALA LUMPUR


MEISAN KITCHEN
1ST FLOOR, QUALITY HOTEL CITY CENTRE
JALAN RAJA LAUT
50350 KUALA LUMPUR


01/06/2014
-
31/05/2016
38. 
QUALITY HOTEL CITY CENTRE
(PERANGSANG HOTEL & PROPERTIES SDN BHD)
JALAN RAJA LAUT, P.O BOX 11586
KUALA LUMPUR
50350
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
BENTENG COFFEE HOUSE KITCHEN
GROUND FLOOR, QUALITY HOTEL CITY CENTRE
JALAN RAJA LAUT
50350 KUALA LUMPUR


MALAY KITCHEN
1ST FLOOR, QUALITY HOTEL CITY CENTRE
JALAN RAJA LAUT
50350 KUALA LUMPUR


PASTRY KITCHEN
1ST FLOOR, QUALITY HOTEL CITY CENTRE
JALAN RAJA LAUT
50350 KUALA LUMPUR


MEISAN KITCHEN
1ST FLOOR, QUALITY HOTEL CITY CENTRE
JALAN RAJA LAUT
50350 KUALA LUMPUR


01/06/2014
-
31/05/2016
39. 
REGENCY INTERNATIONAL HOTEL INCORPORATED SDN BHD
NO. 3, JALAN RAJA ALANG
50300
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
MARKET FRONT COFFEE TERRACE KITCHEN
01/07/2013
-
30/06/2015
40. 
REGENCY INTERNATIONAL HOTEL INCORPORATED SDN BHD
NO. 3, JALAN RAJA ALANG
50300
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
BAKESHOP & CAFETIAM

MARKET FRONT COFFEE TARRENCE(COFFEE HOUSE)

BALI TERRACE
01/08/2013
-
31/07/2015
41. 
SANI HOTEL SDN BHD
NO. 63M, JALAN PUTRA OFF JALAN RAJA LAUT
50350, KUALA LUMPUR
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
IBAI COFFEE HOUSE
01/08/2014
-
31/07/2016
42. 
SDB PROPERTIES SDN BHD (HOTEL MAYA KUALA LUMPUR)
138 JALAN AMPANG
50450, KUALA LUMPUR
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
MALAY KITCHEN
16/03/2014
-
15/03/2016
43. 
SDB PROPERTIES SDN BHD (HOTEL MAYA KUALA LUMPUR)
138 JALAN AMPANG
50450, KUALA LUMPUR
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
BUTCHERY

DAPUR WESTERN HOT & COLD BANQUET (WHB & WCB)
16/03/2014
-
15/03/2016
44. 
SERI PACIFIC CORPORATION SDN BHD (SERI PACIFIC HOTEL KUALA LUMPUR)
JALAN PUTRA
P. O. BOX 11468
KUALA LUMPUR
50746
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
BANQUET KITCHEN ( ARAS DUA )

ZENDE KITCHEN ( ARAS TIGA )

XUANG XI KITCHEN ( ARAS EMPAT )

PASTRY KITCHEN ( ARAS EMPAT )
01/05/2015
-
30/04/2017
45. 
SHANGRI-LA HOTEL KUALA LUMPUR
NO. 11
JALAN SULTAN ISMAIL
KUALA LUMPUR
50250
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
MALAY KITCHEN (BANQUET KITCHEN)

WESTERN KITCHEN (BANQUET KITCHEN)

CHINESE BANQUET KITCHEN (BANQUET KITCHEN)

COLD KITCHEN (BANQUET KITCHEN)

PASTRY KITCHEN
01/04/2015
-
31/03/2017
46. 
SHERATON IMPERIAL KUALA LUMPUR HOTEL FORMELY KNOWN AS HOTEL IMPERIAL
JALAN SULTAN ISMAIL
KUALA LUMPUR
50250
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
DAPUR ESSENCE (WESTERN SECTION ARAS 1)

DAPUR ESSENCE (ASIAN SECTION ARAS 1)

DAPUR ESSENCE (MALAY SECTION ARAS 1)

DAPUR ESSENCE (COLD SECTION ARAS 1)

DAPUR ESSENCE (BUTCHERY SECTION ARAS 1)

DAPUR ESSENCE (PASTRY & BAKERY ARAS 1)

DAPUR ESSENCE (PANTRY SECTION ARAS 1)
16/12/2013
-
15/12/2015
47. 
STAR POINTS HOTEL KUALA LUMPUR
ETA STAR HOSPITALITY SDN BHD
149, JALAN MASJID INDIA
50100
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
KABABISH RESTAURANT
16/07/2014
-
15/07/2016
48. 
SYARIKAT MALURI SDN BHD (HOTEL MALURI)
NO 1, JALAN PERMAISURI, RAINTREE CAFE, TINGKAT BAWAH, HOTEL MALURI
TAMAN MALURI
CHERAS
55100
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
RAINTREE CAFE (ARAS BAWAH)
NO 1, JALAN PERMAISURI,
TAMAN MALURI
55100 CHERAS
KUALA LUMPUR
01/04/2015
-
31/03/2017
49. 
TH HOTEL & RESIDENCE SDN BHD ( FORMELY KNOWN AS TH GLOBAL SERVICES SDN BHD )
LANTAI 17, BANGUNAN TABUNG HAJI
201, JALAN TUN RAZAK
50400
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
RESTORAN
01/12/2014
-
30/11/2016
50. 
TH HOTEL & RESIDENCE SDN BHD ( FORMELY KNOWN AS TH GLOBAL SERVICES SDN BHD )
LANTAI 17, BANGUNAN TABUNG HAJI
201, JALAN TUN RAZAK
50400
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
RESTORAN
16/07/2014
-
15/07/2016
51. 
TH HOTEL & RESIDENCE SDN BHD ( FORMELY KNOWN AS TH GLOBAL SERVICES SDN BHD )
LANTAI 17, BANGUNAN TABUNG HAJI
201, JALAN TUN RAZAK
50400
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
RESTORAN
16/07/2014
-
15/07/2016
52. 
TH HOTEL & RESIDENCE SDN. BHD. (TAHA D'BAYU)
LANTAI 17, BANGUNAN TABUNG HAJI,
201, JALAN TUN RAZAK,
50400
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
SOUQ GARDEN & BAYU COFFEE HOUSE
16/06/2014
-
15/06/2016
53. 
THE INTERMARK SDN BHD (HOTEL DOUBLETREE BY HILTON KUALA LUMPUR)
348 JALAN TUN RAZAK
50400 KUALA LUMPUR
MALAYSIA
50400
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
MAKAN KITCHEN (LEVEL 11)

COLD KITCHEN (LEVEL 11)

PASTRY KITCHEN (LEVEL 11)

BUTCHER (LEVEL 11)

BANQUET KITCHEN (LEVEL 10)
01/04/2015
-
31/03/2017
54. 
THE NOMAD SUCASA HOTEL
NO222,JALAN AMPANG
50450, AMPANG
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
THE NOMAD BISTRO KITCHEN, 
16/12/2013
-
15/12/2015
55. 
THE PLAZA HOTEL KUALA LUMPUR
JALAN RAJA LAUT
50350
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
MAIN KITCHEN
01/06/2015
-
31/05/2017
56. 
THE ROYALE BINTANG KUALA LUMPUR (BOUSTEAD HOTEL & RESORT SDN BHD)
THE ROYALE BINTANG HOTEL 17-21,JALAN BUKIT BINTANG,KUALA LUMPUR
55100, KUALA LUMPUR
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
MALAY BANQUET KITCHEN

CHINESE BANQUET KITCHEN

SUNFLOWER BRASERRIES(OPEN KITCHEN AND COLD KITCHEN)

PASTRY KITCHEN

BUTCHERY KITCHEN
16/12/2014
-
15/12/2016
57. 
TRADEWINDS HOTELS & RESORTS SDN. BHD. (HOTEL ISTANA)
HOTEL ISTANA
73, JALAN RAJA CHULAN
KUALA LUMPUR
50200
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
TAMAN SARI KITCHEN

BANQUET KITCHEN
16/11/2014
-
15/11/2016
58. 
ZASOLEIS SDN BHD (ADAMSON HOTEL KL)
ADAMSON HOTEL KUALA LUMPUR
NO 79 , LORONG HAJI HUSSEIN 2, OFF JALAN RAJA MUDA ABDUL AZIZ
KUALA LUMPUR
50300
WILAYAH PERSEKUTUAN

Nama Premis / Dapur :
MAIN KITCHEN
16/06/2013
-
15/06/2015



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com