Friday, February 27, 2015

Tarikan Central Festival Hatyai | Part 10

Friday, February 27, 2015 13 Comments

Memang gah sungguh shopping mall Central Festival Hatyai, dari Malaysia lagi julia dah aim lama nak ke sini, tercapai impian nak lihat senibina hebat di Hatyai, perghhhh lebih kurang hebat macam senibina di MidVally Mall, besar oiiii, siapa sangka Hatyai punya mall gah seperti ini, ternganga julia tengok depan2 ni, lepas pi night market hatyai, kami naik tuk tuk THB60 utk 3 orang, terus ke sini, memang dari jauh bergemerlapan indah, time ni kebetulan baru habis perayaan Krismas. 


Thursday, February 26, 2015

Punca Badan Cepat Letih, Lesu dan Mudah Mengantuk

Thursday, February 26, 2015 12 Comments
Review Produk
Ketahuilah, makin membangun sesuatu kawasan yang kurang menjaga isu alam sekitar, badan dan sel-sel kita semakin terdedah kepada sumber Radikal Bebas, itu adalah carta yang julia survey dalam google, betapa kesiannya badan kita, hari-hari terdedah dengan radikal bebas, lepas tu kita makan pun x tentu masa, sayur dan buah-buahan hanya sekadar bermusim je kita makan, korang pernah alami keletihan, lesu dan mudah mengantuk bukan? Termasuk julia sendiri, julia alami walaupun bekerja hanya di opis setiap masa, badan lesu, mudah mengantuk tak payah cakaplah, makan pun kadang2 xd sayur2, buah-buahan pun ikut musim rasa nak makan, kalau tak mau kt sebulan tak sentuh buah, terlupa bagai. Alasan sangat! ~

Wednesday, February 25, 2015

Keindahan Jambatan Tinsulanond Terpanjang di Hatyai | Part 9

Wednesday, February 25, 2015 13 Comments

Jambatan Tinsulanond

Jambatan Tinsulanond adalah sebahagian daripada jalan raya di antara Lebuh Raya 407 lewat 4146 - Balik. Jalan raya 4083 talian Songkhla - Songkhla. Tujuan membina jambatan ini adalah untuk menampung kenderaan pengangkutan. Tanpa menunggu feri, yang tidak cukup untuk memenuhi isipadu peningkatan penggunaan kenderaan yang membuat perjalanan mengambil masa lebih lama. (Kredit Sumber: Gambar & Info dari Google)

Pabila Qi Selfie

Wednesday, February 25, 2015 14 Comments
Lama tak cerita kerenah my prince dalam blog...sapa lagi kalau bukan Qaiser ilman, umur dia bulan Feb ni baru 2 tahun 6 bulan, perghhh lg 6 bulan nak genap 3 tahun oh my Allah! Cepatnya lagi 6 bulan jeeeeeee....asal merdeka je, dia punya besday, korang pun dah ingat kan...terima kasih selalu ambil berat tentangnya, ada sahabat2 julia yang pm julia rindu nak baca entry tentang Qi, maaf lately jadual review dtg bertimpa-timpa, kejar jadual supaya peniaga tak tunggu lama...

Tuesday, February 24, 2015

Petua Masak Lokan Masak Serai Bercili

Tuesday, February 24, 2015 13 Comments

Lokan adalah sejenis seafood, pertama kali julia masak menu ni, kalau rajin usya dalam instagram #juliamasak pasti anda tahu baru-baru ini julia masak juadah ni pada family. Kebetulan julia ikut suami outstation ke Pantai Timur minggu cuti CNY, maka masa nak balik terjumpa lokan ni di deretan tepi jalan raya Penarik, Terengganu. Sekilo hanya RM2 murah betul ni, tapi pening kepala macam mana nak masak dan simpan lokan ni agar tidak busuk keesokkan harinya?

Monday, February 23, 2015

When Food Bloggers Meetup...

Monday, February 23, 2015 19 Comments
Lama betul tak reunion sesama blogger. Sebenarnya bila kita attend apa jua event berkenaan blogger, boleh dikatakan itu adalah reunion bagi julia, boleh jumpa blogger yang kita sudah lama tak jumpa dan dalam masa yang sama boleh tambah kenalan blogger sedia ada, paling menyeronokkan bila anda ada blog automatik anda sendiri akan dapat ramai kawan baru, lagi syok bila dapat berjumpa 4 pasang mata. 

Wednesday, February 18, 2015

Percutian Impian Si Kecil Farm In The City

Wednesday, February 18, 2015 13 Comments
Percutian impian si kecil? Pasti anda sebagai ibu bapa terfikir apakah percutian idaman anak-anak anda bukan? Percutian yang boleh merangsang perkembangan minda dan rohani mereka terhadap alam dan dunia haiwan. Sudah semestinya di Farm in The City (FITC) yang terletak di Seri Kembangan Selangor. Siapa sangka dalam kawasan bandar yang pesat ada sebuah farm yang didirikan di tengah-tengah bandar. Hebat!

Tuesday, February 17, 2015

Jemputan Untuk Menyertai Kempen Keibubapaan Bersama Pengasuhan Positif | Positif Parenting

Tuesday, February 17, 2015 14 Comments
Assalamualikum WBT, tak sangka blog yellow usang ku ini ada mata-mata dari badan NGO sudi nak invite aku dalam skop badan amal ini. Nak kata julia ni parenting blogger 100% tak lah kan, adalah kadang-kadang join aktiviti sukarela 2 tahun lepas dulu. Mereka baca kisah saya di Utusan Malaysia berkenaan entry Pneumococcal, syukur alhamdulilah, tajuk skop parenting ni sangat berat, benar sangat "Menghadkan penggunaan gajet semasa bersama Keluarga" itu perlu, kadang-kadang Qi tak boleh gak duduk diam2 so kadang2 julia pun bukakan video Upin Ipin kt dia...tapi tak selalu sebab julia nak dia bergaul mesra dengan orang disekelilingnya. 

Parody Suamiku Encik Perfect 10

Tuesday, February 17, 2015 11 Comments

Parodi (parody, send-up atau spoof) adalah satu ulangan, lakonan semula berdasarkan satu-satu karya asal atau watak asal, penulisan asal, subjek asal, gaya asal atau apa-apa sahaja berkenaan karya asal tersebut dengan tujuan humor, menimbulkan rasa lucu, satira, sindiran, ejekan dan mempersendakan karya asal. Parodi adalah satu karya lawak yang selalunya dapat diterima oleh kebanyakan penonton dan pengkarya asal sama ada secara sedar dan tidak sedar. (Sumber: Google)

Monday, February 16, 2015

Jubah Budak Lelaki Online TerMurah | Review Produk

Monday, February 16, 2015 15 Comments
Review Produk

Eh best plak tengok Qi pertama kali pakai jubah ni weh. Kalau tau dari dulu lagi nak beli. Tapi....Tau tak dulu julia nak cari jubah kanak2 lelaki kemain susah kt mall atau shopping centre, kalau terjumpa pun mahai kemain huhh. Tu yang hari ni baru la tercapai niat ju nak sarungkan Qi pakai jubah ni lepas jumpa ig shop yang super duper best. Murah plak tu. Lepas ni Qi leh belajar pi masjid ngan walid yeyy. Nak tau julia beli kat mana?

Wednesday, February 11, 2015

Petua Suami Pandang Isteri Sentiasa Cantik | Review Produk

Wednesday, February 11, 2015 13 Comments
 Review Produk Aura Wangian Pemikat
Banyak petua orang-orang tua kita dengar kalau nak menarik perhatian suami isteri/bakal pasangan/mencari bakal pasangan/berjumpa pelanggan sentiasa pandang kita cantik, berseri, dan sentiasa awet muda dengan mengamalkan gaya hidup sihat, pemakanan seimbang dan mengamalkan produk kesihatan yang diiktiraf dipasaran. Tapi tak semua ikut, tak semua amalkan pun, alasannya takde masa, malas dan berjuta-juta alasan yang dicipta, akhirnya makin lama makin kurang nampak berpenampilan menarik dimata suami dan orang sekeliling yang berada disekitar anda.

Tuesday, February 10, 2015

Buat Duit Dengan Blog | Berapa Banyak Pendapatan Sebulan?

Tuesday, February 10, 2015 19 Comments
Tiada jumlah sebenar yang dapat di anggarkan di sini kerana pendapatan anda bergantung kepada berapa banyak advertorial job yang anda dapat setiap bulan. Ia juga bergantung kepada kualiti penulisan, ranking blog, populari blog dan jumlah trafik untuk menarik minat pengiklan.

Monday, February 9, 2015

Farm In The City Best Ke Tak Best?

Monday, February 09, 2015 11 Comments
Gambar original dari hp cap ayam Samsung Note2 ku...eh cam kamera DSLR kan kan? Hahahah :)

Eh best ke orang cakap pi Farm In The City (FITC)?  Hmmmmmmmmmmm ~ susah aku nak cerita kalau xd gambar. Yang sebenarnya...........aku nak bagi tau.......eh baca bawah la.

Thursday, February 5, 2015

Makan Malam Ala Sepanyol di Corona Del Mar Damansara

Thursday, February 05, 2015 15 Comments
Food Review Corona Del Mar Damansara - Tercari-cari tempat istimewa dan teringin nak rasa masakan istimewa ala Spain, anda boleh bookmark tempat ini sebagai satu restoren yang cukup istimewa untuk meraikan apa jua jenis majlis keraian. Disini anda boleh dapati deco dan susun atur meja yang sangat moden, klasik dan versatile. Sesuai untuk anda yang suka tempat makan yang privacy dan suasana romantik  ~ Thank you so much for having us over for wonderfull dinner Mr. Rayyan Harris :)

Wednesday, February 4, 2015

T-Shirt Printing Murah Sufi Print | Review Produk

Wednesday, February 04, 2015 12 Comments
Sponsored Entry Review 

Trend sekarang ramai julia lihat teman-teman mahupun family/company suka pakai tshirt sedondon untuk tema keraian mahupun event jemputan. Termasuk julia sendiri pun sangat suka pakai tshirt bertema, sama warna, dan sama design. Tapi tahukah anda, nak cari perkhidmatan mencetak baju tshirt yang berkualiti tinggi setanding dengan harga yang murah paling susah nak cari serta boleh dipercayai bukan?