Jangan Sampai Kesibukan Yang Kau Jalani Membuatmu Lupa Akan Keluarga ! | Julia Johari
Booking.com

Jangan Sampai Kesibukan Yang Kau Jalani Membuatmu Lupa Akan Keluarga !



Tersentak! Terkejut! Tajuk macam kasar hehehe, tak lah saje nak test korang cam ne, julia tau korang sangat ambil berat terhadap family korang, syabas!!!! Okey jom jamu mata dulu, beberapa minggu lepas bawa abah dan mama serta adik julia yang kedua makan-makan di Restoren Mohd Chan Abdullah di Taman Melawati

Port ini biasa dikunjungi oleh kami yang meminati masakan Chinese Muslim, baru ada kesempatan nak ajak mama abah makan disini. Bukan senang ye nak pujuk abah keluar sekali dengan kami kebetulan abah senyum tu pun tandanya setuju nak makan luar. 

Kali ini sangat berterima kasih pada suami sebab dia tak berkira dalam berbelanja untuk mertuanya. Contoh yang julia belajar melalui suami juga ni.

Menu yang kami pilih sudah tentulah yang sangat digemari hahhaha, nasi goreng seafood ni sangat win, adik julia yang pilih. 

Kuewtiaw Ladna (dalam buku nama lain) mama dan julia paling suka, tapi tak suka kalau letak mee keras tu itu sebab kami minta asingkan hehehe. Ni julia dan mama sendiri makan penat nak habiskan hahaha kemahen banyak!

Sotong celup tepung ni sangat win, memang paling win, dah la besar, makan satu pun ranggup kenyang tak habis ni kami tapau bawa balik rumah mama hehhee...mama lah kena habiskan adoii jahat aku hehe.

Dimsum ni memang suami suka order, terpaling banyak plak tu haishh semua rasa, semua sedap la...

Air pun sepesen tapi air warna hijau tu lain-lain tau rasa, satu rasa asamboi, satu air limau, satu lagi air epal, sekali 3 air datang sama kami dah keliru hahhahaha mujur org yang hantar tu sebut satu2 nama air...

3 air laici tu semua geng boboy amboiii korang ni dari atok, menantu sampai cucu nak air laici sempoiii la korang kiki

Abah julia dengan menantunya...aku tak sangka lah sampai sekarang aku tak sangka sampai ke hari ini inilah menantunya. Yelah dulu aku kan nakal...banyak nakal...mengada pun ye, tak suka lah itulah inilah hahahhahhaa pernah gaduh sebab tak nak kan...sekali dah kahwinnnnnnnnnnnnnnnn anak dia yang melekat kt dinding hahhahahhahahhahhaha dah dah melalut ni nak throwback berapa kali dah hehehe

Mama dan adik kedua julia...time ni masa memula nak order...



Abah makan char kuew tiaw goreng, sedap ooooo abah makan, kami cuit sikit hahaha
Hantar abah dan mama balik rumah, seronok diorang kenyang perut suka hati...moment dapat makan luar dengan mama abah ni paling sweet, asyik ketawa je dalam kereta hahahahha ok done happykan mama abah julia...

Next....

Mertua ku datangggggg jeng jeng hahahhahhaha cepat julia bertukar jadi menantu mithali hahahahhaha

Inilah mak dan pak mertua julia...saje nyakat diorang bergambar dekat board di Quill Mall Ahad lepas, aku ni leh kira jenis menantu yang sporting lah, dapat plak mertua sporting gila apa lagi aku suh diorang posing le hahahahha jaat tol kan...kebetulan diorang datang ke KL ada urusan mesyuarat berkenaan bas, so apa lagi ajak diorang berjimba makan2 dan berjalan satu Quill Mall la beb!

Qaiser ilman, jumpa clown apa lagi upah beloh pedang la tu hehehhe mcm2 budak ni.



Jalan-jalan dengan tok ma dan tok ayah dia....tok ayah plak rajin manjakan cucu, nampak Gelato Mammamia ni dalam Quill Mall terus belikan 2 scoop aiskrim...aduhhhh naik lemak lah dak tu hihi

Lama tak bergambor dengan mertuaku hahahahahaha....amboi seronok suami ye bawak mak ayah jenjalan KL...



Kenangan ni, esok besar nanti ingat tok ma Qaiser ilman tau, dia jaga Qaiser ilman masa umi dalam pantang...byk jasa tok ma ni...


Esok ingat nak cuti, ikut suami outstation kerja lagi...asyik ngekorrrr suami je si julia tu kan hahahhahahahha bila lagi kan sambil menyelam biar dalam-dalam laut kikiki. 

Salam Maulidur Rasul 2015 dan bagi yang beragama Kristian selamat menyambut perayaan Krismas...yahoooooooo cuti lama wehhhh 5 hari kau, gaji pun dah masuk awal haishhh bertabahlah biar kekal lama sikit gaji tu huhhh...Jumpa Isnin depan...peace yo!

9 comments:

  1. nmpk menarik menu atas skali tu..pernah mkn kt sini tp masakan terlebih garam..huhu...wah syok la nk ikut hubby outstation tu..dh la cuti pjggg kn..ni pn dh tk sbr esok lastday kj ...smua org dh pk cuti pjgggg hehe

    ReplyDelete
  2. bestnye dpt parents mertua yg sempoi kan..hehe..

    selamat bercuti~~ :)

    ReplyDelete
  3. Tak sabar nak ada mertua... Boleh keluar sekali dgn keluarga sendiri, mesti sweet!! Aummmm lambattt lagii.. Mampu berangan sahaja

    ReplyDelete
  4. Selamat bercuti Ju...memang seronok dan puas bila kita dapat memberi dan membahagiakan orang2 yang kita sayang..

    ReplyDelete
  5. I love my family too. Family is everything.

    ReplyDelete
  6. Yummm nampak sedap giler gambar closeup makanan. Hope u enjoyed your day with family :)

    ReplyDelete
  7. good reminder. lookin forward to have my own family :)

    ReplyDelete
  8. wah seronoknya dapat makan sekeluarga, family time ..... wah bestnya dimsum tu

    ReplyDelete
  9. Restoran chan tu memang fevret kite darpada dlu lagi.memang sedap.Lagi2 dimsum die.yummyyyyyy.
    One happy family at home~~

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com