Are You My SOULMATE ? | Julia Johari
Booking.com

Are You My SOULMATE ?


Are You My SOULMATE ? Dulu lah masa belum kahwin lagi, dok berperang-perang lagi dengan diri sendiri, masih blur, almaklumlah mengejar cita-cita kennn, tapi kan semua ada pasang surutnya, nak cari soulmate ni ada macam-macam pendapat.

Kalau ikut kamus Dewan Bahasa, maksudnya TEMAN SEJIWA. Hahahhaha masalahnya nak cari teman sejiwaaaaa kena di uji bermacam-macam bentuk, nak jumpa yang sekali mai elok dengan pakej tu 1 dalam trilion kot, itu pun kalau elok budi pekerti setanding dengan luaran ye pakej hmmm...

Negatif? 
Aah efek negatif tu sebenarnya ada kala mengajar kita toleh balik, apa sebab ia negatif dipandangan mata kita? Dia cari kita, bukan kita kejar dia, dia sayang kita lebih dari dirinya sendiri, dia kejar dan kejar walaupun dah putus sekerat jalan, tanpa putus asa, adakah dia mencari soulmate?

Kalau sebelah lagi bertepuk tangan, macam mana nak dikatakan ia soulmate bukan? Bila rasa jodoh dah sampai, layari alam perkahwinan, automatik, jadi utuh perkataan SOULMATE tu. Ada anak, dengan anak pun dijadikan SOULMATE.

Kami punya MINAT yang SERUPA !
Ya, kami suka terokai tempat baru dibina, seperti hotel, themepark, permandangan baru, apa sahaja yang baru kalau kena dengan bajet, automatik salah seorang soulmate ini akan booking tanpa dipaksa, soulmate lagi sorang ikut the flow sebab memang suka kannya...HAPPY !

Baru-baru ini, suami kejutkan julia dengan suatu tempat yang dekat sangat dengan rumah, ya sangat dekat, tapi boleh dikatakan short vacay yang sangat menyeronokkan juga sebenarnya hehehe, tak payah pening kepala nak pi jauh-jauh, depan mata pun kalau kena port cantik memang besttttttttt ! 

Lihat permandangan waktu jam 7 pagi di kamar ini, langit luas terbentang, cantik, berkabus dan masih berona biru laut...depan tu lombong, efek cantik sangat untuk di tatap tak kira masa.

Lepas event parenting sabtu lepas, suami wassup jom balik, ada surprise untuk Qaiser ilman dan Umi...haaaaaaaaa apa? Terus balik dari Kidzania, aah cerita pasal parenting tu nanti senang aku story eh...byk manafaat sungguh!

Terus suami bawa pi sini...KIP Hotel, memang kebetulan lama dah tgk hotel ni cakap dekat suami, cantiknya tengok dari luar hotel ni kan....tup tup beberapa minggu berlalu...suami plak tetiba book sini...amboiiiiiiiiii sgt ni, sekarang sebut kat mulut semua menjadi...nak sebut apa plak pas ni mek hahahhahahhaha sian dia, agaknya rezeki lebih kot tu dia tak berkira bawa bercuti sehari kat sini.

Dekat sebelah Tesco Selayang je mek hotel baru ni hahahahhahahhahahhaha, yes, paling dekat dengan rumah tempat bercuti, ko tau, lepas check in sini tengok2 bilik, suami cakap jom balik rumah amik baju sikit buat dok sini hahahhaa, siapa yang nak enjoy sebenarnya?

Suami lah kan, dia suka tengok anak dia happy, suka melayan budak tu nak dok hotel, haishhhh, urut dada...soulmate aku ni lagi gila dari aku, so korang tau kan walaupun dia serius, kurang senyum dari aku, dia tetap sweet...suka buat surprise lately...pelik pelik.



Perghhhhhhh tak sangka aku, hotel ni ibarat macam dok kat PD Gold Coast tu ajeee...pool dia facing lombong dan direct gitu, lawa beb...lawa. Baby pool takde tau, so korang hati2 bagi anak mandi.

Our Room...eh tingkat 9 ni warna fink tau....sukaaaaaaaaaaaaaa, tengok tingkat lain warna lain-lain setiap floor....



Tadaaaaaaaaaaa, cantiklah susun atur hotel ni, abstrak sangat hahaha, efek cermin besor tu suka sangat, leh nampak lombong hahahhaha


TV bapok besor, malam-malam juju layan movie sensorang, semua berkrohh tidoq hahahha sebab kt rumah tak ada channel tengok movie, sini hado tu yang jadi burung antu tu hehhe


Bilik air selesa, ada water heater...berapa semalam?
Bawah 200 je beb semalam (public price)...psssssttt suami kan ada travel agent, so dia dapat kaw kaw harga murah, tu sebab aku tak leh bagi tau rege kt sini untung aku hehehhehe.

Gym super best, aku ni menyempat gak lah berlari atas track gym ni hahahha semput jap hahahhahhaha bukan jenis penyenam gini lah kan haishhh...tengok dak tu main ball belakang tu hehhe


Lepas gym, basuh badan dengan air paip dulu bersih2 barulah berendam sampai kecuttt !


Bergambar belakang lombong, ko mampu? Aku mampu beb hahahha

Soulmate?
Haaa depa dua ni memang soulmate, kaki berendam hahahhahahha, uminya?
Kaki photografer, tak mandi pun takper dapat moment cm ni rasa mcm dapat syurga dah hehe


Kuis-kuis air, julia tak tahan sejuk, air ni sejuk walaupun dah pukul 10 pagi, yang bestnya pool ni ada bumbung, haaaaaaaa tak risau panas ke, hujan ke, tetap boleh mandi, untung sangat lah kalau korang nak 1 day trip dalam KL...murah pun murah.

Orang mulai beredar, kami baru nak menyelam, sangat kan...best tak dak sapa jam 10 pagi ke atas, ini pool besar kami yang punya...

Alamakkkk....juju pun berendam hahahhahahha ko nampak tak Batu Caves tu?
Percayalah kami short vacay kt KL je pun hahaha dekat ngan umah.

jernih airnya, kat sini ada private hall tau, memang glam lah, kot-kot nak buat majlis nikah sini ke, majlis kahwin kecil-kecilan ke kan...ada pool beb weeeee



Atas pool tu naik tangga jumpa port lepak ni, haihhhhhhh best bergolek hahahha nak photoshoot pun cun
Berendam sampai kecut, dinihari budak Qaiser ilman tengah merehatkan badan, amboiiiiiiiiiiiii dia, macam abam besor dah ni konker satu katil, dah tu umi nak tidoq mana? hahahha


Check out esok tepat jam 12 tengahari, weeeeeee best gak cuti-cuti gini, jimat tol, jimat minyak, tapi dapat efek macam cuti jauh dari KL, bestttt rasa nak repeat lagi hahahhaha


Anggaplah teddy bear tu macam julia dok termenung depan lombong tadi, hahahhahhahahha pesen termenung tak kelip-kelip mata, memang badan ni dah serap dengan permandangan cantik, rasa nak tatap lagi dan lagi...jom cari port cantik lagi nak pi dengan team soulmate...best!

Thank you hubby surprised me !

16 comments:

  1. wah syok la dpt surprise dok hotel..tk pernh dgr hotel ni...best la dpt rege murah

    ReplyDelete
  2. ok foinee..best giler!!! psstt...nak bagitau rahsia..tapi nanti akak wasap..hehee...

    ReplyDelete
  3. Cantiklah kak infinity pool dia. dekat je tu ha~ HEHEHE qi KEMAIN POSING

    ReplyDelete
  4. Ni baru namanya bercuti JJ hihi....
    Dapat merehatkan badan sambil berendam, pergh... bestnya....

    Untunglah awak JJ, suami travel agent, bolehlah selalu duk hotel ek....

    ReplyDelete
  5. Ni baru namanya bercuti JJ hihi....
    Dapat merehatkan badan sambil berendam, pergh... bestnya....

    Untunglah awak JJ, suami travel agent, bolehlah selalu duk hotel ek....

    ReplyDelete
  6. syokkan dpt soulmate yg sama ngan kita...

    harap2 saya pon dpt soulmate seperti ni..

    ReplyDelete
  7. Alolo..sweetnya terima surprise cenggini..;) cantik yer hotel ni..poolnya pun best!

    ReplyDelete
  8. Alolo..sweetnya terima surprise cenggini..;) cantik yer hotel ni..poolnya pun best!

    ReplyDelete
  9. cntik la hotel ni juju.. bestnyer dpt surprise.. :)

    ReplyDelete
  10. Ok noted. Pasni ley inform cousin from singapore stay sini.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com