Tutorial Hentikan Video Play Automatik Facebook di Handphone | Julia Johari
Booking.com

Tutorial Hentikan Video Play Automatik Facebook di Handphone

Semalam baru perasan function Facebook ada pembaharuan, semua video yang kawan-kawan share di facebook automatik play sendiri tanpa di PINTA. Eh eh eh habis ler mobile data ku weh, masalahnya kalau guna WiFi takpe, ni tengah-tengah scroll boleh play automatik grrrrrrrrrr. Lagi naya kalau time bosan dalam meeting kerja nak usya FB kang tetiba terbunyikkkk video hantu kah, jembalang kah, bunyi accident kah, terlolong kah haiyaaaaaaaaaa tak ke sesuatu sangat tu huhuhuhu bagi aku lah bahaya sangat dari segi data plan aku, haishhhhhh mujur tadi aku usya solution. Now kawan-kawan ikut lah ye. 

Sekarang ambil hp masing-masing, activate play off video sekarang ye. Mudah je sebenarnya. Selamatkan mobile data korang tu dulu. Kalau kat pc tak pe leh adjust sendiri.

Tutorial Hentikan Video Play Automatik Facebook di Handphone
  1. Open the Facebook app mobile
  2. Tap 
  3. Scroll down and tap App Settings
  4. Tap Video Auto-play
  5. Choose an option
Faham kan? Mula-mula cari butang  kat hp. 
Cari App settings click!

Kemudian, scroll Video play automatically click!
Terus akan keluar paparan macam ni kan, memula korang tengok dia tulis ON. Haaa sekarang korang nak pilih time video FB tu auto play time WiFi ke atau OFF je terus terpulang. Aku pilih OFF. Aku suka nilai dulu contain video baru ON. Bahaya untuk anak aku juga sebenarnya hehehe.

Sekarang button OFF terpampang. Cer pi kat mana-mana video kat wall FB try scroll autoplay lagi tak

Yeyyyyyyyyyy dah selesai masalah. Tak autoplay dah. Hoooreyyyyyyy!


Lepas ni tauke FB kena nilai balik inovasi cam ni, tak semua agree lah weh, mudah sangat capaian pun tak elok, sebab tak ada saringan terlebih dahulu. Okey semoga tutorial ini memudahkan anda semua. Bye nak sambung kerja.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IKLAN
Ephyra Skin Bar
RM39 sahaja
Julia Johari - Pengedar Sah Ephyra
WhatsApps: 013-6327 333
Baca Review SINI

7 comments:

  1. Tula.. Stress juga auto play ni. Now dah tau nk tutup.. Thanks kak juju

    ReplyDelete
  2. wahh tq tq kak.. betul tetbe buka je ada auto vdeo..

    ReplyDelete
  3. tu la smlm tgk smua video auto play..tq sharing info

    ReplyDelete
  4. hehehe...mesti ada kat setting punya......maceh juju

    ReplyDelete
  5. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  6. aida da buat dah.
    main bila connect wifi aje :)

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com