Stop Day Dreaming | Julia Johari
Booking.com

Stop Day Dreaming

Yelah, yelah suruh stop day dreaming siang je kan
Malam-malam aku dok usya tix flight hari-hari
Pastu aku terbawa sampai ke mimpi-mimpi
Ke Turkilah, ke Parislah...amboiiii niat tu hahaha

Yelah bila cakap soal cuaca dan ongkos?
Mana lagi penting hmmmm
Kalau ongkos ada tapi cuaca plak macam tak berapa elok
rasanya ko akan pikir sejuta kali tak?

Kalau mata wang pun masih dok kat kaki 4 aje, rasanya 
yang lain pun akan terikut sama tak Baht dan Peso...amboi Peso 
hahahhahhaahaa #pasangniatje kah!

Ari tu aku usya nak pi Brunei, 
Murah tix nak mampus....pastu sembang dengan suami, 
Pasal rate money changer...merah mata aku,
Aku batal ke Brunei...baru nak pi tempat tak ramai orang,
Tempat sight seeing Istana Nurul Iman, 
Arghhhhhhhhhhhhhhhh!

Rasa nak pi indon,
Tak pernah sampai mana-mana pun lagi
Sadis yang amat, JEREBU kau buat lagi
Band dulu sehingga pulih.

Rasa nak pi Korea,
Aku dah usya tix, ada murah promo,
Tapi aku diamkan lagi, 
Sebab fikir kot kot bulan 11 ada promo lagi MURAH
Kot laaaa dilema la tunggu menunggu ni

Nak pi dalam Malaysia je lah tahun depan,
Ingat nak pi khatam pulau kat Malaysia je
Perhentian, Tioman, Redang best juga kan.
Jimat duit tang flight, 
Naik koboi off root sudah, 
Pelan-pelan sampai.

Bulan 1 nak ke mana?
Tungguuuuuuuuuuu lah mana angin bertiup
Disitu nanti aku update
Jenis suami isteri kaki jalan
Sekarang suami yang tanya nak pi mana
Tak pe kali ini abang yang tanggung kos flight tapi dengan syarat
Search paling sedang-sedang ahahahahhahah
Ko paham kan?
Haiyaaaaak

AA kasi lagi murah lah bulan 11 ni, kot2 nak ke Ho Chi Minh bulan 1 okey hahahhahahaa gila jalan! Aku tak berkira soal duit untuk cari PENGALAMAN di negara orang, sebab ia TERPALING mahal susah nak dapat. 

Sekarang SUAMI plak yang dapat angau nak berjalan hahaha ritu dia pi senyap-senyap MATTA FAIR 2015, dia pi beli kupon murah termasuk HOTEL. 
Nak pi tak tau bila, jerebussssss aje...mujur tamat bulan 2 tahun depan selamat!

Bosan?
Nak HOLIDAY tapi tak ada IDEA?
Nah pi baca kitab aku tu kat SINI


Erkk....entry Langkawi tak habis lagi mampussss!

11 comments:

  1. p korea la..bole feels2 winter sonata...akak pn tk sempat mengarang entry vacation korea pegi 2013

    ReplyDelete
  2. ayu bulan 2 g penang....bulan2 berikutnya tak tau lagi

    ReplyDelete
  3. Tu la kak..sy dok tnggu enty smbugn lagkawi akak ni.... x sabo nk g bln 11 ni..hihi

    ReplyDelete
  4. Tu la kak..sy dok tnggu enty smbugn lagkawi akak ni.... x sabo nk g bln 11 ni..hihi

    ReplyDelete
  5. Bestnya akk dapat pergi jalan jalan. Tak sabar nak bekerja, ada duit sendiri, ada family suami sendiri, pastu pergi jalan2 macam akk.. Huaaaaa

    ReplyDelete
  6. hehehhe....verangan...slalu mcm tu...nk book tix..then tkt nnt next time ada yg lagi murah...sudahnyerrr smpi bila2 x p....:P

    ReplyDelete
  7. Amboiii kak. Hahaha. Jom kumpul duit banyak banyak baru boleh travel :p

    ReplyDelete
  8. Ho chi minh best! shoppingggg! hehehe

    ReplyDelete
  9. Tingin nk g korea...nk gi vietnam...nak g london..and the list go on

    ReplyDelete
  10. teringin jugak nak gi indon..tp bila kenang jerebu tuuu..br ni member pegi..bile dh jerebu teruk, flight bkn delay lagi dah, cancel terus..klu bole xnk la jd cmtu kan?selamat berfikir ju..hihi..

    ReplyDelete
  11. Pi la korea Ju..nak tengok gmbar2 kat korea pulak..heheh

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com