Potty Training | Pandai Cebok Sendiri | Julia Johari
Booking.com

Potty Training | Pandai Cebok Sendiri

Qaiser ilman dok race sambil pakai seluar trial potty training

Ingat lagi tak dulu julia pernah cerita kisah my Qaiser ilman potty training (pt) beberapa bulan lepas? Sekarang dia dah genap 3 tahun, niat si umi nak dia khatam pakai pampers sebelum 3 tahun kan kan. Alahaiii mak mak bekerja ni lagi2 mcm julia yang balik kerja x tentu masa acaner nak pt si Qi 100%?

Hari ini dalam sejarah, kebetulan umi dia cuti hari ni penat 1 minggu handle conference di ShangriLa kemudian direct terus family day bersama Kelab Blogger Ben Ashaari di Hulu Langat mana ada rehatttt oiiii so my son tunjuk bakat dalam bilik air tadi baruuuu tadi.
Dia cakap umi, Qaiser nak kencing. Dia terus buka seluar dalam dia dan dia sheyyyyy terus kat lantai bilik air.

Bukan tu je dia cebok kencing dia atas lantai bilik air banyak kali kemudian dia CEBUK MONTOT dia depan dan belakang. Haaaaa acaner umi ko tak nangissss....nangisss suka hati la my Qaiser ilman dan pandai part tu.

Pastu julia kan rehat atas katil sambil update blog dia selalu cakap umi umi Qaiser nak kencing...dia ulang semula langkah diatas. GOOD BOY!!!!

Cuma tang nak pakai seluar dalam tu balik kena praktis lagi...huhuhu tu kisah siangnya...malamnya kena gerak dia kan...umi ko tak rajin lagi part tu sebab tido mati hahahahahaha....rasanya dah 80% dia lulus. Langsung seluar dalam siang x basah. Yeyyyyyy. Tips puji dia byk2. Kembang muka kena puji kannn Qi haha.






Tempat Qi bertapa pastu dia kumpul baju kering semua dalam tu huwaaaaa

Pasni umi kena gigih 20% je lagi ni...part malam kan...aduyaiiii umi je ni masalah.

13 comments:

  1. wah dah pandai... tak sempat nak main ngna Q kat family day semalam.. tak jumpa pun anak, jumpa mak dia je heheee

    ReplyDelete
  2. good jon qi..tklama lg bole total free..tkpe jgn push2...tisya dlu pn dlm 3thn++ gk br total free sbb part kencing ok..cuma part berak die nk soh pki kn pampers....part mlm tu mmg kena rajin maknye la..hehe...sebelum tdo, soh die kencing...insya allah ok nanti

    ReplyDelete
  3. yeayy dah besar dah dia!!so boleh jadi abang long dah nie..ehemmmm ;)

    ReplyDelete
  4. yeay gud job qi..takpe sebelum tido ajak pergi kencing dulu..nanti lama2 ok..dongibab umi!

    ReplyDelete
  5. bgs qi...sy pn nak cube jugak utk arfan..harap gigih la hehe

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah..gud job qi!!! muaahhh skett..
    mmg ju..klu mlm ila pun xconfident lg ngan danish..sebab mlm la die byk kencing..kdg xmnm susu pun pampers blh penuh..xtau cmne nk buat ni..klu ade idea ju share sesame ye..hihi

    ReplyDelete
  7. bagus nya dia..anak saya sebenarnya dah bebas lampin bebrapa bulan lepas..tapi seminggu dua ni tetiba dia buat perangai..boleh dia kencing dalam seluar..bila ditanya kenapa kencing dalam seluar dia bantai nya jawab.."adik malas la nak pi bilik air.."hahahah..adoi..sekarang ayah dia suruh pakaikan diapers semula.geram je rasa..ayahnya lembut hati sangt..

    ReplyDelete
  8. budak umur dua tahun lebih yea dah boleh start PT. Nanti anak saya dah umur tu, saya akan start PT anak saya.

    ReplyDelete
  9. good boy Qi... anak sedara zizie pun 2 tahun dh ajar basuh sendiri.. guna cebok dia xreti.. paip getah, dia reti.. ringan sikit beban akak :)

    ReplyDelete
  10. qi dh besar....alhamdulillah dh lulus pt:)...hehehhee

    ReplyDelete
  11. Wah Qaiser udah besar aja ya, cepat besar nak. Biar bisa bantu-bantu ayah dan bunda. Dan semoga nantinya jadi anak yang sholeh, berguna bagi bangsa dan negara juga agama..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com