Showing posts from September, 2015Show all
Kereta Sewa Murah Langkawi | Part 12

Sebut nak pi Langkawi mesti perkara pertama terbit di fikiran nak cari Kereta Sewa. Tapi yang mana satu review yang boleh dipercayai. Kalau tanya julia, julia baca blogger-blogger yang buat travelogue Langkawi guna servis dari …

Tutorial Hentikan Video Play Automatik Facebook di Handphone

Semalam baru perasan function Facebook ada pembaharuan, semua video yang kawan-kawan share di facebook automatik play sendiri tanpa di PINTA. Eh eh eh habis ler mobile data ku weh, masalahnya kalau guna WiFi takpe, ni tengah-t…

Stop Day Dreaming

Yelah, yelah suruh stop day dreaming siang je kan Malam-malam aku dok usya tix flight hari-hari Pastu aku terbawa sampai ke mimpi-mimpi Ke Turkilah, ke Parislah...amboiiii niat tu hahaha Yelah bila cakap soal cuaca dan…

Hilaian Tawa Nangis Anak-Anak Saudara

Hilaian gelak ketawa, menangis teresak-esak akibat meja kaca jatuh mujur tak berderai buat aku belajar dunia alam kanak-kanak. Bukannya julia tak pernah alami dunia seperti mereka, tapi amarah kena simpan ketat-ketat, walhal kad…

HOW TO ALWAYS BE STYLISH MONOCHROMATIC DRESSING

Berbadan comel, selalunya akan rasa rendah diri kalau nak guna mainan warna dalam berpakaian kan. Kalau salah beli, salah pakai, akan rasa nampak efek gemuks itu. Malu ahhh! Ada kala susah betul nak tahu apakah warna ya…

Digi WWWOW Awards 2015

Digi sedang giat menganjurkan satu pertandingan  Digi WWWOW Awards 2015 . Menariknya acara ini dianjurkan saban setiap tahun dan penyertaan dilihat begitu memberangsangkan sekali. Bila penyertaan mengalakkan, pihak penaja-pena…

Tak Sangka JUARA MENANG I-Rova K6 Mini Robotic Vaccum Cleaner

Ingat lagi tak julia dok pompang pompang sana sini pasal event parenting? Kalau tak ingat fresh memory kat SINI . Ahad lepas 20 September 2015, bertempat di Borders The Curve tingkat 1, julia ditemani suami dan anak sempat mel…

Jangan cakap aku tak payung, katak pun tahu nak payung inikan manusia!

Malam tadi berderau darah suami isteri dengar dari customer cakap bas yang ditunggu tak kunjung tiba untuk pick up dia orang balik, kalau korang yang selalu ikuti perihal perniagaan suami julia fahamlah kami punya perniagaan bas…

Az Zuha Group Sedia Pakej Umrah Bersama Ikon Daie

Julia teringin lagi sekali nak mengerjakan umrah bersama keluarga lagi, tahun 2011 adalah kenangan mengerjakan umrah pertama kalinya yang tidak mungkin akan dilupakan sampai bila-bila. Masa tu julia belum berkahwin lagi, kali …

KAIO STUDIO - MALAYSIA PHOTOGRAFER & VIDEOGRAFER

Gambar Rasmi dari Laman Web KAIO. Bila sebut KAIO Studio mesti korang tertanya-tanya, inikah photografer dan videografer yang mengikuti sepanjang family day KBBA baru-baru ini di Hulu Langat? Betul, mereka adalah sebuah sy…