Sepetang Riadah Bersama Anak di Taman Botani Putrajaya | Julia Johari
Booking.com

Sepetang Riadah Bersama Anak di Taman Botani Putrajaya

Pertama kali ke sini Ahad lepas, masuk free je tidak dikenakan bayaran. Mata kami tak puas memandang depan pejabat Taman Botani Putrajaya. Cantik dan tersusun, ada la parking tak besar mana, orang tak ramai, kami sampai jam 5 petang, just nice tak panas, redup je. Orang dok bercuti luar dari KL, kami amik kesempatan beriadah di taman ini je. Selalu sangat dah ke tasik titiwangsa, tukar mood jap ke sini. Lawaaaaaaaaaaaaa oiiii sini, tasik terbentang luas, nyaman je rasa....julia kemain berskirt bagai, aku tak kesah apa orang nak kata aku riadah ngan skirt, sebab aku selesa hahahhaha...aurat pun terjaga gitu kannn kikikiki. 


Qaiser ilman pakai baju sukan tema upin ipin, kemain dia suka sangat tak sabar nak turun dari kereta. Anak-anak ni kalau bagi peluang bersukan walaupun hanya berjalan kaki dalam sejam je gitu, dia punya semangat melompat seronok tengok. Itu yang walid dia terjah je pakai seluar jeans...layankan aje...janji keluar peluh ye dok. Jom tengok apa ada kt sekitar kawasan kami jogging santai dengan anak tersayang.

Haaaaaaaa bila masuk, setiap pokok ada namanya, nak sebut pun berbelit2...xapa janji my son faham ini adalah nama pokok sekian-sekian. Esok besar tak ada lah terkejut sangat sampai tak kenal pokok apa yang basic2 la kan macam pokok getah ke, pokok jati ke...

Huwaaaaaaa sonok layan depan tasik ni, angin berderu masuk dalam badan nyamannnn...huhhhh...Qaiser ilman tengah belajar tentang bunga...bunga apa? Bunga Orkid la umi hahahhahahaha...bunga apa? hmmmmmmmm kid....orkid. Cantik orkid sini.



Naik atas bukit kawasan ni, saje nak test Qi naik bukit, ohhhh champion ini budak, setakat panjat anak tangga no hal...tapi takutlah laju sangat...mak pak dia kt belakang...nasib sayang lemak hahahha

Anak beranak keje selfie je hahahhahah...kegemaran nak wat cm ne...pasni datang lagi tak yah dah selfie gitu hehehhe
















Gambar gerak ni tengok jap apa aktiviti anak beranak ni tengah santai riadah. Berpeluh-peluh hehehe baru sihat.

3 Video pendek-pendek je...layan ye tengok keletah my son banyak dalam ni hehehhe

Jam 6 petang lebih dah, huhhhhh seronokkk kami anak beranak riadah kt sini, macam-macam pokok dapat tengok, macam-macam jenis batu kami tengok, dan semestinya Qaiser ilman paling penat hari itu hahhahahhahahha...masuk kereta tidoooooooo....senang nya...harga yang kami bayar melancong kat sini hanya
 RM 0 
Nyata inilah yang kami perlu perbanyakkan aktiviti jimat, simpan duit utk next vacay bulan 8 nanti, nak beli set pinggan mangkuk hahahha

Husband cakap nanti mai lagi kita naik basikal plak ronda2...
yeyyyyyyyyyyyyyyyyy Ahad depan jom!

10 comments:

  1. seronok juga sekali sekala naik basikal...

    ReplyDelete
  2. seronok nyeberiadah dgn family;)

    ReplyDelete
  3. tingin nak naik basikal kat situ..lain kali nak pergi lagi la

    ReplyDelete
  4. seronok beriadah tempat macam ni

    ReplyDelete
  5. nama je dok putrajaya..tp kitorg xpenah pun bwk danish pegi cni..klu riadah pun kat masjid putra xpun dataran perbadanan je..nxt time bole la ke cni..

    ReplyDelete
  6. Assalam julia,
    he3
    suko benor yer
    qi mamat ijo he3 :)

    ReplyDelete
  7. dekat je dengan ofis fifi.. nanti nak pergi jugaklah..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com