Anak Penghilang Stress Fakta atau Auta? | Julia Johari
Booking.com

Anak Penghilang Stress Fakta atau Auta?

Anak blogger siapa lagi si Qaiser ilman tu sekarang macam-macam aksi dan perangai dia tonjolkan kat sini. Agaknya nak suruh umi dia upload dalam blog la tu sebagai kenangan dia masa besar nanti. Okey ini semua gambar Qaiser ilman, nanti besar sila baca apa umi tuliskan kat sini. Jangan tak mengaku plak tau, ni bukti bersama gambar hahahhahaha.


Kuat Kentut!

Budak umur nak masuk 3 tahun ni kalau kentut memang busuk hoiii hahahaha berderet2 sambung pastu dia ketawa kuat2 kenakan umi dia tadi huwaaaaaaaa belajar mana ini budak...korang hati2 ngan budak ni, kalau dia kentut hadiah percuma korang dapat hahahahaha ngada!!!!

Kuat Meniru!

Qi cakap topi ni antikla...ni inner magic umi la abg Qaiser ilman hahaha selama ni dia ingat mak dia pakai topi weh kahkahkah kemahen kan topi umi mcm2 kaler adoiiii jgn mcm2 sgt abg Qi...umi byk taring gigit org kang hihi


Main Bedak!
Kes tiru umi touchup bedak kt muka so my mentee pun tiru senyap2 dalam bedroom...umi tak marah la...tapi muka dia cuak habis takut umi jd monster kahkahkah...dia kalau buat salah mesti akan tengok lama2 mata umi...jenis suka eye contact...tu yg cair tak jadi mommy monster hahahahahaha...budak2 cerdik akan tiru apa saje kita buat termasuk cara kita marah dia...huhhh ingat senang nak jd parents?

Bukan sabar je....tp ilmu nak handle diri sendiri tu penting. Hope I boleh jadi umi yang kuat hihi...by the way umi ketawa tgk dia cm ni hahahaa Qi..bedak hanya untuk girl only not for boy...tau hihi

Kuat Lari!
Fuhhh...until now Qi memang kuat berlari, itu sebab sampai sekarang masih pakai buggy dimana sahaja, bukan tak nak bagi dia lepas berjalan sendiri, boleh tapi sekejap je...dia kalau dapat peluang keluar dari buggy dia lari berapa kilometer sejam tak tau la...serius takuttttttt...hmmm harap Qi dah nak masuk 4 thn nanti perangai kuat lari tu hilanglah...semput nak kejar hahahha.

Tidur - Game OVER.
Sayu je tengok dia tidur, bila dah lena tidur kt katil dia sendiri, mula la umi dia hilang arah, tak ada teman gaduh, tak ada orang menyakat kita, tak ada orang buat kita marah, tak ada orang senyum kat kita, tak ada orang ucap terima kasih tanpa sebab....Qi sekarang suka ucap terima kasih tanpa sebab...hahhaha pelik sikit dak ni. 

Benar fakta tajuk diatas, anak adalah penghilang stress dikala stress tengah mencanak naik...wpun anak-anak ni buat macam2 perangai tantrum dia lah, perangai sepah2 la, perangai yang boleh buat kita dari jadi orang biasa ke muka hijau la, tapi bila diorang tidur sure korang semua tak sabar nak tunggu diorang bangun tidur kan dapat buatkan diri korang hari2 ceria dengan telatah yang mengada2...alahaiiii tak sabar balik umah ni.

Happy weekend semua!
Tak sabar Ahad ini ada event di SINI.
Jom datang memeriahkan lagi ye.
Bye!

6 comments:

  1. fakta!...heheh

    http://lonafreak.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. mata qaiser cntik. redup jeee haa....tp btllah julia...anak ni kengkadang boleh reduce stress...tp time xnk buat keje skolah boleh jd stress plak. well, dorg lah racun dorg lah penawar hati. gituuu

    ReplyDelete
  3. alahai..tgk gambar ni teringat aish kat rumah pengasuh..huwaaaaa

    ReplyDelete
  4. fakta.. anak2.. baut la salah macammane pon.. tetap penghibur hati kite.. rindu HUZ.. :(

    ReplyDelete
  5. amboii..qi kuat kentut?
    hahaha..
    kenangan ni ju..biar dh bsr nnt qi baca, tergelak sendiri..mcm2 keletah..siyess mmg boleh hilang stress bile jgk peel dorg ni kan..

    ReplyDelete
  6. Assalam julia,
    konpem la fakta he3
    oooooooo
    p/s : oooooooo stress bila la nak koi 6pm nak balik he3

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com