Tuesday, March 31, 2015

Ada Bau Orang Nak Masuk Meminang

Tuesday, March 31, 2015 8 Comments
Haaaaa, korang tau sapa gambar kt sebelah julia ni? Adik julia paling bongsu la, Jastina Johari. Kalau korang suka drifter, dialah salah seorangnya, adik aku yang bongsu ni minat dia lebih banyak ke arah automotif, banyak minat bidang job lelaki, eh dulu2 masa kecik dia ni memang lain dari adik2 julia yang lain, walaupun kuat manja, cakap pun manja2, pemilih tahap gila, tapi aku sayang dia walhal dalam hati aku banyak gaduh ngan dia hahahahhahaha.

Tempat Makan Sedap dan Murah di Melaka | Asam Pedas Selera Kampung

Tuesday, March 31, 2015 10 Comments
Kali ini entry fresh nak cerita tempat makan sedap dan murah di Melaka. Birthday treat julia kali ini sangat santai, tiada lawatan ke tempat menarik sebab sebelum ini julia sudah melancong ke semua destinasi Melaka. So kunjungan kali ini adalah makan dan berehat sahaja. Melaka, sebut sahaja Melaka pastinya terbayang keagungan Asam Pedas yang jadi fenomena utama bila berkunjung disini. Suami dah banyak kali makan disini dan tauke kedai ini pun pagi-pagi dah menerpa ucap salam dan sembang seperti kawan lama yang dah lama tak bertemu.

Monday, March 30, 2015

Hotel Murah Konsep Bulan Madu di Melaka | Venus Boutique Hotel

Monday, March 30, 2015 11 Comments
Haii kawan-kawan, Julia dah balik dari bercuti. Di mana? Dekat je suami bawa Melaka la. Melaka ni sebuah bandar yang tak pernah sunyi dari pelancong dalam atau luar negara termasuk kami. Birthday Julia kan 26 Mac baru2 ini suami dah book awal surprise treat kt sini. By the way julia sangat2 terkejut, siapa sangka hotel tepi jalan ni ada keistimewaan yang julia sendiri tak dapat bayang dengan kata-kata. Nanti you all semua tengok sendiri ye interior design hotel ni.

Thursday, March 26, 2015

Happy Birthday Julia Johari ♥

Thursday, March 26, 2015 19 Comments
26 March, 5 Jamadilakhir - Ulang tahun kelahiran Julia Johari hari ini. Syukur alhamdulilah, Julia doakan semua pembaca setia Julia Johari senantiasa dirahmati Allah dan dimurahkan rezeki. Julia ada hadiah untuk korang! Simple je contest! Jom join ramai-ramai :)


Terbongkar Rahsia Fat Burner Power Assez Slymm | Review Produk

Thursday, March 26, 2015 5 Comments
Hampir seminggu lebih Julia mencuba produk terbaru dipasaran ini. Ia adalah produk berasaskan makanan yang terdiri daripada 100% herba bagi mereka yang inginkan berat badan ideal dan dalam masa yang sama boleh mengekalkan kesihatan dan tenaga agar sihat dan bersemangat setiap hari. Ia bukan kategori ubat maka Assez Slymm tidak perlu mempunyai sijil KKM. Bagusnya produk ini, ibu semasa mengandung dan sedang menyusukan anak tidak ada masalah untuk diambil. Produk ini mengutamakan kepuasan anda "Money Back Guarantee" jika produk ini tidak berkesan untuk anda.

Wednesday, March 25, 2015

Malaysia Social Media Week 2015 | Start Voting Now

Wednesday, March 25, 2015 6 Comments
Assalamualikum,
Alhamdulilah Blog Julia Johari terpilih masuk contest Malaysia Sosial Media Week (MSMW).
Vote bermula 23 Mac hingga 5 April 2015.

Mohon semua rakan2 ramai2 vote blog julia dengan click link dibawah kemudian scroll ke bawah ada gambar blog warna kuning hihi.

Ceria Bersama Aunty Acid

Wednesday, March 25, 2015 5 Comments
Hahahahaha, anyone? Julia memang suka dengan aunty acid, memang semua kata-kata dia lawak, ada kebenaran dan memang jenis direct to the point. Memang tak simpan2 dalam hati terus tembak. Hihihi, kalau dalam radio kita dengar iklan kalau nak berjimat bercuti sekali setahun pun dah memadai. Ish kalau gitu mati kematu lah julia, at least yang jenis kaki holiday sure akan plan more than one holiday dalam setahun.

Tuesday, March 24, 2015

Let's Outdoor & Indoor Activities with Qaiser ilman

Tuesday, March 24, 2015 10 Comments
Qaiser ilman 2 tahun 7 bulan sekarang suka aktiviti flash kad dan bermain di playground. Peringkat ini nampak Qi baru nak belajar perkataan demi perkataan, go Qaiser ilman go. Dia paling suka buku, tapi tak boleh bagi dia simpan, akhirnya nanti akan jadi bubur hahahhaha...tu sebab julia banyak simpan atas peti ais la, atas almarilah, di tempat yang tinggi, ingat nak beli rak buku tapi jenis berkunci baru semua buku terpelihara cantik. 

Monday, March 23, 2015

Penghargaan dan Testimonial Penglibatan Diri Ke Event Positive Parenting

Monday, March 23, 2015 9 Comments
Jemputan, Pergi, Kumpul Info, Balik, Karang Entry dengan Ikhlas. Ini yang julia amalkan, suka buat entry detail sebab itu melambangkan diri julia sebenar yang suka maklumat lengkap. Suka bertanya, suka melihat dan pergi dapatkan aura dari all the experts. Bukan setakat itu, orang belakang tadbir dari pihak Positive Parenting sendiri sangat peramah dan air muka setiap satu darinya sangat ikhlas, pertama kali bersua seperti dah lama kenal. Rasa macam tak mau balik lepas pi session hari tu. Seronok tak terkata.

Sunday, March 22, 2015

Minuman Kesihatan dan Susu Kambing Pertama Di Malaysia | Review Produk

Sunday, March 22, 2015 7 Comments
Review Produk
Wowwww Collagen Cappucino plus Vitamin C you! Hahahaha dah sebulan lebih julia amalkan, lama betul nak up review berkenaan produk ini, tau sebab apa? Sebabnya julia nak dapatkan kepastian betulkah produk ini beri kesan pada diri julia. Alhamdulilah, julia kan bukan pengemar kopi, sebab alah kepada kafein, tapi produk minuman ini didapati less kafein dan semakin suka julia amalkan disebabkan ada ekstrak rahsia dalam minuman ini.

Friday, March 20, 2015

Akhirnya Ku Temui Jua Tajuk Lagu Tangis Sebatang Tamar

Friday, March 20, 2015 4 Comments
Sudah lama tau Julia mencari tajuk lagu yang terngiang-ngiang setiap pagi di corong radio semasa memandu dalam kereta ke tempat kerja. Pertama kali dengar, Allahuakbar air mata aku mengalir deras, lihat anak disisi betapa aku bersyukur dapat melihat zuriat aku, lepas itu aku tangisi apa pengorbanan aku? Tiada!

Mommy Bloggers Hadiri Jemputan Positive Parenting "Meets The Experts Session"

Friday, March 20, 2015 9 Comments
Alhamdulilah, sampai jua julia sekeluarga disini, jemputan sebelum ini banyak kali dari Positive Parenting melalui email dan call. Tapi 15 Mac 15 (Ahad) rezeki dapat hadir walaupun dalam masa yang sama ada event blogger lain yang perlu dihadiri. Keutamaan temujanji disini dipenuhi melalui undangan Cik Norafini melalui pengumuman di SINI.

Thursday, March 19, 2015

Jom Borak!

Thursday, March 19, 2015 13 Comments
Lama gila aku tak ajak korang borak-borak kan...ngeteh la!
Julia kan selalu borak serius je dalam blog...so now nak citer pasal apa-apa jelah...hmmm lately julia suka banyak join aktiviti dengan diri sendiri, faham tak?

Wednesday, March 18, 2015

Client Reviews and Testimonials

Wednesday, March 18, 2015 10 Comments
Alhamdulilah, ini adalah sebahagian dari testimonial-testimonial dari PENIAGA-PENIAGA yang telah melanggan perkhidmatan review produk dan perkhidmatan melalui blog ini. Pengakuan mereka adalah penyuntik semangat untuk saya asah kemahiran menulis secara padat, ringkas dan mudah difahami oleh bakal pembaca yang berminat untuk membeli. Jom baca setiap testimonial peniaga-peniaga terhebat ini. Semoga mereka murah rezeki dalam perniagaan masing-masing.

Tuesday, March 17, 2015

Susah betul nak cari Plumber Melayu | Review Plumber

Tuesday, March 17, 2015 19 Comments
Plumber oi plumber mana, nombor mana? Air paip bocor melimpah-limpah dah ni banjir kang rumah. Huhh mula la panik nak google kan cari nombor plumber tak pun keluar dari rumah tengok kot-kot kt pokok kelapa ke pokok pinang ada iklan plumber hahahhahah tu pun kalau terjumpa, kalo buah kelapa jatuh atas kepala lagi naya, plumber tak dapat, dapat naik ambulans kehkehkehkeh

Monday, March 16, 2015

Pertandingan Terbuka Yeo's Yeogurt 'Drink & Win'

Monday, March 16, 2015 14 Comments
Media launching Yeo's Yeogurt merupakan produk terbaru yang telah dirasmikan baru-baru ini di Aloft, KL Sentral pada tarikh 12 Mac 2015. Gambar diatas adalah terdiri dari team Kelab Blogger Ben Ashaari (KBBA) yang sama-sama turut serta untuk menjayakan media launching Yeo's. 

Sarapan Anak Anda

Monday, March 16, 2015 10 Comments
Sarapan Anak Anda! Anda terfikir tak setiap hari anak-anak kita bangun dari tidur apakah makanan pertama yang masuk didalam perutnya selain susu? Sudah semestinya sarapan seimbang. Tapi portion atau kuantiti makanan macam mana yang sesuai dengan peringkat pertumbuhan anak-anak kita pernah terfikir tak? Julia dapatkankan 2 artikel bergambar ni dari FB Positive Parenting ada share tentang cara-cara kita sebagai parent belajar untuk menyediakan sarapan ringkas tapi cukup berkhasiat untuk mereka membesar dengan baik.

Friday, March 13, 2015

Ephyra Skin Bar by Ocean Life dah sampai

Friday, March 13, 2015 4 Comments


Yeyyy dah sampai parcel produk terbaru keluaran Ephyra Skin Bar. Sebut sahaja Ephyra anda  pasti dah kenal kan produk tersohor di Malaysia. Ephyra Skin Bar diformulasikan dari bahan semulajadi tanpa bahan kimia terlarang dan sesuai untuk semua peringkat umur. Paling mengujakan julia, ia boleh digunakan keseluruhan anggota badan macam nak hilangkan bau badan, menghilangkan blackheads dimuka dan bermacam-macam lagi kelebihan Epyhra Skin Bar.

Hunting Susu Dutch Lady Murah

Friday, March 13, 2015 16 Comments
Last week, suami beli stok bulanan macam biasa untuk Qaiser ilman. Tapi kali ini julia tengok hanya 2 bungkus susu je dia beli. Mengomel suami julia tu balik letak atas meja, bukan apa makin mendadak harga susu ducth lady naik dari pek lama dulu. Memang tak dinafikan bagus pihak pengusaha Ducth Lady buat pembaharuan macam ini, kita tak tolak latest produk, apatah lagi contain yang ada didalam susu baru ini jauh lebih baik dari segi penambahan nutrien untuk sang anak-anak kita.

Tuesday, March 10, 2015

Bertugas Semasa Istiadat Pembukaan Parlimen Malaysia

Tuesday, March 10, 2015 14 Comments
Hi semua! Lama tak cerita pasal perkembangan julia kan hahahha...perkembangan? Kembang je hari2, cer tgk muka tu kembang hari-hari makin membolat kiki. Takpe janji julia happy hari-hari, suka! Okey semalam julia agak sibuk bertugas semasa Istiadat Pembukaan Parlimen Malaysia Penggal Ketiga. Syukur alhamdulilah, semua berjalan dengan lancar. Jom tengok gambar kejadian masih panas lagi.

Friday, March 6, 2015

Cadar Patchwork Quilt Penyeri Dekorasi Bilik Anak | Review Produk

Friday, March 06, 2015 10 Comments
Review Produk 
COTTON THREE ENTERPRISE

Sebagai ibu yang sukakan aktiviti deco, bilik anaklah yang paling susah nak fikir dekorasi macam mana yang sesuai dengannya. Memang agak sukar nak cari perhiasan yang simple dan tidak merimaskan. Sebenarnya dekorasi yang sesuai boleh berikan satu mood gembira kepada sang anak untuk belajar tidur di biliknya sendiri, macam anak saya Qaiser ilman yang baru berumur 2 tahun 7 bulan sebelum ini agak sukar untuk ajar dirinya tidur di katil sendiri, tapi setelah deko sedikit katilnya, wahhhhh automatik anak saya suka bermain dan tidur di katilnya sendiri. Siap puji cantik...cantik...ada kereta heheheheheh mak mana yang tak gembira! 

Thursday, March 5, 2015

What's happening this month...

Thursday, March 05, 2015 8 Comments
LAZADA IS TURNING 3!
Yeyyyy! Syoknya, Lazada sambut besday dia bulan March rupanya sama bulan kelahiran dengan julia, sama umur dengan Qi rupanya tahun ni, hoyehhhhhhhhh! So sempena ulang tahun kelahiran Lazada pada bulan March 2015, Lazada ada buat pelbagai promosi murah di semua rangkaian. Waweeeeeeeee tak sabarnya nak terjah satu-satu nak belek mana satu yang berkenan di hati. 

Wednesday, March 4, 2015

Petua Wanita Sentiasa Cantik Semasa Hamil dan Selepas Bersalin | Review Produk

Wednesday, March 04, 2015 8 Comments
Review Produk
  1. Abang, letihnya hari ni....ayang tak larat la nak masak, abang makan luar jelah ye. 
  2. Abang, ayang tak larat nak jalan lah abang, kaki lenguh-lenguh, rasa kebas-kebas, rasa macam nak pitam je, abang jelah keluar, biar ayang duduk rumah. 
  3. Abang, kenapa ayang rasa ayang ni gemuk, perut mengelebar je ni haa lepas beranak, malunyaaaa saya abang.
  4. Abang, kulit muka ayang macam tak bermaya je, penat la jaga anak dari pagi sampai malam tidur tak cukup, abang tolong saya. (Sumber Gambar: Google Image)

Haaaaa, simptom ibu semasa mengandung dan selepas melahirkan baby, inilah yang kita selalu mengadu pada orang yang terdekat, lagi-lagi pada suami, suami pun pening apa yang dia boleh bantu isterinya dari kena leteran setiap hari. Kadang-kadang naik stress suami asyik kena dengar rungutan walhal kita sendiri yang tak ambil berat kisah nutrisi lengkap semasa hamil dan selepas melahirkan. 

Tuesday, March 3, 2015

Hotel Bajet | Tandop Hotel Alor Setar Kedah

Tuesday, March 03, 2015 19 Comments

Bukan review berbayar ni, tapi julia nak cerita kepuasan julia walk in booking hotel bajet ni di Alor Setar Kedah. Husband julia kan selalu outstation, kadang2 julia dan Qi ikut dia, kadang2 malas nak ikut, tapi kali ni tanya dia nak pi outstation mana...Kedah katanya...nak ikutttttttttttttt hahhahahaa Qi kalau dengar uminya jerit nak ikut dia lompat2 nak ikut sama...haishhhhhhhh anak umi sgt ni punya perangai hahhahaha...apa lagiiiiiii jom kacau walid Qi outstation!!! :p

Sunday, March 1, 2015

Disclaimer

Sunday, March 01, 2015 1 Comments
If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at http://www.juliajohari.com/


All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.juliajohari.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. 



Any action you take upon the information you find on this website (www.juliajohari.com), is strictly at your own risk. www.juliajohari.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website. 

From our website, you can visit other websites by following hyperlinks to such external sites. While we strive to provide only quality links to useful and ethical websites, we have no control over the content and nature of these sites. 

These links to other websites do not imply a recommendation for all the content found on these sites. Site owners and content may change without notice and may occur before we have the opportunity to remove a link which may have gone 'bad'. 

Please be also aware that when you leave our website, other sites may have different privacy policies and terms which are beyond our control. 


Please be sure to check the Privacy Policies of these sites as well as their "Terms of Service" before engaging in any business or uploading any information.


Photos

Unless stated, all photos are the work of Julia Johari. Most pictures are my own, and if you require to use any of them, please request via the contact email.


Comments
Comments are welcome. Nevertheless, the blog owner reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to:

  1. Comments deemed to be spam or questionable spam.
  2. Comments including profanity.
  3. Comments containing language or concepts that could be deemed offensive.
  4. Comments containing hate speech, credible threats, or direct attacks on an individual or group.
  5. The blog owner is not responsible for the content in comments.
  6. This policy is subject to change at anytime.

Consent
By using our website, you hereby consent to our disclaimer and agree to its terms.