Showing posts from February, 2015Show all
Tarikan Central Festival Hatyai | Part 10

Memang gah sungguh shopping mall Central Festival Hatyai , dari Malaysia lagi julia dah aim lama nak ke sini, tercapai impian nak lihat senibina hebat di Hatyai, perghhhh lebih kurang hebat macam senibina di MidVally Mall, be…

Punca Badan Cepat Letih, Lesu dan Mudah Mengantuk

Review Produk Ketahuilah, makin membangun sesuatu kawasan yang kurang menjaga isu alam sekitar, badan dan sel-sel kita semakin terdedah kepada sumber Radikal Bebas, itu adalah carta yang julia survey dalam google, betapa k…

Keindahan Jambatan Tinsulanond Terpanjang di Hatyai | Part 9

Jambatan Tinsulanond Jambatan Tinsulanond adalah sebahagian daripada jalan raya di antara Lebuh Raya 407 lewat 4146 - Balik. Jalan raya 4083 talian Songkhla - Songkhla.  Tujuan membina jambatan ini adalah untuk menampu…

Pabila Qi Selfie

Lama tak cerita kerenah my prince dalam blog...sapa lagi kalau bukan Qaiser ilman, umur dia bulan Feb ni baru 2 tahun 6 bulan, perghhh lg 6 bulan nak genap 3 tahun oh my Allah! Cepatnya lagi 6 bulan jeeeeeee....asal merdeka je…

Petua Masak Lokan Masak Serai Bercili

Lokan adalah sejenis seafood, pertama kali julia masak menu ni, kalau rajin usya dalam instagram #juliamasak pasti anda tahu baru-baru ini julia masak juadah ni pada family. Kebetulan julia ikut suami outstation ke Pantai T…

When Food Bloggers Meetup...

Lama betul tak reunion sesama blogger. Sebenarnya bila kita attend apa jua event berkenaan blogger, boleh dikatakan itu adalah reunion bagi julia, boleh jumpa blogger yang kita sudah lama tak jumpa dan dalam masa yang sama bol…

Percutian Impian Si Kecil Farm In The City

Percutian impian si kecil? Pasti anda sebagai ibu bapa terfikir apakah percutian idaman anak-anak anda bukan? Percutian yang boleh merangsang perkembangan minda dan rohani mereka terhadap alam dan dunia haiwan. Sudah seme…

Jemputan Untuk Menyertai Kempen Keibubapaan Bersama Pengasuhan Positif | Positif Parenting

Assalamualikum WBT, tak sangka blog yellow usang ku ini ada mata-mata dari badan NGO sudi nak invite aku dalam skop badan amal ini. Nak kata julia ni parenting blogger 100% tak lah kan, adalah kadang-kadang join aktiviti suk…

Parody Suamiku Encik Perfect 10

Parodi (parody, send-up atau spoof) adalah satu ulangan, lakonan semula berdasarkan satu-satu karya asal atau watak asal, penulisan asal, subjek asal, gaya asal atau apa-apa sahaja berkenaan karya asal tersebut dengan tujuan…

Jubah Budak Lelaki Online TerMurah | Review Produk

Review Produk Eh best plak tengok Qi pertama kali pakai jubah ni weh. Kalau tau dari dulu lagi nak beli. Tapi....Tau tak dulu julia nak cari jubah kanak2 lelaki kemain susah kt mall atau shopping centre, kalau terjumpa …

Part Time and Freelance Work at Portal TaskV.com | Review Website

Review Website Berbayar

Tok Guru Nik Aziz dan Datuk Hj Hasbullah Awang Telah Kembali Ke Rahmatullah - AlFatihah

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dilapor menghentikan sebentar majlis yang dihadirinya malam ini untuk bersama para hadirin mensedekahkan bacaan al-Fatihah untuk allahyarham Nik Aziz Nik Mat.

Petua Suami Pandang Isteri Sentiasa Cantik | Review Produk

Review Produk Aura Wangian Pemikat Banyak petua orang-orang tua kita dengar kalau nak menarik perhatian suami isteri/bakal pasangan/mencari bakal pasangan/berjumpa pelanggan sentiasa pandang kita cantik, berseri, dan sentia…

Buat Duit Dengan Blog | Berapa Banyak Pendapatan Sebulan?

Tiada jumlah sebenar yang dapat di anggarkan di sini kerana pendapatan anda bergantung kepada berapa banyak advertorial job yang anda dapat setiap bulan. Ia juga bergantung kepada kualiti penulisan, ranking blog, populari bl…

Farm In The City Best Ke Tak Best?

Gambar original dari hp cap ayam Samsung Note2 ku...eh cam kamera DSLR kan kan? Hahahah :) Eh best ke orang cakap pi Farm In The City (FITC)?  Hmmmmmmmmmmm ~ susah aku nak cerita kalau xd gambar. Yang sebenarnya...........…

Warisan Hawa

Makan Malam Ala Sepanyol di Corona Del Mar Damansara

Food Review Corona Del Mar Damansara  -  Tercari-cari tempat istimewa dan teringin nak rasa masakan istimewa ala Spain, anda boleh bookmark tempat ini sebagai satu restoren yang cukup istimewa untuk meraikan apa jua jenis ma…

T-Shirt Printing Murah Sufi Print | Review Produk

Sponsored Entry Review  Trend sekarang ramai julia lihat teman-teman mahupun family/company suka pakai tshirt sedondon untuk tema keraian mahupun event jemputan. Termasuk julia sendiri pun sangat suka pakai tshirt bertema,…