Julia Johari: November 2014
Booking.com

Nuffnang The World's Leading Blog Advertising Community

Thanks a lot Nuffnang

CPUV (COST-PER-UNIQUE-VISIT) CAMPAIGNS

These are earnings from banner ad campaigns according to the number of unique visits the advertiser bought from your blog at the end of the campaign period.
CAMPAIGNBLOGSTART DATESTATUSCTRCTR BONUSAMOUNT
Mah Sing - Avenue Street ...Julia Johari03 Nov 2014On Going########
Mah Sing - Avenue Street ...Julia Johari03 Nov 2014On Going########
INTI 2015 Cycle 1 Degree ...Julia Johari17 Nov 2014On Going########
INTI 2015 Cycle 1 Degree ...Julia Johari17 Nov 2014On Going########
Altel Digital CampaignJulia Johari24 Nov 2014On Going########
Altel Digital CampaignJulia Johari24 Nov 2014On Going####
####
Mah Sing - Avenue Street ...Julia Johari24 Nov 2014On Going########
Mah Sing - Avenue Street ...Julia Johari24 Nov 2014On Going########
Mi Sedaap Cup Noodles Dig...Julia Johari24 Nov 2014On Going####
####
Mi Sedaap Cup Noodles Dig...Julia Johari24 Nov 2014On Going########

Wujudkan Tentatif Hatyai Sendiri

Sumber Picture: www.tefl360.com
Wohh Julia, kemain sekarang ari-ari berangan nak pi Hatyai, wewittt awal tahun lagi kepingin nak ke sana yunk, tu sebab bila kita ada cita-cita ni, pastikan ia direalisasikan dari penulisan terlebih dahulu, kemudian bila kita tulis catitan sendiri di komputer, sedikit sebanyak ko akan rasa tak percaya, tak percaya satu hari nanti kau akan pergi ke situ...alaaa julia pi Thailand pun ko nak kecoh satu blog...lek la.

Eagle Ranch Resort Port Dickson | Picture Studio Cowboy Style

WANTED PREFERABLY ALIVE
Abie & Julia
wanted for being a happy family
REWARD
Hugs & Kisses

Glory Beach Resort Port Dickson | Private Apartment

Tudiaa, tudiaa cik ju mai dah, mai dah karangan holiday panjang berjelar...hahahhaha eh korang pasti nak tau julia ye review kt sini betul kan? Okey, kami guna voucher Streetdeal jek RM99 semalam tp surcharge RM99 lg sebab ju pilih tarikh cuti sekolah, kalu bukan cuti sekolah RM99 aje tau, rugi? Tak pun sebab masa suami free tu lg berharga dari segala-galanya, so ju bookingla date 21 Nov, Jumaat sehari semalam, ok lah kan cukup puas dah sehari semalam kt PD je pun, kalau merantau jauh ke negeri orang tak leh 2 hari 1 malam, kena kurang2 3 hari 2 malam baru puas nak berjalan.

Rahsia Kulit Sentiasa Bercahaya dan Tegang Tanpa Suntikan

Sebagai wanita yang mementingkan kecantikan luaran dan dalaman, Julia rasa tak sabar nak review kat korang semua tentang rahsia kecantikan luaran yang senang dijaga dan dibaik pulih secara perlahan-lahan. Banyak produk di pasaran sekarang, tapi mana satu pilihan yang benar-benar serasi dengan anda?

Tak Sangka Aku Book 3 Tempat Percutian Sekaligus

Musim Cuti Sekolah dah tiba, tapi kenapa julia yang rasa sangat-sangat tak sabar, rasa bulu roma tak mau turun-turun, ya Allah tak kira hari ini nak pecahkah rahsia kt korang, hahahhahah mana boleh benda-benda happy pasal holiday tak cerita kt korang, mau matikkk tggu hari nak inform kt follower2 tersayang ni mmmuahh!

Miliki Kulit Gebu dan Cantik dengan Wonder Glow Supremacy


Masalah melanda julia baru-baru ini adalah jerawat, bukan setakat jerawat halus tapi eye beg yang mula muncul disebabkan peningkatan umur dan hormon yang tidak stabil. Itu sebab kulit muka kembali berjerawat, faktor persekitaran dan cuaca yang tidak menentu menyebabkan jerawat, kulit kusam dan tidak gebu makin berleluasa. Stres!

Saya Nak Julia Review Produk Boleh?


Fuh, bulan Nov dan Dis ni melekat aku depan PC, tiap2 minggu ada je kena buat entry review new product di blog by schedule....apa yang penting, semua keringat otak di perah secukup-cukupnya nak hasilkan sesuatu kajian produk sama ada sesuai atau tidak untuk bakal pembeli dan pembaca. Bukan senang ye...nampak senang korang baca kan tapi sebaliknya blogger yang biasa buat tahulah kes kena reject draft review dan pening tak tidur malam nak fikirkannya.

Review Bengkung Moden Cesarean dan Krim Piper Gel

Ramai di kalangan ibu-ibu selepas bersalin secara pembedahan (cesarean) mencari-cari produk bengkung yang selamat dan mudah digunakan semasa dalam alam pantang. Malangnya ada segelintir ibu-ibu yang bersalin cesarean langsung tidak tahu bahawa ada wujudnya bengkung moden khas untuk digunakan kepada ibu yang bersalin pembedahan. Alhamdulilah, Julia rasa beruntung kerana dipertemukan dengan Puan Sara agen sah yang menjual Bengkung Moden Cesarean dan Krim Piper Gel khas untuk disapu di perut semasa dan selepas pantang.

Rancang Pendidikan Anak Mulai Sekarang




Masak Sendiri di Pejabat Guna Mini Multifuntional Cooking Lunch Box

Eh tetiba terajin plak si julia tu nak masak-masak kt opis sekarang, kemain ko hahahha, ala kalo mood rajin leh je masak kt ofis, bukan susah pun, yang susahnya ada sifat M besor tu dalam badan haa yang tu sendiri settle la beb. Sebenarnya lama dah julia beli benda ni click Lazada Malaysia. Selalu guna kt rumah je, masak portion kecil untuk Qaiser ilman, dia kan hantu sup, nak makan biskut pun mintak sup, nak minum air pun minta sup dah tu mak dia selalu buat sup acaner dia tak suka...kehkehkehkeh umi dia pun suka sup, kalo hari2 makan sup pun takpe, sup ayam ke, sup tomyam ke, sup sayur ke, sup cendawan ke, eh best plak kan. 

Tapi kali ini kerja pun tak menentu tak sempat nak masak kt rumah pun, suami balik keje pun dah siap2 mkn kt luar ngan kawan2 sekerja dia, so idea datang why not kita ubah sekali sekala memasak di ofis weeeeeee
Bekas masak doraemon purple tu jadi hak milik duk opis je, jangan balik rumah lagi tau hahahaha

Dengki

Pagi tadi macam biasa rutin, akan sama-sama tunggu solat jemaah subuh dengan family, tapi aku cuti hari ini, maka ambil kesempatan membaca buku-buku motivasi dari my mom, my mom dan abah memang ada pelbagai jenis buku motivasi, so tak perlu julia beli, just baca di rumah mereka sahaja cukup dalam 5 minit. Okey input motivasi dan garapan berguna untuk julia dan anda-anda di luar sana, apakah yang anda tahu tentang dengki? 

Cuba terangkan dalam kotak komen, dengki untuk perkara yang boleh kita bagi semangat untuk terus berjaya itu adalah positif. Tapi jikalau dengki berterusan tanpa usaha untuk kenali hati budi seseorang itu dan dengar dari luahan mulut orang lain, cakap belakang, tak berani nak bersemuka, apakah saham yang korang dapat? Tepuk dada tanyalah iman anda, jangan ditanya perempuan lindungan kaabah dan seangkatan dengannya :) *pasni mesti ada gosip kata perempuan lindungan kaabah mula bg khutbah hari rabu, hahahhaha silakan gosip. Yang julia cuba nak sampaikan disini tiada kena mengena dengan anda di luar sana, tapi pagi ini Allah rezekikan julia pada pembacaan yang tidak sampai 1 min tapi membuka mata hati kita tentang firasat dengki, iri hati dan kebencian melampau terhadap sesama umat.

Rezeki ternampak di meja my mama pagi tadi, Allah nak bawa julia baca 2 cerita pengajaran tentang dengki. Jom baca yang julia highlightkan.

Exclusive Instant Shawl by Razz Exclusive Hijab

Selesa sungguh Julia menggayakan instant shawl yang berawning terbentuk elok serta labuh dari koleksi Razz Exclusive Hijab. Sebagai seorang yang menghargai masa dan suka bergaya, Julia tak melepaskan peluang untuk mencuba trend terkini instant Carly Hijab Shawl dari pengedar sah Puan Intan Nazrah Johari

Latar belakang Pengedar Razz Exclusive Hijab
Puan Intan Nazrah mengalami kesakitan "Slip Disc dan masalah ankle tak mampu berjalan, sehingga sekarang hanya berkerusi roda". Sebelum musibah melanda beliau, Puan Intan Nazrah adalah merupakan salah seorang Guru Sekolah di salah sebuah sekolah di Kuala Lumpur. Oleh itu, beliau tidak mampu mengajar lagi seperti biasa kerana masih menjalani sesi fisioterapi. Sekarang beliau mengambil inisiatif sepenuh masa menjadi agen online dari Butik Razz Exclusive Hijab. Begitulah sedikit sebanyak latar belakang yang Julia ketahui mengenai kakak Intan Nazrah yang sangat kuat semangatnya, walaupun tidak berupaya bekerja sebagai guru semula, tapi semangat tinggi tidak putus asa untuk berniaga online sangat Julia kagumi. 
Justeru itu, marilah kita membeli sambil bersedekah 
dari Puan Intan Nazrah serta berdoa kepada beliau agar dapat berjalan semula seperti insan normal yang lain. Amin.
Terpancar kepuasan hati setelah memiliki dan merasai pengalaman memakai Carly Hijab Shawl 

Penyu Sanctuary Cherating Pahang

Bila suami outstation weekend, yang membuntoti suami siapa? Ehhh betul ke ayat membuntoti? Kahkahkahkah aku rasa betui kot...haa siapa lagi...isteri dan anak lah kan hehehhe...orang keje, ada orang amik kesempatan nak ikut sama, ala takpe la dari dia boring berjalan Outstation (OS) sorang-sorang baik julia dan Qi teman, seronok sikit ada penglipur lara dalam kereta leh bercerita, aku kalau dah start enjin cerita dalam kereta memang susah nak stop, ada je cerita yang boleh buat suami aku dan QI tak kering gusi, tuptup eh dah sampai dah Kemaman, Terengganu...kehkehkehkeh :p

Settle je kerja dia di Kemaman, terus apa lagi ajak lah walid Qi singgah di Penyu Sanctuary, masa honeymoon dulu2 lepas kahwin julia dh dtg sini dah, tapi kali ini nak perkenalkan pada Qi tentang dunia penyu. Jom!

Throwback Raya 2014 - Parlimen Malaysia

Sudah berbulan-bulan Raya Aidilfitri 2014 baru kini julia update, *Adaakukesah* *Flipshawl* hahaha jangan di tanya kenapa, sebab hari ini misi untuk menyelesaikan kerja-kerja tertunggak ke semua gambar-gambar didalam hp kena publish ikut hari, nak kosongkan memory kata ko, nanti nak bercuti mengejut2 senang hp kosong ringan je.

Majlis sambutan hari raya gilang gemilang telah dilaksanakan di office kami Parlimen Malaysia dan setiap unit/bahagian di kehendaki mendeco booth raya, ini lah dia skuad mendeco booth "Ketupat Daun Palas dan Rendang Ayam". Walaupun persiapan last minit, tapi kagum dengan korang sebab boleh deco dalam masa 5 min je dah siap, ramai plak suka bergambar dekat booth kami, sebab ada lampu lip lap lip lap....menarik kot! :)

Jangan tak tahu, mereka ini semua blogger tau, dari kiri kak Zamimie Zafika, Lina, Julia (kemain sengum iklan colgate hahahha), Aifa dan Wani 

Rapuh

Eh! Lama tak sembang-sembang kosong dengan korang kan, lately julia dah mula bz dengan kerja-kerja review dan iklan didalam blog mahupun FB, adalah sedikit rezeki dari peniaga-peniaga luar sana nak julia perkenalkan produk mereka dan cerita pengalaman menggunakan produk mereka. Yup mmg seronok job itu, tapi dengan kekangan kerja di pejabat mana satu nak capai dulu kan...dengan meetingnya, dengan agenda harian sampai ke malam di pejabatnya, mana satu nak cekau dulu. *Fenin*

Julia buat jadual, hidup ni kalau kita nak letakkan semua dalam kepala memang serabut, so julia keluarkan dari dalam otak kemudian rencanakan kerja ofis, kerja review, kerja menaip blog suka2 dan kerja rumah tangga.

Banyak yer kerja? Rasanya korang lagi banyak kerja dari Julia kan...itu kira sikit lah tu julia mention. Kerja PMS tak mo masuk ke? *Flip tudung* hahahhaha

Haa ini mainan PMS sekarang, julia ada apps di hp "LOVE CYCLE" so setiap bulan ju just tekan je hari apa ju dtg period kemudian automatik dia buat kiraan bila ju PMS dan bila waktu period dan lain-lain. So sekarang musim PMS.

Blogger Pilihan Utusan Malaysia - Julia Johari

Utusan Malaysia, Sabtu, 4 Oktober 2014 
Citra Orang Muda (.COM) merupakan sebuah wacana remaja kepada remaja dalam UTUSAN MALAYSIA pada setiap SABTU. Ia menampilkan kelainan dalam memberikan maklumat yang lebih segar khususnya bagi golongan remaja. 

[Entry ini akan di pinned post selama 1 bulan untuk beri penghargaan kepada tuan blog, entry terbaru sila scroll ke bawah, terima kasih]

Bina Blog dan Edit Blog dari Umie Sue Studio

Ramai di kalangan rakan-rakan kita hari ini ingin bina blog tapi tak tahu macam mana caranya kan, ikut tutorial pun pening, nak buat sendiri apatah lagi. So bagi julia yang telah sekian lama setia menggunakan perkhidmatan Umie Sue Studio, julia nak perkenalkan kepada anda semua bahawa beliau sekarang menyediakan perkhidmatan yang cukup lengkap untuk bina blog mahupun edit blog sedia ada agar lebih teratur dan cantik.

Cantik dan puas hati mainan warna, corak dan template simple edit blog dari Umie Sue Studio, kemas dan ceria yeyyy! Warna baby yellow itu ceria, seceria tuan blognya :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com