Julia Johari: August 2014
Booking.com

Selamat Hari Jadi Qi | Anak Merdeka Genap 2 Tahun

Happy Birthday to you!
Happy Birthday to you!
  Happy Birthday to you Qaiser ilman 
Happy Birthday to you! 

Petua Anak Berhenti Hisap Pacifier

Alhamdulilah syukur!
Genap seminggu sudah kami sebagai umi dan walid keringkan hati secara ekstrim latih Qi tak hisap paci...Qi merupakan salah seorang kanak2 berpaci TEGAR!...bukan saje2 kami suka2 nak bg Qi berpaci, jgn menuduh ajukan jari atau muncungkan mulut kami punca utama Qi berpaci... :(


Ada sejarah yang membuat kami terpaksa bagi Qi berpaci, bukan saje2 kami ajar tapi... hari ini julia nak cerita dan kongsikan sejarah Qi kenapa terpaksa berpaci serta kejayaan kami yg berhati tisu jadi hati kering melatih Qi sehingga berjaya tak berpaci lagi sebelum umurnya genap 2 thn yeyyy

Rasa bangga...hati kering perlu tangisan jua...tangisan bersama Qi tiap2 malam untuk bersabar lihat hasilnya...nah julia dan suami...ini hadiah latihan seminggu yang tak ternilai kami terima...tidur lena seperti bayi baru dilahirkan...suci!

Terima kasih Allah. Sabar itu sememangnya indah mendidik anak. Jom baca sejarah dan petua bagaimana julia latih Qi cerai paci. Jom! ^_^v


Brand kesukaan Qi, tak suka brand lain dah.

Ini Baru Raya | Open House Gombak | Part 5

Yeyy, paling best bila kita cerita family raya kita sendiri kan hehhe, now my mama dan abah buat kecil-kecilan open house untuk family terdekat sahaja di Kuala Lumpur. Seronok setahun sekali berkumpul macam ini, suatu perasaan yang tak boleh diungkapkan dengan kata-kata. Semua dishes my abah dan mama yang masak, memang 100% diorang masak, seronok!


Inilah dia gambar Big Family sebelah abah.
(Pak Teh, Mak Teh, Nina dan sefamily, Maksu dan Paksu sefamily, Izwan dan Amanda sefamily, dan Julia dan Habibullah sefamily)

Hari Perkabungan Negara 22 Ogos 2014 | MH17

Blouse Muslimah - Bergaya Persis Selebriti!

Sejak akhir-akhir ini, semakin ramai selebriti tanah air yang telah mula mengenakan hijab dan berpakaian sopan. Bermula dengan kemunculan Yuna sebagai artis wanita bertudung yang kini sedang membina kerjaya di Amerika, kita dikhabarkan dengan berita penghijrahan pelakon dan model cantik, Natasha Hudson. Tidak lupa juga dengan penampilan terbaru Shila Amzah dan yang terkini Uqasha Senrose.
Alhamdulilah, seronokkan dengar berita gembira dari artis-artis terkenal tanahair, Julia rasa lagi seronok kalau Julia perkenalkan gaya fesyen muslimah yang terbaru untuk anda diluar sana yang mahu sesuatu yang lain dari yang lain.
Walaupun dengan penampilan baru, selebriti-selebriti ini masih bijak bergaya dengan menggayakan click blouse Muslimah yang terkini dengan padanan hijab yang bersesuaian. Untuk penampilan yang Muslimah yang glamor, blouse Muslimah ini boleh digayakan bersama seluar atau skirt labuh yang menawan.
1. Uqasha Senrose

Mee Udang Banjir & Sup Belut Tanjung Karang Kuala Selangor

Lama aih tak cerita segmen JJCM bersama Julia Johari, ish-ish asyik cerita pasal hari raya berpart-part tu naik lemau sat, meh kita tengok segmen jalan-jalan cari makan julia sekeluarga. Episod kali ini berlangsung dalam hari raya juga, ada kerja nak pi Kuala Selangor temani suami, so sepanjang perjalanan nak ke Kuala Selangor tu, Julia cakap papa STOP! STOP! STOP! ehhh papa STOPPPPP! 

Hahahahaha....gila kan aku...mahu tak gila, aku gila tengok iklan berjaya tauke kedai ni kt Tg Karang weh...memang berjaya buat aku suruh suami aku STOP! 
Mee Udang Banjir Tg. Karang K. Selangor marbelossssssss hoi!

Ini Baru Raya - BBQ | Part 4

BBQ Hari Raya Kedua...wehuuuu, seronok. Sebenarnya 2-3 hari tak update blog sebab mood kelaut minggu lepas, dengan selsema teruk, nak demam ngada2 datang pastu nak melepek je depan PC, dah upload gambar dlm blog pun rasa malas nak cerita bila kesihatan tak mengizinkan, sekarang dah ok sikit, alhamdulilah.

Iklan

BBQ raya ini kami tong2 duit satu family RM50...so bila ramai family menyumbang maka lagi gamat menunya ye dok hehehe...kami beli semua barang-barang ni kt Giant Kuantan, Giant baru buka tu la hehhe...so beli yang belum diperap tau...nanti mertua julia perakpkan sendiri kt rumah. Wehuuuuu bila dah malam menjelma, selepas solat isyak, here we go!

Ini Baru Raya Julia - Pantai Balok Kuantan | Part 3

Wah, masuk hari raya kedua waktu petang ke mana julia sekeluarga beraya kt Kuantan? Haaa kat Pantai Balok Kuantan la, dah kampung dekat dengan pantai, seberang jalan raya dah sampai pantai, tapi tetap naik kereta hahahha, sebab bawa anak, walhal jalan kaki tak sampai 2 minit je pun hehhehe alasan sangat. Best ooo, inilah kali pertama Qi mandi pantai tau, selama ini kalau bawa pi resort indoor pool asik2 menangis je takut air, sekarang ketakutan Qi dah hilang semenjak nak masuk 2 tahun merdeka nanti, cayalah Qi.


Jom kita bercanda raya di tepian pantai balok kuantan ramai-ramai yukkkk...kemahen Qi bodek walid dia beli set mainan pasir ni, comey sgt2...julia tak ajar langsung tau cara nak main pasir ni, tapi budak-budak sekarang cerdik, dia ambil terus kuis-kuis pasir cm dalam gambar ni...alahaiii anak umi dan walid ni khusyukk yer hehhe

Ini Baru Raya Julia - Kuantan | Part 2

Yeyyy! Hari raya yey, hari raya yey, hari raya yey! Hehehehe kemain ko julia beraya happy bebenor, mcm budak2 kecik, kalah Qi, Qi tgk pun pejam mata, umi dia perangai cam budak2 tecik, heheheh apa lagi jom la layan gambar raya julia di rumah mertua, Kuantan Pahang. Meriah u olls, nasib baik tak terbalik rumah onyang QI hehhehe jom layan sketsa raya julia, pasti korang tak kering gusi hehehe! ^___^ peacee yo!


Ini Baru Raya Julia | Part 1

Korang, korang tunggu...tunggu Juliaaa...amboiii u alls kemain masing2 update cerita raya...ke dah habis cerita raya korang hahahha...hello u alls sihat? Haaaaa sekarang baru lega nak karang cerita "Ini Baru Raya versi Julia" hehhehe...yelah baru siapkan entry pasal Sabah sampai part 13...so jom kita layan teaser dulu nak...alahaiii teaser ke ni waakkakkaka :p

Part 13: Kota Kinabalu - Kuala Lumpur | I'm Back!

Akhirnya....last entry about Sabah...seperti yang dijanjikan beberapa bulan lepas...Part 1- Part 13 sudah berjaya di muat naik dalam click blog Travelogue...last but not least. Alright jom tengok last picture Julia dan Qi posing kt Rock Shop depan water front Sabah.


Dalam Rock Shop ini korang sedia maklum lah ye semua barangan adalah original dan mahal, tak perlu la nak tawar menawar ye kikikikiki semua branded shop memang ada harga khas sebab ia sangat berkualiti dari copy cat kt pasaran tu.

Kenangan Julia dan Qi disini...wpun x beli, at least menempek sekeping dua gambar pun jadilah hehhehe :p

Part 12: Popularnya Terubuk Ikan Masin Kering Sabah

Bersua kembali, kali ini Julia nak bawa anda semua jelajahi satu pasar yang sangat havoc dan sangat meriah dengan pelbagai jenis barangan kering yang terkenal di Sabah, apalagi jikalau bukan 'Ikan Terubuk Masin Kering Sabah'


Woahhh seronok tau husband ku datang kt sebelah Pasar Sinsuran Sabah ini, ada deretan kedai panjang jual bermacam jenis-jenis barangan kering, ini adalah kedai Hamid heheh tauke kedai ada disebalik ikan terubuk masin tu tau...yg ini pembantu jual kedai Hamid...friendly sangat2...sampai kita orang dok sakan borak2 mcm dah kenai lama haaa gitu...suami pun sonok la tawar menawar sebab kedai Hamid ni sorang je leh jual murah kt aku, kedai lain haram hahahha...ko nak tau kak julia ko tawar maut cm ne? Baca lagi.

Part 11: Jesselton Point Panorama Indah

Assalam semua...mari kita sambung sedutan episod part 11 ye mengenai daya tarikan di Sabah...haaa ingat lg kan Julia pernah bg tahu ada 13 part semuanya...so pelan2 kayuh ye dok update blog...yang masih mood raya tu teruskan ye...


Mari baca tentang sejarah Jesselton Point...banyak yang perlu kita tahu serba sedikit.
Cantik kan sunset di Jesselton Point Sabah....sgt2 meruntun hati tatkala melihat keindahannya dari dekat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com