Monday, June 30, 2014

Review: KUFI ART by Ekin Jamal

Monday, June 30, 2014 11 Comments
Menjelang Ramadan dan Raya 2014 yang bakal tiba, mari kita deco rumah cinta hati kita dengan deco KUFI ART dari Ekin Jamal.

Pasti rumah anda nampak menarik dengan adanya hiasan kaligrafi KUFI ART yang tergantung indah di dinding rumah.

Untuk pengetahuan anda, sekarang KUFI ART by Ekin Jamal
tengah promosi hebat!
Murah! Murah! Murah!

Sebenarnya ramai yang tanya, apa itu KUFI ART?
“Kufi Art adalah cabang kaligrafi Islam dan keindahannya ternyata mampu menarik minat orang ramai untuk  memiliki, mempelajari, mengetahui ciri-ciri terkandung dalam seni khat yang dikenali  sebagai khat kufi.”

Inilah Julia nak tunjukkan hasil KUFI ART dari Ekin Jamal, tampak sangat ekslusif dan sangat menarik perhatian untuk sesiapa melihatnya.

KUFI ART
“QAISER ILMAN”

Kawan ambil KESEMPATAN

Monday, June 30, 2014 4 Comments

Bulan baik, harus kita bicara tentang baik-baik sahajakan dalam Bulan Ramadan.
Tapi hati ini membuak-buak nak kongsikan dengan para pembaca semua. Bukan terjadi pada diriku, tetapi pada suamiku. Pernah beliau menceritakan selepas ambil Qaiser ilman dari rumah orang tuaku, beliau menceritakan ketidaksangkaan dia pada seorang kawan yang baru 1-2 tahun mengenali.

Part 10: Tiga Hari Semangat Jejaki Mutiara Asli Sabah

Monday, June 30, 2014 14 Comments
Alrightttt! 
Sudah masuk chapter 10...pengembaraan di bumi Sabah sangat menarik okey, susah nak cerita melalui penulisan, kalau Julia boleh jumpa kalian yang belum pernah ke Sabah, pasti Julia akan rungkaikan keunikan dan kecantikan bumi Sabah. 


Tiga hari tau Julia ambil masa nak jejaki Mutiara Asli dari Sabah, yelah kalau ke sana kalau tak memburu bersungguh-sungguh, takkan jumpa lah mutiara asli yang murah dan layanan bak Permaisuri DiRaja hehhehe...betul tak tipu...tapi sebelum nak cerita layanan tip top tuh julia nak cerita pengalaman memburu di Pasar Philipine terlebih dahulu...jommmm terjah!

Hari PERTAMA 14 Mei 2014
Inilah dia Mutiara Asli yang ada didalam Pasar Phipiline...pertama kali juga masuk ke sini, rambang mata dibuatnya...memang rata-ratanya stail mutiara air tawar mahupun mutiara air masin stail ye macam ini (simple)...korang, Julia ni cerewet nak mampus...suka mutiara yang dimodenkan...taknak yg jenis kosong mcm ini...hmmmmmmm...harga? Agak mahal, nak tawar pun macam tak leh jalan jek...sebenarnya x kena taste hahahaha...(cerewet tau) 

Friday, June 27, 2014

Ramadan Aku Cinta!

Friday, June 27, 2014 10 Comments
Ramadan Aku Cinta!
Tinggal beberapa jam atau boleh dikatakan sehari saja lagi kita akan berjumpa dengan Ramadan. Hati ini rasa sangat-sangat tenang dan rasa sangat tidak sabar-sabar untuk berjumpa mu wahai bulan Ramadan...Ya Allah, terima kasih panjangkan umurku lagi untuk berjumpa Ramadan kali ini, semoga lebih cinta....cinta....cinta lagi pada Ramadan.

Thursday, June 26, 2014

Review: Keunikan Perfume by Pretty Scentses

Thursday, June 26, 2014 14 Comments
Perfume adalah merupakan salah satu daya penarik bagi wanita mahupun lelaki. Begitu juga dengan julia sendiri suka menitikberatkan bau-bauan perfume yang ceria dan harum untuk aktiviti seharian.

Tapi tahukah anda!
Pernah terfikir tak perfume anda yang sedia ada sebenarnya original atau tak?
Dalam minda anda sudah set kalau beli perfume online sah-sah
·        Botol perfume besar sangat;
·        Tidak boleh test bau, kena beli besar terus;
·        Terhad sangat pilihan tidak menyeluruh; dsb.

Kali ini julia nak review keunikan keluaran produk dari US dan Europe

Tuesday, June 24, 2014

Review: Inai Daun Original by Mila Ahmad

Tuesday, June 24, 2014 11 Comments
Pernah dengar inai? Inai memang sinonim bagi masyarakat Melayu mahupun kaum-kaum yang lain, terutamanya bagi majlis perkahwinan mahupun apa jua majlis inai adalah penyeri bagi seseorang.

Tapi zaman kini, instant inai sudah monopoli banyak pasarankan?
Tapi instant inai hanya bersifat chemical dan pewarna merah atau oren semata-mata dan ia tidak kekal lama...

Punca utamanya susah nak cari Inai Daun Original...betul tak?
Jangan risau, julia dah jumpa satu produk keluaran bumiputera yang dijamin 100% Inai Daun Original yang mudah dan cepat untuk terus kita gunakan bila-bila masa sahaja.
Nama beliau ialah Mila Ahmad J

Cantikkan hasil inai salah seorang customer Mila Ahmad?
Hasil dari Inai Daun Original memang sangat cantik dan original warnanya terhasil mengikut warna darah seseorang.


Monday, June 23, 2014

Persiapan Baju Raya 2014

Monday, June 23, 2014 14 Comments
Alhamdulilah Bulan Mei 2014
Sebenarnya sudah selesai explore race pencarian mix & match cari-cari baju raya 2014 untuk keluarga tecik kami, syukur Ya Allah. Hihihi bagi yang belum buat persediaan tu plan lah baik-baik ye, julia faham situasi masing-masing berbeza, yang penting baru ke lama kita raikan dengan cara sederhana kan?

Lubuk Cari Kelengkapan Raya 2014
Jakel - Baju Kurung Julia
Shawl - Berjaya Times Square
Kamdar - Baju Melayu Suami dan Qaiser ilman
Kasut Raya Julia - Padini Sale 
Kasut Raya Suami - KLCC Sale
Kasut Raya Qi - Bata Sale 

Haa, semua julia listkan...kalo korang nak mencari better tunggu sale...sebab murah dan banyak pilihan...rasa beruntung sebab buat persiapan awal2 sejak bulan 4...so nak keluar duit secara berjemaah tu dapat dielakkan...so harap nanti nak dekat raya, duit ada lebih nak bagi duit raya utk mama dan abah macam biasa tiap-tiap tahun :)

Sebulan sudah berlalu beli kelengkapan raya 2014, semalam baru bagi Qi fitting semula baju melayu dia, hehehe kemain suka dia...tak nangis pun hahaha...lagi buat Umi dia kembang semangkuk adalah hehehe...besar dah anak umi dan walid ni...nanti nak raya baru nak genap masuk 2 tahun...sebab Qi lahir pun pada 13 Syawal 2012...hehhe anak Syawal sungguh :)

Nuffnang : 2 BE masuk lagi

Monday, June 23, 2014 10 Comments
Tanjat taww titew 
Pagi-pagi memang rutin cek click sini Mr. Nuffnang ni sihat ke tak?
Amboiii memang kemain sihat walafiat..
2 BE (CPUV) mashukk sekali gus
18 Jun dan 19 Jun 2014

Nampak kan list kat bawah tuh...yang 2 BE kt atas tu julia dah cerita pada entry yang lepas...mesti sesiapa yang terbaca masih ingat kan...


Friday, June 20, 2014

Review: Telekung Kanak-Kanak Comel

Friday, June 20, 2014 7 Comments
Telekung Dewasa biasa kita dengarkan?
Trend terkini bermacam-macam warna untuk telekung dewasa.

Tetapi adakah anda pernah lihat telekung cantik dan comel untuk kanak-kanak?
Belum pernah?
Pernah Tengok?
Tapi Tiada Pilihan Warna dan Corak Pilihan untuk anak tercinta, adik-beradik kecil mahupun anak2 saudara.

Ini dia julia nak review keunikan

Wednesday, June 18, 2014

Are You Blogger?

Wednesday, June 18, 2014 14 Comments
Hari ini jom gebang isu santai nak...dah lama tak sembang-sembang kosong dengan semua pembaca dan blogger yang setia hari-hari masuk blog julia...terima kasih tidak terhingga ya sebab masih tidak jemu-jemu untuk membaca blog merapu raban ni hehehehhe :P

Actually kan lebih kurang 2-3 bulan julia dah tukar personality blog, sudah tukar macam-macam jenis ilmu blog, and now julia dapat rasa satu sengatan luar biasa bila berblogging tatkala kita mula belajar ilmu BRANDING BLOG kan?

Faham tak maksud julia?
Kalau tak faham baca lagi sekali sampai faham ahhaha, ini semua julia belajar dari sifu-sifu yang buat entry2 blog, julia tau julia masih baru lagi dalam dunia berblogging....dan banyak lagi kena belajar untuk praktikkan ilmu branding blog. Banyak? Memang banyak...


Itu sebab sekaligus PERSONALITI Julia pun berubah...maksud julia ini haaa...
  • Dulu orang panggil ku Umi QI...sekarang korang semua kena panggil Julia atau Kak Julia kalau anda tu perasan adik la hahaha :p
  • Dulu ku bercampur dengan geng-geng mak-mak blogger je....sangat gila join geng mak blogger sampai aku terlupa dan alpa rupanya banyak lagi group2 yang julia leh join dan kembangkan lagi sayap perkenalan dengan blogger2 muda ataupun blogger2 orang lama.
  • Dulu julia buat blog sebab ikut orang ada blog....tapi tak tahu pun sebab apa kena ada blog? Haaaaaaaaaa 3 tahun lebih ku buat blog ini macam takde arah tuju...hanya utk tujuan suka-suka update...tp matlamat? ZERO!
  • Dulu ku tak tahu nak rujuk sape ttg blog, sekarang ku dah jumpa sifu-sifu blogger yang ramah tamah boleh tunjuk aku jalan nak belajar blog.

Ramai yang tanya:
You ini boleh dikategorikan sebagai BLOGGER apa ya?
Korang rasa korang bagi jawapan apa?
  1. Lifestyle Blogger?
  2. Food Review Blogger? 
  3. Travel Blogger?
  4. and so on.
LIFESTYLE BLOGGER....sebab i suka shopping, travelling, and suka fesyen2 hehehhe....

Ada kalangan blogger yang julia jumpa memang dia notice dia adalah seorang Blogger Food Review sahaja dan dalam blog dia mmg fully cerita tentang makanan only...so ini dinamakan lebih spesifik dan mmg kerjayanya dalam bidang makanan je hihi.

Ada kalangan blogger julia jumpa, mmg dia akan cerita ttg percutian satu dunia dia pi...buka blog dia je kita tahu destinasi mana part by part....only cerita ttg travel...so boleh kita kategorikan dia sebagai Travelogue Blogger.

Lifestyle ni lebih more kepada cara hidup kita seharian, cerita ttg hidup seharian dan more up to date...so julia pilih Lifestyle.

Nampak tak PRO dan CONTRA PERSONALITI Julia berubah selepas tukar domain....
Julia dah mula nak atur langkahnya.........tukar domain........pacu tenaga kerja keras untuk buat kerja sampingan kecil-kecilan.

Job Review PRODUCT/SERVICE ........aku suka! (Kerjaya masa lapang untuk upgrade dunia review iklan online)

At least personaliti baru ini julia boleh ceritakan perkara yang benar sebelum cerita pada korang bentuk barang mcm mana, servis macam mana, warna macam mana, sesuai atau tidak...semuanya mengalir deras bila tgk barang2 yang di pos dari peniaga2 yang ingin julia review barangan mereka.

Nampak tak disitu kepuasan Julia dapat bila bertukar PERSONALITI baru....masih julia yang sama...masih mesra alam mcm korang jumpa selalu tu....masih yang sama....

Yang TAK SAMA....
Adalah PERSEPSI sesetengah orang! Baik PERSEPSI julia terima tgn terbuka....Buruk PERSEPSI mungkin julia akan fikir sama ada benar atau tak...jika TAK????
Haaaaaaaa itu julia abaikan....sebab PERSONALITI julia adalah diri julia sendiri yang korang baca hari-hari ni tau...korang leh nilai sama ada penulisan biasa julia dan penulisan review julia buat sama ada jujur atau tak betul kan???

So, ramai yang nak belajar tentang masa depan berblogging kan...apa akan jadi beberapa tahun akan datang and so on?

Jom ayuh mulakan langkah.....untuk kita timba ilmu setiap hari...untuk cari identiti PERSONALITI kita dalam blog kita sendiri...jangan tiru orang lain, build it from your heart...and readers get the magic touch from your briliant ideas!

Lets share your personalities in my comment box....i want to know your truly explanation about your feeling PERSONALITIES as a blogger!

THANKS A LOT :D

Tuesday, June 17, 2014

Food Review: Anggun Fusion Sri Hartamas

Tuesday, June 17, 2014 17 Comments
Yehaaaaaaaa!
Bersua kita kembali dirancangan Food Review bersama juliajohari.com

Kali ini Julia ingin bawa anda semua melayari satu restaurant yang sangat chantikssss dan elegan untuk family anda semua dating bersama-sama atau menyambut apa jua acara disana, malah Ramadhan akan tiba tidak lama lagi kan, so sesuai jikalau anda memilih destinasi impian makanan sedap...dimana disini la beb...dekat sangat, di Sri Hartamas nama yer....Anggun Fusion! 

Jemputan kali ini julia sambut dengan tangan terbuka cari Cik Lily dan Ash...Thanks a lot Ash jemput julia dan bawa partner blogger Dalila sefamily untuk ber food review disini...ketahuilah pertama kali menjejakkan kaki di restaurant ini terus rasa amboiiiiiiii bertemakan merah hitam menawan sungguh...jom kita layari ruang deco restaurant ini dulu sebelum laksanakan food review. Jom!

Bismillah...tudiaaaaa cantik kan deco dalam restaurant Anggun Fusion...memang citarasa owner ini sangat hebat...nama yer Mimi Azura....secantik orangnya... :)

Sofa ni semua sangat lain dari yang lain...rasa macam nak beli je letak kt umah buat ruangan coffee corner hehehe...kerlasssssssss!

Masuk lagi terpampang beberapa gambar menarik...rata2nya dari geng2 ternama tercatat sejarah disini...hebat!

Usya bahagian tempat ini...wahh elegan betul...mcm ala-ala bali kan...

Inilah dia skuad blogger julia...heheh semua skuad food review...kemain yer korang bersnap-snap bagai sampai lupa hakak julia ko datang sambil kelip-kelip mata dan cekak pinggang hahahhaha...

Blogger yang dijemput adalah terdiri daripada:
Ash, MahaMahuMakan, Mimi, Monolog Tanpa Suara (ummi zarra), Dalila, dan Zuri serta selebihnya adalah dari family blogger masing-masing.

Are you ready Julia?
Yeahhh I'm Ready to Food Review Now!!!!
Aummm hehehhe

Nasi Lemak Ayam Rendang "Peanut Butter"
Pelik? Tapi benar taww. Memang sajian ini sangat unik, ada peanut butter dalam rendang....rasanya emphhhhh sangat sedap, inovasi sajian yg sangat kreatif dari owner Anggun Fusion, harganya? Sangat berbaloi untuk anda sendiri mencubanya...sungguh tak tipu, sedap sangat2...

Seafood Platter
Bila sebut seafood pasti teringat macam-macam seafood heheheh...kali ini sajian Seafood Platter sangat best...sebab ada KETAM sangat besar dan rasanya penuh dengan rempah ratus yang sukar diungkap dengan kata-kata....gabungan sweet corn dan taburan kacang hijau tampak lagi meriah...sajian ini boleh dimakan utk 4-5 orang, sangat banyak.

Masak Lemak Ayam Kampung
Oh my God! Inilah sajian yang betul-betul menyengat sampai ke anak tekak...rasa Masak Lemak Ayam Kampungnya sangat pedas dan kuahnya sangat likat dan pekat....kalau ada roti sure bertambah2 lagi nak makan...serius kalau kita bawa ibu dan ayah mahupun orang2 tua nak makan, mmg sangat sesuai sebab menepati citarasa Tradisional Asian Food....wallaaaaaaa...harga? RM11.90 plus air plus dessert.....haaaaa ko rasa berbaloi tak...sangat murah kan heheheh...teringat2 ni masa menulis kepedasannya hihi

Asam Pedas Kambing Panggang
Makin lama makan, makin ligat lidah berbicara....sedap...sedappp....sedappppppppp! Kali ini rasa pula Asam Pedas Kambing Panggang...julia memang susah nak makan kambing sebab rasa akan tumbang kalau salah masakkannya...tapi di Anggun Fusion julia makan langsung tak rasa nak fengsan ke apa...tapi sangat sedap...serius kambing dan kuah ansam pedas pekat...bertambah2 nasi ni hehehe

Ayam Panggang Asam Pedas
Rencahnya sangat mengamit hati....macam menu diatas guna kambingkan...tapi menu ini guna Ayam Kampung...boleh tukar2 dishes ikut selera masing-masing...sedap juga letak ayam, ada ikan masin, ulam, dan sambal belacan...walaaaaaaaaa sambal belacan tu tip top...

Spagetti Aglio-Olio
Fuhhh....akhir kemuncak ada spageti Aglio - Olio....meletup ko...dah la udang dia besar2...kepah dia besar...harga? Murah, murah...hihihi

Strawberi Laici, Pinacada Juice dan Lemongrass Tea
Air yang dijamu pada kami ada 3 jenis... ke semua pilihan ini julia sendiri belum pernah tengok dan rasa....waaaaaaaa inovasi air yg sangat mengkagumkan...nama air2 ini pun sangat unik dan membuak2 untuk kita minum kan perghhhhh!
Lihatlah rupa air-air ini....memikat hati...arghhhhhhhhhh tidak...sedap...yang sedap tuh PINACADA JUICE...rasa cm nak fengsan rasa hehhehe...korang cuba tau...dijamin HALAL dan SEDAP MELETUP2 hehehhe
Lepas habis Food Review...acara bergambar santai-santai dengan skuad blogger review...ini zarra anak kepada ummi zarra (monolog tanpa suara)...comel sangat...pertama kali bersua, tampak mesra sangat2 dgn mama julia...weeeee miss u lil zarra emmuahhh :*

Haaaa acara bergambar dengan owner Food Fusion gambar pertama sekali itu ialah owner Mimi Azura...gambar bawah bersama Ash ketua Food Review...dan lain-lain blogger...cayalah korang sporting sangat2...heppi jumpa kalian semua...pertama kali bersua muka masing2...yeyyy! 

Dia adalah salah seorang komentator tegar didalam blog juliajohari.com
Memang ke semua komennya catat angka yang sangat tinggi, itu sebab julia jemput dia...ada lagi beberapa orang blogger julia jemput tapi semuanya ada date masing2 yang telah dibook...terima kasih sangat2 buat mama dalila...pertama kali kita bersua, cantik orangnya dalila ni, manis wajahnya sebab x lekang senyuman....itulah mama danish, terima kasih kerana setia membaca blog mengarut julia ini ye...mmuahh!
(Gambar belakang tadbir: Ash dan Maha...kemainn ye korang, dah lah posing paling sweet dalam dunia ni, korang menambahkan lagi perisa kt belakang hahaha kelakar tau kikikiki)

Akhir sekali, bergambar satu group food review blogger bersama owner Anggun Fusion....give me 10 yeahhhhhhhhh! hihi...

Pesanan Julia kepada semua pembaca yang disayangi...jika anda berkelapangan, terjahlah restaurant ini ye, pasti anda balik dengan senyuman seperti julia...meleret-leret sampai balik umah, kenyang dan sedap siapa tak suka kan...yang penting murah!...sehingga bertemu lagi di lain rancangan, disudahi dengan ucapan selamat menjamu selera di Anggun Fusion :)

B2-12, Plaza Damas 3,

No. 63, Jalan Sri Hartamas 1,

Taman Sri Hartamas

50480 Kuala Lumpur.
(landmark pintu belakang istana negara baru)


Facebook : Anggun Fusion


Monday, June 16, 2014

Nuffnang: BE Jun masuk lagi

Monday, June 16, 2014 16 Comments
I loveeeeeeeeee you Mr. Nuffnang
Emmuahhhhhhhhh! :* (Big Momma Kishhh) hahahha
Masyukkk lagi BE Tune Money - Big Travel Wish [Click] kali kedua untuk Bulan Jun 2014.

Agaknya entry-entry Sabah yang berpart-part ni kot mencanak naik...pastu entry review-review product sebelum ini mendapat sedikit perhatian...alhamdulilah masuk...lama2 sikit ye On Going tu tau...nanti hujung tahun kita cash out beli pandora...opssss hahahaha :p

Selingan Iklan selfie Julia anda Family...hahahaha my hubby pelan-pelan sporting nak berselfie...nak pujuk kemain susah hahahha...Qi? 
Qi xpayah suruh selfie guna monopod...tau sebab apa? Cer scroll bawah lagi...

Haaaaaaaaa amik ko!
Sapa cakap budak umur 1 tahun 10 bulan tak pandai berselfie guna monopod...kemainnn haaaa guna monopod meniru omaknyaaaaaaa...siapa salah? Umi dia kan kan kan...hahhahah budak2 sekarang cepat betul meniru...takpe la selfie x salahkan...hahhaha macam2 ko ni Qi...makin nak masuk 2 tahun makin gerammm nak cium bertubi2 dia ni...haishhhhhhhh

Part 9: Lok Kawi Wildlife Park | Sabah

Monday, June 16, 2014 8 Comments
Hello semua readers
You all semua sihat tak hari ini? Hari ini kan hari Isnin, jangan malas-malas tau update entry yang tertunggak itu tau Julia hehehe, jom kita selusuri hari ketiga di Sabah yehaaa...beberapa minggu lepas julia ada up entry yang mengisarkan 1 hari punya aktiviti kan...mmg padat tapi tersangat puas hati...semuanya berjalan dengan lancar hari kedua itu tau, if terlepas dan terlupa boleh click link bawah ini:


Alright, hari ketiga adalah tentatif perjalanan ke Zoo Lok Kawi Wildlife Park, dari Bandar Kota Kinabalu ke sini tak jauh sangat, lebih kurang sejam. Best kan tengok papan tanda besar-besar ini, ini julia snap jauh, tapi bila masuk blog julia zoom sedekat-dekatnya hehehhe...puas hati bagi pembaca julia boleh tengok puas-puas.

Thursday, June 12, 2014

Chilled Mango Cheesecake by Julia

Thursday, June 12, 2014 18 Comments

Amboiii kekhakak sekalian!

Awat pandang lama-lama tu....hahhaha sat gi Julia up resepi dont worry haaa....nak bg tau Ahad lepas tu waktu petang, datang angin kus-kus binti terajin pi survey barang-barang nak buat dessert ko! Hahahaha...yang setia baca blog julia ni taw dah gaya julia ngarang berjelar-jelar kan...so siap sedia hari ini ada masa sikit nak up resepi gebu gebas dessert yang korang pasti nak hugsss hakak julia....x cayer? 
Chilled Mango Cheesecake by Julia  
Leleh ayaq liuq haish kena buat berbuka puasa nanti la.

Tuesday, June 10, 2014

Review: Tilam Kekabu Cantik hanya di KekabuOnlineDotCom

Tuesday, June 10, 2014 11 Comments
Save The Date
| EXPO JUN 2014 |
[Series sangat murah....lagi murah dari julia beli awal hari itu]
Jangan lepaskan peluang keemasan menyertai expo Open Space Setia City Mall Shah Alam untuk melihat sendiri, merasai sendiri dan membuat pembelian set Tilam Kekabu yang super duper cantik di expo berkenaan ya. Jangan lupa save the date dalam hand phone set reminder tauu jom jom! :)

*************************************
Julia REVIEW:
Sebelum:
Sebenarnya sudah lama julia mencari tilam kekabu yang empuk untuk Qaiser ilman baring dan tidur lena sebab tilam yang sedia ada di rumah itu buat Qi tidur rasa tak lena, cepat berpeluh, pelik tau. Mungkin tilam lama itu rasa panas sebab bila tengok kandungan material tilam campuran poliester dan seangkatan dengannya.
Masalahnya ada ke tidak tilam kekabu dijual dekat KL ini?
Susah kot nak cari kan...kalau dekat kampung-kampung nenek kita sure banyak jual....tapi duk bandar KL ni yang susah sikit hmmmmm...
 Itu persoalan yang kerap timbul...bukan nak cakap tilam kekabu dan bantal kekabu sangat selesa nak tidur, masa kita kecil-kecil kan mesti pernah tidur tilam kekabu kan, best sangat, tidur lena dan tak panas.
Cari punya cari dalam online haaaaaaaa jumpa dalam instagram & FB clickKekabuOnlineDotCom 
Cantiknyaaaaaaaaaa!!!!!!Serius suka betul tengok corak meriah dan warna macam-macam dalam instagram KekabuOnlineDotCom

Berita Harian 28 April 2014
Rupa-rupanya bila julia belek-belek gambar lepas,  KekabuOnlineDotCom pernah masuk surat khabar tau....
wauuu hebatlah!!!

Tahniah!Ini lagi membuatkan julia rasa membuak-buak nak memiliki satu set tilam kekabu empuk buat Qi...yeyyyyyyy!

Menarik betul warna dan corak terbaru tilam kekabu ni wehhh....rambang mata nak pilih kan hehhee...tengoklah berlambak-lambak barangan pos tilam kekabu...setinggi gunung...memang ramai rupanya customer yang berpuas hati dengan perkhidmatan KekabuOnlineDotCom

Julia REVIEW:
Selepas:
Yeyyy! Sudah sampai set tilam dari KekabuOnlineDotCom
Cepat tau delivery dia, selamat sampai ke office julia.
Best sebab besar tau...besarnya sebesar belakang but kereta V6 hehhehe...besar kan...tak sabar nak surprise Qi kt umah yeyy!


Review Julia tentang Tilam Kekabu yang dibeli:
  •      Kain cotton berkualiti dan tebal
  •    Kekabu penuh padat dalam sarung kain (selesa)
  •    Material jenis kain cadar dan tebal
  •    Warna sangat menarik perhatian anak-anak
  •    Banyak pilihan jenis tilam kekabu dari segi corak dan warna

Tadaaaaa....
Anak saya sukakannya...sungguh!
Suka betul Qaiser Ilman duduk dan baring-baring atas tilam kekabu baru ni tau...tengoklah wajah keriangan dan keceriaan Qi...sampai kereta mainan kesayangan dia pun letak bersama atas tilam kekabu hehehe

Puas hati bila tengok anak riang macam ini....apa korang rasa?
Rasa macam nak baring sekali kan tidur hehehe

Review Nursing Pillow (NP):
Julia ada tempah nursing pillow sekali untuk memudahkan penyusuan bayi, empuk betul nursing pillow dari KekabuOnlineDotCom
Nampak tak ruangan bulatan tengah itu, cara pakainya masukkan di pinggang semasa menyusukan baby semasa duduk.
Selesa sangat okey, adik ipar julia dah cuba, memang berbaloi beli, pelaburan terbaik utk anak akan datang :D

Amboiiiiiii!
Qi kemain duduk posing atas nursing pillow, hehhe selain itu ia boleh dijadikan bantal peluk utk anak-anak atau tidur rehat2 macam Qi ni sambil tengok TV...so 2 in 1 kan...


Harga murah dan mampu milik
Nak beli? 
 Pilih 2 senarai yang dilampirkan ya.



Jom follow, add atau wassup sekarang di:

Intagram: kekabuonlinedotcom
FB: KekabuOnlineDotCom (click)
Wassup Only: 016-8470710

*Jangan lepaskan peluang pi terjah expo minggu ini, harga semasa expo jauh lebih murah berbanding harga asal, tak percaya? 
Cuba bandingkan harga asal bawah ini dengan harga expo di atas, murah kan? KekabuOnlineDotCom nyata lebih murah berbanding dari sumber-sumber online yang lain julia survey!
Yeyyy jom pi expo sabtu dan ahad ni 14 dan 15 Jun 2014, ingat tau!