Makeup Kit | Julia Johari
Booking.com

Makeup Kit

Ladies, you all semua pasti ada makeup kit right? Alaa yang comel2 dlm handbeg korang tuh cer keluarkan kongsi ngan julia, hehhehehe. By the way inilah dia barisan tentera makeup kit julia dalam si beg merah baldu tu, memang macam-macam brand ada, janji murah.

Silky Girl
Maybeline
Nyx Lipstic
Revlon
Mac
Vaseline
Bio Oil (pakai dimuka lepas solat subuh)

Ini semua yang biasa julia guna, top up mana-mana murah je pun, nak beli one set koleksi memang tak lah. Jenis derhaka brand mcm julia mmg semuanya nak mencuba kihkihkih, tapi kan puas hati beli yang berjenama tp murah, haaa time sale tu sila la beli borong, sebab barang makeup ni tahan lama.

About lipstik, julia memang suka beli yang mahal sedikit, sebab ia dimakan kan...kalau makeup lain hanya luaran beli murah pun takpe, tp about liptik mmg prefer mahai sikit. Nampak kan beg si merah baldu tu...its mine, memang campak je dlm beg besor tu, ish kalau penyangak nak curi beg i memang menangis sedu sedan la sebab dpt beg makeup je dlm hbeg, duit pun mmg jenis tak bawa byk dlm dompet kehkehkeh utk tujuan keselamatan.


Lagi satu, i tak pakai sebarang pelembab brand lain dah, i cuma pakai bio oil je setiap pagi dan malam, kulit i kan jenis berminyak dan kering tak sekata di sesetengah tempat, so i fall in love dengan bio oil, sebab ia merawat kulit muka i dari parut jerawat dan buat kulit tampak kurang berkedut weeeeeeeeeee jimat lg duit poket sebab satu botol tu jimat berbulan2 aummmmmmmm (eh nanti i buat entry khas about bio oil eh, syok citer minyak baru ni)

Simple je i makeup...janji tak la nampak sebam sangat, tak nampak sakit sgt hehhehe.

Eh korang, kongsi la apa korang pakai makeup murah2, yang mahai2 xmo naa, tak mampu la yunk, sebab misi setiap bulan nak menabung dalam ASB setiap bulan, hujung tahun je nak kutip hasil dividen ASB buat modal niaga kecil2 nanti...weeeeeeee :)
Happy working u olss mmuahhh! Sat lagi i BW entry minggu lepas ye...thank you tau kasi komen yang sangat membina, itu sebab julia sayang korang semua sangat2... :*

28 comments:

  1. rara skrg ada 1 set kat opis,1 set kat rumah,malas nk semak dlm beg.nanti berat.hahaha

    ReplyDelete
  2. Brand ahkak pkai pun murah2 dik..
    Xd pun yg mhl..
    Bedak pkai yg rm15 hinggit je..
    Hehe...

    ReplyDelete
  3. pndai akak buat kombinsi.. selalu saya pakai lipbam dgn bedak je..huhu

    ReplyDelete
  4. Info bgus tngtg bio oil.. Xthu Plak.. Nnt nk try LA...

    ReplyDelete
  5. hi julia..sama la, nida pon pakai murah2 je.. cuma untuk foundation sun block je mahal sket, pakai face shop punya sebab muka nida sensitif sanggattt.. kalau tak nanti dia merah2 =(

    ReplyDelete
  6. hehe x pakai mekap pon...just krim, bedak debu n lipstik collagen je hehe

    ReplyDelete
  7. iena tak mekap g keje
    sabtu ahad je mekap kalau keluar (^_~)
    iena suka pakai foundation cosmoderm
    murah n flawless jer skin muke:)

    ReplyDelete
  8. Hai Julia! Salam kenal dari Mieza.. Datang jalan2 sini dari group Blogger Malaysia (Underground).. hehe.. Mieza pun pakai make up murah2 je.. Setakat tak nak bagi muka nampak pucat sangat jer.. Nak beli yang branded tu memang tak arr.. Nantilah Mieza share kat blog ye.. Hehe.. Btw, done follow sini..#477!
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  9. fuh meletop sgt alat2 makeup. kalau i..jarang sgt pki lipstick. eyeshadow pun x. eyeliner bila perlu. and blusher pun kadang2 je. slalu pg2 g keje pki krim muka and bedak. tpt bulu mata ngn gam bulu mata itu penting dan benefit highliter juga. #over

    ReplyDelete
  10. lin mmg bwk kemana2 bag makeup.. senang pas solat touchup terus... =D

    ReplyDelete
  11. Salam kenal Julia...
    Singgah sini jd follower #478

    ReplyDelete
  12. Dlm henbeg i ada lip balm burt bees, lip balm body shop, compact powder maybelinne, lipstick maybelinne n nyx. Tapi kan,mmg jrg pakai pon.yg dok pakai slalu lip balm ajo.hehehe

    ReplyDelete
  13. Jasmin lak dlm beg makeup.just ade bedak arab, bedak pixy, lip bam, nyx lipstik n cermin..hehehehe

    ReplyDelete
  14. skg kita da limited kan barang2 make up. Hihihi bila dah limit tu, make up pn simple2 yang asas shj :)

    ReplyDelete
  15. lipstik memang kena pilih yang mahai2 sikit..sebab kang ada yang makan lipstik murah sakit perut pulak..ekekek

    ReplyDelete
  16. sama geng kita ju. yg murah2 sajok.

    ReplyDelete
  17. Seronok org yang rajin taouch up ni. Hana pakai pagi2 je bila dah zohor mmg malas nk touch up balik

    ReplyDelete
  18. Nampak kulit muka Ju dah memang cantik halus...pakai apa pun cantik...

    ReplyDelete
  19. @Hana Syed samalah kite, lepas solat tu ...hemm tulah muka sampai balik. Kikiki tapi balik sebab nak jumpa pakwe/husband so apply lipgloss or liptsik. siap. hehehe

    ReplyDelete
  20. Julia, eye opener tu amende?? Hihihi nampak naw ku jenis x reti makeup kan...kite pon pakai brand campur2 gak Julia, lipstik kejap2 pakai Clinic, pakai maybelin, eyeliner pakai maybelin or silkygirl or eliento, blusher pakai eliento, maskara pon eliento or maybelin...kalau rajin pakai faudation...loreal or kryolan. eyeshadow pakai eliento. amboi..semua declare sini tu...eyebrow pakai eliento or brand pasar malam. hihihi...kalau pekat semacam tu pasar malam ler tu...kalau look natural..eliento lah saya pakai tu =)

    ReplyDelete
  21. sis pakai bedak johnson je Ju.. hahahaha..
    wpun murah tp berkualiti.. janji nampak cantik dan tak menyakitkan.. kulit muka kita ni kan nipis.. so kalau apply mcm2 product & apply tebal2 nanti lagi nampak serabut.. kita ni bukan retis nak kena makeup tebal2 yerdak??

    Then nak gi kerja je pun bermake up. tak payah nak beria sangat.. kalau ada function beso2 baru lah sesuei dgn makeup tebal2.. lagi pulak kita nak solat pun senang.. karang pakai brand mahal2 end up kita remove jg make up mahal tu.. hehehe

    ReplyDelete
  22. Wahh best...best...
    kita masih dalam proses nak buat makeup kit ^_^
    baru ada sedikit jek bahan masih dalam proses nak penuhkan list makeup kit...
    skrg musim meragut bag tgh banyak berhati-hati ya ^_^

    ReplyDelete
  23. Farah ada byk jugak la koleksi make up.. ada yg brand dan ada yg tak.. biasanya utk bedak & blusher mmg farah beli yg mahal sikit.. farah beli brand M.A.C..sebab kulit farah jenis sensitive..so M.A.C jer yg sesuai..huhuhu... yg lain2 beli yg biasa2 jer jue..=D

    ReplyDelete
  24. Akk pun pakai yg murah je. Kat opis ada dua beg make up. Satu kat surau. Satu lagi kat meja. Senang nak guna.

    ReplyDelete
  25. SA guna...Foundation Kryolan, compact powder paling murah silky girl, compact powder Revlon, lipstick Estee Lauder dan sophie paris

    ReplyDelete
  26. Cik nad jarang makeup...yer la ai is fulltime housewife jer...hihi...barang makeup pon murah2 jer...makeup pon tak pandai sangat sebenarnya! hehe..boleh tak camtu?

    ReplyDelete
  27. same la..kite pun pakai yg murah2 je..sebelum ni xde sgt nk makeup..peknen kali ni siap ade porch makeup dalam handbag..pelik kan..siap beli eye liner baru..tp brand avon je..rm10 jimat..hik3

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com