Friday, October 31, 2014

Plumbing Jasril Recommended Review

Friday, October 31, 2014 14 Comments
Terbaiklah perkhidmatan Plumbing Jasril ni tau, kalau ada emergency paip pecah ke, tandas tersumbat ke atau apa-apa yang berkaitan dengan saliran julia memang suggest dan recommend Plumbing Jasril. Puas hati hasil kerja dengan pembayaran dia berbaloi!!!! Tengoklah Julia dan Qaiser ilman siap bergambar kenangan dengan kereta tauke Plumbing Jasril ni, siap ada promosi khas kt belakang kereta dia, hebat! :)

Wednesday, October 29, 2014

Photo Print by Photobook Worldwide

Wednesday, October 29, 2014 22 Comments
Pertama kali order jenis Photo Print, best plak tengok hasilnya, best plak buat photo print ni, rasa mcm tak stress sangat nak buat photobook kehkehkeh, sekali sekala tukar mood kan susun dalam album suami hadiahkan, by the photo print ni julia beli masa promo dalam Groupon lama dah pun, Postage 8 je bayar, murah kan, ada 25 keping saje, okeylah buat pun tak de la beratus2 keping, mudah dan tak pening kepala, yang pening kepala upload dalam online bukan melalui software, tu sebab line internet kena kuat, kalo tak okey guna software dia okey. Jom layan gambar baru terima parcel semalam!

Tuesday, October 28, 2014

Jom Julia Masak

Tuesday, October 28, 2014 23 Comments
Walaupun musim kesibukan tengah melanda kt ofis mahupun di rumah, cuba curi masa sekali sekala masak untuk family. Simple je janji dalam masa sejam siap segala menu dan air. Suka masak sebenarnya, itulah kalau makan kt kedai hari-hari pun leh naik pitam tau, memang tekak julia ni jenis suka masak banding makan kt luar, tapi kalau masa tak mengizinkan terpaksa la gak hari biasa tu menapau, kalau weekend memang waktu tu ju tak lepaskan mesti masak sebelum keluar pi jalan2 waktu tengahari, bagi suami dan anak kenyang dulu baru keluar, happy tau masak dengan air tangan kita sendiri.

Thursday, October 23, 2014

Review: Tudung Muslimah by Moreena Butik

Thursday, October 23, 2014 41 Comments
Bergaya muslimah dengan Square Scarf dari Moreena Butik buat diri rasa sangat selesa dan anggun, sebenarnya Square Scarf ini adalah tudung empat segi tapi bidang besar dan mudah dipelbagaikan gaya sama ada bentuk shawl mahupun pakai seperti tudung bawal.

Lihat julia pakai Square Scarf ini bentuk shawl tau, serius ia tidak jarang, kain mudah lentuk, corak pelbagai dan menepati syariat kerana ia labuh. Suka sangat! J

Friday, October 17, 2014

Review: Damia Sweet Cakes & Cookies

Friday, October 17, 2014 12 Comments
Sedap sungguh pekena Moist Choc Cakes dari Damia Sweet Cakes & Cookies ini tau masa musim hujan, layan sungguh lahai. Ish makan satu bekas tak perasan sungguh dah nak habis huwaaaaaaa, gila murah je beb.

RM5 je sebekas, best sangat rasa dengan limpahan coklat mewah dan cake yang sangat lembap buat mulut tak berhenti nak makan hehehhe

Bagi pencinta coklat, jangan risau, ke semua bahan coklat yang digunakan adalah halal ye, rasa nak pi tempah lagi weeeeeee

Thursday, October 16, 2014

Outdoor Photoshoot Jemputan Blogger Pilihan Utusan Malaysia

Thursday, October 16, 2014 28 Comments
Hari ini dapat surprise email dari pihak photografer Utusan Malaysia, terperanjat tau tak banyak gambar yang diemailkan kepada Julia hari ini, hari ini gak publish dalam blog hahahaha happy punya pasal kan. So, ke semuanya ada 10 gambar hasil dari kamera DSLR canggih beliau. Kalau terlepas baca apa yang julia maksudkan sila click link dibawah.


Dulu berangan dan ada hati gak la nak buat single photoshoot tapi segan lahai pastu nak kena bayar harga sudah tentu mahalkan nak upah photografer berpengalaman lagi. Ini julia kebetulan dapat jemputan dari pihak Utusan Malaysia nak temuramah julia di Taman Herba Tasik Perdana Kuala Lumpur sekaligus photoshoot. Berbunga-bunga rasa hati weh, dok pikir nak pakai apa ek. Nanti baca kt bawah sekali ju mention. Alahai sejengkal je dari Parlimen ke Taman Tasik Perdana ni tau, syukur alhamdulilah. Berdebar tapi dalam masa yang sama seronok sangat dengan rezeki ini.

Dalam 10 gambar ini dari huruf A hingga J (gambar yang mana paling best sekali) untuk julia buat tempahan frame besar-besar gantung dekat rumah ek? Nak buat kenangan hihihi mohon korang komen pilih huruf dekat kotak komen dibawah sekali tu ye...pilih dari gambar huruf A hingga J, paling banyak huruf yg sama itulah nanti julia akan hantar kedai utk frame besar2... jom tengok disebalik tadbir yipppiiii :)

A

Vitaman untuk Kulit dan Dalaman

Thursday, October 16, 2014 13 Comments
Apakah teman baik sejati terkini vitamin untuk kulit dan dalaman anda ye? Mesti macam-macam produk yang korang amalkan betul tak, yang penting apa jua jenis produk yang anda amalkan pasti memberikan sifat timbal balas yang positif. Begitu juga dengan julia sendiri, dahulunya banyak menggunakan produk-produk berunsurkan chemical, contohnya pernah menggunakan produk garnier...tp sampai satu tahap tertentu kulit julia reject dan alami masalah kulit yang agak serius, ambil masa 3 bulan nak pulih, oh my tak salah kan pun produk tu ye kawan-kawan, tapi ketahuilah bila kulit kita reject produk berkenaan apakah solusi terbaik untuk menangani masalah ruam dan jerawat yang tiba-tiba naik macam tiada surutnya. 

Betul kata orang faktor perubahan hormon dan umur penyebab utama kulit wanita dan dalaman berubah secara tiba-tiba...anda tahu bila? Tak tahu kan...tapi hati-hati ye semasa buat pemilihan produk, takut jangka masa panjang kita terpaksa melupakannya untuk mencari solusi yang lebih mesra alam. (Natural remedy)

Inilah teman baik pelembab kulit muka dan kulit Julia

Monday, October 13, 2014

Makeup Kit

Monday, October 13, 2014 28 Comments
Ladies, you all semua pasti ada makeup kit right? Alaa yang comel2 dlm handbeg korang tuh cer keluarkan kongsi ngan julia, hehhehehe. By the way inilah dia barisan tentera makeup kit julia dalam si beg merah baldu tu, memang macam-macam brand ada, janji murah.

Wednesday, October 8, 2014

Berangan WAHM

Wednesday, October 08, 2014 29 Comments
Fasa Berangan dan Cari ilham
Ya ini entry berangan sahaja tau, jangan fikir plak apa yang julia cerita sekarang ini akan direalisasikan dalam masa terdekat, ini matlamat jangka panjang. Ingat tak lagi julia sendiri pernah cerita, dah puas kerja makan gaji sejak melahirkan Qi lagi tau, lama dah angan-angan tu dok simpan, sampailah Qi sudah umur 2 tahun.

Thursday, October 2, 2014

Sambut Anniversary Ketiga di Bangi Golf Resort

Thursday, October 02, 2014 19 Comments
Alhamdulilah
Bulan puasa yang lepas (throwback entry) ingat lagi kan julia pernah join satu contest anjuran MahaMahuMakan kan? Kalau tak ingat click sekali SINI. Syukur sangat2 booking dah buat so terus sambut ulang tahun perkahwinan yang ketiga disini, terima kasih beri kami peluang berbuka puasa disini ye. Terharu dapat belanja suami dengan 2 voucher free lepas sertai contest wehuuu. 

Tempat duduk kami disini mengadap padang golf, dan satu-satu table kami bewarna kuning di raja, oh my rasa mcm dihargai pula sebab kelainan disitu, pelanggan yang lain menjamu selera buffet didalam, tapi speacialnya kami dpt berbuka di luar melihat keindahan padang golf bangi, yeahhhh love the scenary so much! :D