Friday, July 25, 2014

Utusan Hari Raya 2014

Friday, July 25, 2014 15 Comments
Ke Pangkuan Bonda - Petronas 2014
Best iklan ini, seperti kenangan imbas kembali zaman julia kecik2 heheh

Jumaat 25 July 2014, Julia sudah cuti raya sehingga 3 Ogos 2014. Wowwww 10 hari Julia cuti kan, baru puas hati hehehe, hari ini keluarga kecil Julia akan balik beraya di tanahair suami terletak di Kg. Balok Kuantan Pahang. 

Thursday, July 24, 2014

Anniversary Gift Berlink Swiss Sapphire Watch Original

Thursday, July 24, 2014 27 Comments
Surprise! Happy 3rd Anniversary Julia!
Oh my god! :D Hahahha tanjat tau Julia malam tadi bila suami bagi surprise gift anniversary yang ketiga...hahahha selama 3 tahun kahwin ni baru pertama kali ada surprise bagai khas untuk anniversary heheheh...terharu! Tak minta pun, Julia pun tak kasi apa-apa surprise kecuali doa dalam entry semalam (kedekut tak haku) hahahhaha... :p

Gambar dari web khas 
Berlink Sapphire Classic Gold (Original)

Monday, July 21, 2014

Hashtag #juliamasak

Monday, July 21, 2014 10 Comments
Official hashtag #juliamasak sekarang secara rasminya digunakan didalam Instagram dan Facebook Julia Johari. Jikalau anda mahu lihat ke semua koleksi gambar-gambar resepi makanan yang Julia sendiri sajikan sendiri guna air tangan sendiri jangan lupa taip #juliamasak

Mini Multifunctional Cooking Lunch Box | Review

Monday, July 21, 2014 14 Comments
Isnin sudah, syukur. Julia dah lama mencari sesuatu yang unik dan memudahkan jadual harian tentang masak simple untuk anak dan diri sendiri, hmm survey dalam Groupon, dalam Streetdeal, dalam media-media online lain, range harga dalam 50 ke atas malah ada yang beratus...mahal kan? Julia memang cerewet nak beli benda mahal2, tunggu dulu harga durian runtuh baru grab laju2 hehhe...itu memang habit julia. Hihihi ^_^

Thursday, July 17, 2014

Homemade Ramadan 2014 by Julia Johari

Thursday, July 17, 2014 16 Comments
Masuk sahaja bulan Ramadan, semua rajin dok tayang homemade masing-masing kt FB kan...tapi lepas bulan Ramadan dah macam kurang tayang2 homemade makanan...pasaipa? Hahahhaha nanti lepas habis Ramadan pun jom ler rajin2 buat resepi luar biasa nak hihi baru syok...Julia memang tak pandai masak...series...tapi suka mencuba!....Tak pandai tak pe kan...mencuba tu kena pupuk lagi kuat... :)

Agar-agar Trafic Light

Wednesday, July 16, 2014

CDM25: Marah boleh tapi ada batasnya.

Wednesday, July 16, 2014 17 Comments
4 hari cuti, lemau je rasa hahaha biasalah tu kan...hmm pagi ni baru masuk keje tengok video viral merebak kt FB..."Gadis Peugeot CDM25 maki hamun kt tengah jalan"....hmm ish ish ish... :( 

Thursday, July 10, 2014

Review: Tudung Raya 2014 by Dalila Hijab Wardrobe

Thursday, July 10, 2014 15 Comments
Lama dah Julia mencari Tudung Raya 2014 online yang terkini, labuh, ringkas dan mudah dipakai. Tapi tahun ini nak cari Hijab yang striking sikit, warna ceria dan lebih feminin nak digayakan pagi raya nanti. Semestinya satu kelainan yang dicari.

Ini contoh pilihan pertama Julia:
Gaya Hijab Halfmoon Hitam dan Striking Peach

Wednesday, July 9, 2014

Tercalon Soal Jawab Bersama Broframestone

Wednesday, July 09, 2014 15 Comments
Assalam semua, salam Ramadan hari ke-11, syukur!
Semalam Julia ada join satu segmen Korang Tanya Bro Jawab dari Broframestone (blogger otai Malaysia). Bro otai ini sudah lama buat segmen soal jawab ini dengan semua follower dia, tapi julia baru perasan di FB, nasib broframestone uar-uarkan di blog, bagus juga dialog bersama dengan otai blogger ini.

Tuesday, July 8, 2014

Nuffnang: Tiga BE Masuk Lagi

Tuesday, July 08, 2014 14 Comments
Alhamdulilah, berkat sejak tukar dot com kot rezeki dari click Nuffnang dah tak segan silu kreditkan BE berturut-turut....syukur ya Allah, lagi kuat nak buat entry-entry menarik setiap hari (weekdays only). Korang dah cek ke Nuffnang, pi cek sekarang ntah2 lg mashuk dari julia punya kehkehkeh

Haa berderet-deret rezeki masuk semalam 7 Julai, BE stadium tu dari bulan lepas, baru perasan hari ini sedang jayanya menari-nari...

Monday, July 7, 2014

Jom TruDtox Sepanjang Bulan Ramadan

Monday, July 07, 2014 9 Comments
TruDtox
Purify Your Body
Korang pernah tak rasa badan macam tak bermaya, rasa lesu, rasa perut kembung, rasa macam alahai kenapa lah penat sangat seharian walaupun sudah ambil bermacam-macam suplimen? Tapi badan masih rasa macam ada beban di belakang?

Itu tandanya badan korang mesti ada masalah, sama ada masalah berat badan mahupun badan penuh dengan bahan-bahan yang tak sepatutnya ada dalam badan.
Caranya dengan Detox...tapi nak Detox dengan cara apa supaya badan tak terkejut, tidak buang air mengejut dan cirit berpanjangan...caranya dengan TruDtox.
Taraaaaaaaa....

Friday, July 4, 2014

Menang Contest Berbuka Puasa Bangi Golf Resort

Friday, July 04, 2014 27 Comments
Alhamdulilah, tak sangka sebenarnya, tak harap sangat pun, sebab hanya join suka-suka je contest, tak sangka pula menang, syukur alhamdulilah, kalau nama yer rezeki Allah dah tetapkan lari macam mana pun tetap hak milik kita, kalau kita usaha hari-hari pun kalau Allah kata itu bukan rezeki kita, maka kena redha dan cari jalan lain, usaha kena tetap usaha ye dak.

Inilah dia 2 voucher yang julia menangi, saje display satu je, yang lagi satu simpan elok-elok hihi :)

Thursday, July 3, 2014

Resepi Kuih Raya 2014

Thursday, July 03, 2014 8 Comments

Menjelang Raya 2014 ini, ramai yang nak cari resepi kuih raya terkini bukan?
Julia pun sama, sambil-sambil google terjumpa pula page ini, sangat menarik!

Rezeki Ramadan 2014

Thursday, July 03, 2014 16 Comments

Alhamdulilah, syukur nikmat, 1st Julai 2014 Julia sudah terima kutipan duit rezeki sampingan pertama melalui blog www.juliajohari.com 

Tak sangka sebenarnya, niat buat kerja sampingan click ADVERTORIAL yang ditempah oleh kawan-kawan di FB mahupun dalam blog mendapat sambutan. Syukur. Terima kasih ye sebab anda percaya juliajohari.com boleh review produk anda dengan baik.

Tuesday, July 1, 2014

Contest Berbuka Puasa 2014

Tuesday, July 01, 2014 11 Comments
CONTEST
Saya ingin berbuka Puasa di Bangi Golf Resort Restoren kerana saya teringin nak rasa juadah "Gulai Daging Kawah" istimewa yang disebut-sebut dalam blog MahaMahuMakan
Sangat menarik tengok Gulai Daging Kawah, itu baru tengok, kalau rasa? Sudah tentu sedap hihihi
Ini kerana Julia dapati pembacaan menerusi blog tersebut terdapat menu-menu sangat berbeza, sebab menepati masakan Asia dan ala Barat.

Ada Kambing Bakar....wah! Besttt ye!