Review: Mainan Murah Islamik Online | Julia Johari
Booking.com

Review: Mainan Murah Islamik Online

IPAD ISLAMIK KANAK-KANAK

RM28 (TIDAK TERMASUK POS LAJU)

Details Review:
  • Belajar Kalimah Syahadah, Selawat Atas Nabi, Doa Qunut,
  • Belajar Surah alfatihah, surah an-nas, al-falaq surah al-ikhlas dan ayat kursi..
  • Belajar Solat Seperti Takbiratul Ihram, Rukuk, Sujud, Tahiyyat Akhir, 2 Salam
  • Belajar Mengenal Huruf Alif Ba ta
  • Belajar Mengenal Perkataan Bahasa Arab
  • Belajar Mengenal Huruf ABC
  • Belajar Perkataan Bahasa Inggeris
  • Belajar 10 Doa Harian iaitu Doa Bangun Tidur, Doa Masuk Tandas, Doa Keluar Tandas, Doa Selepas Berwudu\',Doa Makan, Doa Memakai Baju, Doa Masuk Masjid, Doa Keluar Masjid, Doa Perjalanan,Doa Melihat Org Sakit
  • Nasyid Kanak-kanak


APPLE SHAPE HOLY AL-QURAN

RM28 (TIDAK TERMASUK POS LAJU)
Size sebesar genggam dewasa..
Details Review:
  • Bateri size AAA 3pcs
  • Ada 26 doa harian,16 surah dari Al quran,6 lagu kanak berbahasa arab. Ada lampu yg boleh ditukar2 untuk menarik minat kanak2.Hanya tekan button yg ada seperti mainan lain..
Video Review click:

My Review After 1 Weeks

1.                  Adakah Ipad dan Apple Shape Learning Quran beri impak yang baik kepada anak?
YA. Pengalaman julia baru sehari dedahkan Qi kepada Apple Shape Learning Quran di dalam kereta semasa nak balik rumah, Qi boleh menghayati ke semua surah, azan, dan nasyid dengan tekun dan fokus sekali di dalam kereta mahupun dalam rumah.

2.         Bagaimana perasaan Julia setelah menggunakan selama 1 minggu kedua-dua barangan tersebut kepada Qi?
Julia sangat terperanjat, sebab sebelum ini Qi susah nak duduk diam-diam dalam kereta mahupun dalam rumah walaupun dah beri macam-macam mainan. Dapat dengar surah-surah dalam apple learning quran dan main tab abc/belajar alif ba ta/ bacaan dalam solat buat Qi belajar teknik mendengar dengan tekun sekali.

3.                  Apa komen julia tentang bentuk dan rupa 2 produk ini?
Pertama kali terima parcel 2 minggu lepas, buka bungkusan, wahhhhh cantik yer kedua-dua barangan permainan Qi ini.
·        Warna menarik (colourful)
·        Bentuk rupa sangat comel
·        Ringan
·        Punat/tekan pada kedua produk senang
·        Bunyi kuat (suka bunyi kuat)
·        Alat bantu belajar yang kecil dan mudah untuk dibawa travel

4.                  Adakah Julia berpuas hati dengan harga yang dipromosikan?
Sangat berpuas hati, kerana harga kedua produk tersebut sangat murah berbanding pembelian online lain, ini kerana saya bukan jenis suka buat belian secara satu perbandingan harga, tetapi berpuluh-puluh kedai online julia buat perbandingan, dan ternyata FB EcoBaby (click link) yang murah setakat ini jika anda beli 2 produk tersebut sekali gus.

5.         Adakah julia akan rekomen 2 produk ini kepada pembaca dan pelawat Blog juliajohari.com?
Sudah semestinya YA. :)
Saya cadangkan kepada mereka yang akan bergelar ibu bapa / baru bergelar ibu bapa dan sudah lama bergelar ibu bapa mahupun sesiapa yang ingin menghadiahkan anak-anak anda permainan berunsurkan Islamic, pilihlah untuk membeli di EcoBaby. Terbukti sangat berpuas hati.


Puan Laila ni bukan saja jual Ipad Islamic & Apple ni tau.
Macam2 ada di page dia click link EcoBaby

Sebagai contoh rocker fisher price, mainan bantuan kanak-kanak, pool kanak-kanak, basikal pun dia ada jual.

Tak percaya pergi tengok dan like page EcoBaby
“Julia suka Ipad Islamik dan Apply Shape Holy Al-Quran
Sangat beruntung dapat hadiahkan kepada Qi unsur permainan yang sangat informatif. Terima kasih Puan Laila (Eco Baby)membantu kecemerlangan didikan ibu bapa dari rumah”

RM28 X 2 produk = RM56 tidak termasuk pos laju (Harga Asal)

Kalau Beli Dari Blog JuliaJohari.com
RM55 sahaja (Free Postage SM)
SS + RM5

♥ Dapat diskaun banyak....No postage tau...
Berbaloi-baloi beli semasa call / tempah sebut nama juliajohari.com ya

Jika berminat PM/Inbox Eco Baby atau cara mudah SMS/WhatsApp untuk pertanyaan atau pembelian

013-3979770 PUAN LAILA



12 comments:

  1. wahh..menarik ni..bagus sgt utk budak2..klu nk jadikan hadiah pun ok sgttt ni..in sha Allah..nk belikan danish 1..tq ju..best review!!!

    ReplyDelete
  2. Menarik ni kak... Bagus untuk budak2. Yela ada surah al-quran lagi.. Rasa nak beli kat ank buah satu

    ReplyDelete
  3. boleh bli 1 ni.. slalu aisya asyik rebut je bila aeera nak pegang tab..

    or maybe kena beli 2 sekali kut..

    hurm...

    ReplyDelete
  4. zaman skrg macam2 mainan canggih keluar.. dulu zaman kita kecik2 tak ada semua tu.. tapi bagus jugak kan.. at the same time anak2 dpt belajar sambil enjoy.. mcm mainan tapi sebenarnya berguna utk anak2..

    ReplyDelete
  5. cara mudah belajar, harap ibu bapa lebih peka utk belikan sesuatu yg bermanfaat kpd anak2..

    ~pcl
    http://www.nazlee.com
    http://gelagatorang.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. wah menarik bagus untuk kanak2...

    ReplyDelete
  7. apple learning tu fifi memang ade.. memang menarik.. senang nak tidurkan anak.. bukak je ayat quran..

    ReplyDelete
  8. Wah...mcm2 sekarang ni kan...SA tgh cari sumthing utk dania..sumthing yg besar...sumthing yg boleh di peluk..bila dia peluk dia akan rasa mana dia yg peluk...ok x? Tp dia x suka teddy bear...acaner tu?

    ReplyDelete
  9. Gajet ni memang sesuai sangat dengan kanak-kanak. Warnanya, siap ada lampu. Nasyid, doa, bacaan solat, azan. Lampu projection siap boleh tukar2 lagi. Boleh jadi lampu tidur.

    Saya ada kongsikan tips jaga produk ni kat blog saya tau - http://bijakpandai.com/blog, jemput singgah!

    ReplyDelete
  10. tq julia..sebab review ni, sy yakin nak beli apple tu...

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com