Persiapan Baju Raya 2014 | Julia Johari
Booking.com

Persiapan Baju Raya 2014

Alhamdulilah Bulan Mei 2014
Sebenarnya sudah selesai explore race pencarian mix & match cari-cari baju raya 2014 untuk keluarga tecik kami, syukur Ya Allah. Hihihi bagi yang belum buat persediaan tu plan lah baik-baik ye, julia faham situasi masing-masing berbeza, yang penting baru ke lama kita raikan dengan cara sederhana kan?

Lubuk Cari Kelengkapan Raya 2014
Jakel - Baju Kurung Julia
Shawl - Berjaya Times Square
Kamdar - Baju Melayu Suami dan Qaiser ilman
Kasut Raya Julia - Padini Sale 
Kasut Raya Suami - KLCC Sale
Kasut Raya Qi - Bata Sale 

Haa, semua julia listkan...kalo korang nak mencari better tunggu sale...sebab murah dan banyak pilihan...rasa beruntung sebab buat persiapan awal2 sejak bulan 4...so nak keluar duit secara berjemaah tu dapat dielakkan...so harap nanti nak dekat raya, duit ada lebih nak bagi duit raya utk mama dan abah macam biasa tiap-tiap tahun :)

Sebulan sudah berlalu beli kelengkapan raya 2014, semalam baru bagi Qi fitting semula baju melayu dia, hehehe kemain suka dia...tak nangis pun hahaha...lagi buat Umi dia kembang semangkuk adalah hehehe...besar dah anak umi dan walid ni...nanti nak raya baru nak genap masuk 2 tahun...sebab Qi lahir pun pada 13 Syawal 2012...hehhe anak Syawal sungguh :)


Gelagat Qi lagi 2 bulan nak genap 2 tahun...macam-macam ragam yang buat umi dia jadi mama tarzan hari-hari...tp bila anak tidur, umi dia leh nangis sampai meleleh air mata tanda menyesal marah...bukan marah, tp teguran agar dia dapat memahami apa yang boleh dan apa yang tidak boleh buat...dengan syarat pujilah anak-anak anda walau apa cara sekali pun dia buat salah ke betul ke...sebab anak-anak suka nasihat bentuk pujian...macam tepuk tangan ke kan...memang Qi suka :D

Nampak tak gambar ni di blurkan...hahahha saje buat surprise...alaa ramai dah tau kaler tema pe kan julia tahun ni...xper kalo dah tau diam2 eh hahaha...nak tunjuk kt korang material baju melayu dari Kamdar yang dh start jual stock cantik semenjak bulan Mei 2014.

Kain satu bidang yang sama, cuma saiz yg berlainan utk suami dan anak...series ini pertama kali suami pandai pilih baju melayu sama dengan anak kain yang sama dan warna sudah tentu sangat2 sama...syukur sangat2, bukan senang nak cari baju readymade yang sama jenis material kain kan...memang susah tp Allah permudahkan jejak kami...amin :)
[100% settle, alhamdulilah]

Baju kurung + shawl...simple sangat2...mmg thn 2014 julia nak simple dari Jakel, kain material ni jenis berat, ye sangat berat, ntah apa buat julia jadi suka nak beli, maybe sebab sarat sulaman kot pastu sebab nak mudahkan pergerakan perjalanan jauh...kalo banyak sangat beads rasa mcm rimas...lg2 QI kan masih tecik...dari dia cabut manik2 mcm tahun lepas baik ku beli jenis sulam jek...selamat hahahhaha...

Tinggal explore race nak siapkan kelengkapan baju raya mama dengan abah je belum settle lagi...insyaAllah Jumaat ini julia nak settle kan sebelum bulan puasa Ahad ini 29 Jun 2014.
Ceritalah kelengkapan raya 2014 korang semua...julia pun nak tau dari kotak komen korang karangkan...panjang berjelar pun xper, julia memang suka komen2 yang panjang, puas hati nak baca...nanti julia jejak blog korang ye...babai! 

14 comments:

  1. wahhh meriahnya mak ngah tahun ni ek.. best kan dpt setelkan baju raya ni..mimi lum lagi..huwaaaa!..
    yg penting Qi encem sgt..nk book jd menantu bleh?? hehehe

    ReplyDelete
  2. hansomenyer Qi, nak tahu gak warna ape baju korang tahun nie..surprise!!!

    ReplyDelete
  3. wah.... bestnya... sis punya pun alhamdulillah.... dah 60% siap... cuma bab kuih raya n duit raya je yg belum.... hihihi... mudah2an muragh rezeki thn ni sbb ada anak buah yg kecik tu... si MRBS... x sbr nak beraya sakan ngan si kecik tu.... inshaaAllah,pjg umur kita jumpa lagi nanti yer... selamat myambut bulan ramadhan utk julia n family tecik.... :) love u so much....

    ReplyDelete
  4. waaa awalnya fitting baju raya hihiks.. kasi amek mood dulu eh.. hihi..

    ReplyDelete
  5. ALAA....tak ready kan lagi..heheh..mcm malas je

    ReplyDelete
  6. Handsomenyee Qi... boleh jd model nie...hihi
    Cepat sungguh nak raya kan kak ju!!!
    Mallypun suka sangat utk settle shopping awal2 baru boleh rileks klu x stress memanjang je.. Lah ni dah settle baju anak2 utk deepavali bln 10 nanti....

    ReplyDelete
  7. meriahnye raye.. hihi.. syoknye.. fifi tengah tempah lagi baju2 raye.. kalau tshirt seluar tu semue dah settle kecuali fifi.. kite ni ade anak.. mesti nak dulukan derang kan..

    ReplyDelete
  8. Wah...dh siap dh.....SA punya x beli pape lg...untuk dania semua dh ada kecuali sandal ngan baju kurung....aduhai....

    ReplyDelete
  9. Warna tema ju sama ngam akk punya warna tema tahun lepas..meriahla tahun.ni eek..
    Ju raya mana??

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah.. cepat betul persiapan Ju utk tahun ni ye.. utk mama & abah pun ada skali yer.. beruntung mama abah dpt anak baik hati mcm Ju.. sentiasa ingat org tuanya.

    QI comelnya pakai baju melayu.. dah mcm Aaron Aziz versi budak kecik je dah tu.. hehehe. Ju kalau tak alter baju QI pn dah ok.. sbb budak kan cepat membesar.. yg dlm gambar tu tgk mcm dah suit sgt tu.. menjelang raya sok mst dah ngam2 kat badan QI.


    Mostly 95% persiapan I & family dah ready. baju2 raya semua dah siap beli kat Bandung haritu..ada lah sikit2 lg kot2 last minit meroyan tgk sale nak raya sok mana tau kann..

    ReplyDelete
  11. baju utk anak je yg bnyk dah beli ... hihihi

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah..selesai dah..
    untungnye mama abh dpt baju raya dr anak..ktorg bahagikan tugas masing2 tiap2 tahun utk beli kelengkapan mak ngan abah..
    baju raya danish ngan papa dh tempah..nk tggu siap je..mamanya pny je..kene beli yg eady made je kot..tp spi skang xbeli lg..mcm nk kene pegi jalan tar je ujung mggu ni..nnti dh pose mmg xlarat dh..

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah settle dah yer.. tak sabar nak tengok nanti.. =D

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com