Food Review: Anggun Fusion Sri Hartamas | Julia Johari
Booking.com

Food Review: Anggun Fusion Sri Hartamas

Yehaaaaaaaa!
Bersua kita kembali dirancangan Food Review bersama juliajohari.com

Kali ini Julia ingin bawa anda semua melayari satu restaurant yang sangat chantikssss dan elegan untuk family anda semua dating bersama-sama atau menyambut apa jua acara disana, malah Ramadhan akan tiba tidak lama lagi kan, so sesuai jikalau anda memilih destinasi impian makanan sedap...dimana disini la beb...dekat sangat, di Sri Hartamas nama yer....Anggun Fusion! 

Jemputan kali ini julia sambut dengan tangan terbuka cari Cik Lily dan Ash...Thanks a lot Ash jemput julia dan bawa partner blogger Dalila sefamily untuk ber food review disini...ketahuilah pertama kali menjejakkan kaki di restaurant ini terus rasa amboiiiiiiii bertemakan merah hitam menawan sungguh...jom kita layari ruang deco restaurant ini dulu sebelum laksanakan food review. Jom!

Bismillah...tudiaaaaa cantik kan deco dalam restaurant Anggun Fusion...memang citarasa owner ini sangat hebat...nama yer Mimi Azura....secantik orangnya... :)

Sofa ni semua sangat lain dari yang lain...rasa macam nak beli je letak kt umah buat ruangan coffee corner hehehe...kerlasssssssss!

Masuk lagi terpampang beberapa gambar menarik...rata2nya dari geng2 ternama tercatat sejarah disini...hebat!

Usya bahagian tempat ini...wahh elegan betul...mcm ala-ala bali kan...

Inilah dia skuad blogger julia...heheh semua skuad food review...kemain yer korang bersnap-snap bagai sampai lupa hakak julia ko datang sambil kelip-kelip mata dan cekak pinggang hahahhaha...

Blogger yang dijemput adalah terdiri daripada:
Ash, MahaMahuMakan, Mimi, Monolog Tanpa Suara (ummi zarra), Dalila, dan Zuri serta selebihnya adalah dari family blogger masing-masing.

Are you ready Julia?
Yeahhh I'm Ready to Food Review Now!!!!
Aummm hehehhe

Nasi Lemak Ayam Rendang "Peanut Butter"
Pelik? Tapi benar taww. Memang sajian ini sangat unik, ada peanut butter dalam rendang....rasanya emphhhhh sangat sedap, inovasi sajian yg sangat kreatif dari owner Anggun Fusion, harganya? Sangat berbaloi untuk anda sendiri mencubanya...sungguh tak tipu, sedap sangat2...

Seafood Platter
Bila sebut seafood pasti teringat macam-macam seafood heheheh...kali ini sajian Seafood Platter sangat best...sebab ada KETAM sangat besar dan rasanya penuh dengan rempah ratus yang sukar diungkap dengan kata-kata....gabungan sweet corn dan taburan kacang hijau tampak lagi meriah...sajian ini boleh dimakan utk 4-5 orang, sangat banyak.

Masak Lemak Ayam Kampung
Oh my God! Inilah sajian yang betul-betul menyengat sampai ke anak tekak...rasa Masak Lemak Ayam Kampungnya sangat pedas dan kuahnya sangat likat dan pekat....kalau ada roti sure bertambah2 lagi nak makan...serius kalau kita bawa ibu dan ayah mahupun orang2 tua nak makan, mmg sangat sesuai sebab menepati citarasa Tradisional Asian Food....wallaaaaaaa...harga? RM11.90 plus air plus dessert.....haaaaa ko rasa berbaloi tak...sangat murah kan heheheh...teringat2 ni masa menulis kepedasannya hihi

Asam Pedas Kambing Panggang
Makin lama makan, makin ligat lidah berbicara....sedap...sedappp....sedappppppppp! Kali ini rasa pula Asam Pedas Kambing Panggang...julia memang susah nak makan kambing sebab rasa akan tumbang kalau salah masakkannya...tapi di Anggun Fusion julia makan langsung tak rasa nak fengsan ke apa...tapi sangat sedap...serius kambing dan kuah ansam pedas pekat...bertambah2 nasi ni hehehe

Ayam Panggang Asam Pedas
Rencahnya sangat mengamit hati....macam menu diatas guna kambingkan...tapi menu ini guna Ayam Kampung...boleh tukar2 dishes ikut selera masing-masing...sedap juga letak ayam, ada ikan masin, ulam, dan sambal belacan...walaaaaaaaaa sambal belacan tu tip top...

Spagetti Aglio-Olio
Fuhhh....akhir kemuncak ada spageti Aglio - Olio....meletup ko...dah la udang dia besar2...kepah dia besar...harga? Murah, murah...hihihi

Strawberi Laici, Pinacada Juice dan Lemongrass Tea
Air yang dijamu pada kami ada 3 jenis... ke semua pilihan ini julia sendiri belum pernah tengok dan rasa....waaaaaaaa inovasi air yg sangat mengkagumkan...nama air2 ini pun sangat unik dan membuak2 untuk kita minum kan perghhhhh!
Lihatlah rupa air-air ini....memikat hati...arghhhhhhhhhh tidak...sedap...yang sedap tuh PINACADA JUICE...rasa cm nak fengsan rasa hehhehe...korang cuba tau...dijamin HALAL dan SEDAP MELETUP2 hehehhe
Lepas habis Food Review...acara bergambar santai-santai dengan skuad blogger review...ini zarra anak kepada ummi zarra (monolog tanpa suara)...comel sangat...pertama kali bersua, tampak mesra sangat2 dgn mama julia...weeeee miss u lil zarra emmuahhh :*

Haaaa acara bergambar dengan owner Food Fusion gambar pertama sekali itu ialah owner Mimi Azura...gambar bawah bersama Ash ketua Food Review...dan lain-lain blogger...cayalah korang sporting sangat2...heppi jumpa kalian semua...pertama kali bersua muka masing2...yeyyy! 

Dia adalah salah seorang komentator tegar didalam blog juliajohari.com
Memang ke semua komennya catat angka yang sangat tinggi, itu sebab julia jemput dia...ada lagi beberapa orang blogger julia jemput tapi semuanya ada date masing2 yang telah dibook...terima kasih sangat2 buat mama dalila...pertama kali kita bersua, cantik orangnya dalila ni, manis wajahnya sebab x lekang senyuman....itulah mama danish, terima kasih kerana setia membaca blog mengarut julia ini ye...mmuahh!
(Gambar belakang tadbir: Ash dan Maha...kemainn ye korang, dah lah posing paling sweet dalam dunia ni, korang menambahkan lagi perisa kt belakang hahaha kelakar tau kikikiki)

Akhir sekali, bergambar satu group food review blogger bersama owner Anggun Fusion....give me 10 yeahhhhhhhhh! hihi...

Pesanan Julia kepada semua pembaca yang disayangi...jika anda berkelapangan, terjahlah restaurant ini ye, pasti anda balik dengan senyuman seperti julia...meleret-leret sampai balik umah, kenyang dan sedap siapa tak suka kan...yang penting murah!...sehingga bertemu lagi di lain rancangan, disudahi dengan ucapan selamat menjamu selera di Anggun Fusion :)

B2-12, Plaza Damas 3,

No. 63, Jalan Sri Hartamas 1,

Taman Sri Hartamas

50480 Kuala Lumpur.
(landmark pintu belakang istana negara baru)


Facebook : Anggun Fusion


17 comments:

  1. auwww...malu i..hikhikhik..
    tq jgk kt ju sebab sudi jemput..bkn senang nk dpt peluang mcm ni..
    tp siyess, anggun fusion mmg sodapp..berbaloi la..klu nk bwk family mkn pun BESTTT..kene ngan tokak ni yg suke makanan pedas2..

    ReplyDelete
  2. Seronok dpt kenal korang memang best and meriah dpt makan lagi yg sedap2 kat sini.. Nanti ada mana2 jemput lah Maha.. Tapi kalau nak tahu byk event jgn lupa joint Group kat Facebook MahaBlogger ok..

    ReplyDelete
  3. seronok jer tengok Ju gi makan tempat eksklusif, sedap pulak tuh. hehehe.
    Kang kalau bila2 tersesat gi Sri Hartamas tu, nak usha lar Anggun Fusion nih. :)

    ReplyDelete
  4. umi Qi da leh jd pngacara jalan2 cri mkn ni..hehe..terbaek!

    ReplyDelete
  5. masak lemak tu yg sangat nyum..nyum..

    ReplyDelete
  6. jeles tau. supposed i ada skali utk food review ni.. tapi malangnya jodoh kita tiada haritu utk I join..hehehehe..
    foods semua marvellous. wpun I tak dapat join haritu, nanti I nak bawak family dtg mkn kat sini.. :D

    ReplyDelete
  7. terasa kat tekak tengok makanan tu..

    ReplyDelete
  8. bestnya dapat review food lg .. makanan pun mengiurkan...

    ReplyDelete
  9. sedapnyaa!! akak makan tuk ida takk hari tu? kekekekke

    ReplyDelete
  10. cantiknya deco
    makanan pun nmpk sedap

    ReplyDelete
  11. wow...temptingnya Jue...rasa macam dah menjejes dah air liur ni....best betul kalu dapat food review...

    ReplyDelete
  12. rindunyeeee...

    best jumpe korang tau..

    hope pasni dpt jumpa lagi...

    ReplyDelete
  13. Amboi jue...meletop review...I like.. kalau dekat skrg nie jugak nak p terjah.. Tp jue belanja farah boleh.. >_<

    ReplyDelete
  14. menari entri ni... Julia, Norzi dah follow awak, follower 442, kalau tak keberatan boleh follow di http://norzifoodilicioushouse.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. akak julia ni cantik n gojes. kim salam kat qi.

    maaf jarang singgah :(

    ReplyDelete
  16. Dahsyat gila menu seafood platter tu. Saya ni jarang sangat makan ketam, setahun 2-3 kali je.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com