U-Cafe | Malaysian's Favourites Fusion Restaurant | Julia Johari
Booking.com

U-Cafe | Malaysian's Favourites Fusion Restaurant

Hello! :D
Hari ini Umi Qi hendak share beberapa gambar dari 18 menu istimewa Food Review yang disajikan kepada para blogger jemputan iaitu EizilNadiaJamarFauziAlyza, WiidaInnanieNory, Ainaa, Safura, Hazman Fadzil, Shakido, Rawlin dan bersama partner serta anak-anak yang hadir baru-baru ini. Penyertaan food review kali ini sangat memberangsangkan dan meriah. Tanpa membuang masa jom kita selusuri pengalaman menarik dan testimonial dari kami tentang menu yang direview. Lets go babeh!


Testimonial Suami Ku 
"Suasana di cafe ini tampak relaks dan seronok rasa nak bawa family kita makan di sini akan datang kan ma"
Itu kata-kata suami ku yang masih terngiang di telinga....ya...seronok memang seronok...bukan sebab kami dibayar untuk melakukan food review dan dapat makanan percuma, tapi kami berdua alami sendiri dan dapat rasakan U-Cafe adalah sebuah ciri restoren yang menepati selera, keselesaan, dan yang penting kami suka semua menu yang sedap2 dalam cafe ni.....

Sebelum acara Food Review dilaksanakan oleh para blogger dan partner masing2....kami mendengar penerangan terperinci dari Mr. Jonathan dan Miss Rachel dari pihak U-cafe...para blogger semua bagi tumpuan fokus....fokus ya fokus...

Sekejap lagi Umi Qi nak bagi korang semua rasa seronok ye wahai mata-mata dan tekak korang sekalian sila bersiap siaga emosi dan mental kerana gambar di bawah pasti buat anda semua kecur air liur.....seriussssssss semuanya sedap bg kesemua 18 jenis hidangan yang dihidangkan....

House Speacialities
 Apple Crush RM8.90
[Ini air yang diorder oleh Umi Qi wauuuu mmg sedap sgt pertama kali rasa apple crush ni...setanding rasa hebat dgn harga]

 Fresh Lemon Tea with Coconut Jelly RM8.90
[Air kedua ni untuk walid Qi...mmg rasa nyaman je rasa bila lemon tea dicampur dgn coconut jelly wauuuuuuu sedap sgt]


Appetizer


 Combo Platter RM26.90
[Pembuka selera, sedap bila ada gabungan pelbagai jenis udang, ketam, onion ring, wedges dan lain2...yeszaa]

Popcorn Chicken Green Salad RM14.90
[Sangat ranggup, bila korang rasa nak makan lagi nak makan lagi....sedap...sesuai lah utk yg suka berdiet tanpa nasi hehhe]


Pasta

 Classic Chicken Carbonara RM18.90
[Serius nak bagi tahu....kami bertiga suka mkn yang ini...sedappppp sgt...my todler Qi pun suka makan...bertambah2 tau...sedap sgt, sesuai utk anak2 sbb x pedas]


Spaghetti Aglio - Olio with Seafood RM26.90
[Yang ini pedas sikit...tak sesuai utk kids...tapi bagi yang suka pedas mcm Umi Qi...harus rasa...sebab ada seafood...yummyyy]


Main Course



Salmon Fillet RM39.90
[Cantik kan decoration dia....pinggan2 yg disajikan semua besar2....cantik sgt salmon fillet ni...rasanya? Pastilah sedap....sesuai sgt kalo nak buat majlis surprise birthday ke atau apa jua speacial event]

 Chef Pumpkin Rice with Chicken Chop RM17.90
[Wahhhh, ada pumpkin....seriessss kalo Umi Qi dtg sini lagi, Umi Qi nak order yang ini....sebab dah la murah pastu cantik tau nasi chef pumpkin rice tu duk dalam labu tu pastu digandingkan dgn chicken chop diatas...wallaaaaaaaaaaa.....sedappp....menu ini pun sesuai utk di makan oleh kanak2...sebab ia tidak pedas....sedapppppppppp]

 Nasi Lemak RM13.90
[Nasi lemak yang disajikan tampak sgt menarik...ada pelbagai site small dish...kerabu mangga, cili sumbat, dan lain-lain...so bila di makan dan digaul sekali...wahhhh nasi lemak ke ni....hihihi satu variasi ciptaan nasi lemak yg sgt unik]


 Nasi Bonjori RM13.90
[Jikalau anda ke sini...orderlah Nasi Bonjori...sgt lain dari pada yang lain....ayam goreng 2 ketul tu sgt ranggup....simple je dish dia kan...murah dan sedap...ayam goreng tuh boleh kongsi dgn anak2 mkn]

 Stir Stewed Chicken with Three Cups Sauce (Big) RM20.90
[Sangat besar tau mangkuk ni...giant size hehhe....weeeee rasanya sgt sedap...boleh diratah mcm ni saje atau mkn ngan nasi putih pun yumyum....]


 Fried Prawn with Salted Egg-yolk (Big) RM38.90
[Decoration udang cantik kan....penuh dgn salad yummy]

 Pan Fried Kway Teow with Beef RM10.90
[Umi Qi peminat kway teow...sedap tau rasanya...]

 Fried Kailan with Salted Fish RM13.90
 [Kailan mmg sedap dimasak dgn ikan masin kan....bersinar2 sayur ni...aummmm]

 Fried Prawn with Salted Egg-yolk & Season Vegetables in Yam basket Rice RM20.90
[Panjang nama menu ni kan...unik menu ni....ada pelbagai jenis hidangan kecil didalamnya...bila disatukan dgn nasi wahhhhhhh]

Fried Rice In Japanese Style RM17.90
[Cantiknyaaaaaaaa deco ni....rasa syg nak mkn...hahhaha nak tgk je boleh hehehe....nasi gorengnya sedap....ada deco daun sirih...perasan tak...very2 malay cusion la]

Penang Curry Laksa RM13.90
[Nampak tempting kan...besar bowl dia...puas hati lah tgh lapar mkn....slurppppppp...cubalah...]


Fried Vermicelli with Sambal Sause & Mussel RM17.90 

[Thanks a lot to dik eida kasi gambar ni....Umi Qi time ni kena balik awal sbb ada customer appoinment so terlepas nak review yg ini....tp tgk gambar sure mmg sedappp kan]



Stir Fried Glass Noodle with soft shell crab RM17.90
[Wahhhhh mengkagumkan...rasa kena patah balik semula pi U-Cafe ni cuba menu ni....aummmmm]

 Gambar atas ni aksi spontan real yer dari Walid Qi buat food testing...katanya sedappp laaaaa pasta ni...hehhehe mmg byk kami mkn hahahha...


Pastu aksi food testing dari Umi Qi dan Qi comey....anak beranak pakai baju oren menyalaaa kikikiki....see! Anak Umi Qi pun suka makan tau pasta kt U-Cafe ni...x pernah2 tgk anak Umi Qi makan spaghetti tau...pestime tgk QI berselera hebattt, Qi mamam spaghetti pakai jari tawww, ko hadooo??? hahahha....well done!

Nak rasa makanan macam Umi Qi rasa....lets go here babe....jangan lupa esok Umi Qi update sambungan entry terakhir pasal Food Review ini ye....ada pelbagai gambar aksi-aksi blogger sepanjang majlis ini berjalan...wehuuuuuuuu :)

U-Cafe,
GL-06 Wangsa Walk, Wangsa Avenue,
No 9, Jalan Wangsa Perdana 1, Bandar Wangsa Maju,
53300 Kuala Lumpur, Malaysia
No. Tel: 03 41319686 (Cawangan Wangsa Maju)

Facebook: U-CafeFanpage

Click sambungan entry SINI

30 comments:

  1. Tengok balik semua menu tu, terus berbuntik perut ni. Masih terngiang ngiang kesedapan kesemua makanan hari tu. Rugi tak makan sampai perabis. Ekekekeke Terbaik U-Cafe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ainaa...syok kan...perut semua ke depan kena jamu 18 menu perghhhh

      Delete
  2. Menariknya, banyak menu dia I suka I suka (bila nak ke sana tah la kan).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mommy JJ...bila nak balik malaysia.....nanti kita jumpa i bawa u mkn sini ye

      Delete
  3. dah kenyang tapi jadi lapar balik tengok gambar makanan...hahaha..
    sumer pon menarik nih..
    tak tau la biler nak naik kl..
    malas nak hadap jem..

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh lah zee turun kl...leh jumpe hehhe

      Delete
  4. nasib baik baru lepas lunch.. pandai Umi QI cari time publish entry hehehe..

    yang buat I tertarik is Chef Pumpkin Rice with Chicken Chop.. menarik kau!!! kemain besau pumpkin dia.. murah pulak tu..ok itu akan dilistkan kalau I dtg sana nnt.. harus ajak nizam & anak2 dtg makan hehe

    B4 dis kalau pergi wangsa walk Zaza perasan jugak U cafe ni. tapi tak pernah nyinggah sebab macam tak terpanggil je untuk masuk.. sekali Umi QI buat review ni terus rasa terkemam-kemam airliuq hehehehe Over kan Mummy KhaNish :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehhe zaza i likeeee your comment...yeszaaaa Chef Pumpkin Rice tuh mmg sedap....mmg setanding lah ngan deco di hotel 5 bintang...siapa sangka kan zaza cafe ni...nanti pi lah tau...pastu u leh review dlm blog nanti kot ada menu lain yg lebih extraordinary yg boleh buat umi Qi kecur ayaq liuq lagi hehehhe

      Delete
  5. lan pun ckp.nanti kita mesti repeat! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom rara kita dating lg nak...repeat mkn heheheh

      Delete
  6. Replies
    1. hakak.....nangis sampai lebam ye hehehhe ajak lah suami dan anak2 pi sana tau...dkt je kan

      Delete
  7. bestnye jalan-jalan makan... kena try test makan ni... inshaaAllah.
    salam singgah dan follow.. nice blog. like like...

    ReplyDelete
  8. Ok.. salah time baca entry ni time tengah puasa.. Hahaha.. dekat dgn rumah ni, mcm nak berbuka kat sini je. hehehe

    ReplyDelete
  9. Akak rasa kalau pi situ mesti nak try rice pumkin tu lain dari yang lain...

    ReplyDelete
  10. wahh..hebatnye makanan dia..kalau nk celebrate besday best kt sini ni..tempat mcm xsesak..tenang je..sesuai kot utk kite yg ade ank kecik ni..terkenan kt butterprawn rm5 yg umi qi ckp tuuu..aduhaiii..mana dpt butterprawn rm5 yang oiii..haduhhh..ruginye umi qi xdpt rase Fried Vermicelli with Sambal Sause & Mussel tu..nmpk menarik je mussel die tu..hikhik *batu api ni* btw, best review dr umi qi!!menarik, tertarik, terliur, ok2..dah meleleh ailio ni..slurppp *sambil lap ailio*..hahaha..

    ReplyDelete
  11. semuanya nampak sedap . wpun food review tak berbayar tapi dpt mkn free tu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis vee....food review ni Umi Qi di bayar tau service review ni bukan tak dibayar...plus mkn free...hehehhe

      Delete
  12. ok dah lapar tengok gmbr makanan balik! huwaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. dik eida....hehehhe samaaa....Umi Qi pun lapar balik wehhh...krooooh kroooh munyi perut hihihi

      Delete
  13. JELES! haaa.. caplock ok.. memang dengki giler-giler punya.. untung nya korang dapat makan sesedap.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHHAHA! ku pun capslock tau kihkihkih....dengki giler2 eh tandanya ciknaa kena bwa suami dan anak2 mkn sini...baru tau rasa mcm mkn kt hotel hehhehe

      Delete
  14. malam2 nk wat review ni jadi lapo..

    ReplyDelete
  15. these foods looking so so so good!!! Nak pergi try!!!

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com