Teaser Food Review: U-Cafe Wangsa Walk | Julia Johari
Booking.com

Teaser Food Review: U-Cafe Wangsa Walk

Hi Bloggers di rindui selalu...mmuahh :*

Hari Sabtu lepas, Umi Qi ada hadiri jemputan khas kali ke-2 untuk Event Food Review di U-Cafe Wangsa Walk, Kuala Lumpur. Alhamdulilah, jemputan yang diberi beberapa minggu lepas oleh adik cantik click Blogger Eida Baharom... disambut dengan tangan terbuka. Sebab bila tengok kalender free tarikh 3 May 2014, Sabtu. Umi Qi kenal dengan blogger Eida famous ni dari blogger Dik Miela Ahmad semasa jemputan Food Review kali pertama di Flora Cafe....so perkenalan di sana membibitkan persahabatan alam maya hingga berjumpa lagi sekali pada event yang sama cuma lokasi berlainan....syukur! :)

Weeee....bila dik eida kita dah bagi venue event di mana...terus wassup Walid Qi tanya jadual kerjanya...dia cakap free time tu kecuali jam 5 petang ada appointment ngan customer dia...so apa lagi...alang2 event ni start jam 2.30 petang terus Umi Qi bagi jawapan I Do kikikiki :D #cenyumlebaq

Korang! Apa yang bermain di minda korang bila di jemput untuk buat Food Review? 
Testing2 makanan kah?
Boleh makan apa yang kita suka kah?
Boleh order sesuka hati kah?

Kikiki....jawapan yer di bawah gambar ini... model Food Review hahahhahaha...oren Umi Qi korang dari jauh....kikikiki :D
"The job of a food reviewer is to accurately convey the tastes, textures, smells, presentation and enjoyability of food eaten at a restaurant. You not only comment on the food but also on the atmosphere, staff knowledge and attentiveness, the way the staff treats you and respects the other customers, the speed of service, the general impression of the restaurant or cafe. It's not a job for anyone squeamish and you won't necessarily be liked by a number of people in the restaurant trade but you can command respect and obedience if you do a fair, and well reasoned job in your write-ups and the way you treat them back."
So dah faham kan apa job Food Review?
Bukan senang kan...sebab tu kena ada ilmu selongkar google cari apa maksud disebalik job Food Review ni....ok lah tanpa buang masa...jom lihat beberapa teaser gambar yup...nanti akan ada sambungan episod esok...
********
Tepat jam 2.15 petang sampai dah kami anak beranak depan Wangsa Walk Mall yang terletak di Wangsa Maju...senang je nak ke sini...rasa yer korang pun tau kan...

Artis jemputan :p ...hahahhah artis laa sgt kan QI cakap...hahhaha...time ni mood baru bangun tidur...so masih terpinga2 dimana lah lokasi Umi Qi dan Walid Qi bawa kita kali ini hehehhe

Haaaa senang kot nak cari U-Cafe ni...masa korang nak cari parking leh nampak depan2 kot Cafe ni...betul entrance utama Wangsa Walk tau U-Cafe ni...kemainn walid Qi dongak tgk promosi Butter Prawn 5 hinggitttt hahahhahha
Apa lagi Walid dan Qi jom masyukkk!

Cantik kan decoration kedai ni...simple je tapi menarik perhatian nak tau apa yg disajikan...Nasi Bonjori? Hapekahhh kikiki

Wallaa, kami ye setting table oleh pihak U-Cafe ni di tingkat atas...so korang leh mkn di ground floor atau tingkat ats...besar rupernya kt ats ni...cantik kan setting dia...kali ini ada 3 barisan meja panjang yang akan dihadiri oleh pelbagai blogger jemputan... leh tambah kenalan ye dok?

Alolololoooo comel sangat pokok tecik ni hehhehe penghias meja yg sgt elegan dan tampak ringkas...sesuaiii sgt :)

Itu diaaaaa....sang jejaka idaman malaya sedang bersiap siaga untuk mengadap demonstrasi Food Review kikiki...cer tgk Qi dh siap2 pegang sudu wehhh...muka seriussss kemain...hahhaha adoyaii besar dah anakku wehh... #rambutkasipacakbaruencem

Espresso satu!!!!!
Kemainn Qi oiiii...mengorder kaloh Umi dan Walid hahahha...sabor Qi saborrr....ramai lg blogger lain x sampai lagi ni sabauuuuu hahhaha mak ko yg x sabor sebenarnya dah tung tang tung tang meja QI ketuk sana sini hahahha ada anak tecik biasa lah beb...

Yeyyy....geng blogger semua dah sampai...semua ni kebanyakkan ye hadir bersama suami dan anak2...suka lah majlis Food Review yg friendly cm ni...x straight sgt xleh bawak suami dan anak kan...event cm ni lah besttttttt! Walid Qi kemain...dpt geng papa sembang x hingat ada mamarazi dok sakan amik gambar hahahah

Umi Qi sampai2 je terus cop dok barisan belakang...depan ni ada 3 barisan meja makan panjang khas utk blogger jemputan...haishhhh dari jauh dah nampak blogger femes amos....terus Umi Qi rasa cm nak nyorok bawah kerusi tp x muat maluuuuuuu hahahha cantik kan lukisan dinding tu...weeeee

Time ni masing2 amik mood dulu...tengah tunggu makanan yang akan direview nanti tgh masak...so Qi dah bersiap sedia ngan sudu dan garfu....semangat dak Qi ni tau hahah

Nampak tak dik Eida pakai baju fink tu...itulah dia big boss yg jemput kami semua...weeee jgn tak tau...kami mai dtg makan bukan setakat leh makan percuma...malah dibayar tau...alhamdulilah...thanks dik...nampak x blogger Nadia dan Nory? Nanti Umi Qi up gambar di entry akan dtg pasal diorg tau...

Alright.....Qi dah nak order so nak tau kami buat review apa?

Tunggu sambungan episod selepas ini...pelbagai 18 jenis hidangan food review kami disajikan....weeeeeeeee...tunggu tauuu...Umi Qi nak edit gambor makanan kt korang semua...hehehhe

Click entry sambungan di SINI
Selamat menjamu mata2, anak tekak sebab entry sambungan ni penuh dgn 18 jenis makanan super sedaps!

22 comments:

  1. bestnye3..
    cpt umi qi..xsabar nk bace ni..
    lapar dh ni..hikhikhik..

    ReplyDelete
  2. Bestnya..untung umi q tau..
    Untung bg akk sbb akk suka food review..
    Blh mkn byk2..
    Akk suka mkn

    ReplyDelete
  3. memang terbaik cafe ni! hehehehe. Next time jumpa lagi ye kak cantik. Ekekekeke

    ReplyDelete
  4. bestnye dpt invitation food review, memang awesome n gempak la :)

    ReplyDelete
  5. Bila r aku nk update ni..ohmai..ohmai..

    ReplyDelete
  6. oooo...rupanya ari tuh pi food review eh....jumpa JMR kan...hehehe...seronok kan bila dapat job food review mcm ni...

    ReplyDelete
  7. uiks budak ensem tu isap puting? ehhe

    ReplyDelete
  8. tak sabar tunggu next entri.. 18 jenis makanan banyak tuuu

    ReplyDelete
  9. Rezeki berganda tu kenyang dan dibayar...wahhhhh...

    ReplyDelete
  10. Wah bestnya umi qi.. tak sabar nk tnggy review meletops dari umi qi.. update cepat2 k..=D

    ReplyDelete
  11. tak sabar nak tengok gambar maknan cantik2 nih..hehe

    ReplyDelete
  12. terus terkincat tengok gambar makanan tak ada dalam entry ni.. hahaha..

    curlass dapat jemputan food review berbayar.. aiy is tak dapat.. sedeyh kannn.. lagi lah dinamakan blogger non fofuler.. hahahhahaa..

    btw ayu jelita tengok Umi QI berorangie dalam gambar tu.. auwww ;)

    ReplyDelete
  13. Nice.... entry teaser yang menarik buat tak sabar nak tunggu post entry gambar makanan pulak....hohohoho

    ReplyDelete
  14. Memang terbaik kan makanannya
    Kenyang sampai ke malam
    Hehehhe
    Singgah entry saya gak ye. TQ

    ReplyDelete
  15. Oh orang food review memang rezeki dimana2 aja :D

    ReplyDelete
  16. alamakkkk, kak juuuu dah siap dua entryyyy dahhhh fuyooooo ;) nadia satuu entry pon belum up lagiiiiiii ohmaiii T____T cantikkkk tauuuu kak juuu. putih melepakkkkkk. suka tengokkkkkkkkkk. qi ponnnn. mintak2 kenann abg qi. aminnn ;))

    ReplyDelete
  17. baru first time come across blog ni.. nape cute sngt umi qi, walid gi and todler qi :D hahaha..
    adus den suka blog makan blog jalan2 ni.. lagi lagi nak baca..!!!

    ReplyDelete
  18. terselah putih melepakk umi qii dlm pic tuuu! ok finee dh siap ye entry, ida tak siap lagii hehehheeeee

    ReplyDelete
  19. Tu dia seronoknya dpt mkn2 freee... Siap dibyr lg buat review

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com