Part 4: Desa Diary Farm Kundasang Sabah | Day 2 | Julia Johari
Booking.com

Part 4: Desa Diary Farm Kundasang Sabah | Day 2

Hellooooo!
Entry kali ini adalah kesinambungan entry tadi ye para readers sekalian...selepas puas menatap Gunung Kinabalu snap gambar bagai nak rak hehhehe kita mulakan pencarian destinasi impian seterusnya di Kundasang Sabah :)


Apa yang menarik sangat dengan Kundasang Sabah tu ya?
Ramai yang komen di FB...
Julia jangan lupa visit Kundasang Sabah...sejuk..cantik...
Julia pi tak Kundasang...kalo x pi rugiii...
Julia view dia mcm dkt New Zealand tau tak....
Julia esok pi mana?

Hahahahha....korang saje je kan...saje nak buat julia tak sabar nak menjejaki Kundasang....rupernya2 dari Kinabalu Park untuk ke Kundasang ni hanya memakan masa only 15 minit menurut GPS...mmg dekat sgt...so korang kalo mmg berhajat ke sini better pi Kinabalu Park dulu, kemudian terus sahaja ke Kundasang Sabah untuk menikmati panorama yg jarang2 kita lihat di Semenanjung....apa yang hado cerita sat Julia oiiiii! hehhehe sabaq na sabaq sat lagi ceq tunjuk gambaq jangan muntah nak tgk sudah lah ye hehehhe :p

Okey sudah bersedia untuk menikmati permandangan indah yang lagi menyejukkan sampai bulu2 roma anda naik....siap sedia tarik nafas hembussss! hehehhe

******************
Ini adalah jalan utama dan pekan utama di Kundasang....belum sampai lagi tau sebenarnya...cuba korang tgk view dia...mak aihhhhhhhh....kenapa mcm cantik je...macam comel jeww heheh

Korang wajib guna GPS kalo ke mana2 kang sesat julia x tolong hahahha...so lepas je roundabout tuh, korang akan menuruni bukit....nampak tak puncak depan tu...haaaaaaa kereta korang akan panjat bukit tuh tau tak...pastikan semasa anda nak booking kenderaan tuh mestilah punya cc besor...baru ar lancar perjalanan...kang semput berbau hangit kereta korang nanti nak panjat bukit melampau2 tinggi heheh

Yeyyyyyyyyy! Syukur alhamdulilah ya Allah.....dah sampai dah....cantik yer ladang lembu ni korang...nampak tak sekumpulan lembu2 dari jauh tu....tgk lah bukit bukau tu luas terbentang...rumput2 cantik hijau menghias permandangan...awwww kami jatuh cinta pada pandangan pertama!

Qaiser ilman sangat2 terpaku pada permandangan di Kundasang....cantikk!...Mulutnya tak habis cakap bahasa baby...agaknya nak bg tau cow cow...lembu lembu kt depan tu haaaa hehhehe

Sampai leleh ayaq liuq tgk lembuuuuuuu hahahhaha Qi oh Qi....utk kau segalanya Umi sanggup redah hutan belantara demi nak bg Qi happy...hehhhe ini semuaaaaaaaa poyo hoiii Umi hahhaha

Jom kita masuk...kena bayar dulu tau yuran dia...murah je beb....Qi tetap free....jelessss!

Murah kan....berbaloi lah masuk sini...murah yang amat!

Masuk je terus akan nampak bangunan comel ni...weeeeeeee snap dulu puas2 heheh

haaaa di sebelah kanan anda akan lihat tempat pemprosesan susu lembu....tak sabar nak terjah!

Sebelum tgk apa yg hado kt ladang tuh...jom masuk dulu tgk apa yg ada dlm desa diary farm yer building....weeeeeeeee ada aiskrim...yogurt fresh...waweeeee....susu segar pun ada

Ini tempat pempasteuran susu khas dari Desa Diary Farm...hebat pakaging dia...

Kali ini walid Qi yer gambar lak nak tepek byk2 hahhahahha...rasakan!...Tengok lah walid Qi ngan lembuuuuu hahhaha...cam sama jek...cam serupa jek tang perut tuh...haishhhhhhh jejaga ko Julia...asben ko tuh baca blog ko tetaip hari hahahha...alaaaaa papa...julia gurau jek...hahhaha

Acara yang tak sabar lagi nak terjah....jom kita pi calf pen...tgk ladang lembu dan kambing yeyyyyy...jom lalu sini!....haishhhhh korang perasan tak Qi nih kalo bergambar habis semua nak tunjuk 1....hahahhaha layankan ajerrrrrrr

Kemain Qi semangat nak tgk lembu dia lah...kambing dia lah...siap kuat2 jerit...suka lah tu gamaknya...tgk suasana cantik cm tuh maunya dia nak lari kt padang tuh weh

Oooooo patutlah Qi jerit2...rupernya nak naik mr buildozer besaq ni...hahhahaa x boleh! bahaya!...ambik gambar je boleh hahahhaha...

Macam drama plak kan...sang ibu dan si anak...mcm cerekarama pun hado...hahahha....
Umi: Qaiser ilman, adakah anakanda sukakan permandangan di sini wahai anakanda ku sayang?
Qi: Bonda ku sayang....Qi sangat2 la menghargai jasa umi dan walid bawa anakanda ke sini...tunaikanlah permintaan anakanda untuk mencari calon isteri disini...boleh temani anakanda disini...boleh bonda?
Umi: .................................[tak terkata] sebenarnya xmo ar Qi duk jauh2 tinggal bonda...bonda rinduuuuuuuuuuuuuu! hahahhahha panggggggg! :p

Korang cantik tak! weeeeeee rasa nak pengsan tgk gambar latar belakang tu...gila amat cantik...rumput dia kan lain dari yg lain.

Jom tengok gelagat Qi pertama kali tgk kambing dekat2...hahhahahha lucu beb!

Qi: Kalaulah aku dapat kambing ni...aku golekkan baru tau...mkn ngan nasi arab umi buat perghhhhh jaga kawwwww kambing hahahhahahha! 

Kambing2: Oiiiii Qi oiiiiiiii ko tu tecik jek...ada harapan ke nak kojar kami2 ni hahhahaha bluewkkkkkkkkk kikikiki

Ini kawasan tempat perah susu lembu...besar kan yg ptg bersih kawasan dia

Yeyyy inilah kawasan ternakan kambing dan anak lembu...Julia mmg x dok dekat2 pun dan tak bg susu pun kt lembu dan kambing sini...sebab utamanya walid Qi xmo Qi dekat2 sgt ngan haiwan kt sini...yelah Qi kan tecik lg...so antibodi dlm badan belum cukup kukuh...so kena jarakkan...xper x kesah pun part tu...dpt tgk dari jauh pun dah puas dah...bebas bau!

Jatuh cinta! Byk betul chalet2 lawa kt ats tuh kan...weeeeeeee

Alaaaaaaaa dok sejam kt sana mcm baru 5 min...xmo balikkkk....huwaaaaaaaaa....sebelum balik jgn lupa beli ole2 susu kt sini tau....sedap betul...beza sgt rasanya yg juai kt pasaraya tuh tau...sedappp! Qi tgh minum susu lembu perisa strawberry...kemainnn dia minum sampai habis good boy!
Rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
Itu yang sebelum balik tepek sekeping gambar ni...series sgt gila rindu nak ke sana lagi...kawan2 nanti pi tau...rugi lah kita ni asyik kejar nk bercuti kt luar negara je kannn kann...tp dlm Malaysia ni pun x habis lagi bercuti...better abadikan percutian menarik anda dlm Malaysia dulu...mmg best! Peace dari Julia dan Qi ats batu chantik Kundasang...mmuahhh!

Bye-bye Kundasang, bye2 Kinabalu Park...kami nak turun semula ke Tamparuli plak...nak pi visit Rumah Terbalik...weeeeeeee lg buat korang tanjat nanti...tunggguuuuu part 5 okey...byee

17 comments:

  1. sis..blh tak akk nak cakap akk jeles sangat..ok bai!!!
    hahahahaha

    ReplyDelete
  2. sedapnye dapat minum susu lembu fresh.....sluuuuurrrpp...

    ReplyDelete
  3. Best nya!! InsyaAllah ada rezeki nak jejak kaki ke sana gak.

    ReplyDelete
  4. alahaiii..omeinye qi..
    drama sgt..nk kawen ngan org kk yg qi..hikhik..sian umi nnt jauh dr qi..
    subhanallah..juuuuu...cantiknye..mcm new zealand sgtt..in sha Allah klu ade peluang kami sefamily pegi kk lagi, nk pegi kundasang ni..dulu xdapat pegi..

    ReplyDelete
  5. owh...ju x singgah memorial park ea?

    ReplyDelete
  6. boleh feeling dok obersea...naaakkk g sabah....

    ReplyDelete
  7. Jue, u pergi awal pagi lagilah berkabus...lagi smart view dia, terbaik. Welcome to Sabah bah...

    Rumah terbalik i belum pernah pergi sebab tu port baru yang the rest semua dah pergi...Umi Qi, ada perasan signage Rafflesia blooming x sepanjang jalan ke mount kinabalui n kundasang??? i'm looking for rafflesia kat sabah pula ni...sarawak dah puas tengok. HHEHE =)

    ReplyDelete
  8. rindu kundasang. tp farm ni tak pegi dulu...

    ReplyDelete
  9. Apasal kakak rasa macam lama tak jumpa N3 Ju. Sekarang update malam ke? Kakak baru ternampak headar yg baru ini.. ingat salah masuk rumah:)

    Apapun kakak nampak Qi seronok sama dpt jenjalan makan angin..

    ReplyDelete
  10. Desa Dairy Farm memang awesome jue..farah hari tue mai sini jumpa Shahnaz Ahmad lg tau.. hehehe =D

    ReplyDelete
  11. x pnh smpi lg kundasang..boleh masuk wishlist cuti cuti malaysia ni :)

    eh sandal qi sama dgn zafirah laaa...muahaha~ sandal jugak yg ku nampak! :p

    ReplyDelete
  12. rumputtttt dia hijaunyerrr..amik gbr mmg cun la sini..aduh nk gi jugaaaa..modal tak de hahaha..acaner niiiii

    ReplyDelete
  13. cantiknya pandangan.. teringin nak bawa anak pergi di sini.. insyaallah..

    jemput follow my blog

    supermommy2u@gmail.com

    ReplyDelete
  14. sejuk jer saujana mata memandang ... qi x nak main dgn kambing ker ... kang x pasal2 bergolek2 si umi nih . heheheee

    ReplyDelete
  15. gambar2 dan part yang julia ambik sebijik macam gambar2 yang Zaza capture masa Zaza kat sana haritu hahaha.. cuma bezanya Zaza tak jumpa je lembu2 yang berkeliaran kat rumput yang menghijau time tu.. cuma feed dari kandang kambing & lembu je aritu.. untuk Julia sampai jodoh dapat jmpa dgn lembu2 tu hehehe..

    Kemain QI sampai meleleh ayaqlioq yer.. hahaha

    ReplyDelete
  16. maraton baca baru best weeeeeeeeee bestnya dah sampai kundasang ... cantik pemandangan kat lembu² tu...

    ReplyDelete
  17. cantiknye dekat sini.. tak sabar nak pergi sabah..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com